Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Canımm metobolizma hızlarıcıları iç özellikle yeşil çay limon bunlar çok hızlandırıyor.Ödemde olabilir.Valla ben günde 3 bardak yeşilçay içiyorum.Her gece yatmadan yoğurt kürüm var onu yapıyorum.Zaten sürekli hareket halindeyim evde de 2 dk oturdugum yok bol su da tüketiyorum o da çok önemli program kurdum telefona iç içç diye sürekli ahyırlatıyor.Dün gene dijital tartıda tartıldım.20 gün önceki yağ ornaın ile dünkü yağ oranım 1 kg yağ gitmiş.Düzenli uykuda çok önemli birde klasik 3 beyaz olmadı mı gidiyor.Bakayım bulabilirsem paylaşayım metobolizma hızlanıdırıcı yiyecekleri üzülmee azimlisin bu da yeter vereceksin.

Bütün canlarım için simeranya7 canım oku bak bunlar hep metobolizmayı hızlandıran yiyecekler.
Biraz uzunn ama netten araştıramayan arkadaşlarım için bu şekilde paylaştım.Seviliyorsunuz kızlarr
Acı Biber: Acı bibere "yakıcı" özelliğini veren "capsaicin" içeren yiyecekler metabolizmayı hızlandıran besinler arasında ilk sırada gelmektedir. Acı biber, yendikten sonra 3 saat boyunca metabolizma hızını 1.2-2 katına kadar yükseltebilir. Yemeklerinizde pul biber, acı toz biber, sivri biber kullanarak gün boyu yaktığınız kalori miktarını arttırmanız mümkün. Acı biberin bir diğer avantajı da iştahı azaltarak tokluk hissini uzatmasıdır. Acı biber dışında kekik, kişniş ve tarçında bir miktar capcaicin içermektedir.
Zencefil: Zencefil sindirime yardımcı olurken vücut sıcaklığını yükseltir ve yemeklerden sonra metabolizma hızını yaklaşık yüzde 20 oranından arttırır.

Yeşil Çay: Kafein içeren yeşil çay, aynı zamanda vücut sıcaklığını yükselterek metabolizmayı hızlandıran "fenol" adında bileşikler içermektedir. Taze yeşil çay demleyerek sıcak veya soğuk olarak içebilirsiniz. Kafein içeren kahve, oolong çayı ve normal çay gibi diğer içecekler de metabolizmayı hızlandırmak için önerilen içecekler arasındadır.

Protein: Protein, karbonhidrata göre daha uzun sürede sindirildiği için protein bakımından zengin bir yemekten sonra sindirim sistemi daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar ve yakılan kalori miktarı artar. Balık, tavuk, hindi gibi kırmızı ete göre daha az yağ içeren protein kaynaklarını daha sık tüketebilirsiniz.
Lifli Yiyecekler: Besinlerin sindirilmeyen kısmı olan lif (posa), sindirim sırasında vücudun kullandığı enerjiyi arttırarak metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Ayrıca suda çözünen ve çözünmeyen besin lifleri genel olarak sindirime yardımcı olur, kabızlık ve ishal gibi sindirime bağlı sorunları önler. Lif bakımından zengin besinler arasında brokoli, ıspanak, kale, elma, portakal, greyfurt, lahana, yulaf, kepekli tahıllar, fındık, badem ve kabak çekirdeği sayılabilir.

Tarçın: Tarçının zayıflamaya yardımcı olan iki etkisi vardır. İlki kan şekerini düzenleyerek öğünler arasında yaşanan açlığı bastırır ve yemeklerden sonra daha uzun süre tokluk hissi sağlar. İkincisi ise sindirimi sırasında vücut sıcaklığını yükselterek termik etki yaratır. Bu termik etkiyle birlikte metabolizma hızlanır ve harcanan enerji miktarı artar.
Keten tohumu: Keten tohumu, midede su alarak şişmekte ve tokluk hissi yaratmaktadır. Barsak hareketlerini artırarak dışkılamayı kolaylaştırır. Ayrıca sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı metabolizma hızını arttırır. 1 kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu karıştırarak tüketebilirsiniz. Mutlaka arkasından 2 su bardağı su tüketin.

Ananas: Ananas bromelain denilen sindirim enzimi içerir ve bu enzim proteinlerin sindiriminde etkilidir. Vücutta oluşan yıkım olaylarını çabuklaştırır. Dolayısıyla metabolizma hızlandırıcı etkisi vardır"
metabolizmayı hızlandırmak için ise şu önerilerde bulundu;
"Daha çok su tüketin.
Sabah kahvaltılarını ve öğle yemeklerini güçlendirin.
Akşam yemeklerinizi erken saate çekin ve hafifletin.
Ara öğünleri kesinlikle ihmal etmeyin.
İşlenmiş gıdalar yerine doğal besinleri tercih edin.
Yiyeceklerinize baharat ilave edin.
Daha çok ve sık hareket edin.
Kendinizi asla aç bırakmayın.
Çiğ sebze tüketmeye özen gösterin.
Kesinlikle öğün atlamayın"

DelyDoly canim aci biberi severim ama mideme dokunuyor bu yüzden cok yiyemiyorum
yesil cayi sevemedim bir türlü ama sen dediginden beridir zorluyorum günde üc bardagi
Daha öncede yazdigim gibi benim sorunum yeterli protein almamak Kiloma göre günde 80 gr almam lazim ancak et ürünlerini cok sIk tüketemiyorum cabuk bikiyorum hatta gecen haftadan beri yumurtadan alayim dedim 2 sabah 2 de aksam yedim ama ondan da sIkIldIm bir kac gün üst üste yedigimde Keten tohumu zaten tüketiyorum
Tarcinla zencefili de yesil cayla denedim evdeyken ama is yerinde zor hazirlamam Belki de bir termos götürürüm ilerde gün boyu icmeye ama daha yeniyim su deneme süresini bir atlatayim da
Zencefili baska nasil tüketebilirim?

Tatlım zencefili de şu şekilde tüketebilirsin ben yaptım o yoğurt kürünü faydasını da gördüm.2 kaşık yoğurt 1 tatlı kağı zencefil 1 tatlı kaşığı zerdecal ve 1 tatlı kaşığı tarçın iyice karıştır vee yee başlarda kötüydü ama ben alıştım birde faydasını görünce nerdeyse tabağı sıyıracağım. Hafta da 2 gün yapıyorsun sabah öğle akşam yemeklerden önce ama ben sabah yapmıyorum.Gözümü açar açmazz böyle bir şeyy hiçç düşünemedim .

Günaydin mutlu çarsambalar

hayriyecim seni cok merak ettim cok sukur iyisiniz.. babana gecmis olsun o ne oyle 45 tas
insaat isine baslamis icerde zaar :)

oglani da gotur muhakak bjrsey yoktur kesin ama olsun iyice emin olmak icin. Size adana yakin dimi universite hastanesinin cocuk bolumunu tavsiye ederim..

Arada gel hayruscum bi selam ver bi haber et emi.. Allaha emanet canım..

ben bunu yapamam galiba ya 2 kaşık yoğurt için çok iç açıcı gelmedi

Merhaba hanımlar :)
kahvaltıda; 1 yumurta, peynir, 2 dilim kepek ekmeği, zeytin, domates- salatalık
öğle; yarım kase çorba, 1 tane kadınbudu köfte, yarım kase yoğurt domates- salatalık

bide ben su içmeyi unutuyorum ya mesela bugun saat 6.40 dan bu saate kadar 2 bardak anca içmişimdir

Telefonuna program kur tatlım hatırlatıyor ben zatenn çok su içerim ekstra birde program kurdum ne kada riçiyorum diye.

selam canım bir de su şişesi hazır olsun hep. şişe ile hem ne kadar içtiğini takip edebilirsin.
hem de göz önünde oldukça içesin gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…