Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Tamam canım söz..bende istiyorum artık ilk başlarda olduğu gibi her hafta kilo vermeyi..
Ama olmadı bir türlü yaa..
yarınıda bir atlatayımda..İnşallah sonucum iyi çıkar..:)

Seni hem güzel gözlü,hemide bilgiç kadın..:jeyyar:

Bitir anacım 24 ayı bence emiyorsa ama eziyet oluyorsa tabiki senin bileceğin iş keske bizimkide tiksinmeseydi :sinifsinif:çünkü anne sütü gibi sağlıklı başka bir besin yok ve başkada bulamicak malesef yerimseniben bide bu hastalıklar varken Allah korusun bütün sevdiklerimizi milletimizi inşallah:Saruboceq: yaa bu arada sen oğluşuna ne yediriyorsun kahvaltıda bak mesela bizimki bir dilim tost ekmeği yedi bazen biraz daha fazla yiyor bir bardak 250 ml civarı süt içti biraz peynir ve bir yumurtaya yakın sahanda yumurta yedi sen ne yediriyorsun bugün sana sorayım dedim senin malum bide papatyan var ondanda tecrübelisin bazen ne yediriceğimi şaşırıyorum :sinifsinif:

şakkıdısengözlerimebaksanab

Ayyy tursari o kadar zor karar verdimki..Zaten bu ikinci denemem,ilkinde dayanamadım tekrar başladım..
Çünkü emzirmek çok özel bir olay..anne ve bebek arasında çok özel bir iletişim..Düşünsene sadece sen ve bebeğin..

Benim problemim,geceleri çok sık uyanması..Hep emmek istemesi..
Birde bu yüzden sanırım çok düşkün bana..Sonuçta erkek çocuğu,benim dibimden ayrılmıyor hiç..:)))

Kahvaltıya gelince size 41 kere maşallah diyeyim..biz bunu çeyreğini bile yemiyoruz..
Kahvaltı büyük sorun..Şaşırıyorum ne yedireceğimi..
Peynirli omlet yapıyorum bende arada..Bazen süte karıştıryorum tüm malzemeleri..
Peyniri tek başına hiç sevmiyor çünkü..

yemeğe gelince sebze konusunda zorlanmıyorum seviyor genelde..Makarnayıda çok seviyor..:))

canımm yaa senin için çok zor biliyorum ama biraz daha sabretsen çok iyi olcak tabiki gene senin kararın bilmezmiyim nasıl bi zorluk olduğunu :ecrin_bebek: ben o bıraktığından beri ne zaman göğsüme yatırsam ben üzülüyorum farklı bir duygu bu çünkü dediğin gibi :gitme: aslında benim oğlumun sevdiği tek şey peynir peynir olsun isterse taştan olsunkaydirigubbakcemile3 ama katı ve çiğnenmesi zor şeylerde çok zorlanıyor halaaa :sinifsinif: ekmek bile yerken burun delikleri buyuyor görsen hele makarnayı bile bölmek zorunda kalıyoruzz:bbo: ama şimdi eskiye göre daha iyi yavaş yavaş düzelicek inşallah ama tek şansım kahvaltılıkları seviyor yumurtada dahil hele mama tarzı şeyler direk çıkartıyor. hemen midesi bulanıyor ekmeğide yumuşak olandan şeçiyorumki yemesi rahat olsun asla kabuk ekemk çiğneyip yutamıyor meyveleride püre haline getiriyorum. elmeyı nasıl yediğini görsen gülmekten kırılırsınnkaydirigubbakcemile3 elmayı tamamiyle rendeliyor ve çıkarıyor malesef yavaş yavaş olacak hepsi inşallah daha bebişler yaaa :asigim:

geldim gülüm ben de zayıflıycam, bana da yer açın kızlar:sm_cool:

bu arada kilo çizelgemdeki sayı geçen haftanın ki bu sabah 95.7 çıktım ne hikmetse....malum dönem yakın inşallah onun şişkinliğidir

tursari hatunu ekşi dediysek nar ekşisi ye demedik herhalde:)) ekşiye yakın bir elma mesela. aını şekilde kuru erik mesela. ara öğün olarak çok iyidir kuru üzüm abartmadan, ama sen yazında çarpındım dolandım, ev süpürdüm akşam yedim demişsin. ben de uzun süreli açlıktan sonrasını kastettim birden yükseltmek iyi değildir diye. ekşi dediğimiz meyveler bile yeterince şeker üretir. dengeli bir beslenmede kan şekeri düşmez zaten ve insan bedeni meyve dahi yemeden kendine gerekecek şekeri sebzelerden baklagillerden vs sağlayabilecek yapıdadır. her yanım diyetisyen gıda mühendisi dolu yani onlardan biliyorum bi de:)

ekim hoşgeldin gözüm yollarda kaldı hadi tam gaz devam bizimle:*

deli oldum ya sabahın köründe gittim yıkandım saçım kurumadı dışarı çıktım hoop baktım okul yokmuş bugün! g.tün g.tün geri döndüm:)))

nasıl inatlaşıyorum kilolarla bilemezsiniz. tuz mu yuttum şap mı yaladım nolduysam gitmiyor iki gündür meret. ama yok ben kasım'a 92 ile gireceğim ne olursa olsun! bugün elma diyetine başladım 5 gün falan yaparım sonra artık 1200lük diyete başlayacağım.

Taze

Kumkapı'da bir balıkçı bağırıyormuş:

"Canlı balık, canlı balık!"

Oldukça yaşlı bir kadıncağız, balıkçıya yaklaşıp sormuş:

"Evladım balıklar taze mi?"

"Canlı balık, canlı!"

Yaşlı kadın yeniden:

"Evladım balıklar taze mi?"

Balıkçı dayanamamış:

"Teyze, canlı diyoruz ya işte!"

"A evladım, ben de canlıyım ama taze miyim?"
:roflol::roflol::roflol::roflol:

günaydınnnnnnnn opuyorumnanaktan
1 dilim dil peyniri
1 dilim çavdar ekmeği
1 fincan çayla kahvaltımı yapmış bulunuyorum
ara
5,1 yerde çayımı içicem

Asla Kabuğunu Soymayın!

Ülkemizde en kalitelisini ve her çeşidini, istediğimiz mevsimde rahatlıkla bulabildiğimiz elmanın, ne büyük bir sağlık dostu olduğunu, hayatımıza nasıl bir etkisi olacağını biliyor musunuz?

Tarihten günümüze mitolojik öykülerde bile karşımıza çıkan elmanın, günümüz teknolojisi ve bilimle bakıldığı zaman, sayılamayacak kadar çok yararı ortaya çıkmıştır. Pek çok hastalığı önlemede büyük faydası var. Bunlar:

Bağırsak kanseri

Elmanın içinde bulunan posa, bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Posalı yiyecekleri çok tüketen ülkelerde bağırsak kanseri çok düşüktür. Oysa meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl ürünlerini beslenme düzenine ve mutfak kültürüne yerleştirememiş ülkelerde bağırsak kanseri ciddi rakamlara ulaşır. Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en önemli sebeplerinden biridir. Elma, içindeki posa sayesinde kabızlığı önler. Sigaranın sebep olduğu kanser türlerinden birisi olan mesane kanserine karşı, elmanın içinde bulunan antioksidanlar, sigara içenlerde mesane kanseri riskini azaltıyor.

Kolesterol

Elma, içerdiği posa ve antioksidan özelliği sayesinde mücevher değerindedir. Tüm posalı yiyecekler gibi, kolesterolü doğal yollardan düşürür. Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdalar, bir koruyucu olmadığı zaman bağırsakta emilim gerçekleştirir. Elma ise bu emilimi engeller ve dışkı yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca sindirim için gerekli olan, karaciğerden on iki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin gereksiz olan kısımlarını da emerek, vücuttan atılmasını sağlar. Kandaki kolesterol miktarı bu yola düşer.

Kalp-Damar

Kandaki ve dışarıdan alınan kolesterolü düşürerek, kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer. Elmanın içinde bulunan antioksidanlar, kandaki kolesterolün okside olup, damar çeperine yapışmasını engeller.

Şeker Hastalığı

Şeker, beyaz ekmek, beyaz makarna, patates ve mısır, kandaki şekeri hızlı yükselttiği için, şeker hastalığı için çok sakıncalıdır. Elmanın içindeki pektin maddesi şekeri emer ve kan şekerinin hızlı yükselmesine engel olur.

Günde bir adet orta boy elma yemek sağlık için çok faydalıdır. Tatlı yerine elma yemek kilo problemleri olanları, tatlıdan uzaklaştırır. Tokluk hissi yaratır. Ancak en önemli akılda tutulması gereken konu şudur, tüm değeri kabuğundadır. Asla Kabuğunu Soymayın!

yağmurgözlü eline sağlık canım. kabuğunu soymadan elma yeme diyetine girdim ben de hehe:)) 5 gün falan da onu yapıcam kızlar. bugün yürüyüşlere de başlıyorum koşu bandımla aşk yaşıycam artık

Asla Kabuğunu Soymayın!

Ülkemizde en kalitelisini ve her çeşidini, istediğimiz mevsimde rahatlıkla bulabildiğimiz elmanın, ne büyük bir sağlık dostu olduğunu, hayatımıza nasıl bir etkisi olacağını biliyor musunuz?

Tarihten günümüze mitolojik öykülerde bile karşımıza çıkan elmanın, günümüz teknolojisi ve bilimle bakıldığı zaman, sayılamayacak kadar çok yararı ortaya çıkmıştır. Pek çok hastalığı önlemede büyük faydası var. Bunlar:

Bağırsak kanseri

Elmanın içinde bulunan posa, bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Posalı yiyecekleri çok tüketen ülkelerde bağırsak kanseri çok düşüktür. Oysa meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl ürünlerini beslenme düzenine ve mutfak kültürüne yerleştirememiş ülkelerde bağırsak kanseri ciddi rakamlara ulaşır. Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en önemli sebeplerinden biridir. Elma, içindeki posa sayesinde kabızlığı önler. Sigaranın sebep olduğu kanser türlerinden birisi olan mesane kanserine karşı, elmanın içinde bulunan antioksidanlar, sigara içenlerde mesane kanseri riskini azaltıyor.

Kolesterol

Elma, içerdiği posa ve antioksidan özelliği sayesinde mücevher değerindedir. Tüm posalı yiyecekler gibi, kolesterolü doğal yollardan düşürür. Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdalar, bir koruyucu olmadığı zaman bağırsakta emilim gerçekleştirir. Elma ise bu emilimi engeller ve dışkı yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca sindirim için gerekli olan, karaciğerden on iki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin gereksiz olan kısımlarını da emerek, vücuttan atılmasını sağlar. Kandaki kolesterol miktarı bu yola düşer.

Kalp-Damar

Kandaki ve dışarıdan alınan kolesterolü düşürerek, kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer. Elmanın içinde bulunan antioksidanlar, kandaki kolesterolün okside olup, damar çeperine yapışmasını engeller.

Şeker Hastalığı

Şeker, beyaz ekmek, beyaz makarna, patates ve mısır, kandaki şekeri hızlı yükselttiği için, şeker hastalığı için çok sakıncalıdır. Elmanın içindeki pektin maddesi şekeri emer ve kan şekerinin hızlı yükselmesine engel olur.

Günde bir adet orta boy elma yemek sağlık için çok faydalıdır. Tatlı yerine elma yemek kilo problemleri olanları, tatlıdan uzaklaştırır. Tokluk hissi yaratır. Ancak en önemli akılda tutulması gereken konu şudur, tüm değeri kabuğundadır. Asla Kabuğunu Soymayın!

kız yağmurgözlü nette sorun var herhalde tamam soymıycaz kabuğunu kaç kez oldu hehehe:)))

sabah 1 haşlanmış yumurta bir ç.bardağı süt 1dilim kepek ekmek domates salatalık 3 zeytin yedim. artık elma ve yeşillik yiycem.

ıspanak almıştım ama dün gaza gelince elma diyetine girdim e çürümesin diyorum ama bu ıspanak çiğ yenir mi kızlar? nası yenir bilen var mı?

Son düzenleme:
dilenci ben kızacam ama artık sana ya sırf protein yiyosun ya da elma vs bu sefer de protein yok..
bu şekilde olmaz canım...lmaz:
şu 1200 lük liste süper gözüküyodu onla da gayet dengeli kilo verilir...
yine de sen bilirsin...
ben bi abla olarak gördüğümü söyliyim...alınma sakın..

yok alınır mıyım hiçopuyorumnanaktan çok haklısın ben aslında böyle şeyler yapan biri değildim hatta bu sitede bi topikte ilk cezamı da kızlar ot çöp içmek zayıflatmaz dedim biri de kabalaştı onla tartışırken aldım:)) ama işte bu sefer ya psikolojim göçecekti ya da biraz kilo verip sakinleşecektim o yüzden risk aldım. bir de ben herkes gibi katı yapmıyorum et dietinin ilk 5günü sadece et yiyorlar ben yoğurt süt yeşşillik karnıbahar yemeği ekmek yiyordum:)) elma diyetinde de proteinimi saba sütle yumurtyla alıyorum tabii yine sağlıklı denemez ama korkunç bi diyet yapmıyorum bir de dediğim gibi üç beş gün sürecek. :hulya: 92ye düşene kadar da hasta olmam herhalde ondan sonra söz hemen normale döncem. sağol ilgin için aplammmŞenizŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…