Bonuscum,gecmis olsun tekrar..Tedavine devam et olur mu,ihmal etme sakin..
Kilo konusunda lütfen kendine kizip,kirgin olma bu duygular ümitsizliği tetikleyip kisir döngüye düşmemize ve yerimizde saymamiza neden oluyor maalesef..
Öncelikle zayiflayabilecegimize kendimiz inanmamiz gerekiyor canim ya,basaranalardan hiçbir seyimiz eksik değil,istersek bizde yapabiliriz..
6 marta kadar iki hafta var daha,biraz dikkat edersen ilk haftalarda hizli gittiğinden 4-5 kilo eksi gidebilirsin nikaha,inan 1 kilo bile inanilmaz farkediyor her acidan..
Hadi bakalim gözüm üzerinde,dolapta stogun da var,aldigin yeşillik ve sebzelerden hafif mamisler ve salatalar yap kendine..:)
.
Hic ayva receli yapmadim bilmiyorum ama 1 kilo ayvayi rendeleyip uzerine 1 kilodan 1 kase eksik sekeri aksamdan tencereye koyup sabaha kadar beklet seker eriyip sulaniyo zaten sonra pisirebilirsun kisik ateste 20 25 dkyeter diye dusunuyorum yani diger recelleriboyle yapiyorum benArkadaslar sizden bir ricam olucak,bilgi sahibi olanlariniz yazabilirse cok makbule geçer:)
Söyleki:) evde fazla,tüketemedigimiz ayvalar var.Ben reçel yaparak onlari değerlendirmek istiyorum ama daha önce hic reçel yapmadım:)
Nette baktim biraz ama farkli farkli tarifler mevcut,tecrubem olmadigi için hangisi doğru tarif karar veremedim:)
Acaba ayra reçeli yapmasini bileniniz var mi araniza,Nasil yapıyorsunuz?
Dost tavsiyesi yapma derim :)) çok güzel olur severim kendisini. Ben iki kere rende yapıpta yaptım çekirdeklerinide içine koyuyosun renk vermesi için bazı ayvanın cinsine göre su bırakır bazısı çok kuru oluyo ocağı ayarlarsın ona göre. Birde bazen çekirdekler kırmızı yapıyo reçeli bazende hiç farketmiyo dönmüyo rengi.Arkadaslar sizden bir ricam olucak,bilgi sahibi olanlariniz yazabilirse cok makbule geçer:)
Söyleki:) evde fazla,tüketemedigimiz ayvalar var.Ben reçel yaparak onlari değerlendirmek istiyorum ama daha önce hic reçel yapmadım:)
Nette baktim biraz ama farkli farkli tarifler mevcut,tecrubem olmadigi için hangisi doğru tarif karar veremedim:)
Acaba ayva reçeli yapmasini bileniniz var mi araniza,Nasil yapıyorsunuz?
Bende ayvadan başka yapmadım hiç yada çok az yaptım çok yediriyo diye ablam yapınca veriyo biraz. Ben geceden bekletmiyorum şekerle meyve zaten çabuk sulanıyo bide suyunu çektirmek için kaynatınca rengi koyulaşıyo kararıyoHic ayva receli yapmadim bilmiyorum ama 1 kilo ayvayi rendeleyip uzerine 1 kilodan 1 kase eksik sekeri aksamdan tencereye koyup sabaha kadar beklet seker eriyip sulaniyo zaten sonra pisirebilirsun kisik ateste 20 25 dkyeter diye dusunuyorum yani diger recelleriboyle yapiyorum ben
İnş kasımpatı bende öyle düşünüyorum şu 100 ün altına indikmi bizi kimse tutamaz kızım
2 dilim beyaz peynir az da kaşar, 2dilim normal ekmek, domates frenk maydanozu çay tüketildi..
maydanozun havalı kuzeniTabisi bizi kimse tutamaz beybiiii
Kahvalti harikaa,aferimmm:) frenk maydonozu da ne ola ki
Hic ayva receli yapmadim bilmiyorum ama 1 kilo ayvayi rendeleyip uzerine 1 kilodan 1 kase eksik sekeri aksamdan tencereye koyup sabaha kadar beklet seker eriyip sulaniyo zaten sonra pisirebilirsun kisik ateste 20 25 dkyeter diye dusunuyorum yani diger recelleriboyle yapiyorum ben
Dost tavsiyesi yapma derim :)) çok güzel olur severim kendisini. Ben iki kere rende yapıpta yaptım çekirdeklerinide içine koyuyosun renk vermesi için bazı ayvanın cinsine göre su bırakır bazısı çok kuru oluyo ocağı ayarlarsın ona göre. Birde bazen çekirdekler kırmızı yapıyo reçeli bazende hiç farketmiyo dönmüyo rengi.
işte rendelenmiş ayvaya şeker katıp ocağa biraz kaynayınca limon yada limon tuzu :) merak ediyorum asuman abla ne yazacak :) doğranmışta olabilir tabükü bi daha beyle şeyler sorma buraya
Bende ayvadan başka yapmadım hiç yada çok az yaptım çok yediriyo diye ablam yapınca veriyo biraz. Ben geceden bekletmiyorum şekerle meyve zaten çabuk sulanıyo bide suyunu çektirmek için kaynatınca rengi koyulaşıyo kararıyo
genelde reçel doğranır zaten dahada güzel görünüyo ben kolay olsun diye dedim yelizde öyle demişBonus tirstim biann:) hic yapmasammi ki,ayvalarda mundar olmamis olur hem
Yanliz ayvalari küp küp dograniyor diye biliyorum ben,yazin getirdilerimizde öyle oluyor memleketten rendelendiğini ilk defa duydum,marmelat gibimi oluyor acaba
benimki buna benziyodu kasımpatı saplarıda yeşildi tabisi :) kahvaltılık alıyolar dedi pazarcı diğer maydanoz gibi zeytinyagda falan sünmüyo dedi beyle kalıyomuş
maydanozun havalı kuzeniağzını yidiğim beyle kıvır kıvır
Lütfen şu üye gibi sağlıklı paylaşımlar yapın. Görüyorum burda bazen reçel bile konuşuluyo hayır amacı ne reçel soran üyenin
Bayilirim ayva receline
o yelekler ne öyle yasana gelsin kasımpatı. Güncel pop 3 şarkıdan sonra baydı ne varsa 90 larda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?