- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
Frida'cim birkaç gündür aklimda olmasina rağmen yazmadım suyu nasil hazirladigimi,kusura bakmayasin..
Ben birkaç yeşil elma dilimi,limon,maydonoz koymuştum..Ama tatilde tanistigim diyetisyenin aramoli su önerileri söyle idi;
Tansiyon problemi olanlar yoğun limon eklemeli,tatli isteği fazla olanlar tarcini,bagisiklik sistemini kuvvetlendirmek ve diyette oluşan agiz kokularini gidermek isteyenler karanfil ve taze zencefili sularina eklebilirmis.
Yesil cayin içemeyenler,ögütülmemis yaprak yeşil cay alarak içme sularina eklebilirmis.:)
Birde diyet esnasinda ögle veya aksam menülerinden günlük tek cesit bakliyat veya tek cesit et tüketilmesinin daha uygun olduğunu söyledi..tek cesit gida'nin vucud da ki emiliminin rahatligini,cok cesitliligin vücudu yorduğunu bilhassa kilo verimini yavaslattigini söyledi..Ayni durum süt,yogurt protein dengesinde de önemliymiş.
örneğin:ögle kuru fasulye yeniyor ise yaninda bulgur pilavi dahil tüketmemeli,aksami da kirmizi et yaninda salata vs yenilebilirmiş..ne fasulye kendi cinsinden başka bakliyat ile karistirilacak ne de kirmizi et'in yaninda farkli et türü yenecek:)
Bihter çikolata hergün 2-3 kare yenebilirmiş,muhakkak hastalarina öneriyormus bu sekilde de tatli isteğinin azaldigini söyledi.
Margarin yerine tereyag.sekerli tatlilar yerine meyve,cerez yerine kuru meyveler,asitli ve kalorili içecekler yerine maden suyu ve evde dogal meyvelerle hazirlanmis milkshake ve benzer içecekler içilebilirmiş..
çerez olarak:leblebi,kavrulmamis kabak cekirdegi,badem,findik,ceviz,kuru üzüm,kurutulmus meyveler tüketilebilirmiş.
En önemliside kisi'nin zayiflama hususunda kendine uzun vadeli hedefler belirlemesini,yasak koymamasini söyledi..
hatta hastalarina gram veya kasik ölçüleri ile pilav veya makarna,bulgur pilavi ölçüleri vermiyormuş..hafta da bir bir tanesini öğün olarak mümkünse tek basina yada sadece yeşil salata ile yenilebileceğini tavsiye ediyormuş.
Birçok sey konuştuk aslinda,muhtemelen geneli bildiğiniz seylerdir,aklima geldikçe yazarim inşallah.
slm kizlar sizi cok seviyorum.hepsini okuyamadim ama desteginiz beni cok mutlu etti.bi aydir ailemleyim ve psikologa gidiyorum. donusum belli degil. ii degilim dualarinizi bekliyorum. hakkinizi helal edin uzduysem sizi.by
Allah rahmet eylesin Derincimselam arkadaşlar ugrayamadim iki haftadır ..bayramın birinci günü yengemi kaybettik kalp krizi 62 yaşındaydı bir söyler on günlerdi neşe doluydu cıvıl civildi soka girdik hala inanamiyorum..bu arada anneme benim bu sokakta ev bulduk onu tasidim yerlestirdim ama cok kotuyum yorgunluk uzuntu ..bugun evimdeyim artık dinlenmeye çalışıyorum çocuklarla ne kadar olursa artık..bu arada kizim birinci sınıfa başladı günde 8 kez okula gidip geliyorum .hepsi bir arada neye yetişeceğimi sasiriyorum...
Frida'cim birkaç gündür aklimda olmasina rağmen yazmadım suyu nasil hazirladigimi,kusura bakmayasin..
Ben birkaç yeşil elma dilimi,limon,maydonoz koymuştum..Ama tatilde tanistigim diyetisyenin aramoli su önerileri söyle idi;
Tansiyon problemi olanlar yoğun limon eklemeli,tatli isteği fazla olanlar tarcini,bagisiklik sistemini kuvvetlendirmek ve diyette oluşan agiz kokularini gidermek isteyenler karanfil ve taze zencefili sularina eklebilirmis.
Yesil cayin içemeyenler,ögütülmemis yaprak yeşil cay alarak içme sularina eklebilirmis.:)
Birde diyet esnasinda ögle veya aksam menülerinden günlük tek cesit bakliyat veya tek cesit et tüketilmesinin daha uygun olduğunu söyledi..tek cesit gida'nin vucud da ki emiliminin rahatligini,cok cesitliligin vücudu yorduğunu bilhassa kilo verimini yavaslattigini söyledi..Ayni durum süt,yogurt protein dengesinde de önemliymiş.
örneğin:ögle kuru fasulye yeniyor ise yaninda bulgur pilavi dahil tüketmemeli,aksami da kirmizi et yaninda salata vs yenilebilirmiş..ne fasulye kendi cinsinden başka bakliyat ile karistirilacak ne de kirmizi et'in yaninda farkli et türü yenecek:)
Bihter çikolata hergün 2-3 kare yenebilirmiş,muhakkak hastalarina öneriyormus bu sekilde de tatli isteğinin azaldigini söyledi.
Margarin yerine tereyag.sekerli tatlilar yerine meyve,cerez yerine kuru meyveler,asitli ve kalorili içecekler yerine maden suyu ve evde dogal meyvelerle hazirlanmis milkshake ve benzer içecekler içilebilirmiş..
çerez olarak:leblebi,kavrulmamis kabak cekirdegi,badem,findik,ceviz,kuru üzüm,kurutulmus meyveler tüketilebilirmiş.
En önemliside kisi'nin zayiflama hususunda kendine uzun vadeli hedefler belirlemesini,yasak koymamasini söyledi..
hatta hastalarina gram veya kasik ölçüleri ile pilav veya makarna,bulgur pilavi ölçüleri vermiyormuş..hafta da bir bir tanesini öğün olarak mümkünse tek basina yada sadece yeşil salata ile yenilebileceğini tavsiye ediyormuş.
Birçok sey konuştuk aslinda,muhtemelen geneli bildiğiniz seylerdir,aklima geldikçe yazarim inşallah.
Bu arada arkadaşlar daha önce bahsetmis olduğum meyveleri firinda kurutmayi geçenlerde denedim,inanilmaz güzel oldular:) özellikle ara öğünlerde,disarda yemek yeme firsati olmadigi zamanlarda veya aksam cayin yaninda güzel ve doyurucu bir atistirmalik..
meyve zamani tam olarak geçmeden denemek istersiniz diye düşündüm.:)
slm kizlar sizi cok seviyorum.hepsini okuyamadim ama desteginiz beni cok mutlu etti.bi aydir ailemleyim ve psikologa gidiyorum. donusum belli degil. ii degilim dualarinizi bekliyorum. hakkinizi helal edin uzduysem sizi.by
selam arkadaşlar ugrayamadim iki haftadır ..bayramın birinci günü yengemi kaybettik kalp krizi 62 yaşındaydı bir söyler on günlerdi neşe doluydu cıvıl civildi soka girdik hala inanamiyorum..bu arada anneme benim bu sokakta ev bulduk onu tasidim yerlestirdim ama cok kotuyum yorgunluk uzuntu ..bugun evimdeyim artık dinlenmeye çalışıyorum çocuklarla ne kadar olursa artık..bu arada kizim birinci sınıfa başladı günde 8 kez okula gidip geliyorum .hepsi bir arada neye yetişeceğimi sasiriyorum...
Hayırlı akşamlar
Bugün epey koşturmacalı geçti fatura ödedim alışveriş yürüyüş vs vs derken epey koşturdum kahvaltımı sağlam yaptım akşamı Bulgurlu yoğurtlu semizotu salatasıyla geçiştirdim ama acıkırım tabii:) çayın yanında leblebi atıştırırım artık
Hayırlı günler
Daha kahvaltımı yapmadım uyuşukluktan :)
Bugün planım evden çıkmamak bakalım
kızlar hamilelik takvimimi kaldırdım, kaldırmak istedim sadece yoksa mühim bir sebebi yok yani merak etmeyin: )
Gunaydiiiiiinnnn
Yataktan grip olmus olarak kalktım bu sabah... Insallah ilerlemez...
selam arkadaşlar ugrayamadim iki haftadır ..bayramın birinci günü yengemi kaybettik kalp krizi 62 yaşındaydı bir söyler on günlerdi neşe doluydu cıvıl civildi soka girdik hala inanamiyorum..bu arada anneme benim bu sokakta ev bulduk onu tasidim yerlestirdim ama cok kotuyum yorgunluk uzuntu ..bugun evimdeyim artık dinlenmeye çalışıyorum çocuklarla ne kadar olursa artık..bu arada kizim birinci sınıfa başladı günde 8 kez okula gidip geliyorum .hepsi bir arada neye yetişeceğimi sasiriyorum...
tatlış iyi geceleer o ne güzel dilekler incecik olasınız filaan sağol :))Selam en sevdiklerim..
Merak etmişsiniz beni hepinizden Allah razı olsun tez zaman da incecik olasınız :)
Gerçekten vakit bulamıyorum okulların açılmasıyla tempom epey arttı..Oğlanın ödevleri beslenmesi kızıma ders çalışması için alan oluşturmamız ona ayak uydurmamız vb.
Onun dışın da çok şükür iyiyim, sadece çok şişmanım, tartılmıyorum uzun zaman oldu korkuyorum çok tartılmaya..
İşimle ilgili sevindirici gelişmeler var %90 olacak gibi oğlanın çıkışınıa yetişibleceğim bir saatte çıkacağım inşallah..
Bonusa da söylemiştim çok sevinemiyorum her an bişey olacak gibi...
Önümüz de ki hafta sanırım başlayacağım erken çıkmaya..
bugün çocukların yazlık kışlık olayını hallettim yarın bizimkilerii.halıları yıkamaya verceğim biraz dip temizlik yapabilirsem şahane olacak...
Aaa aynı ben :))))tatlış iyi geceleer o ne güzel dilekler incecik olasınız filaan sağol :))
senin işin tamam olmasına sevindim yaa bu hafta bitti sayılır zaten haftaya inşallah yarım zamanlı çalışmaya başlarsın ama hamarat hatunsun hee ben daha kışlıkları ellemedim anca lazım oldukça bir yerlerden çekiştirim çıkarınca burayıda bir düzenlemedim diyorum yoksa aklıma bile gelmiyor yarın düzenlesem hakkaten ütülerimde çok neden yapmıyorsam ..
İyi akşamlar
Bugün evdeydim sadece markete çıktım pirinç almak için nohut yaptım kıymalı yanına bulgur yapacaktım ama pirinç pilavı istediler azıcık yedim valla
Adaş leblebi sarı leblebi oluyor genelde bazen yanında kuru üzüm de yiyorum çok güzel oluyor çayla :)
Ama bu aralar leblebiye sıra gelmiyor ne bulursam yediğim için
Hurma da süper olur çok severim ben de ama çok yememek lazım
Babam umreye gidecek inşallah kasım sonunda bol bol sipariş veririm artık
Aaa aynı ben :))))
Adaş maşallah diyim sana daim olsun azmin
Ben artıdayım cuma korkusu felan yok nedense
Hurmayı ordan alıyorlar benim bildiğim eşim alıp kargoyla göndermişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?