şimdi geçmiş yaptım. hamilelik piskolojisi nasıldır bilmiyorum ama hormonların değişimlerini en çok yaşayanlardanım. ömrümün yarıdan fazlası hormon tedavisiyle geçti. her duyguyu yaşadım. kısacık süren ne olduğunu anlamadan biten hamileliktede sadece kokulardan tiksinme ve duygusallık hat safhadaydı.
kalabalık bir ailenin sıkıntılarınıda hoşluğunuda hepinizden fazla yaşadım sanırım. 6 sene 1 kv. iki elti birlikte yaşadık. 35 senedirde tüm ailenin her yükünü omuzlamaya çalıştık. gelinde oldum. kv. de kv. nin kızdığım, sinirlendiğim ama birşey demeyip içime attığım davranışlarının sebebini kv. olunca anlıyabildim ve iyikide bu konularda kalbini kırmamışım kadın haklıymış dedim. gelinin bazı hareketlerine kızıp zoraki sabrettiğim şeyleri yeğenim gelin gelince aynı hareketleri yaptığında nasılda hoşgörüyle yaklaştığımı gördüğümde haksız yere kızdığımı anladım. meğerse gelinin o hareketleri hiçte kızılacak şeyler değilmiş ben sadece içimde ve gözümde büyütmüşüm. gelin kendi yeğenim olunca bunun farkına vardım. şöyle aynayı alıp kendimize bir bakabilsek.
kızımıza yapılmasını istemediğimizi gelinimize yapmasak. yada annemize yapılmasını istemediğimizi kv. mize yapmasak hayat daha güzel olurdu.
kendi annemizin yanımızda , yakınımızda olmasını isterken eşimizin annesininde bir anne olduğunu bizim annemizin evladının yanında olmasını istediğini düşünürken, eşimizin annesininde aynı şeyi istediğini düşünebilsek, anı şekilde kızımızın her nazını çekmek isterken , gelinimizide kızımız gibi nazlayabilsek evlerimiz huzur dolardı. düşünüyorumda çok tahammülsüz bir topluluk olmaya doğru gidiyoruz . ve gitgide yanlızlaşıyoruz.
not : bu yazdıklarımı kimseyi eleştirmek için yazmadım . sadece toplum olarak düşünüp düşüncelerimi yazdım.
hepinizi çok seviyorum. mutluluğunuz mutluluğum olur
Gunaydin... Kasimpati bende bilmiyorum napicam asuman abla konusuna katiliyorum...
Taze gebeler ins bir sıkıntınız olmaz ama sadece dogum sonrasi degil oncesindede insan yardima ihtiyac duyuyo hele son ay yataman kalkaman dönemen corabini bile bi seferde giyemen.
Her hamile bir degildir elbet daha iyi durumda olanlar vardir ama sizlerin ayni benim gibi kilosu oldugundan zorlanma ihtimali daha yuksek.... Zeynebi hic demiyorum bile allah kolaylik versin en zor onun isi gerek cocuklar gerekse karnindakinin durumundan.
Yani demem o ki yardima ihtiyac duyacaginiz gunleriniz var onunuzde simdiden onu istemem bunu istemem demeyin. Yalniz olmakta iyi bisey degil bu dedigimi anliycaksiniz. Kayinvalde sesi tavsiyesi elestirisi olmadan buyuyen bebek varmidir bilmem bunlar olucak lazim olan sey sabir iyi dusunce.
Ilk bebekler sizin gibi onlarinda kiymetlisi. Hatta bazen gormemis gibi olur insan kotu niyetten degil sonucta sevgiden. Siz herhangi bir durumda kaynana bisey dedimi o an onunda bir anne oldugunu, tecrubesi olabilcegini, uslubu cok bilmis olsada iyi niyetle dedigini dusunurseniz daha az batar dedikleri. Hatta bazen deger verip su soylemi bu boylemi diye sorarsaniz adam yerine konma hissiyle farkli yaklasir size mutlaka. Seker gibi insanla herkes yasar mesele oldugu gibi kabullenip yasamak. Eninde sonunda bizde kayinvalde olacagiz.
Ha gercekten vardir bazen agzi cok kotu ara bozan insanlar. Eger sizdede varsa allah kat kat yardim etsin. O zamanda vardir yapilacak biseyler...
Her babanneye gore gelinin bebege az bakabilme durumu vardir bunun onune gecemezsiniz :) ya bakamazsiniz ya doyuramazsiniz. Mutlaka siz giydirirsiniz o cikarir, o giydirir siz cikarirsiniz. Siz duzgun yetistirim derken onlar simartir......vs.....Nolursa olsun onlar bizim ailemiz. Pes etmeden ugrasip gidicez iste.
Yazmista yazmisim hepiniz kardes gibisiniz bana ondan zaar...
nesi zor meyrosAmaaaan evlilik zormuş be: P
Arkadaşlarım derdide hadi canım herkesin sıkıntısı ayrı derdim, evlende gor derlerdi, gördüm vallahi...
Şimdi onları daha iyi anlıyorum.
Şuan ki aklım olsa evlenirken ödüm kopardı heralde, guzel ama zor yanıda çok...
Dert köşesi yaptım şimdi burayı iyimi.
nesi zor meyros
hayat arkadasınla gez toz eglen
bırlıkte yemek yap
market alısverısıne gıt
Selamün aleykümm...
kızlarım ve ben bugun daha iyiyiz..kızlarda bi burun akıntısı kaldı oda bikaç güne geçer diye umuyorum...uzun zaman sonra dün eşim mesaiye kalmadı hava çok güzel dışarı çıkalım dedi...güzel bi mesire alanına gittik benim gibileride düşünerekten geniş salıncaklar yapmışlar bayıldım valla biraz sallandım bende ortamda müsaitti ama hamile olunca tın tın sallandım nolur nolmaz diye gene de çok güzeldi iyi geldi bana....
mesajlarınızı okudum ve hepsinede katılıyorum ama burda herşey çok açık açık anlatılmıyo herkes kendi yaşadığını biliyo...bu konuda söyleyecek çok şey ama bencede konuşmayalım....sadece bazen çok dolduğumda kendi adıma kimseye bişey diyemeyince gelip burda garip cümleler kuruyo olabilirim o an farkında değilim...
ayrıca bonuscum sana ayriyeten katılıyorum karşıdaki kim olursa olsun insan insana herzaman muhtaçtır....benim sıkıntılı dönemime gelince bi çok açıdan gerçekten çok zor geçiyo ama imtihan diyorum buda bi süreç geçicek ve ben bu imtihandan alnımın akıyla çıkmalıyım kimseyi üzmeden kırmadan diye çok çaba sarfediyorum...ama gelip buraya yazdığım şeylerden belkide farkına varmadan yanlış izlenime sebep oldum bilemiyorum...hakkınızı helal edin ne diyebilirimki...
Günaydın elifcim hemen korumaya al kendini geçmiş olsunGunaydiiiiiinnnn
Yataktan grip olmus olarak kalktım bu sabah... Insallah ilerlemez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?