Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

canım acayip beğenim ve çok bilinçli bir kişi..sadece diyet yapıp kilo vermek değil sağlıklı beslenmeyi de öğrenmek için herşeyi yapmış...ben artık sürekli bakarım ...sağol paylaşım için..
canım ben az mı yiyorum sence? anlayamadım mesajında..

Bu bizim gruptaki kızlar nerdeler,
Bak bu topiği yakında kapatacaklar yahu,
Bizim işimize yaramıyor bu gruptakiler bunları topluca atalım diyecekler.
Huuuuuu beni duyan parmak kaldırsın lütfen opuyorumnanaktan
ayyyy giremedik ki sabahtan beri ahta verdi durdu yurdusum..
nasılsın?

Site neolmuş böyle ya
ne yazabiliyorum ne okuyabiliyorum...sürekli errror
bugün yine kan örneği verdim..Sanırım daktır çok kararlı beni zayıflatmaya,ama kanımı alarak..:roflol:

Teşekkür ederim arkadaşlar ilginize.hepinizi teeek teeek mucuksluyorum..:)))

Ben zaten kontrole giderken neticenin böyle olucağını aşağı yukarı tahmin ediyordum..Sadece böbrek üstü olayı canımı sıktı..yarını dört gözle bekliyorum..

YURDUSUM canım benim,önerdiğin bilgileri dikkate alıcam..Doktorun söylediğine göre kolestrol konusunda sınıfı geçmişim..sınırda olduğu için..:)))

Enginarı çoook severim..
a.s

Kış Depresyonu!

Kış mevsimi bazen iç karartıcıdır. Güneşsiz, sisli, fırtınalı ve yağmurlu hava sizi etkilerse, ruhsal çöküntünün tetikleyicisi olabilir.

Kış ayları biraz kasvetlidir. Gündüzlerin kısalıp, gecenin uzaması sizde bazı psikolojik etkiler yaratabilir. Aşırı yeme isteği, kilo alımı, baş ağrısı, sinirlilik, uyuma isteği, öğrenme güçlüğü, cinsel gücün azalması ve çalışmada konsantre eksikliği gibi sorunlar yaşıyorsanız, durumunuz mevsimsel duygu bozukluğudur.

Bu soruna neyin sebep olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak tahminler gün ışığından az yararlanmasının etken olduğu yönündedir. Mevsimler duygu bozukluğu, kış boyunca devam eder ve ilkbahar, yaz aylarında kendiliğinden düzelir. Melatonin hormonunun uzun süren kış geceleri boyunca, fazla salgılanmasından kaynaklanan uyku artışı ve depresyona yol açtığı tahmin edilmektedir. Vücudun mutluluk hormonu olarak ürettiği seratonin, yeterli gün ışığı alınmadığı zaman üretilemez. Bu da kış depresyonunun tetikleyicisidir.

Kışın güneşsi günlerinin sürekli devam etmesi, kendinizi gerçekten çökmüş hissetmenize neden olabilir. Ancak bu durum genellikle birkaç gün ve haftayla sınırlıdır. Geçici olduğundan, bir hastalığın işaretçisi olarak kabul edilmez. Ancak yukarda saydığımız belirtiler uzun süre devam ederse, bir doktorda görünmelisiniz.

Mevsimsel duygu bozukluğunun tedavisi, depresyondan daha kolaydır. Tedavi kademeli olarak planlanır. Işık tedavisi en çok kullanılan ve en basit yöntemdir. Hastalar, normal oda ışığından 15-20 kat daha fazla parlak olan özel bir odada, her sabah 30 dakika kadar tutulurlar. Kolay, ucuz ve yen etkisi olmayan bir tedavi yöntemidir. Işık tedavisi, kandaki seratonin düzeyini erttırır.

İlaçlar, ışık tedavisi yerine veya ışık tedavisini destekleyici olarak kullanılır. Mevsimsel etkili rahatsızlığa neden olan, negatif düşünce ve davranışların belirlenmesi ve tedavisinde psikoterapiden de yaralanılır.

Mevsimsel depresyonu önlemek için, kış günlerinde sık sık dışarı çıkın. Parklarda ve sokaklarda dolaşın. Hafta sonlarında yeşil alanlarda, doğayla baş başa yürüyüşler yapın. Kışın tatile gidecekseniz, güneşli ve sıcak yerleri tercih edin. Odanıza mümkün olduğunca bol ışık girmesini sağlayın. Düzenli olarak egzersiz yapın. Egzersiz alışkanlığı endişeyi azaltır, zihninizi açar ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

Kortizon Neden Kilo Aldırır?

Pek çok hastalığı tedavi eden kortizon, yan etkileri yüzünden hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Kortizon tedavisi ve yan etkileri hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz?

Aslında vücudumuz kortizon üretir. Kortizon bir böbrek üstü bezi hormonudur. Beyinin kontrolüyle en çok da sabah saatlerinde üretilir. Aslında bir çeşit stres hormonudur. Vücudun stresli olduğu durumlarda, travma ve cerrahi müdahale gibi durumlarda artar.

Vücutta kortizon olmadığında ciddi sorunlar ortaya çıkar. Özellikle bağışıklık sistemi üzerinde ciddi etkisi vardır.

Kortizon tedavisinin gerektiği durumlarda, yan etkiler oluşuyor. Bunların başında kilo alma geliyor. Kortizon vücuttaki yağ dağılımını değiştiriyor. Kortizon kullananlarda özel bir tip şişmanlık oluşuyor. Vücutta su ve tuz tuttuğu için, ödem oluşmasına da sebep oluyor. Kortizondan kaynaklanan kilo alımlarında yağ, karın bölgesi ve arkada iki kürek kemiğinin arkasındaki bölgede birikiyor, yüz şişiyor. Bacak ve kollar aynı kalıyor.

Kortizon tedavisi görenlerin tuz ve şekeri kesmeleri, yağı azaltmaları gerekiyor. Uzun süreli tedavilerde ve yüksek doz uygulandığında, Cushing Sendromu adıyla bilinen bir hastalığa yol açıyor.

Kortizonun Oluşturabileceği Yan etkiler:

Yüzde şişme ve yuvarlaklaşma, sırtta yağ birikimi

Deride morarma, incelme, yarılma ve sivilceler

Hipertansiyon ve şeker hastalığı

Kas zayıflığı ve kemik erimesi

Midede ve yemek borusunda ülser ve kanamalar, hazımsızlık, şişkinlik, bulantı

Psikolojik bozukluklar

Kıllanma

Göz tansiyonu, katarakt

İnfeksiyonlara karşı eğilim

Yaraların geç iyileşmesi

geçmiş olsun arkadaşımmm

Sigara

Temel'le bir adam parkta oturuyormuş. Temel de sigara içiyormuş. Adam dumandan rahatsız olmuş. Dönmüş Temel'e ve sormuş:

"Kaç yıldır sigara içiyorsun?"

Temel cevap vermiş:

"30 yıl."

Adam başlamış nasihata:

"Bak 30 yılda sigaraya verdiğin parayı biriktirsen şu karşıdaki lüks villa ve önünde duran son model araba senin olabilirdi."

Temel dönmüş ve sormuş:

"Sen sigara içiy musun?"

Adam cevaplamış:

"Ben hiç sigara içmedim."

Temel tekrar sormuş:

"Peçi şu villa ve lüks araba senin mu?"

"Hayır!"

Temel eklemiş:

"Fazla konuşma o zaman. Onlar penum." kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

selam zarıf arkadaslar ben selam verdım ve kayboldum dun dr gııtım kılo verememısım 10 gunluk ara verdı ıyıce beslen kılo ver oyle gel dedı sızlerınde destegıyle verecegım bu agırlıkları rahatsız olan arkadasımıza da gecmıs olsun sızlerı okumak benı cok mutlu edıyor hadı verın kıloları benı mutlu edın

Ne bileyim nevra'cım sabahtan beri kimse paylaşımda bulunmayınca bende dedim site çöktü diyeopuyorumnanaktan
geçmiş olsun arkadaşımmm
Canım sen nerelerdesin yahu ,insan bir girer hal hatır eder gider.opuyorumnanaktan
Canım yazıların ve emeğin için sağol, gerçekten hoş konulara el atıyorsun.
Guldal'ım merak etme ne olur, burada çok şeyler başaracağımıza emin olabilirsin canımopuyorumnanaktan

yine meşakkatli bir siteye giriş sonrası hemen bugünkü menümü yazayım
sabah:1 dilim ekmek,2 kk peynir,çay,domates,salatalık
öğle:100 gr.ton balığı,salata,1 dilim ekmek
ara:2 galeta
akşam: 5 kaşık kereviz,yarım kase yoğurt,1 dilim ekmek yemeği planlıyorum
ara:1 elma,2 mandalina

YENACIĞIM;
Bu kadar korkup üzme kendini canım.Sınırda kolesterol başa çıkılır bir şey hemde senin gibi diyet kararında biri için kolesterolü düşürmek çok zor değil.Biraz zaman alabilir ama lütfen stresten uzak dur.Streste kolesterolü arttırıyor.

Senin sınırda koleterolün ne ki Koleterol:300 Trigliserid:800 olan ve 27-28 yaşlarında olan hastalarımız var.Bence sen çok korkulacak durumda değilsin ama nedense Doktorlar tahlil sonuçları konusunda korkunç laflar etmeyi tercih ediyorlar.Hastalar dikkate alsın diye galiba ama hastanın çok endişeleneceğini düşünen yok.

Tokluk şekerine gelince şişman bireyler olarak hepimizin tokluk şekeri düşük benimki tatlı yemiş halde 114 mesela.Bunu düzeltmenin tek yolu az ve sık yemek.

Böyle bilmiş bilmiş konuştuğum için kimse kusura bakmasın arkadaşlar.Deneyimlerim bunlar benim ve YENACIĞIMIN endişelenmesine çok üzüldüm rahatlamasını istiyorum.Umarım böbrek üstü iyi çalışıyordur.Neticede Allah dermanı olan dert versin canım.Bunalrı halletmek tamamen bizim irademiz dahilinde.

YENACIĞIM ;sakın üzülme bahsettiğin sınır değer çokta önemli değil doktorun çok genç olduğun için tedbirli davranmanı sağlamak amacıyla seni biraz korkutmak istemiş galiba canım....Geçmiş olsun sağlıklar diliyorum....

teşekkürler beğendiğinize sevindim bugün sitede sorun vardı zar zor girebildiğim de paylaştım hoşcakalın iyi akşamlarrrrrrropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

arkidaşlarrrrr bu ablamı nidridim
leslieeee bana gıcıgı var çalişmiyorrrrr :sinifsinif::sinifsinif:
onun banada gıcığı var yaa piss karıı nolcek kaydirigubbakcemile3
canımsın yaa merak etme kilolarrinla hepsi çözülecek bence:teselli: doktorlarda biraz durumu abartıyorlar bence:hulya:

doğru söylüyosun aplamm bide bunun için maydonoz öneriyorlar hergün yemek gerekiyormuş ama ozaman yağlanmadan kısa zamanda kurtulunabiliyor ama göbekli olan herkeste bence yağlanma olmuştur :sinifsinif: mesela bennn :umursamaz:
efeeeeettt opuyorumnanaktansen çok bilmişsinnnn yafyuummmmmmmm ŞenizŞenizŞenizŞenizŞeniz

teşekkürler beğendiğinize sevindim bugün sitede sorun vardı zar zor girebildiğim de paylaştım hoşcakalın iyi akşamlarrrrrrropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
yazılar harikaa renk katıyorsun canımcımmmmopuyorumnanaktanteşekkürlerrrr :lepi:

ben bugün yediklerimi yazayım şincik kahvaltıda iki dilim kepek ekmeği ile iki yumurtadan omlet peynirli yaptım kendime oğluşumla beraber yedik biraaz peynir vede bir zeytin sonra akşama doğru bir tost (kan şekerim düştü herhalde elim ayağım titriyordu ama bir tost kesti) akşamada karnıbahar ve bir kase yoğurt yedim bugünü kapadım böylelikle zemuszemusbu hafta en az bir kilo vermiş olacağımm kesinlikle kendimede sizede güveniyommmm:lepi: kaydirigubbakcemile5aslında bu haftaki hedefim 88 ama en az bir kilo olacak inşallah:Saruboceq:yazmayı unuttum iki fincan yeşil çay içtim sabah kahvaltıda ve şimdide içiyorum herhalde içtiğim su miktarıda birbuçuğu bulmuştur dahada içecem. bu arada söylemeden edemicem bu ara şekerim düşüyor ve bişey keşfettim kusu üzümün kan şekerini en hızlı çıkaran besin maddesi olduğunu biliyordum ama taze üzüm ondan daha hızlı çıkartıyor şekeri şekerim düştüğünde bir avuç üzüm yiyorumve bu sorundan kurtuluyorum. bu ara regl oldum ve ciddi anlamda bitkin kaldım artı temizlik falanda yaptım ve herhalde o yüzden acıkınca o yüzden şekerim düşüyor doğumdan sonrada tatlı krizlerine giriyordum böyle herhalde buda böyle bişey olsa gerek

Son düzenleme:
off bugün yazdım yazdım gitmedi daha da yazmıycam usandım ya hu! herkese iyi geceler yarın kilo almış olacağım sanırım hissediyorum kaçamak yapmadım ama tuz kahve gırla gitti ama önemli değil yarın el atacağım...

tursari cim bildiğinin aksine en tehlikelisi şekeri en hızla çıkarandır. yani çok açken ve şekerin düşmüşken birden şekerli değil tam tersi bi ekşi elma ye bi yarım saat sonra üzümünü ye. çünkü ani yükselince ani düşüyor ve o dengesiz şeker düzeyi bizi acıktıtıp kilo aldırıyor.

Selam,
tursari nasılsın,seni çok kararlı gördüm..Aferin..:)))
Ben bu hafta umutsuzum..artık önümüzdeki hafta inşallah..

Birde Barışı memeden kesmeye karar verdim nihayet..Göğüslerim feci şiş ve ağriii..:))
20 aylık oldu artık yeter..Diimi ama..geceleri nasıl olucak bilmiyorum..Çok zorlanıcam..
Kızım bir yıl emdi zar zor..

aslında bakıldığnda doğru ama burda şeker yükelemsi yapmıyoruz ki kaydirigubbakcemile3 yanlış olan ekşi şeylerin şekeri dengelediği doğal olarak açlığı yada aklın yemekte olmasını engelliyor yani düşürmediği yada normale döndürmediğidir sadece dengede tutuyor normal seviyesine döndürmüyor yerimseniben bana yaşam koçu tarafından tavsiyte edilmiş olan kuruüzümdü ama insanı şundan kurtarıyor birden yemeğe saldırıp ne yediğini bilmeden yemekten ve birde tatlı tencerelerinin, tepsilerin diplerini görmeni yada çikolata paketlerini bir açtığını birde çöpe atarken arkasından ağlar gibi baktığın şeker depolarının olmasını englelliyor:roflolaslında üzücü ama işte :) ) yani sadece kandaki insülini dengeliyor o kadar sengözlerimebaksanab az ve sıksık yemek bunun için aslında

Son düzenleme:

yenoşumm canımm opuyorumnanaktanbu hafta senin olsun ama haftaya burdasın kaydirigubbakcemile valla çekerim kulaklarını yoksa hee :mymeka: okadar zorlandık be anacım bi tarafımız tahriş oldu verecez bu kiloları diye bi gıdım verdik bari onu gei almıyalım yaa dimi canımcımmŞeniz ben sana güveniyorum bütün tahlillerin bitsin kafan rahat başlarsın ondan sonra hız kesmek yk inşallah delikafadulden

BEYSUZ'çum çok saol,ne kadar rahatlatıyorsun insanı..emin ol bu sözlerin o kadar iyi geldiki..Her an zırlama pozisyonuna geçebilirim..senağlama

Bugün zaten YURDUSUM da beni çok duygulandırdı telefonla arayarak..
O kadar memnun oldumki..ne güzel bir elektrik yakalamışız böyle ..Çok şanslıyız..
Çok seviyorum sizi..:1hug:

BEYSUZ birde bana didin diimi çok genç diye..Eminsin diimi..:)))Öpüyorum seni..:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…