Kış sebzelerinin pazarda yerlerini almasına çok seviniyorum..
Bayılıyorum ıspanak, kereviz, karnabahara..Pırasayı da çok severim ama evdekiler pek sıcak bakmıyor :))
--
Zeynep gelip bi ses et da..merak ediyoruz seni kuzum...
Kis sebzelerini ben de cok seviyorum hele kereviz ile ask yasiyoruz adeta:) lahanayi da cok severim,sevmedigim de yok hani
Meyracım geçmiş olsun..Nesi var kayınvalidenin.?
Lahana evet unuttum onu yazmayı..Lahanalı gözleme yapmıştım ben :))
Gördüğün üzre hamuru da seviyorum.. :)
Tarif için çok teşekkür ederim yordum seni..En yakın zaman da yapacağım...aynı formu karnabahara uygulasam nasıl olur acep..Denerim onu da...
Midesinde mikrop çıkmıştı, iyileşmişti, şimdi yine aynı rahatsızlık çıktı galiba.
Kansızlık çıkmış, şeker hastası zaten şekeri yüksek çıkmış, biraz serum vs verelim bugünde yarında midesine bakalım araştıralım demiş doktor.
Sağol ablacım.
Lahanali gözleme kulağa hos geliyor,eminim cok lezzetli olmuştur:)
Ah topramm hamuru sevmeyen var midir acep:) ben de pek düşkünüm kendilerine..
Estagfirullah,ayni form da karnibahari denemek benim de aklimda ama nasip olmadi hic,haslama kismi haricinde bayat ekmeklere de uygulayıp köfte yapıyorum ben,cok lezzetli oluyor..karnibahar bence güzel olur..
Allah hayırlı şifalar versin tekrar canım...
diyabet zor bir rahatsızlık...
bayat ekmek köftesini denemiştim ben de :)
__
Haftasonu oğlana kitap hediye edildi yaşına göre kalın kitap seneye okur anca..''Define adası'' klasiklerden
Okumak istedim canım çekti. :)) Genel de onun okuduğu kitapların çoğunu ben de okuyorum hem ona anlattırırken kontrol etmiş oluyorum ayrıca çok hoşuma gidiyor çocuk kitapları :))
İyi geceler diliyorum,
Allah rahatlık versin..
Ekmek arasi yiyip o yetmemis gibi de birisine ozenipte menemen yapmis, onuda gormemis gibi de yemis ve utaniyosa yazmaya ondan gelmiyodur bonus digerlerini bilmem.Nerede bu topiğin hassas hatunlari? bu saat olmuş gelip menü yazan yok...
Yoksa cuma arti bildirip,ilk 3'ü baskasinami kaptirmayi düşünüyorsunuz..
Not:kendi cok kilo vermiş gibi 2 gün menü paylasti diye hesap soran kasimpati...
inşallah canım bir başlasak bitecekte bir türlü başlayamadık. dolap hafta sonu gelecekmiş. boyacıda aramış elindeki iş bitmemiş çarşambaya gelirim demiş. böyle pisliğin içinde oturuyoruz işteMeyra'cim kayinvalidene cok geçmiş olsun,acil sifalar diliyorum.
Dafi abla'cim yogunluklarinda kolaylıklar diliyorum.Boya ,badana vs isleri zor olsa da bittiğinde tertemiz oluyor.
Topramm entep baklavalarin afiyet,sifa olsun kalorisi hemencik erisin gitsin:)Sizin patron baklava hususunda bonkör demek ki:)
Yolcu'yu merak ettim,bayadir ugramiyor umarim önemli bir durum yoktur.
Nickini unuttuğum aramiza yeni gelen arkadasimiz,hosgeldiniz:)
sağol canım. zaten buralardayımda yazamıyordum.Daficiğim yokluğun çok hissediliyor, daha sık uğra lütfen...
Onca işin arasın da yürüyüş yaparak nasıl sporsever olduğunu gösteriyosun :)
Öğle sağlam yedim..çok sevdiğim mönüydü..
Ne çıkarsa affetmiyorum yiyorum :))
Afiyet olsun canım...brokoli köftesi karnabahar köftesi tarzı bişeymi...Rica etsem tarif yazarmısın..Çocuklara denemek isterim..
biz karı koca brokoli salatasını severiz ama çocuklar ağzına sokmaz belki bu şekil yerler..
tarif için teşekkürler canım bende denemek isterim.topramm brokoli köftesi abartisiz inanilmaz lezzetli,agzina sürmeyen esim bile hafta da bir muhakkak yapmami istiyor,hatta aylarca brokoli olduğunu bile farketmeden yedi bayılaraktan:) Cocuklarinin da brokoliyi anlayacagini zannetmiyorum:)
Ben brokolinin sap kisimlarini kesip,cicek kisinlarini da ayirip yikiyorum..
Ayri bir tencere de biraz su,tuz kaynatıyorum,kaynamaya baslayinca brokolileri içine atip içimden 50'ye kadar sayip sicak sudan brokolileri cikarip,soğuk suya tutuyorum 2-3 dakika ki pişmesi dursun diye.
Sonra süzüp,robota atip bulgur tanesi gibi olana kadar inceltiyorum,genis bir kaba alip 1 yumurta,yarimsar cay kasigi karbonat,kimyon,karabiber,pul biber,tuz ilave edip,ince kiydigim maydonoz,1 adet soğan rendesi (suyunu süzlmüs) 2 çorba kasigi galeta unu,arzuya göre biraz permasan peyniri, tulum peynir veya yarim su bardagi kasar koyup yoğurup uzun kroket seklini verip firinda pişiriyorum..
Yaninda domates sosu,yogut veya sarmisakli yoğurt ile servis yapıyorum..
Meyracim gecmis olsun kayinvalden icin.
Zeynebin numarasi ya da face de ekli olan var mi acaba?
Hayırlı sabahlar hayırlı Mutlu haftalar hepimize
Dün kızlarla dolaştık giderken yürüdük
Aşure bu ara sık yiyeceğiz mecbur artık :) nispeten masum tatlı şekeri dışında tabii makul ölçüde yerim ben yemem desem yalan olur :)
canım benim gönderseydim bilseydimde. ben tüm binaya dağıttım. tanıdık tanımadık tüm kapıları çaldım. yoğurt koasını doldurdum folyo kaselerden verdim kv le gönderdim o da komşularına dağıtsın diye. görümceme kayınlarıma hep gönderdim. sadece anneciğime gönderemedim. içime dokundu ama anneciğimin el lezzetini tutarmı beni yaptığım.
evde kızı olanın mutlaka aşure kaynatması gerekirmiş. bolluk bereket olsun diye hemde. benim kızım yok ama rabbim bereketini artırsın. nimetlerini paylaşmayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?