Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Ablam senin soğuk algınlığı nasıl oldu?
Daha iyimisin?

asumancim yenacim çok teşekkürler..
sizlerinde allah kabul etsin..
yenacim ben asureden dolayı artidayim hiç dayanamam asureye...
yena bende öyle her sabah tartiliyorum ve geriliyorum... bnde tartilmiycam yarin..

Allah kabul etsin inş seninde aşureni: )

Aleyküm selam.

Meyracım öncelikle sakin ol,hiç panik olma..
Benim de yüksek çıkmıştı şekerim...Doğumdan sonra hiçbirşeyim kalmadı ki ben senden daha kiloluydum oğlana hamile kaldığım da..Gebelik şekeri deniyor ona..
Şayet doğum sonrası dikkat etmezsen eğer diyabet hastası olma ihtimalin var deniliyor. ama eminim ki senin doğumdan sonra düzelecektir..
Ayrıca referans aralığın da çok fazla fark yok.. Zaten doktorlar önlem açısından çok fazla abartıyorlar..
Ben senin yerin de olsam ikinci yüklemeyi yaptırmam 100 lük glikoz çok fazla...
Meyracım sen ekmeği ve pilavı fazla tüketme bol bol sebze ve süt ürünleri protein balık tüket meyveyi de sınırlı tüket bu süreçte..
Geçmiş olsun canım..

Asucum epeydir aynı dertten muzdaribim biliyorsun ... Bana göre gereksiz hormon yüklemesine karşıyım akışına bırakalım bünyemizi hormonlarımızı bu bir doğal süreç ve kendi bildiğini yapsın zorlamaya gerek yok :))

Son düzenleme:
Haklısın canım ama gerçekten erken ilerde sorun yaşamaktan korktum ben de
Vücudun ihtiyacı varmış o hormonlara belli yaşa kadar
Sana da mı hormon vermişti dr ne demişti bir de şimdi ne durumdasın :)

Haklısın canım ama gerçekten erken ilerde sorun yaşamaktan korktum ben de
Vücudun ihtiyacı varmış o hormonlara belli yaşa kadar
Sana da mı hormon vermişti dr ne demişti bir de şimdi ne durumdasın :)

Bana hormon ilacı vermedi yani en son iki yıl önce gitmiştim :)
henüz menopozla ilgili bir belirti yok demişti.. tahlil falan yapıldı normaldi şu an durum nedir bilemiyorum..
Hala düzensizim.. uzun aralıklarla hiç beklemediğim bir an da aniden çıkıp geliyor :)

Meyraaaaa :)) hic takma kafana canim benim benimkide 150 cikti ya da 155 :)

Esasen soyle oldu karatayin dedikleri aklimda olarak dr a gityim yukleme zamaniydi yapalim dedi ama kotu diyolar seker yuklemesi icin dedim guldu ve onceden hazirlanmis her gelen yuklemeyi soran gebeye verdigi kagittan banada verdi.

Iste filanca bir uzmanin seker yuklemesinin onemiyle gereksinimiyle ilgili yazilar karatayi karalamalar falan. Okursun dedi. Hic mi bir dilim baklava bir bardak mesrubat icmiyosun bu senin sagligin icin bisey varmi gorelim diye dedi.
Illaki oluyo arada yiyorum dedim ve 50 gr cok gelmedi gozume yaptirdim. Ilginc bir dr du hafif aclikla yaptirdi tam aclikla degil. Ben gebelerime tam aclikla yaptirmiyorum dedi.

Ictikten yarim saat sonra felaket basim agridi. Kahvaltidan 2 saat sonraydi. Gosterdim sonucu dr yuksek cikmis haftaya gel 100 gr lik yapalim dedi ben gitmedim. 3 saat onu icmeyi gozum kesmedi iyi biseyde degil zaten. Aile hekimimle konustum bu abarti cok degilki seninki 170 ve ustu daha kotu dedi her turlu beslenmene ozen gostermen lazim haftada bir iki kerede tokluk sekerini olcup kontrol etsen iyi olur dedi hakliydi.

O ara biraz dikkat ettim dahada olcum falan yapmadim.

Simdi diyecegim o ki sende 100 gr lik yaptirsanda yaptirmasanda dikkat et diyecek dr. Yuksek cikarsada diycek cikmazsada yukselmesin diye diycek. Karar senin tabiki. Gebelik sekerinde cok yukseldimi insulin veriliyo ki zaten boyle yuksek seker 150 cikmazdi. Streste kotu etliyo bunuda unutma.

Bizim o zayif gelinle ayni anda hamileydik onun ki 180 cikti diyestisyen tavsiyesiyle olcum yapti kontrol etti sekerini beslenmesini degistirdi 52 kiloluk haliyle. Pilav makarna seker hic yemedi cok cani isterse sadece biraz yedi. Tuzuda kesti sonuc gr sismeden doguma gitti. Onunki yuksek oldugu halde diyetle asabildi sen niye asamayasin?

Daha kotusunu ve panik atagini dusunmemeye calis. Icindeki enernik deli dolu meyrayi dusun :)
Inan gebelik sekerinden cok stres zarar verir bebege.

Biraz uzun yazmis olabilirim napak gardasimizin derdine dermanda mi olmayak :)

bir de asucum değişiyor o yaş kriteri.. Seneler evvel çalıştığım yer de çaycı bir abla vardı 32 yaşın da kesilmiş adetten hiç birşey yapmamış ilaç vb..
başka bu tür örnekler çok gördüm ama çoğu ani travmalar yaşamış ta öyle olmuş...
Genetik olabilir senin durumun erken diyorsun ya...
Zaten 40--47 arası beklenen yaş aralığı...
Genç değiliz artık..

Yenacım genetik değil
Biliyorum yaş 40 ı geçti ama dr bana menopoz yakın görünüyor derdi senden farklı olarak of napsam bilmiyorum

Nette sağlık siteleri oluyor soru cevap şeklin de hesap açıp oraya sorsan bağımsız bir durum olduğu için daha objektif cevap verirler..
aile hekimine sor olmadı başka doktora daha görün rahatlaman için..

asuu egedenize sorayımmı watsaptan.?

Ben dün başladım ilaca bakalım araştırayım kime sorabilirim
Egedenizle görüşüyormusun sen ben sana kızların telefondan göndereyim mi tahlillerimi

Ben dün başladım ilaca bakalım araştırayım kime sorabilirim
Egedenizle görüşüyormusun sen ben sana kızların telefondan göndereyim mi tahlillerimi

Telefonla görüşmüyorum..Numaralarımız var ama :)
Hemen yazdım selam verdim ama dönmedi çevrimiçi olmasına rağmen :) İşi vardır ya da tel onda değildir..

Sağol ablacım, inş: )))

Sende sağol canım benim: )
: **

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…