nekadar gitti bu 4 ayda?
amelıyata 115lemı gırdın?
Kuzum aralık diye çıkmış ilk yazdıgında Nilüm ondan herhalde tüüü tüüüü maşallahhh maşallahhhh gitsin bir daha gelemsin o kglarrr4 ay değil 27 gün oldu.. 10 kilo gitti..
Kuzum aralık diye çıkmış ilk yazdıgında Nilüm ondan herhalde tüüü tüüüü maşallahhh maşallahhhh gitsin bir daha gelemsin o kglarrr
1 dilim tost ekmegiyle krem peynir yedim.
Ilac aldim dr a gidene kadar biraz ayaga kalkiyim diye.
Kadın ben şimdi bilgimi paylasmasam Allah'a ölünce hesap veremem diyordu bende aynı sebepten paylaştım araştırmakta sizlere kalsın ne diyimISILDURU anliyorum bilgili birinden dinlemissin ama bu onun dogrulugunu gostermez. Nice bilgili insanlar var sonradan sapitiyorlar.
Misal barbaros sansal 4 kitabi okuduktan arastirdiktan sonra deist ve ateist olmus. Bilgiyi isimize geldigi gibi kullaninca sonucu kotu oluyor.
Araplar arapcaya hakimler tabi ama gercek ve dogru tektir.
Buyuk alimlerinde kendi yorumu olmustur tabi ama dogru olan bir noktada hep birlesmislerdir.
Bura yeri degil biliyorum sizin samimiyetinizden yaziyorum yanlis anlamayin beni olurmu?
Öncesi ve sonrası foto koysana ya çok merak ettim şuan yüzünü gizlemeye hadiiiValla benimde masabaşıı güzelimm benn çok fena dibee vurmuştumm yaşadıgımm acım var ki hiç geçmeyecek bir acı lakin siklenip kendime geldim .....Şimdii isee vurdurdum deliliğee gidiyorum.Karar verdim vee uygladım zorlandım sinirde oldum yeri geldii ama değişimim müthiş oldu.Rabbime şükürler olsun mesela beni tanıyan can dostlarım var onlar bilir topikten muhteşem bir değişim oldu kendime özgvenim geldiinan banaa seninde öyle olacak yeterki inan ve iste güzelim ben evlendiğim de 1,72 boy kilom 65 felandı sonra zamanlaa ala alaa ilaçlar falan fişman derken bir dünya olmuştum.
garden, bir de kıyafet sorunu sosyal ortam da en iri benim oluşum.. Her sabah çıkarken ne giysem derdi.. yemekte herkes tabağını bititrirken senin bitirmen sanki dünyanın en tuhaf durumuymuş gibi algılanması. Oğlumun sınıfın da en şişman veli olmak. ailecek yahut iş arkadaşlarımla foto çekiminde en arkada olmak.. gibi gibi daha çok var da..
4 ay değil 27 gün oldu.. 10 kilo gitti.. 31 mart olacaktı yanlış yazmışım.
Ablamn da bebegi 4 aylkken ameliyat oldu.o da tek cocukta kaldı doktorlar yasakladı.koltuk altndan olması cok iyi abln ack ameliyattı.sonradan çıktı bu koltuk altndan ameliyat.ameliyattn ziyade sonraki bakım cok cok önemli enfeksiyon kapmaması lazm.ablamn amelyatndan sonra biz eve misafir kabul etmedk hic.gelenler de ablamı sadece oda kapısından gördü.aynı odaya almadk.5.6 ay sonra geldi akrabalar falan.ins kolaylkla atlatr yengen.Rabbim olan cocuguna uzun ömür versin.o evlat insanı ayakta tutuyo iste.yengemin 1kızı var hamilelikte hastalığı çıktı öncesinde bilmiyordu doktorlar çocuğu almak istedi riskli diye ama çok şükür doğumda sıkıntı olmadı ama çocuk yasakti ondan tek çocukla kaldı.hangi kapak takılacak bilmiyorm.ameliyatı koltuk altından açılarak yapılacak Rabbim tüm hastalara şifa versin
lesliyi hep aykkabisiz yapiyordum ayagim agriyordu bugun ayakkabili yaptim busefer ayagimi cekemedim bence biraz daha beklemeliyim lesliye 15 dk sonra kapattim yapamadim
Ben onu hiç yapmadım 15 dk yavaştan yürüdüm uzun süre 20 dk yi bile gecemedimlesliyi hep aykkabisiz yapiyordum ayagim agriyordu bugun ayakkabili yaptim busefer ayagimi cekemedim bence biraz daha beklemeliyim lesliye 15 dk sonra kapattim yapamadim
Aynı fikirdeyim yürüyüş arkadaşım bir abla vardı ikinci hamislikten önce altı coook kalın bir ayakkabı giyerdi bende ortopedik herhalde diye düşünüyordum bir gün sordum onada Dr önermiş bu ayakkabıyı hergun iki saat sabah akşam yürürdü diyetisyeni öyle demişsakin ha sakin
sporu asla ayakkabisiz yapmayin amman
ben yaptimdi bi ara sonuc felaket ne kaa agrilar çektim
hatta alti dolgun spor ayakkabisi tercih edin
dr tavsiyesi
lesliyi hep aykkabisiz yapiyordum ayagim agriyordu bugun ayakkabili yaptim busefer ayagimi cekemedim bence biraz daha beklemeliyim lesliye 15 dk sonra kapattim yapamadim
Ben onu hiç yapmadım 15 dk yavaştan yürüdüm uzun süre 20 dk yi bile gecemedim
Ben de çok düşündüm . bir anda verilen bir karar değil.. Sadece son bir ay çok hızlı gelişti netliğim. Nedeni de karnımın sağ tarafın da beni rahatsız eden pis bir ağrı ve aynı yerin şişmesi büyümesi.. usg sonucu ileri boyutta karaciğer yağlanması büyümesi .. 3. evre zaten sirozmuş ki bu yaşıma kadar tek damla alkol alan biri değilim.. ama iki tip siroz varmış biri alkolle alakalı diğeri de benim gibi manyakçasına yiyenler gün de 2,5 litre kola tüketme kapasitesine sahiptim ve uyguluyordum...
Özetle beni çok korkuttu bu sonuç...
eşim ve kızımla konuştum ilk başta hayır deyip beni dinlemeyi bile reddetiler..
Sonra söz konusu sağlık olunca kabul ettiler..
Ameliyatta midenin sol tarafın da bulunan iştah merkezi (fundus) ta alınıyormuş.. elbette can çekiyor yılların alışkanlığı.
ameliyat zor değil sonrası sabır isteyen bir süreç ve kurallara uymak çok önemli..
Psikolojik olarak henüz etkilenmedim.. O zemini hazırlamıyorum yoksa potansiyel bunalımcıyım.:) Dün kötüydüm bi ara hemen defettim ..
Ben de ilk bankaya basladigimda 52 kiloydum. Insan kaynaklari 5 yil sonra beni taniyamadi 70 kilo olmustumkahvaltın gayet iyi bence,,sende öğleden sonra ve akşam acıkıp saldıranlardansın sanırsam ben gibi..
ben 3 öğün yapıyorum ara öğüne çok ihtiyac duymuyorum acıkcası..
kahvaltıda 3 dılım ekmekle basladım tost yapmaya 1 ay sonra 2ye indiricem..haftaosnuda yumurta eklıyorum ekmegı 2ye ındırıyorum kahvaltıda..
öğlen sebze yemegı getiriyorum evden,getirmezsem dışardan etli bişey yemeye calısıyorum tavuk şiş,ızgara vs..
akşamlarıda bu süreçte ya salata,çorba,yogurt,meyve dışına çıkmak istyemıyorum ozellıkle ramazana kadar..
dün akşam mesela yarım su bardagı kadar ınce bulgur ısladım,içine bol bol yeşillik salatalık doguradım baharatlar ekledım az salca az yağ,bol limon..
kısır gibi..tok tutuyor ve aşırı yomuyor bunyeyı.deneyebilrisin bunu..
önemli olan akşamları atlatabilmek
senınle konusmustuk daha once şimdi hatırladım mayısta 1 yıl olucak deyınce..
yani benım için gerçekten çok büyük bir başarı çünkü bakıp bakıp gözüm korkuyor 30-35 kg verme işine..
yıl sonuna kadar hedefım bu aslında 30-32 kg mesela..8 ay kaldı..
ben istanbuldayım,32 yaşındayım evlıyım 1 kızım var,bankacıyım,10 yıldır otururarak çalışıyorum..bankaya ilk başladıgımda 1.80 boyunda 78 kılo bir hatunken,şuan 1,80 boyunda 129 kiloluk bir hatunumsu bişey oldum:)
oyüzden aranızdayım:)umarım bende çözücem bu işi
Ben 46 kilo aldim 10 yilda hayatimin hatasi oldu10 yılda 51 kg fark vay beee..aferin bana ortalamaya vurursak yılda 5 kg eklemişim bünyeme..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?