- 5 Mart 2015
- 7.196
- 30.506
- 598
- 38
İyi geceler güzel bayanlar.ben geldiiimm.naslsnz bakalm??cok sükür düğün olaynı atlattk.annemler de hemen döndü.haftasonu cok kötü grip oldum.meyve ve nanelimonla atlattm şimdi iyiyim.
Geçmiş olsun canım neyseki atlatmışsın yeni evlilere de mutluluklar dilerimİyi geceler güzel bayanlar.ben geldiiimm.naslsnz bakalm??cok sükür düğün olaynı atlattk.annemler de hemen döndü.haftasonu cok kötü grip oldum.meyve ve nanelimonla atlattm şimdi iyiyim.
meyra dervisin hikayesi cok guzeldiKabağında Bir Sahibi Var.
Vaktiyle bir derviş, bundan sonra her türlü süsten, gösterişten arınmak için
Saç, sakal, bıyık, kaş, ne varsa kestirmek ister.gider bir berbere
- Vur usturayı berber efendi, der.
Berber dervişin saçlarını kazımaya baslar. Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır. Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken,
bıçkın bir kabadayı girer içeri. Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:
- Kalk bakalım kabak, kalk da tıraşımızı olalım, diye kükrer.
Dervişlik bu... Sövene dilsiz, vurana elsiz gerek. Kaideyi bozmaz , Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden.
Berber mahcup, fakat korkmuştur. Ses çıkaramaz.
Kabadayı koltuğa oturur,. Fakat küstah kabadayı tıraş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder: ,
Kabak aşağı, kabak yukarı.' Nihayet tıraş biter, kabadayı dükkândan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir ve iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnını dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır, kalır. Ölmüştür. Görenler çığlığı basar. Berber ise şaşkın, bir manzaraya, dervişe bakar, gayri ihtiyarî sorar:
- Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?
Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:
- Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki, kabağın bir sahibi var.
O gücenmiş olmalı!
yolcu sende benim gibi 3 ledin desene Allahim saglikli sihhatli kucagina almayi. nasip etsinSelamün aleykümm...
doktordan geldim şimdi edepli bir kızım daha olucak nasipse..bir türlü açmadı bacaklarını doktor bugun beni bukadar zorlayan tek bebek dedi..ağrılarım için ilaç yazdı..plasenta çok aşağıdaymış o baskı yapıyodur dedi...bebeğin gelişimi gayet iyi ve sağlıklı...kızlarda benimleydi çok heyecanlandılar sevindiler büyük kız kardeşimin başını gördüm diye çok mutlu..önceki gittiğim doktor izindeymiş başkasına gittim ama bunu daha çok sevdim güzel ilgilendi uzun uzun konuştuk falan....böyle işte...
Ve aleyküm selam....
genç kızlığa ilk adım hadi hayırlısı...
frida kizim.haziranda 11 ini doldurduselamlaar :) zeynebin bebişinin cinsiyetide belli olmuş hayırlı olsun :) tüm bebikler doğumdan sonra anneleriyle sağlıcakla evlerine dönsünler
bengisu geçmiş olsun canım :) tekrardan yeni evli çifte mutluluklar dilerim
meyroş kabağın sahibi hikayesi güzelmiş insan bu dünyada Adaleti görmek istiyor ne diyelim :)
adaş naptın kızlarla dolanmışsın biraz yormuşlar seni bugünde mutfak perdeleri asılmış iyi hadi :) bende kısmen camları sildim ama mutfak ve yatak odası perdeleri makinada eşime astırmam lazım ama bakalım:) benim asmaya hiç halim yok balkon ve çocukların odasının camı kaldı vaktim olursa silecem ama zaten dış çephe yapılıyor
yeliz kızın genç kız olmuş benimkide bu yaz yeni oldu anlıyorum seni yaşı kaçtı senin kızının ?
selamlaar :) zeynebin bebişinin cinsiyetide belli olmuş hayırlı olsun :) tüm bebikler doğumdan sonra anneleriyle sağlıcakla evlerine dönsünler
bengisu geçmiş olsun canım :) tekrardan yeni evli çifte mutluluklar dilerim
meyroş kabağın sahibi hikayesi güzelmiş insan bu dünyada Adaleti görmek istiyor ne diyelim :)
adaş naptın kızlarla dolanmışsın biraz yormuşlar seni bugünde mutfak perdeleri asılmış iyi hadi :) bende kısmen camları sildim ama mutfak ve yatak odası perdeleri makinada eşime astırmam lazım ama bakalım:) benim asmaya hiç halim yok balkon ve çocukların odasının camı kaldı vaktim olursa silecem ama zaten dış çephe yapılıyor
yeliz kızın genç kız olmuş benimkide bu yaz yeni oldu anlıyorum seni yaşı kaçtı senin kızının ?
meyra dervisin hikayesi cok guzeldi
yolcu sende benim gibi 3 ledin desene Allahim saglikli sihhatli kucagina almayi. nasip etsin
frida kizim.haziranda 11 ini doldurdu
Asuman ablacim zakkumu ben de dinledim ,cok güzeldi beyendim:)
Ben biraz doğaya,güneşe,günesin yaydigi altin isiklara,rüzgara meftunum:) sonbahar ve kis mevsimlerimde burda nadir gördüğümüzden güneşi cikinca hemen disari veya balkona atiyorum kendimi,cocuklar gibi seviyorum,mutlu ediyor beni..sonra sayisiz resim,video çekip duruyorum:)
Bengisu geçmiş olsun.düyününüz hayirli olsun,ciftlere mutluluklar diliyorum.
Yolcu gözün aydin,tebrik ediyorum seni..kizin evinize huzur ve bereket getirsin inşallah.
Yeliz maşallah sana senin öyle buyuk kizin varmiydi:)
Meyra'cim dervişin hikayesi güzeldi,tesekkürler paylasim için.
herkes yoğun ve temizlik yapıyor heralde,hepinize kolaylıklar diliyorum.
Benim cadıların da sağı solu belli olmaz büyük sabırlıdır gerçi de canı isterse tabii :))İyi fikir kızlarla birlikte kolay olur benim kızda benim kadar yaprak sarabiliyor da hemen sıkılıp bırakıyor üşengeç cadı :)
benim kizlar merakli biraz bu konulatsa yufkayi bolerim peyniri falan hazir ederim veririm onlerine sararlar boregi gecenlerdede. annemde.sarma.sarmistik beraber versem onu bile tek baslarina yaparlarda ben useniyorum birazKasımpatı zakkumu beğenmene sevindim
Adaş ilk kez göze aldım desem yalan sayılmaz biraz kızlara da güveniyorum inşallah becerirler
Eskiden kayınvalidem verirdi birkaç bayramdır o vermiyor ben de istemiyorum zaten geçen bayram annem vermişti bu bayram da kendim sarayım dedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?