Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Yena bahsettigin videoyu ben de ağlayarak izledim.bunu yapanlari sebep olanlari Allah kahretsin kahretsin kahretsin.peygamber efendimiz ırkçılık yapan bizden degildir demis.ırkçılık yapan kendisine başka peygamber bulsun.ben müslümanm demesin.hangi ırk olursa olsun ben müslümanm demesin.ben de bir kürdüm ve hic bir zaman hicbir ırkı hicbir ırktan üstün görmedim görmem de.görenler de kendine baska din seçsin.aklım almıyor aynı camide namaz kılarken türk kürt farklı mı kılıyor?aynı sekilde ayni yerde omuz omuza namaz kil ve ciktiktan sonra ben senden üstünüm de.neye göre kime göre üstünsün?insanlar islamiyetten imandan kurandan uzaklasırsa daha cok oyuna geliriz.Rabbim kahretsin boyle yunlar pesinde olanlari sebep olanlari destek verenleri.

Ben çocukken sidika dizisi vardi,ablam müdavimi idi adeta,ben de cok severdim :) ara ara hala aklima gelir izlerim,yuotube'de gezerken rastladım yine:) siz de bilir misiniz?
Ayy evet Sıdıka vardı bende çok izledim şimdi öyle masum diziler yok malesef
çok doğru ablam dualarimizda yüreğimizde askerlerimizle polisimizle Rabbim çıkartacak aydınlığa inşallah oynama oyunlar son bulacak yeniden cennet olacak vatanim

kizimin tahlil sonuclari yine kotu cikti vucudu kullandigi antibiyotige bagisiklik kazanmis fayda etmiyo korumuyo yarin tekrar hastane yollari gorundu bize bakalim doktoru ne diyecek
canım Rabbim tez zaman da şifa versin kuruma inşallah Rabbim seninde yardimci olsun

Daficiğim seninle yelpazenin farklı tarafın da olsakta sağduyulu ve aydın olmana acaip saygı duyuyorum bilesin.

rahmetli abimin eşi urfalı zaza annemden sonra üzerim de çok emeği geçen yegane insan..
Diğer yazın da demiştin ya kız alıp verdik ona ithafen söylüyorum...

Hayat öylesine kısa ki, bugün varız yarın yokuz..ben en yakınlarımı çok erken yaşta kaybettim.abimi sizler de biliyorsunuz zaten, camiye namaz kılmaya diye çıkıyor evden 10 dk.sonra haberi geliyor..Özetle eceli dışın da ölüm konusunu ne olursa olsun kim olursa olsun hazmedemiyorum vatanseverler gibi yürekli değilim..

Son düzenleme:

Kasımpatıcım ben 70 ler kuşağıyım.80 ler de çocuk ve gençtim yaşananlara bir nevi tanıktım ama vakıf değildim...
O dönem de ideolojik savaş var dı gençler analarının koynundan içeri alınıp yokedilirdi..( Döneme ait toplu mezarlar için özür dilemişti büyük adamlardan biri. )
Şimdi etnik savaş var yine gençler askere ,yeni mezun polisler göreve diye yokediliyor yine anneler ağlıyor..
Özetle her 20-30 yıl da ismi değiştirilerek bir savaşın için de buluyoruz kendimizi sürü psikoloisi zihniyet bizi kaosa sürüklüyor engel olamıyoruz...

İnsanlar çıldırmış bir hal de, özellikle sosyal hayatta daha bir için de oluyorsun..İş yerin de yemek ve çay saatlerin de sürekli bunları konuşuyoruz,üzülüyoruz ..Kimi olayı abartıp Malatyadan itibaren bombalayıp toptan kurtulalım bile diyebiliyor...

Dün akşam balkon da otururken bugunun 9 eylül izmirin kurtuluşu sebebiyle havai fişekler patlatıl dı o sıra da eşimle istişare yapıyorduk.. boş bulunduğum için patlama sesi öylesine korkuttu ki beni sonra nasıl zırladım üzüntümden suçladım kendimi..Doğu da sürekli bu seslerin içindeler sıcağındalar ben oturduğum rahat yer de bu kadar etkileniyorum diye çook kızdım kendime....

bu arada Sıdıka ya ben de bayılıyorum...Sıdıka ile mizah dergisi Hıbırla tanıştım. :) Her hafta cuma günlerini iple çekerdim..Atilla Atalay'ın keskin zekasının ürünü..Sıdıkanın halası yüzünden Sinop hayranlığım başlamıştı. :))

Son düzenleme:
Arkadaslar söyle bir geçmişi okudum da farkına varmadan mesajlarim ile sizi incitti isem hepinizden özür dilerim,lütfen hakkinizi helal edin..

Amacim sizi üzmek değildi az önce yena'nin da mesajında yazdigi gibi ölüm konusunda ki hassasiyetimden dolayiydi yazdiklarim..
Ben de cok küçük yasta,daha çocukken ölümün ne demek olduğundan haberdar bile değilken tüm iliklerime kadar yasadim ölüm acisini,hala da yasamaya devam ediyorum..
tipki anne olan bir kadinin annesini daha iyi anlamasi gibi,ölüm acisini yasayinca daha hassas oluyor,her acida kendinden bir parça buluyor insan..
Hasili yazilarim o acinin ne kadar zor bir aci olduğunu bildiğimden,tesellisi olmadigindan..yoksa ne bir partiyi savunmak veya kararlamak,nede bir ideolojiyi savunmakti niyetim ki hiçbir parti mensubuda değilim..

Bence hiçbirimiz yanlış birşey demedik. farklı anlatımla aynı paydada buluşuyoruz..
Hepimiz özel insanlarız ben hepinizi çok seviyorum..

Ben 80 ler sonunda dogup cocuklugumu 90 larda geçirdim yena'cim ama en yakinlarim rahmetli babacigimdan,teyzemden ve dayimdan cok dinledim o yillarin acilari..
babacigim hüzünle anlatirdi kitaplarini nasil sakladigini,toprağa gömdüğünü..

Gecen hafta esimle almanyanin bir sehrine gezmeye gittik,beni en cok etkileyen sey sehirde cami ve kilise yan yanaydi,bir süre fotoğraf çekip izledim esim namazdan cikana kadar hayretle..haftasonu olduğu için kilise cok kalabalikti ve camide de vakit namazi cikisiydi camiden ve kiliseden cikan birbirini taniyan insanlar selamlaşıyor,kucaklasiyor muhabbet ediyordu nasilda içim ezilde bazi anlarinida fotoğrafladım yol boyunca dua ettim rabbim ülkemde de böyle farkli inanç ve fikirlerde kardeşçe yasamayi nasip et diye...

Gecen bir abla ile tanistik,doğuda yetismi kendisi evlenerek buraya gelmiş..yanimizda ki arkadaş ile konuşurken bir ara söyle dedi " ben çocukken sürekli catisma olur,kömürluklere saklanir annemle dua ederdik ve ben batida da tüm çocuklar böyledir bu korku ile büyümüştür zannederdim." nasil içim acidi bu söze hala kulaklarimda cinliyor ablanin sesi,utandim kendimden,memleketimi söyleyemedim..hala kulaklarimda cinliyor sözleri..
Bol dua etmek lazim oradaki kardeşlerimize,mevlam yardimcilari olsun..

Ahh sidika,bayiliyorum ben ona..dönüp dönüp izliyorum bazi bölümlerini..atilla atalay'i ben de cok seviyorum..keşke günümüzde de böyle diziler ve karekterler olsa tv lerde..

Bu fotoğraf 1940 yılında bir hava bombardimanı sonrasında Londra'da çekilmiş...
İnancimizda ümitsizliğe yer yok.Zalimler istemese de Allah nurunu tamamlayacak.Gül de açacak,bülbül de ötecek...Bize düşen fiili ve hali dua yanlızca."Çünkü insana en çok kitap yakışıyor ve mürekkebin kuruduğu yerde kan akıyor." (Kafka)

Bügün nasil da gönlümün,ruhumun dar bir aninda cikti bu foto karsima,umut oldu içime sizinlede baylasmak istedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…