iyi akşamlar
8 dilim ekmeğimle diyetisyenden geldim
sonuçlarım fena değil.. kolesterol sınırdaymış 206.gunde 40 dakika yuruyus yapmamı önerdi..yuruyuşle duzelir dedi
glukozda 109.5 oda sınırdaymış insülün direnci olabilirmiş onun tahlilleride burada yapılmıyormuş..
diyetisyen kardeşimin arkadasıymış çok ilgilendi moral verdi bu liste ile ayda 8 yada 9 kilo verebileceğimi söyledi..moralim düzeldi..
birtek plt 304 cıktı onu biraz yuksek buldu 250 olsa daha iyi olur dedi..vucuttaki kan akımı ile ilgiliymiş biraz panik oldum eve gelince netten arastırdığımda ...birde diyorum çok yuksek olsaydı dahiliyeye yönlendirirdi beni..
güle oynaya hastaneden çıktım evimin karsısındaki eczaneye geldiğimde sonuçlarımı inceledi..endokrın uzmanına gitmen gerekiyor tiroitlerin çalışmıyor,diyetle kilo veremezsin dedi...uzuldum..endokrın ve metabolizma uzmanıda burada yok ya balıkesire yada izmire gitmem gerekiyor...
bonusumUtanmakmi vah basima gelenler :))
Ne kadar utanmaz oldugumda ortaya cikti frida yena simi derin ha bunlarin hepsine kankeyto kivaminda sesleniyorum.
O sadece guzel bi hedef bizim icin ona en yakina tutturmak niyetimiz.
Akmasada damlar yani nolucak hic bisey yapmamaktan umut etmemekten bin kat iyidir.
Biz yuksek kilodayiz ilk baslarda cabuk verebilme ihtimali var diye 10 kilo dedim.
Sen yeni baslamadin zaten baya verdin dimi?
Seyy kemm kümm :)) köyden gelen yöresel biseyler var malum napayim öleyimmi yani?
Tereyag var ona dokunmadim ama tereyagli peynirli tuzlu bir helva var cocukkenden dilime guzel gelen bi tat ondn yedim biraz.
Yagi unu bol kahvalti yerine oldu baska bisey yemedim bende.
Bir iki parca peynir attim agzima.
12 deydi tekrar bi kac parca yedim
1 de cay ictim 1 adet hurma ile.
Regl zamani ve dun o kadar yagli yememe ragmen bu sabah eksiydim bahtiyar olmustum :))
Allahtan hepiniz cok incesinizde ben size hic cekinmeden icimi dokuyorum
Sonuclarin ins cok guzel cikar. Dr icin sevindim bazen gerekiyo boyle kontrol mekanizmasi.
Ekmek konusunda oyle dusunme biz ekmege cok kafayi takiyoruz cok diyoruz sonra baska sey yiyoruz.
Ekmek en azindan yagli degil tam bugday tahilli falan oldumu faydada sagliyomus bir cok dr da uzmanda bunu oneriyo.
Bizim takim kaptani kiziyo bana biliyomusun ekmek yemedigimde.
Biz senin kilolarinda hepimiz gunluk 6 dilim ekmek yiyerek kilo verdik diyo.
Delyde oyle yapmisti hatirla bak.
Her menude ekmek yaziyodu 2 dilim sonra 1 e dusurdu sonrada birakti.
Cydnz yulaf kepeginden ekmek yapiyodu sekilli janjanli dibimiz dusuyodu hani :))
Oda sonradan azaltti birakti zaten cok az yemesine ragmen.
vallahi anlamadım bende kendisinin boyu kısa benim iki misli kilomda ..Tahlili kim yazdi sana sonuclarida o degerlendiricek.
Diyetisyen tiroitleri atlamis olamaz.
Bir dahiliye uzmani gorse yeterli olur heralde.
Gitmen gerekiyosa git lutfen hazir baslamisken.
Listende hayirli olsun. Gecici liste o hep oyle olmiycak.
Bi daha ne zaman gidicen
aynen canım...hiç olmadı beni dahiliye uzmanına gönderirdi abla ilaca başlaman gerekiyor derdi..sadece yuruyuşle bile değerin düzeleceğini söylediDiyetisyenin iyi konuşmuş ama, bişey olsa o da söylemez miydi?
yeni gördüm kankimmm yaklaş öpüjemmmmUtanmakmi vah basima gelenler :))
Ne kadar utanmaz oldugumda ortaya cikti frida yena simi derin ha bunlarin hepsine kankeyto kivaminda sesleniyorum.
O sadece guzel bi hedef bizim icin ona en yakina tutturmak niyetimiz.
Akmasada damlar yani nolucak hic bisey yapmamaktan umut etmemekten bin kat iyidir.
Biz yuksek kilodayiz ilk baslarda cabuk verebilme ihtimali var diye 10 kilo dedim.
Sen yeni baslamadin zaten baya verdin dimi?
Seyy kemm kümm :)) köyden gelen yöresel biseyler var malum napayim öleyimmi yani?
Tereyag var ona dokunmadim ama tereyagli peynirli tuzlu bir helva var cocukkenden dilime guzel gelen bi tat ondn yedim biraz.
Yagi unu bol kahvalti yerine oldu baska bisey yemedim bende.
Bir iki parca peynir attim agzima.
12 deydi tekrar bi kac parca yedim
1 de cay ictim 1 adet hurma ile.
Regl zamani ve dun o kadar yagli yememe ragmen bu sabah eksiydim bahtiyar olmustum :))
Allahtan hepiniz cok incesinizde ben size hic cekinmeden icimi dokuyorum
Sonuclarin ins cok guzel cikar. Dr icin sevindim bazen gerekiyo boyle kontrol mekanizmasi.
Ekmek konusunda oyle dusunme biz ekmege cok kafayi takiyoruz cok diyoruz sonra baska sey yiyoruz.
Ekmek en azindan yagli degil tam bugday tahilli falan oldumu faydada sagliyomus bir cok dr da uzmanda bunu oneriyo.
Bizim takim kaptani kiziyo bana biliyomusun ekmek yemedigimde.
Biz senin kilolarinda hepimiz gunluk 6 dilim ekmek yiyerek kilo verdik diyo.
Delyde oyle yapmisti hatirla bak.
Her menude ekmek yaziyodu 2 dilim sonra 1 e dusurdu sonrada birakti.
Cydnz yulaf kepeginden ekmek yapiyodu sekilli janjanli dibimiz dusuyodu hani :))
Oda sonradan azaltti birakti zaten cok az yemesine ragmen.
aynen canım...hiç olmadı beni dahiliye uzmanına gönderirdi abla ilaca başlaman gerekiyor derdi..sadece yuruyuşle bile değerin düzeleceğini söyledi
Hayirli akşamlar.kilo bildirimini cuma yapiyordunuz arkaşlar.hala aynimi.
Bide pek diyet bir gün olmadi.diyete tam motive olamadim.diyetisyene hiç gitmedim kafamda kendi kendime veriyorum diye artik gitmeyi düşunuyorum .nasil olacak bakalim
sagol yenacım..kaç kalorilik oldugunu yazmamış üzerine canım çok hesapladı çok düşündü ..tatlıya aşırı düşkünlüğümden 5 günde bir dondurma sütlü tatlı verdi..bende öyle düşünüyorum sonuçları aldıktan sonra önce diyetisyene uğradım ...dahiliye uzmanına gidip öylemi geleyim dedim..yok ben sorun görürsem sizi yönlendiririm dedi..Derincim
Diyetisyene gitmene sevindim ..
Kilo vermeni engel bir durum olsaydı kesinlikle yonlendirirdi rahat ol canım. .
Kaç kalorilik liste .?
Topraam, iyi günlerde kullan makinani. .
Derin bence de tahlilleri yazan dr dahiliyeci bi gorsun sonuclarini
Levotironmu kullaniyordun endokrin maalisef kolay ulasabildigimiz bi dr degil.
Listeye insallah uyup 1 ay sonunda guzel bi sonuc alirsin.
Bende endokrine 6 yil once gittigimde baslatti ve tahlil sonucuna gore kanimda antikorlarini tasiyomusum cabuk kilo alip zor kilo verirmisim. Falci gibi tum sulalenin kadinlarin yapisini kilosunu hastaliklarini soylemisti :) tabi ben dogumdan sonra ne o dra gittim nede o ilaca devam ettim[/QUOTE
bende hipotiroit vardı canım ...az çalışıyordu tiroitlerimde...tüp bebek doktorum göndermişti beni hatta o sıra iki hamilelik yaşamıştım ikisindede karnımda bebekler buyumuyordu..iyiki hamileliğimin sonlandığını yoksa engelli olacağını söylemişti..propsildi benim ilacım...bir sene gittim dayanamadım birakmıştım..on sene önce 100 tl alıyordu bir muayeneden..birde özelde yaptırdığı tahliller usgler hariç
Saol .kararli olmaliyim durumum berbat hiçbir kiyafetim olmuyor.surekli kilo alma durumundan .öğle yemegine evde oluyorum canim.Evet cuma günü yapıyoruz. . 2. Hafta listeye dahil olunuyor..
Tabii kararliysan zayıflamaya dikkat etmeye. :) sanırım çalışıyorsun. .
Öğle yemeklerini nasıl çözüyorsun. ?
Tsh, t3, t4 değerlerin normal sınırda değilse evet kilo veremezsin ben cahil 3 yıl önce günde 4 saat sporla ve aç kalarak neden zayiflayamadigimi çok sonra anladım calismiyormus troidleriyi akşamlar
8 dilim ekmeğimle diyetisyenden geldim
sonuçlarım fena değil.. kolesterol sınırdaymış 206.gunde 40 dakika yuruyus yapmamı önerdi..yuruyuşle duzelir dedi
glukozda 109.5 oda sınırdaymış insülün direnci olabilirmiş onun tahlilleride burada yapılmıyormuş..
diyetisyen kardeşimin arkadasıymış çok ilgilendi moral verdi bu liste ile ayda 8 yada 9 kilo verebileceğimi söyledi..moralim düzeldi..
birtek plt 304 cıktı onu biraz yuksek buldu 250 olsa daha iyi olur dedi..vucuttaki kan akımı ile ilgiliymiş biraz panik oldum eve gelince netten arastırdığımda ...birde diyorum çok yuksek olsaydı dahiliyeye yönlendirirdi beni..
güle oynaya hastaneden çıktım evimin karsısındaki eczaneye geldiğimde sonuçlarımı inceledi..endokrın uzmanına gitmen gerekiyor tiroitlerin çalışmıyor,diyetle kilo veremezsin dedi...uzuldum..endokrın ve metabolizma uzmanıda burada yok ya balıkesire yada izmire gitmem gerekiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?