Evet stres yapmamam lazim biliyorum... Mamasiz birakamadimki hic. 2 gun cok ugrastim mama vermemek icin emdi ama kaka yapmadi ve cisini de az yapti. Mama verdigimde de pek kaka yapmiyo 2 gunde 1 falan geneldeElif 9 aylikken sutum oyle azaldiki kesiliyo sandim yeni memeye duskun olmustu yemek yesede emmek icin agliyo kesilirse cok zor olucakti. Netten bakmistim kesilen yada azalan sut artiyomu diye olumlu seyler okudum 4 fincan sut cayi ictim biraz rahat biraktim kafami kesilmedi hamdolsun arttida diyebilirim az bi olcude.
4 aylik falanmiydi az kilo aliyo az emiyo diye dr sutu artirmak icin pompa alip 2 saatte bir sag dedi. Oyle yapmistim 1-2 ay biberonla vermekte zor oluyo her turlu ugrasiyosun. Biberonu emzigi sevdi memeyi istemiyo diye meme ucu aldim oyle emzirdim bi sure biberon ucu hissi versin diye :)
Ayyy o seffaf yere dusse gorunmuyo gece tel isigiyla yerlere bak ara bul yika emzir tabi pek keyifli seyler degil ama gecici oldugunu dusunup rahatlatican kendini. Azda olsa kendine vakit ayiran kafa nasil dagitilir baska turlu? Esin bakabiliyosa o bakarken 1 saat uyusan faydasi olur
Evet stres yapmamam lazim biliyorum... Mamasiz birakamadimki hic. 2 gun cok ugrastim mama vermemek icin emdi ama kaka yapmadi ve cisini de az yapti. Mama verdigimde de pek kaka yapmiyo 2 gunde 1 falan genelde
Simdi sut gelmedigi icin meme emmek istemiyo mamaya hayir demiyo tabi... Bi ara sutum yetmese de daha iyi geliyodu o zaman emiyodu geldigi surece, ugrasiyodu da.. Simdi istemiyo iste. Hic meme almayinca bi bakim dedim ne kadar cikiyo sut diye iste hic cikmadi nerdeyse..
Ben pes etmicem ugrasiyorum mama versem bile az da olsa anne sutu alsin istiyorum bakalim. Hosaf, humana devam ediyorum. Isirgan cayi sut yapiyomus diye duydum bi de onu deneyecegim annem toplayacak koyden. Bi de misir unlu yogurtlu bi corba yapiyodu annem ben lohusayken. Bi de ondan iciyorum hergun. Ben pes etmicem dedigim gibi az da olsa anne sutu alsin... Mamaya da gerek oldugu surece verecegim. Yeterki sutum tamamen kesilmesin..
Bu arada 2. Ay kontrolumuz vardi. Aylik doktora gidiyoruz. Anne sutu+mama ile 1 ayda 700 gr almis.
Ben aslinda mama vermekte degilim.. Mecburum bi yerde tekrar kan sekeri dusmesin diye.. Sadece benden de alsin istiyorum. En azindan ilac niyetine...
Her emzirmede once meme veriyorum arkasindan 60 ml mama veriyorumSut yeniden dolu geldimi daha guzel emer ins. Gogsunu dinlendirmen sart. Bana dr dediki cokmu yoruluyosun birileri varsa yakin gelip yardimci olsa falan. Yorgunluk cok kotu etkiliyo ne yersen ye. Pes etme tabiki bi meme bi mama seklindemi veriyosun ay ne ugrastik be
Hmm memeyide birakmamis oluyo dimi. Ya dr bana az emiyo deyince sagki uzun emiyo gibi olsun sut daha iyi gelsin.Her emzirmede once meme veriyorum arkasindan 60 ml mama veriyorum
Elifcim üzülme sen elinden geleni yap sonrası nasipMoralim cok bozuk.. 2 aydir denemedigim sey kalmadi sutum artmiyo cocuk ac kaliyo... Mama vermek zorunda kaliyorum herkes bir suru laf soluyo mama veriyorum diye. Aile hekiminin hemsiresi illa mama verme, cocugu zehirleme diyo. Ama vermezsem 24 saat agliyo. Meme de istemiyo artik sut gelmiyo diye. Simdi sagdim 20 ml bile cikmiyo...
Cocuk doktoru hipoglisemi oldugu icin ac kalmamasi lazim ama onceligin anne sutu diyo... Cocuk emmiyo agliyo zaten kesintisiz 1 saat anca uyuyo, o arada da sagmaya calisiyorum tamamen kesilmesin diye.. Dinlenmem gerekiyomus uyumam gerekiyomus...Uyku desen zaten 3-4 saat anca...
Cok kotu hissediyorum kendimi.....
çok sıkıntı yapmışsın kendine haklısında ama herhalde bu kadar streste sütün artmasını engeleyebilir sen yeterince sıvını tüket inşallah sütün çoğalır bizim eskidendi sütümüz artsın diye saçma sapan şeyler yerdik sankii şimdiki sistemde bizlerden daha bilgilisiniz hatice arkadaşımızda sağolsun bilgilendirmiş bonusun söylediklerinede katılıyorum dikkate al lütfenInsallah canim.. Ben dogumdan beri hergun karisik hosaf yapip iciyorum hergun zaten. Humana die bi cay var onu da iciyorum. Belki odur kardesinin ictigi de. Tesekkur ederim ilgin icin
Tesekkur ederim canim..Cok guzel bi yaziymis bu rastlamamistim.. Bebegimle uyuyorum genelde zaten. Simdi bizde soyle bi sorun var. Bebek erken dogdugu icin cok iyi ememiyodu basta.. Sezeryan olunca ilk basta hic sutum gelmedi. Bebek beslenemeyince bi de bende de diyabet oldugu icin hipoglisemiye girdi bebek. 10 gun kuvozde kaldi. O sirada da hep pompayla sutumu sagdim. bebek yenidogan yogun bakimda kaldi. Ben de hastanedeydim ve emzirme saatlerinde yanina aldilar. Yanimizda yenidogan hemsiresi de oluyordu. Emzirme tekniklerini falan gosterdi ama bebek hala emmiyodu ve kan sekeri surekli dusuyodu. O yuzden orda mama vermeye basladilar biberonla. Ben o sirada sutumu sagip veriyodum. Sonra bi gece bebegi yogunbakimdan cikartip serumla ilac takviyesini kestiler. Surekli emzir mama vermeyelim dediler. Surekli emzirdim o da emdi. Ama hic durmadan agladi. Bi hemsire hep yanimdaydi. Yine kan sekeri dustu falan.. Mamaya devam etme karari verdi doktor. Eve geldik. Surekli emzirdim. Ama takviye mama da verdim. Cok arastirdim kesmek icin ugrastim mamayi. Emzirme kampi diye bisey okudum. 3 gun yataktan cikmiyosun yiyosun iciyosun bebekle uyuyosun ve surekli emziriyosun sut artiyomus bu sekilde. 1 gun bunu denedim. O gun butun gun agladi. En son artik nefesi kesilmeye baslayinca tekrar mama vermek zorunda kaldim (hastanede bi morarma vakasi gecirmistik..)
Hep soyle yapiyorum once emziriyorum sonra mama veriyorum. Bi ara 10 dk falan emiyodu. Sonra agliyodu sut gelmeyince. Simdi 2-3 cekiyo deli gibi agliyo.. Bi sagayim dedim gecenlerde 30 ml cikmisti. Bu ara hep aglayinca bugun bi daha sagdim 20 bile cikmadi.
Oyyy durum boyle... Sen de hemsireydin dimi oyuzden uzun uzun yazdim kusura bakma
Adaş is hayatın hayırlı olsun
Kahvaltıya herkesten geç gidebildim fazla yemedim o nedenle şimdi epey acıktım
Büyük kızla disardayiz işimiz bitince bişeyler yeriz beraber
bebikle uyursunuz dinlenirsiniz inşallah sor bakalım oda yorulmamış mı ağlamaktan işte bunlar hep gaz diyelim:)Selamün aleyküm...
ben geldimm...nasılsınız...çok yorgunum paşam ayağımda uyumaya çalışıyo ama önceki akşamlara göre daha iyi...uyumak istiyorum...bugun aşımız vardı rutin kontolü aynı zamanda 5600 gr olmuş 60 cm boyu bana göre gayet iyi ama hemşiremiz gıcığın teki hiç bişey demiyo anlatmıyo yapması gerekn hiç bişeyi yapmıyo ben demesem boyunu kilosunu baş çevresini falan ölçmüyo aşıya takmış alelacele yapıp başından savmanın derdinde takıştık biraz...
bu arada diyette dibe vurdum akşam görümcemde gelmişti pasta getirmişti biraz erken kutladı doğum günümü görüşemeyiz belki diye gece oğlan uyuduktan sonra dolaba bi dalmışım bi hırsla kalan pastayı bi başıma bitirdim...daraltıkça niye yemeğe sarıyorum ya...sanki sıkıntılarımı hafifleticek...ve bir sürü aburcubur var evde aklım onlarda..feci şiştim ve gerildim patlıcam nerdeyse tartılmak bile istemiyorum stres bi yandan tıkınmak bi yandan nasıl zayıflıcaksam...herşeyin doğrusunu bilip neyin nasıl olması gerektiğini bilip üstelik zayıflamak isteyim herşeyin tam aksini yapmak ne yaman bir çelişki Allahım....
bebikle uyursunuz dinlenirsiniz inşallah sor bakalım oda yorulmamış mı ağlamaktan işte bunlar hep gaz diyelim:)
evde o kadar zararlı şey varken yememek çok zor
Gecmis olsun zeynep, o aglama en kotusu ya ben cok korkuyorum oyle katılarak nefesi kesilerek aglayinca.. Bi de bizimki kan sekeri dusunce oyle olmustu morarmisti aglarken hemsire ölüyo bu cocuk diye bagirmisti. O gun aklima geliyo iyice kotu oluyorum. Simdi mümkün oldugunca aglatmamaya calisiyorum. Dogdugundan beri 2 kere o sekilde agladi ve ne yapsam susmadi sonra yorulup uyudu. Ben yemekli misafir almiyorum valla. Gelen caya geliyo ufak tefek bi seyler yapiyorum.. Kolay gelsin sana..
Cok gecmis olsun canim.
Benim de bi ugramam lazim kuafore ama sacma bi donemden gectigim icin evden bile cikamiyorum dogru duzgun bu ara.. Boynun icin de gecmis olsun zordur tutulma.. Havalar sicak terleyip bi de ruzgar aldiysan falan o yuzden de olabilir..
Kilo cogumuzun dertlerinin odak noktasi herhalde hayriye.. Evi toplarken nefes nefese kaliyorum. Bi saat ayakta kalsam ayaklarim deli gibi agriyo ve daha 26 yasindayim. Cok can sıkıcı durumlar ama guclu olup kendimiz icin biseyler yapmak zorundayiz canim benim...
Babam gozunden operasyon gecirdi katarakt icin ben oraya gidicem hamurlu corba yedim oglen kizlarla
Bu pro uye ayrimciligina uyuz oluyorum.
Hayriye bende gonderiyorum onlardan 2 kilo :)
Selam arkadaşlar ben tasindim yerleştim çok şükür ...bu hafta inşallah listeye girmek istiyorum
Buyuk derken misafirlermi zeyno? Kiyamam niye agliyo kalabaliktanmi etkilendi acaba? Okudunmu hic? Babasi okusa yada belki senin sıkıntındanda etkilenir ne bilim. Sesli sesli biseyler okuyun soyleyin dinlerse dalar belki.
dolorex cok iyi geliyor.. iyice baslamadan al birtane
Kiyamam gaz sancisimi yoksa kolikmi oldu bebis. Ayni saatlerdemi agliyor hep.?
Afiyet olsun elifcim sut olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?