Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Elifcim guzelim bu strese sut olmaz az sakin ol guzel seyler dusun milletede bi laf soyle agizlarini kapa cokta tin onlar agzimi bozucam simdi....

Bak bazen oyle azalabilir sonra tekrar cogalabilir. Gecici bi suredir. Anne sutunun onemini yazicak degilim ama ondanda onemlisi bebegin doymasi. Ac bebek huzursuz olur hep. Sen normal kuvvetli beslen suya caya devam et hic kasma kendini oyle yapanlarin daha iyi oluyo sutu. Her turlu rahat olmaya calis.

2-3 saatten once sagma mumkunse durdurabiliyosan emzirme. Aralarda sut dolacak vakit olmali. Yenidogan degil artik boyle boyle ogrencek saatleri. 2. Ayinda kac gram almis senin icin onemli olan o. Kontrolunu nerde yaptiriyosun? Saglik ocaginda boyunun duzgun olculmedigine yanlis olculdugune sahit oldum ben. Genel degil tabiki o kisinin dikkatsizligi diye dusunuyorum.

Simdi betul hanim sutmu istiyo mamami?
Birde kaka cis cok yapiyomu bezleri dolumu oluyo?

Elif 9 aylikken sutum oyle azaldiki kesiliyo sandim yeni memeye duskun olmustu yemek yesede emmek icin agliyo kesilirse cok zor olucakti. Netten bakmistim kesilen yada azalan sut artiyomu diye olumlu seyler okudum 4 fincan sut cayi ictim biraz rahat biraktim kafami kesilmedi hamdolsun arttida diyebilirim az bi olcude.

4 aylik falanmiydi az kilo aliyo az emiyo diye dr sutu artirmak icin pompa alip 2 saatte bir sag dedi. Oyle yapmistim 1-2 ay biberonla vermekte zor oluyo her turlu ugrasiyosun. Biberonu emzigi sevdi memeyi istemiyo diye meme ucu aldim oyle emzirdim bi sure biberon ucu hissi versin diye :)

Ayyy o seffaf yere dusse gorunmuyo gece tel isigiyla yerlere bak ara bul yika emzir tabi pek keyifli seyler degil ama gecici oldugunu dusunup rahatlatican kendini. Azda olsa kendine vakit ayiran kafa nasil dagitilir baska turlu? Esin bakabiliyosa o bakarken 1 saat uyusan faydasi olur

Evet stres yapmamam lazim biliyorum... Mamasiz birakamadimki hic. 2 gun cok ugrastim mama vermemek icin emdi ama kaka yapmadi ve cisini de az yapti. Mama verdigimde de pek kaka yapmiyo 2 gunde 1 falan genelde
Simdi sut gelmedigi icin meme emmek istemiyo mamaya hayir demiyo tabi... Bi ara sutum yetmese de daha iyi geliyodu o zaman emiyodu geldigi surece, ugrasiyodu da.. Simdi istemiyo iste. Hic meme almayinca bi bakim dedim ne kadar cikiyo sut diye iste hic cikmadi nerdeyse..
Ben pes etmicem ugrasiyorum mama versem bile az da olsa anne sutu alsin istiyorum bakalim. Hosaf, humana devam ediyorum. Isirgan cayi sut yapiyomus diye duydum bi de onu deneyecegim annem toplayacak koyden. Bi de misir unlu yogurtlu bi corba yapiyodu annem ben lohusayken. Bi de ondan iciyorum hergun. Ben pes etmicem dedigim gibi az da olsa anne sutu alsin... Mamaya da gerek oldugu surece verecegim. Yeterki sutum tamamen kesilmesin..

Bu arada 2. Ay kontrolumuz vardi. Aylik doktora gidiyoruz. Anne sutu+mama ile 1 ayda 700 gr almis.

Ben aslinda mama vermekte degilim.. Mecburum bi yerde tekrar kan sekeri dusmesin diye.. Sadece benden de alsin istiyorum. En azindan ilac niyetine...

Sut yeniden dolu geldimi daha guzel emer ins. Gogsunu dinlendirmen sart. Bana dr dediki cokmu yoruluyosun birileri varsa yakin gelip yardimci olsa falan. Yorgunluk cok kotu etkiliyo ne yersen ye. Pes etme tabiki bi meme bi mama seklindemi veriyosun ay ne ugrastik be

hayırlı aksamlar kızlar,
birkac gundur kızın fizik tedavisi, aylık kontrolu derken çok yogundum. Okudum hep ama yazamadim.
Pazar gunu fizik tedavisi vardi aöf sınavı ve metrobuste yangınmi me cikmis cok trafik vardı randevuya yetisemedik pazartesi gittik.

Pazar günü cikinca aziz mahmud hüdayi hazretlerini ziyarete gittik or
da hepimiz için dua ettim. İlk siz aklima geldiniz

Yeni arabalariniz, halılariniz, cicileriniz, saçlarınız hayırlı olsun güle güle kullanın

Hasta olanlar, boynu tutulanlar, başı, disi ağrıyanlar,
kayinvalidesi,babası,çocuğuhastalar olanlara cok gecmis olsun Allah şifa versin
İçi sıkılan, kilo veremeyen, derdi
olanlarada bende dahil Allah ferahlık azim ve güzel sonuclar versin

Kucuk bebesi olanlara yine bende dahil bol sutlu, huzurlu,gazsiz dertsiz hayırlı günler dilerim bilmediğimiz tum sikintilarini Rabbim gidersin

Suanda kizim dun asi oldu ondanmi bilmiyorum cok huzursuz surekli agliyor

Her emzirmede once meme veriyorum arkasindan 60 ml mama veriyorum

Elifcim üzülme sen elinden geleni yap sonrası nasip
Emzirmek en iyisi ama çok takılma mamayla felan da büyür gider benim arkadaş herseyi denedi onun da sütü olmadı bir türlü büyüdü şimdi 2 yaşını geçti
Mama da fazla vermedi doğal yiyeceklere başladı felan şimdi herseyi yiyor paşa maşallah
Seni ümitsizlige sokmak için anlamadım yanlış anlama ama üzülme diye yazdım sen tabii ki elinden geleni yap inşallah da sütün artar

çok sıkıntı yapmışsın kendine haklısında ama herhalde bu kadar streste sütün artmasını engeleyebilir sen yeterince sıvını tüket inşallah sütün çoğalır bizim eskidendi sütümüz artsın diye saçma sapan şeyler yerdik sankii şimdiki sistemde bizlerden daha bilgilisiniz hatice arkadaşımızda sağolsun bilgilendirmiş bonusun söylediklerinede katılıyorum dikkate al lütfen

Adaş is hayatın hayırlı olsun
Kahvaltıya herkesten geç gidebildim fazla yemedim o nedenle şimdi epey acıktım
Büyük kızla disardayiz işimiz bitince bişeyler yeriz beraber

heee böyleside güzel bir formül kahvaltıya geç gidince fazla yemiyorsun ama arkadaşlar söyleniyor nerde kaldın diyee :))

kahvaltı kahvaltı diyince aklıma geldi benimde yakın arkadaşım kahvaltı salonu açıyor çok heyecanlı bende onun adına sevinçliyim epeydir uğraşıyor önümüzdeki hafta sonuna yetişirse oraya kahvaltıya gidicem :)

kızınla dışarıda ne yedin ? bende bugün saat 5 gibi dışarda çiğköfte yedim bir şişkinlik var ama atarım inşallah

Selamün aleyküm...

ben geldimm...nasılsınız...çok yorgunum paşam ayağımda uyumaya çalışıyo ama önceki akşamlara göre daha iyi...uyumak istiyorum...bugun aşımız vardı rutin kontolü aynı zamanda 5600 gr olmuş 60 cm boyu bana göre gayet iyi ama hemşiremiz gıcığın teki hiç bişey demiyo anlatmıyo yapması gerekn hiç bişeyi yapmıyo ben demesem boyunu kilosunu baş çevresini falan ölçmüyo aşıya takmış alelacele yapıp başından savmanın derdinde takıştık biraz...

bu arada diyette dibe vurdum akşam görümcemde gelmişti pasta getirmişti biraz erken kutladı doğum günümü görüşemeyiz belki diye gece oğlan uyuduktan sonra dolaba bi dalmışım bi hırsla kalan pastayı bi başıma bitirdim...daraltıkça niye yemeğe sarıyorum ya...sanki sıkıntılarımı hafifleticek...ve bir sürü aburcubur var evde aklım onlarda..feci şiştim ve gerildim patlıcam nerdeyse tartılmak bile istemiyorum stres bi yandan tıkınmak bi yandan nasıl zayıflıcaksam...herşeyin doğrusunu bilip neyin nasıl olması gerektiğini bilip üstelik zayıflamak isteyim herşeyin tam aksini yapmak ne yaman bir çelişki Allahım....

YENA yena yenaa aazzz benimle ilgilensen bir destek olsan bir omuz atsan bu günlerde barış kadar ilgiye sevgiye barıştan daha çok akla ihtiyacım var :)))

şimdi evde yapılacaklar var ama hem yorgunum hemde eşimin gözünede batmak istemiyorum yarın akşam yemeği için baget sote yapıcam domatesleri,biberleri şimdiden doğrayıp dolaba atayım sabahlar ben 1.5 saatde evde çıkıyorum ben duş alıp hazırlanana kadar pişer hee ne dersin ?

bebikle uyursunuz dinlenirsiniz inşallah sor bakalım oda yorulmamış mı ağlamaktan işte bunlar hep gaz diyelim:)
evde o kadar zararlı şey varken yememek çok zor

bikaç sayfaya göz attım desteğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim iyiki varsınız...

bonuscum geçmiş olsun ben kendi derdime düşünce atlamışım kusura bakma...inş tez zamanda geçer ağrıların...

hayriyecim sağol canım...k.validem zaten iki gün kalıcaktı elimden geldiğince rahat ettirmek için çabaladım her dediğini yaptım kırıcı olabilecek herhangi bi davranış sergilemedim inş razı olmuştur...

yelizcim bencede wc işini ertelemen iyi olmuş..bencede önce senin hazır olman lazım...

yenacım saçlarını güle güle kullan arada değişiklik iyi geliyo insana sevindim kendin için bişeyler yapmana...

haticecim nazar için elimden geldiğince hep okudum eşim ve k.validemede okuttum durdum bütün akşam ama rabbim bi daha yaşatmasın çok kötüydü....

elifcim bonus gayet güzel anlatmış herşeyi ekstra söylecek bişey bulamadım ama benimkide çok sık emdiği için gün içinde sütümün bittiği zamanlar oluyo çekiyo çekiyo gelmiyo daha çok ağlıyo falan bi şekilde oyalayıp iki üç saat geçirebiliyosam yavaş yavaş süt doluyo göğsüm oyüzden sende çok kasma üzülme ve zaman tanı kendine...olduğu kadar zaten veriyosun doymadığındada mama takviyesi zaten iki ay bitti iki ay daha sabredersen 4.aydan itibaren yavaş yavaş ek gıdaya geçersin mamaya göre daha iyi olduğu için diyorum tabi emzirmeyide bırakmamalısın benimde ilk bebeğimde aynı senin gibiydim iyi anlıyorum halini...

kendimce aklımda kalanları cevapladım ama umarım mesajları yanlış kişilere yazmamışımdır gözlerim kapanırkene yazıyorumda...kusuruma bakmayın olarmı...

bebikle uyursunuz dinlenirsiniz inşallah sor bakalım oda yorulmamış mı ağlamaktan işte bunlar hep gaz diyelim:)
evde o kadar zararlı şey varken yememek çok zor

yorulmazmıı benden daha çok yoruldu ama genede hep uykulu olmasına rağmen bi derin dalamıyo daha huysuzlaşıyo...geçicek inş...buda geçicek....

Hepinize coooookkkk tesekkur ederim
Iyiki varsiniz
Elimden geleni yapip rahat olmaya calisicam, Allah büyüktur nasip artik..
Kafanizi sisirdim bugun kusura bakmayin
Bunlari yazarken 2 tane eti karam gurmeyi de gömmüş bulunmaktayim

normalde bende çaya alıyorum canım ama uzaktan geldiler oyüzden yemekli oldu ama dedim misafir ağırlıyamam soran olursa müsait değiliz artık ama bir yandanda kötü hissediyorum diğer yandan gelenle ilgilenmek lazım çay servisi falan çocuklamı ilgilenicem misafirlemi olmuyo yani...

Babam gozunden operasyon gecirdi katarakt icin ben oraya gidicem hamurlu corba yedim oglen kizlarla

Rabbim şifa versin bonuscum..

Bu pro uye ayrimciligina uyuz oluyorum.

Hayriye bende gonderiyorum onlardan 2 kilo :)

bende :)))

Selam arkadaşlar ben tasindim yerleştim çok şükür ...bu hafta inşallah listeye girmek istiyorum

yeni evin hayırlı olsun mutluluklar getirsin sana inş canım....

Buyuk derken misafirlermi zeyno? Kiyamam niye agliyo kalabaliktanmi etkilendi acaba? Okudunmu hic? Babasi okusa yada belki senin sıkıntındanda etkilenir ne bilim. Sesli sesli biseyler okuyun soyleyin dinlerse dalar belki.

k.validem babaannem ve anneannem...yetermi...

dolorex cok iyi geliyor.. iyice baslamadan al birtane

Kiyamam gaz sancisimi yoksa kolikmi oldu bebis. Ayni saatlerdemi agliyor hep.?

Afiyet olsun elifcim sut olsun..

genelde böyle belli belirsiz saatlerde ama üç dört akşamdır aynı saatlerde daha şiddetleniyo...ve o ara gün içinde çok emdiği için akşama sütüm kalmamış oluyo çocukta kusmaktan bi hal oluyo...ama şimdi anlatırken düşündümde bu durumun olduğu günlerde hep aile büyükleriyle bir aradayım ve ne derlerse yapıyorum en ufak ağlamasında emzir diyolar kuzu kuzu emziriyorum...ama normalde iki saat arayla eğer uyursa üç dört saat araylada emzirdiğim oluyo ozamanlar böyle hazımsızlık yaşamıyo...mızmızlığı ilgi istemesinden kucak alışkanlığından kaynaklanıyo...

ya resmen önce hamilelik sonra lohusalık derken sonunda bebek topiğine çevirdik...hakkınızı helal edin...

Çok teşekkürler arkadaşlar kizimi uyuturken telden yaziyorum o yüzden alinti yapamadim...
Bonus ayagimdaki agri daha geçmedi ...idare ediyorum ..vücudunda ödemlerde hala var...kilo veremiyirum birkaç gün içinde dahiliye druna gidecem neden kilo veremiyirum bu kadar ödem neden geçmiyor...bol su icmeme rağmen...bir evi tasidim yerleştirdim tek basima yinede ayniyim...

Hayırlı geceler güzeller
Misafirlerim gitti
Kızlar çok çok teşekkür ederim

Kısmet olursa yarın köye gitmek istiyorum
Teras temizlenecek köydeki tüller çok kirlenmiş köydeki çamaşır makinesi bozulmuştu eşim yeni makina almış
Gidip biraz temizlik yapayım

@kasimpati35 Muhtemelen cuma köyde olurum beni aynı yazın listeye bu hafta hiç eksi görmedim
Bonus spor 95 dk

Oyy disim oy çenem oy yanagim

Hastaliklar agrilar niye geceleri artarki?
Dun gece yatmadim oturur gibi uyudum su an yataktayim 2 yastikla yinede fena zonkluyo kalkicam.. @yst38 dogru demissin dun gece atesim vardi. Cok fazla gucsuzum.

Elifcim afiyet olsun karamlar. Zeynep seni merak ettimde yazamadim o kadar yasliya he deyip gecicen :) birde artik 3 cocuk anasi 15 yila yakindir ev garisisin herkeşi dinleme. Emzir dedilermi yok saati gelmedi de izah et hic anlamiyosa dr u bahane et.
Bizim gelin var ya dk dolmadan emzirmiyodu kimsenin lafinida dinlemedi.

Aman oyle iste agridan ne dedigimi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…