Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

buldum canım su zehirlenmesini
eeeee ne kadar su içcez o zaman

seni kendime benzettiğimden öyle dedim.. bi ara grissiniye dadanmıştım.. sanki su gibi hiç kalorisi yokmuş gibi yiyordum ama onda da ciddi kalori var ölçüsünü bilmek lazım..

hani derler ya diyet (light) ürünler için.. diyet(light) ürünlerin kilo verdirme ya da aldırmama gibi bi özellikleri yoktur.. sadece normallerinden daha az kalori içerir. Abartmamak lazım..

Sen benim zayıflamaya ilk başladığım zamanki hallerime benziyorsun.. maviş de öyle.. bende iki dilim kepek ekmeği ile başladım.. her öğün yerdim.. şimdi yemiyorum hiç.. diyet ürünler.. grissiniler.. çok yerdim bunları.. ama grissiniyi abartmışım
kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
afiyet olsun canım canım tarhana çekti ımmmhh
sağol canım ama abarttım valla bardak bardak içtim resmen:)
geçmiş olsun tekrardan cnmmm
biim ewdede ogluşumla ben severiz tarhanayıı
ben yazdan yaptım iki çeşit arada bir çıkarıp yapıyorum iyi oluyorr
sağol canım. kırmızısını seviyorum ben. beyaz olanı bambaşka ananemler yapar.

kız beni çoookk güldürdün tebrikler yazısı çıkıyordu haa:roflol: inşallah du bakalım biz yazarız sana tebrikler diye günü gelince:Saruboceq:
Ana birinci olmuşsunnnnnn Tebriklerrrrrrrr :hooray:

teşekkür ederim canım:asigim:

Diyabetik Gıda Kilo Verdirmez!

Diyet yapanların sıklıkla düştüğü hatalardan biri, diyabetik ürünler tüketmektir. Oysa diyabetik ürünler kalori bakımından diğer gıdalardan farklı değildir.

Diyabetik Gıda Kilo Verdirmez!

Diyabet hastaları, diyabetik ürünlerin piyasaya sunulmasıyla mutlu oldular. Onlar için özenip yiyemedikleri, çikolata gibi ürünleri yiyebilmeleri sevindiriciydi. Ancak kilo problemi olan ve diyete girenler, diyabetik ürünleri alarak yanılgıya düştüler. Çünkü diyabetik ürünler sadece şeker içermez, onun haricinde tüm kalori içerikleri aynıdır.

Diyet ürün ile diyabetik ürün arsında fark vardır. Light ürün, kalorisi azaltılmış üründür. Diyabetik ürün ise, sanayi şekeri, yani sukroz olmayan üründür.

Buna benzer bir yanılgı da kepek ekmeği için geçerlidir. 1 dilim kepek veya buğday ekmeği, ortalama 65 kaloridir. Bir dilim beyaz ekmek de ortalama 65 kaloridir. Bu iki ekmeğin arasından kepek ekmeğinin öne geçmesinin sebebi, besleyici değeridir. Kepek ve çavdar ekmeği B grubu vitamin ve mineraller içerir. Bu sayede kan şekerinin aniden yükselmesine ve kolesterol düzeyinin dengelenmesine yardımcı olur.Tatlandırıcı konusunda da biraz bilinçli davranmakta yarar vardır. Tatlandırıcı kullanımı sınırlı olmalıdır. 10-12 adetten fazlası zararlıdır. Bazı türleri yüksek dozda kullanıldığında, yağ oluşumunu destekler. Bazıları ise ishal yapabilir. Diyet kola, diyet muhallebi gibi ürünlerin içindeki miktar da, bu dozun içinde kalacak şekilde hesaplanarak tüketilmelidir.

Etiketleri okumak:

Marketlerde diyabet hastaları ve diyet yapanlar için ürünler vardır. Bu ürünlerin ambalajında yazan bilgileri okumalısınız.

Diyabetik: Şeker yerine tatlandırıcıyla hazırlanmış ürünlerdir. Ürünün yağ ve kalorisinde azalma olmayabilir. Diyabetik ürünlerde kalorisi olmayan tatlandırıcılar kullanılabileceği gibi, kalorili olan tatlandırıcılar da kullanılabilir. Bu yüzden etiket iyi okunmalıdır.

Light: Normal ürünlerden üçte bir oranında daha az kalorili veya %50 oranında daha az yağlı ürünlerdir. Az kalorili ya da az yağlı ürünler, %50 az sodyum içeriyorsa, bu da light olarak nitelendirilir.

Ekstra Light: Üründeki yağın %1’dan daha az olmasıdır.

Diyet: Kalorisi azaltılmıştır.

Azaltılmış etiketi: %25 oranında daha az kalori, doymuş yağ, kolesterol veya sodyum içeren ürünlerdir.

Bu bilgiyi paylaştığın için gerçekten teşekkür ederim.. ben beyaz ekmek 80 kalori diye biliyordum.. kepek ekmek ve lıght ekmek arasında da 15-20 kalorilik fark oluyor.. ben markette çok bakarım kalori değerlerine ürünlerin :)

fıstık mı

durur durur dinlerim artık sık kullanılanlara kaydedeyim

he fıstık tabi ne olacağıdı:) :icecream:

kızlar ben yemek tariflerine bakıyorum googledan, hep yemek programları izliyorum allahım yiyemedikçe sapıttım resmen. yemekteyiz bile izliyorum yani. var mı böyle olan aranızda:)

buldum canım su zehirlenmesini
eeeee ne kadar su içcez o zaman

valla bu su zehirlenmesini iyi bir dr dan duymuştum televizyonda ben çok terlediğimden çok su içerim dr günlük tüketmemiz gereken sıvı miktarını en fala 3 lt demişti yani bir bardak ayranmı içtin düş sudan diyordu.daha fazlası su zehirlenmesine yol açabilirmiş uzun süreli tüketimde

dilenci demekki sendin:lepi:kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

tebrik ederim canım sürekli takip ettim inanki yarışma başladığı gün diğer şarkıları dinlemeden daha hemen 4 noya vermiştim oyumu hakikatten tüylerim diken diken oldu eşimle bile kaç sefer dinledik o bile çok beğendi haikatten çok güzel söylemişsin canım tekrar tebrik ederim kaydirigubbakcemile

kızlar malum az önce belirttiğim gibi çikolata kaçırdım şimdi yoğun şekilde tatlı bir şeyler çekti canım aslında bu saatlerde çiğ karnı bahar yemeyi düşünüp günlük listeme eklemiştim ama bu yoğun şeker krizime çare bir şey buldum elmayı sıcak suyla iyice yıkadım kabuklarıyla dilimledim küçük bir kabada 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçın bırakıp karıştırdım elma dilimini alıp ekmeğe reçel sürer gibi sürüyorum süper lezzetli hatta şimdi bu karışıma yarım cevizi kırıp bırakıcamm ımmmhhh tavsiye ederimm

eskidende yeni tatlar keşfederdim ama artık diyet tatları keşfediyorummbilmiyorumkismile

ben yemekteyizi izlerdim ama artık pek izlemiyorum.. hazırlanma aşamasını takip ediyorum denk gelirse bazen..

bir de kültür aşı izleyicisiyim.. her hafta sonu kaçmaz.. ama bu haftasonu olan programı pek beğenmedim. süt konseptliydi de..

Kültür Aşı Fan Club :ecrin_bebek:

ben aynı tarifi (pek aynı sayılmaz sadece bal aynı ama kaydirigubbakcemile3 ) muz ve tarçın yerine de hindistan cevizi ile yapıyorum.. benimki biraz daha kalorili seninkinden :dance:

elma dilimini ekmek olarak kullandığım da oluyor.. özellikle canım çikolatalı ekmek isterse.. elmaya sürüp yiyiorum :dance:

Son düzenleme:
Veda edecektim ama benden başka kimse yok ki mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…