Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Kış sebzelerinin pazarda yerlerini almasına çok seviniyorum..
Bayılıyorum ıspanak, kereviz, karnabahara..Pırasayı da çok severim ama evdekiler pek sıcak bakmıyor :))

--

Zeynep gelip bi ses et da..merak ediyoruz seni kuzum...

topramm brokoli köftesi abartisiz inanilmaz lezzetli,agzina sürmeyen esim bile hafta da bir muhakkak yapmami istiyor,hatta aylarca brokoli olduğunu bile farketmeden yedi bayılaraktan:) Cocuklarinin da brokoliyi anlayacagini zannetmiyorum:)

Ben brokolinin sap kisimlarini kesip,cicek kisinlarini da ayirip yikiyorum..
Ayri bir tencere de biraz su,tuz kaynatıyorum,kaynamaya baslayinca brokolileri içine atip içimden 50'ye kadar sayip sicak sudan brokolileri cikarip,soğuk suya tutuyorum 2-3 dakika ki pişmesi dursun diye.

Sonra süzüp,robota atip bulgur tanesi gibi olana kadar inceltiyorum,genis bir kaba alip 1 yumurta,yarimsar cay kasigi karbonat,kimyon,karabiber,pul biber,tuz ilave edip,ince kiydigim maydonoz,1 adet soğan rendesi (suyunu süzlmüs) 2 çorba kasigi galeta unu,arzuya göre biraz permasan peyniri, tulum peynir veya yarim su bardagi kasar koyup yoğurup uzun kroket seklini verip firinda pişiriyorum..

Yaninda domates sosu,yogut veya sarmisakli yoğurt ile servis yapıyorum..

Son düzenleme:

Kis sebzelerini ben de cok seviyorum hele kereviz ile ask yasiyoruz adeta:) lahanayi da cok severim,sevmedigim de yok hani

Kis sebzelerini ben de cok seviyorum hele kereviz ile ask yasiyoruz adeta:) lahanayi da cok severim,sevmedigim de yok hani

Lahana evet unuttum onu yazmayı..Lahanalı gözleme yapmıştım ben :))
Gördüğün üzre hamuru da seviyorum.. :)

Tarif için çok teşekkür ederim yordum seni..En yakın zaman da yapacağım...aynı formu karnabahara uygulasam nasıl olur acep..Denerim onu da...

Meyracım geçmiş olsun..Nesi var kayınvalidenin.?

Midesinde mikrop çıkmıştı, iyileşmişti, şimdi yine aynı rahatsızlık çıktı galiba.
Kansızlık çıkmış, şeker hastası zaten şekeri yüksek çıkmış, biraz serum vs verelim bugünde yarında midesine bakalım araştıralım demiş doktor.
Sağol ablacım.

Lahanali gözleme kulağa hos geliyor,eminim cok lezzetli olmuştur:)
Ah topramm hamuru sevmeyen var midir acep:) ben de pek düşkünüm kendilerine..

Estagfirullah,ayni form da karnibahari denemek benim de aklimda ama nasip olmadi hic,haslama kismi haricinde bayat ekmeklere de uygulayıp köfte yapıyorum ben,cok lezzetli oluyor..karnibahar bence güzel olur..

Allah hayırlı şifalar versin tekrar canım...
diyabet zor bir rahatsızlık...

bayat ekmek köftesini denemiştim ben de :)

__

Haftasonu oğlana kitap hediye edildi yaşına göre kalın kitap seneye okur anca..''Define adası'' klasiklerden
Okumak istedim canım çekti. :)) Genel de onun okuduğu kitapların çoğunu ben de okuyorum hem ona anlattırırken kontrol etmiş oluyorum ayrıca çok hoşuma gidiyor çocuk kitapları :))

İyi geceler diliyorum,
Allah rahatlık versin..

Çocuk kitaplarini ben de cok seviyorum,bekârlık dönemim de yiyenlerime bol bol okumuşluğum var:)

Sana da iyi geceler yena'cim,gecen ve doğacak günün hayr olsun,güzelliklere vesile olsun inşallah.:)

Ekmek arasi yiyip o yetmemis gibi de birisine ozenipte menemen yapmis, onuda gormemis gibi de yemis ve utaniyosa yazmaya ondan gelmiyodur bonus digerlerini bilmem.

inşallah canım bir başlasak bitecekte bir türlü başlayamadık. dolap hafta sonu gelecekmiş. boyacıda aramış elindeki iş bitmemiş çarşambaya gelirim demiş. böyle pisliğin içinde oturuyoruz işte

sağol canım. zaten buralardayımda yazamıyordum.
netebook biraz düzeldi tekrar birşey olmazsa buralardayım inşallah.

tarif için teşekkürler canım bende denemek isterim.
menümü yazsam ama çok saçmasapan yedim.

sabah : 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir, 2 kaşık ballı tahin, 1 fincan kahve

öğle : 1 tabak peynirli makarna,

akşam : 2 büyük parça yağsız tavada biftek, 1 fincan kahve

ara : 1 fincan yeşil çay, 2 litre su

Aman ablam aşureyi nerdeyse bir aşure ayında yiyoruz, kasmayalım bencede: )
Bende kasmicam ama malesef midem buna izin vermiyor, gastrit oldum olalı nedense aşure midemi feci yakıyor, azıcıktan ote yiyemiyorum çok istesemde, neyse sağlık olsun ne diyelim, kıntıl kıntıl yiyorum işte.

Amin inş, Allah kabul etsin, geçmişlerinin canına değsin inş canım.
Annene neden gönderemedin?

Hayırlı sabahlar
Dün dışarda işlerİm vardı akşam da misafirlikteydik uğrayamadım
Bu akşam da benim misafirim var çaya eşim az da olsa aşure yap deyince birden aşureye kalkıştım
Meyracım kayınvalidene şifa dilerim aşure için de afiyet olsun
Daficim sana da kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…