Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Selamün aleyküm...

sağol yenacım...bizde seni çok seviyoruz canım...Rabbim işlerinde kolaylık versin hakkında hayırlı olanı nasip etsin...

pardon ama hamişlerimiz neden artık hamilelik elbiseler almıyor bakalııım

kızz hamile kıyafeti giycek vucutmu var hamile gibi bile durmuyorum çapı geniş şişko bir hatunum sadece...hep hevesim vardı ama üç hamileliğimdede kendime yakıştırmadığım için hiç almadım...çıtır bi anne adayı olsaydım hiç kaçırmazdım fırsatı....

bikaçgün önce pantolon baktım ne hamile reyonunda nede büyük bedende kendime göre bi pantolon bulamadım...çok kızıyorum kendime ama yapcak bişey yok şimdilik...

anladım bir kıyafet olsa yeter zaten evde de rahat eşortman filan olabilir ben karnınızı sıkıcak kıyafetler artık giymeyin demek istemiştim :)

şu LCW de hamilelik reyonu var birde oraya bakın belden ayarlı kıyafetler filan var bebişiniz büyüdükçe genişletirsiniz belini....

AAA teşekkürler kasımpatıcım içecekte çiçeğimizde çok güzel :) içeceğini nasıl hazırladığını bize anlatıcaksın dimiii

Kasimpati gecmisin tamamini okudnmu kuzum sarki guzel eyvallah
yok yok geçmişi okumamış

ne var geçmişte geçen hafta bol bol artıdan başka bişey yok kayda değer. kızcağız hazırlamış işte suyunu çayını çiçeğini bizim gibileri gaza getirmeye çalışıyor daha napsııın

Belki okumak isterdi :)))

Selamun aleykum ay su okul alisverisleri bitmedi bi turlu güya okul kitapları veriyor bi okadarda kaynak kitap alıyoruz ne anladık acaba bide akıllı defter çıkmış allahım millet maaş kuyruğunda bayılır bende bugün kırtasiye kuyruğunda bayilacaktim
Yenacim pasamda senin gibi duygusal kuzum rabbim aydınlığa çıkarır inşallah
allahım su çocuklar ama merak ettim gerçekten babasının işini

ohh süper maşallah bizede ornek olur inşallah
Bonus kişisi bide alintilamistim nereye gitti anlamadım neyse buradan sesleneyim barı canım okusada okumak istememiştir hanı biz başarı hikayamizi yazacaktik Bonus kafa vazgecmekyok seviyorum seni

ay evet eşofman en güzeli lastiklere dayanamıyorum dışarı çıkarkende üstüme pardesü alıyorum zaten öyle idare ediyorum şimdilik...misafir geldiğinde yada ben bi yere gidiceksem boydan elbise giyiyorum tabi hiç aynaların önünden geçmiyorum sinirlerim bozuluyo...

lcw ye baktım hatta iki farklı yerdekine güzel şeyler vardı ama bana göre bişey yoktu...kumaş alıp salaş bişey diksemmi acep diye düşünüyorum...

Belki okumak isterdi :)))

kız ne vardı geçmişte sen böyle deyince bende merak ettim şimdi...

Gercekten cocuklar cok tatli oluyorlar.senin de komikmis.gecen yil da erkek ögrencim kiz ögrencinin acacagini çöpe düşürdü.ögretmenim yıkayıp geleyim mi dedi.ben de git dedim.tam kapıdan cıkıyordu ki acagn sahibi kız bagırdı arkasndan.
----erkekler tuvaletine götürme haaa.

Selamun aleykum.. okul beni çarptı sanırım.. bel ağrısı baş ağrısı.... bu seneki sınıfım da biraz zor. sürekli ücretli öğretmenler gelmiş gitmiş. bi sınıf ortamı yok işim zor.. ilk hafta yorucu geçti. ara sıra girip okudum ama yazamadım da buraya.. dün de eşimin sınıfı için set almaya gittik epey yürümüşüm farkında olmadan. bu gün fazlaca yattım ve haftalık temizliğimi yapamadım. olsun o kadar :)
eşim bi haftadır çok huysuz olduğumu söylüyor... ben de epey alıngan olduğumu fark ettim bugün. ama elimde değil nedense...
Bizde hayirlisiyla anaokuluna basladik. Aslinda kres gibi bise. Yarim gun sabahciyiz. İlk gunumuz iyiydi bakalim onumuzdeki gunler bize ne getircek.
nur okulunuz hayırlı olsun..
ne güzel bi arkadaşsın frida :) arkadaşına geçmiş olsun ama çok şanslı biri senin gibi bi arkadaşı olduğu için...
nursena çooookk zor günler geçiriyosunuz Allah yardımcınız olsun.. o yetmiyomuş gibi bi de hırsız durumu.... ne desek boş. inşallah sıkıntılarınız son bbulur bir an önce
geçmiş olsuunn..
ne güzel tatil yapmışsın iyi gelmiştir..
Kızlar 84 u gordum tartıdaa paylasmak istedim:) dogruysa 14.880 gr verdim inşş
maşallah kız sana helal olsun :)
dafi abla sana nasıl imreniyorum anlatamam... hepimizi cebinden çıkartırsın maşallah sana..
kaynına da geçmiş olsun ablacım..
geçmiş olsun size de... sen de çok hassaslaştın sanırım hamilelikle birlikte... depresyon falan demişsin aman ha... dualarımdasın :)
Rabbim yardımcınız olsun....
İyi günler kızlar.kusura bakmayn bildirim yapamadm.düngeceden beri cok kötüyüm.bas dönmesi ve bulantı.bugün okula zar zor gittim.

Kilo90.3
Spor.150dk
bengisu sana da geçmiş olsun....

önceden kırıldığımda falan sessiz kalırdım şimdi çat çat söylüyorum ne varsa. bi kaç gün önce kayınvalidem aradı. doğuma 1 ay kala falan gelirim dedi. ben de gelmesin istemiyorum kırkım çıktıktan sonra gelir. gelip sürekli laf sokacak dedim eşime. eşim de bildiği için annesine lohusalığı geçince gelirsin demiş. Annem yakın bana o gelir zaten. anneme nazlanabilirim en azından...
gelsin başımın üstünde yeri var da çenesini tutamıyo. eşimin yanında bişey diyemiyo ama eşim olmayacak sonuçta işe gidecek.
lohusalık geçince de kendi işimi kendim yaparım zaten gerek kalmaz kimseye...

her telefon açtığında sen çalışacaksın çocuk perişan olacak çalışan annenin çocuğu şöyle oluyo böyle oluyo deyip duruyo kadın bana... zaten yeterince vicdan yapıyorum küçücük çocuğu bırakmak zorunda kalacağım için. bu laflar ona düşmüyo...
ay ne doluyum bu konuda....

Bonus'um,geçmişi okudum lakin geçici bir duygu firtinasi olduğunu düşünüp,gecmis gitmismistir diye dile getirmek istemedim..:)
Eger sana iyi geleceğini düşünüyor isen bu hafta izinli yazarim seni,sonra ki hafta ayin baslangici ile yepyeni bir baslangic yaparsin olmaz mi?

Frida'cim tebessüm ederek okudum yazini,cok tatlisin.
Ayrica ne cok vefalisin,arkadasin ve sevdiklerin cok sanslilar Allah razi olsun senden.acil sifalar diliyorum arkadaşına.

Asuman ablacim sen nasilsin?durgunmusun bu ara,yoksa bana mi öyle geliyor..umarim gönlüne yük ettiğin birsey yoktur..

Yolcu,Meyra,Bengisu,Elif hassas hamişler sizler nasilsiniz?Mevlam bu süreci kolaylastirsin sizlere,saglikla alin kucaginiza yavrularinizi inşallah..

Dafi ablacim hastaniz iyileşmiştir inşallah..köyde ki islerinde kolaylıklar diliyorum.

Nur'cum ara ara uğruyorsun sen de,yogunsun sanirim..Allah kolaylık versin islerinde,ayrica oğlunun okulu hayirli olsun.

Elifunda'yi merak ediyorum izni nasil geçiyor acaba,umarim günleri gönlünce,huzurla geçiyordur.

Ogulcuklarim sen de yoğunsun dafi abla gibi sanirim,Allah kolaylık versin..ayriyetten soba ne güzeldir,sadece iliklerine kadar tenini değil,gönlünüde isitir insanin,cok sanslisin..üzerinde kestane közleyip,fokur fokur kaynayan demli bir cay ic yerimize..:)

Elif'cim hamilelikten dolayi zaten hassas günler geçiriyorsundur,bu süreçte normal durumlar ve sözler bile batiyordur eminim sana..Bu günlerde geçer evladini saglikla kucagina alirsin inşallah,sonrasinda zorluğu geçmiş sevinci kalmis olacak..
bir yerde okumuştum aslinda doğum yapan çiftlerin yanina bir süre her iki ailede yatili olarak kalmamasi gerekiyormuş,ailelerin tecrübeleri veya tavsiyeleri esleri gerip,özellikle annenin duygusal acidan zorlanmasina hatta süt eksikliği yasamasina çocuğa adepte olamamasina vs vs sebep oluyormuş,ne kadar doğrudur bilmem.

Canım hamilelik hassaslığı var uzerinde yanlış anlamadıysam, bunu mutlaka bil, bunu bilmek insanı rahatlatıyor.
Kvde niye doğuma 1ay kala geliyorki, sebep ne...
Offff çok iyi anlıyorum seni, benim annem bile doğuma yakın gelirim dedi.
Bakalım benim kv ne iş çıkaracak, inş bir sıkıntı çıkarmaz, normalde bile rahat edemem onun yanında birde bebekle hiç edemem heralde: (((
Çünkü bazen sözüyle haksız yere çok incitir beni bile bile, bende sevmem hiç tartışmayı, Allaha sığınıcaz bol bol dua edicez, benim için hayatta bi çok şeyde imtihandayız, bazen hayat baya zorrrr.
Sana bebeği bırakma konusunda tavsiyem senin gibi doğum yapmış bebeğini bırakmış öğretmen arkadaşlarınla konuşman fikir alman, tecrübelerini dinlemen.

Amaaaan evlilik zormuş be: P
Arkadaşlarım derdide hadi canım herkesin sıkıntısı ayrı derdim, evlende gor derlerdi, gördüm vallahi...
Şimdi onları daha iyi anlıyorum.
Şuan ki aklım olsa evlenirken ödüm kopardı heralde, guzel ama zor yanıda çok...
Dert köşesi yaptım şimdi burayı iyimi.

Gunaydin... Kasimpati bende bilmiyorum napicam asuman abla konusuna katiliyorum...

Taze gebeler ins bir sıkıntınız olmaz ama sadece dogum sonrasi degil oncesindede insan yardima ihtiyac duyuyo hele son ay yataman kalkaman dönemen corabini bile bi seferde giyemen.
Her hamile bir degildir elbet daha iyi durumda olanlar vardir ama sizlerin ayni benim gibi kilosu oldugundan zorlanma ihtimali daha yuksek.... Zeynebi hic demiyorum bile allah kolaylik versin en zor onun isi gerek cocuklar gerekse karnindakinin durumundan.
Yani demem o ki yardima ihtiyac duyacaginiz gunleriniz var onunuzde simdiden onu istemem bunu istemem demeyin. Yalniz olmakta iyi bisey degil bu dedigimi anliycaksiniz. Kayinvalde sesi tavsiyesi elestirisi olmadan buyuyen bebek varmidir bilmem bunlar olucak lazim olan sey sabir iyi dusunce.
Ilk bebekler sizin gibi onlarinda kiymetlisi. Hatta bazen gormemis gibi olur insan kotu niyetten degil sonucta sevgiden. Siz herhangi bir durumda kaynana bisey dedimi o an onunda bir anne oldugunu, tecrubesi olabilcegini, uslubu cok bilmis olsada iyi niyetle dedigini dusunurseniz daha az batar dedikleri. Hatta bazen deger verip su soylemi bu boylemi diye sorarsaniz adam yerine konma hissiyle farkli yaklasir size mutlaka. Seker gibi insanla herkes yasar mesele oldugu gibi kabullenip yasamak. Eninde sonunda bizde kayinvalde olacagiz.

Ha gercekten vardir bazen agzi cok kotu ara bozan insanlar. Eger sizdede varsa allah kat kat yardim etsin. O zamanda vardir yapilacak biseyler...

Her babanneye gore gelinin bebege az bakabilme durumu vardir bunun onune gecemezsiniz :) ya bakamazsiniz ya doyuramazsiniz. Mutlaka siz giydirirsiniz o cikarir, o giydirir siz cikarirsiniz. Siz duzgun yetistirim derken onlar simartir......vs.....Nolursa olsun onlar bizim ailemiz. Pes etmeden ugrasip gidicez iste.

Yazmista yazmisim hepiniz kardes gibisiniz bana ondan zaar...

Günaydın musmutlu haftalar herkeze

Kasımpatı canım haklisin güzel yanları var benim tek tasam yakma sorunu hiç anlamam inşallah çabuk alisicam
Hamisler bonusa katiliyorum ne yaparsınız yaranamazsiniz o yüzden tadını çıkarın bebisinizin KV yaşamayı öğrenmek lazım yanı 13 sene bana bunu öğretti

şimdi geçmiş yaptım. hamilelik piskolojisi nasıldır bilmiyorum ama hormonların değişimlerini en çok yaşayanlardanım. ömrümün yarıdan fazlası hormon tedavisiyle geçti. her duyguyu yaşadım. kısacık süren ne olduğunu anlamadan biten hamileliktede sadece kokulardan tiksinme ve duygusallık hat safhadaydı.
kalabalık bir ailenin sıkıntılarınıda hoşluğunuda hepinizden fazla yaşadım sanırım. 6 sene 1 kv. iki elti birlikte yaşadık. 35 senedirde tüm ailenin her yükünü omuzlamaya çalıştık. gelinde oldum. kv. de kv. nin kızdığım, sinirlendiğim ama birşey demeyip içime attığım davranışlarının sebebini kv. olunca anlıyabildim ve iyikide bu konularda kalbini kırmamışım kadın haklıymış dedim. gelinin bazı hareketlerine kızıp zoraki sabrettiğim şeyleri yeğenim gelin gelince aynı hareketleri yaptığında nasılda hoşgörüyle yaklaştığımı gördüğümde haksız yere kızdığımı anladım. meğerse gelinin o hareketleri hiçte kızılacak şeyler değilmiş ben sadece içimde ve gözümde büyütmüşüm. gelin kendi yeğenim olunca bunun farkına vardım. şöyle aynayı alıp kendimize bir bakabilsek.
kızımıza yapılmasını istemediğimizi gelinimize yapmasak. yada annemize yapılmasını istemediğimizi kv. mize yapmasak hayat daha güzel olurdu.
kendi annemizin yanımızda , yakınımızda olmasını isterken eşimizin annesininde bir anne olduğunu bizim annemizin evladının yanında olmasını istediğini düşünürken, eşimizin annesininde aynı şeyi istediğini düşünebilsek, anı şekilde kızımızın her nazını çekmek isterken , gelinimizide kızımız gibi nazlayabilsek evlerimiz huzur dolardı. düşünüyorumda çok tahammülsüz bir topluluk olmaya doğru gidiyoruz . ve gitgide yanlızlaşıyoruz.

not : bu yazdıklarımı kimseyi eleştirmek için yazmadım . sadece toplum olarak düşünüp düşüncelerimi yazdım.
hepinizi çok seviyorum. mutluluğunuz mutluluğum olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…