meyracim gebelik şekeri olabiliyormus.. sonradan geciyormus uzulme canim.. bizim gelinimizde seker hastası 17 yaşında olmuş sürekli insulunle yaşıyor.. genetik olabiliyormus..
İyi akşamlar
Bugün sakin bir gündü evdeydim genelde sadece arkadaşa kahve içmeye gidip geldim bir ara yürüyüş felan da yapmadım dün çok yürümüştüm
Beslenme de fena değildi gibi
Kahvaltıda 3 dilim ekmek 1 sahanda yumurta peynir zeytin bal yedim
Arkadaşta kahve ve çikolata
Akşam yemeği olarak da 1 tabak cevizli erişte ve yoğurt
Bol çay tabii 1 fincan Yeşilçay ve ıhlamur da içtim
Kahvaltıdan sonra üzüm yedim biraz da:)
asumancim yenacim çok teşekkürler..
sizlerinde allah kabul etsin..
yenacim ben asureden dolayı artidayim hiç dayanamam asureye...
yena bende öyle her sabah tartiliyorum ve geriliyorum... bnde tartilmiycam yarin..
Selamün aleyküm...
Biraz canım sıkkın, aslında baya sıkkındıda biraz olmayabileceği düşüncelerini duyup okuyunca içim biraz rahatladı, gerçi kaderden otede yol gitmedimi de gitmez, razı gelmek başka çare olmaz bazen.
Bugün bebeğin kontrolü vardı doktor şeker yuklemesi yaptı, zaten ödüm kopup duruyordu bende şeker olabileceğinden korkuyordum, şekerim biraz yüksek çıktı ama doktora göre çok yüksek ve şeker hastası olabilirmişim: (
Şimdi 50grlık yükleme yaptı, 3gun sonrada 100grlık yapacak.
Açlık normal ama yükleme sonucu çıkan sınır 140 iken benin 155çıktı.
Kuzenim ebe ona sordum, hamilelikte olabiliyor sonra geçebiliyor dedi, o öyle deyince içim rahatladı biraz, varsada ne yapabilirim zatenki, doktor şeker hastası olabilirsin diyince çok üzüldüm ama: (
Eve gelene kadar kafam yerinde değildi hiç ve ağladım yolda. Çünkü biliyorum annemden ne kadar zor bir hastalık olduğunu, zaten panik atağım var ne bileyim böyle işte, inş şeker hastası değilimdir.
Babamın vefaat ettiği sıralarda annem evde kendi olçerken bende olçmuştum, ozaman ilk defa 145mi ne çıkmıştı ama karnım toktu ve de çok uzgundum, vesselam ogunden beri hep korkuyodum acabamı diye zaten, çunku ozamana kadar ara ara olçtuğumde hiç 145falan çıkmamıştı hep normldi, böyle işte.
İçinizi şişirdim değilmi? Hakkınızı helal edin.
Dışarda yemek iyi oluyor emeksiz kokusuz
Benim kızlar yemediği içimin gönül rahatlığıyla yiyorum
Yürüyüş arası yemek işini çok yapıyorum ben :))
Bu arada birkaç aydır adet düzensizlğim vardı da menopoz yakın görünüyor dedi daha erken diye hormon ilacı verdi içsem bir türlü içmesem bir türlü napsam bilemedim en çok kilodan korkuyorum
Be de yemek yerken çok Mutlu oluyorum :)
Hiç kızma kendine bi daha mı gelecek dünyaya abartmadan sağlığımızı tehlikeye atmadan dengeyi tutturarak herşeyi yeriz Allah sağlık versin yeter ki
Haklısın canım ama gerçekten erken ilerde sorun yaşamaktan korktum ben deAsucum aynı dertten muzdaribim biliyorsun epeydir... Bana göre gereksiz hormon yüklemesine karşıyım doğal akışına bırakalım bünyemizi hormonlarımızı bu bir doğal süreç ve kendi bildiğini yapsın zorlamaya gerek yok :))
Haklısın canım ama gerçekten erken ilerde sorun yaşamaktan korktum ben de
Vücudun ihtiyacı varmış o hormonlara belli yaşa kadar
Sana da mı hormon vermişti dr ne demişti bir de şimdi ne durumdasın :)
Yenacım genetik değil
Biliyorum yaş 40 ı geçti ama dr bana menopoz yakın görünüyor derdi senden farklı olarak of napsam bilmiyorum
Ben dün başladım ilaca bakalım araştırayım kime sorabilirimNette sağlık siteleri oluyor soru cevap şeklin de hesap açıp oraya sorsan bağımsız bir durum olduğu için daha objektif cevap verirler..
aile hekimine sor olmadı başka doktora daha görün rahatlaman için..
asuu egedenize sorayımmı watsaptan.?
Yena kisisi ne 40 yasi ya huannem 50 de kesilmeye basladi 40 menopoz icin erken
Yani erken adet olmak nasil pek iyi degilse erken menopozda degilmis.
Ben dün başladım ilaca bakalım araştırayım kime sorabilirim
Egedenizle görüşüyormusun sen ben sana kızların telefondan göndereyim mi tahlillerimi
Meşgul etmeyim ben sen selam söyle yeter :))Telefonla görüşmüyorum..Numaralarımız var ama :)
Hemen yazdım selam verdim ama dönmedi çevrimiçi olmasına rağmen :) İşi vardır ya da tel onda değildir..
Aleyküm selam.
Meyracım öncelikle sakin ol,hiç panik olma..
Benim de yüksek çıkmıştı şekerim...Doğumdan sonra hiçbirşeyim kalmadı ki ben senden daha kiloluydum oğlana hamile kaldığım da..Gebelik şekeri deniyor ona..
Şayet doğum sonrası dikkat etmezsen eğer diyabet hastası olma ihtimalin var deniliyor. ama eminim ki senin doğumdan sonra düzelecektir..
Ayrıca referans aralığın da çok fazla fark yok.. Zaten doktorlar önlem açısından çok fazla abartıyorlar..
Ben senin yerin de olsam ikinci yüklemeyi yaptırmam 100 lük glikoz çok fazla...
Meyracım sen ekmeği ve pilavı fazla tüketme bol bol sebze ve süt ürünleri protein balık tüket meyveyi de sınırlı tüket bu süreçte..
Geçmiş olsun canım..
Meyraaaaa :)) hic takma kafana canim benim benimkide 150 cikti ya da 155 :)
Esasen soyle oldu karatayin dedikleri aklimda olarak dr a gityim yukleme zamaniydi yapalim dedi ama kotu diyolar seker yuklemesi icin dedim guldu ve onceden hazirlanmis her gelen yuklemeyi soran gebeye verdigi kagittan banada verdi.
Iste filanca bir uzmanin seker yuklemesinin onemiyle gereksinimiyle ilgili yazilar karatayi karalamalar falan. Okursun dedi. Hic mi bir dilim baklava bir bardak mesrubat icmiyosun bu senin sagligin icin bisey varmi gorelim diye dedi.
Illaki oluyo arada yiyorum dedim ve 50 gr cok gelmedi gozume yaptirdim. Ilginc bir dr du hafif aclikla yaptirdi tam aclikla degil. Ben gebelerime tam aclikla yaptirmiyorum dedi.
Ictikten yarim saat sonra felaket basim agridi. Kahvaltidan 2 saat sonraydi. Gosterdim sonucu dr yuksek cikmis haftaya gel 100 gr lik yapalim dedi ben gitmedim. 3 saat onu icmeyi gozum kesmedi iyi biseyde degil zaten. Aile hekimimle konustum bu abarti cok degilki seninki 170 ve ustu daha kotu dedi her turlu beslenmene ozen gostermen lazim haftada bir iki kerede tokluk sekerini olcup kontrol etsen iyi olur dedi hakliydi.
O ara biraz dikkat ettim dahada olcum falan yapmadim.
Simdi diyecegim o ki sende 100 gr lik yaptirsanda yaptirmasanda dikkat et diyecek dr. Yuksek cikarsada diycek cikmazsada yukselmesin diye diycek. Karar senin tabiki. Gebelik sekerinde cok yukseldimi insulin veriliyo ki zaten boyle yuksek seker 150 cikmazdi. Streste kotu etliyo bunuda unutma.
Bizim o zayif gelinle ayni anda hamileydik onun ki 180 cikti diyestisyen tavsiyesiyle olcum yapti kontrol etti sekerini beslenmesini degistirdi 52 kiloluk haliyle. Pilav makarna seker hic yemedi cok cani isterse sadece biraz yedi. Tuzuda kesti sonuc gr sismeden doguma gitti. Onunki yuksek oldugu halde diyetle asabildi sen niye asamayasin?
Daha kotusunu ve panik atagini dusunmemeye calis. Icindeki enernik deli dolu meyrayi dusun :)
Inan gebelik sekerinden cok stres zarar verir bebege.
Biraz uzun yazmis olabilirim napak gardasimizin derdine dermanda mi olmayak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?