Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Kızlar birsey sorucam anne olanlar bunu iyi bilir hamilelikte diyet yapmak zorunda olan kilo problemi olan varmı aranızda...
Canm ben su anda cok şükür gebeyim.ve kilo sorunum var.doktorum da kilodan ziyade bebekle ilgili sıkıntı yaşamamak icin hamurdan tatlidan kizartmadan uzak duracaksin dedi.ve ben de elimden geldigince dikkat ediyorum.tatlı olarak sadece meyvelerden azar azar tüketiyoru.kavun karpuz genelde peynir ya da cevizle tüketiyorum ve gündüz saatlerinde.

Kızlar birsey sorucam anne olanlar bunu iyi bilir hamilelikte diyet yapmak zorunda olan kilo problemi olan varmı aranızda...
Kilo problemimi dedin :)) ilk hamileligimde 14 sene evvel 68 kiloydum. 16-17 aldim heralde. Tansiyonum yukseliyordu albumin cikiyordu tuzsuz yemeye calisiyodum.
Cokta dikkat etmiyodum.

Ikincisinde 99 kiloydum hamile oldugumda.
Dr beni dahada almiyim diye masada kalirsin dedi korkuttu dengesiz mal.....
Ne tansiyonum cikti ne sekerim. 9 kilo verdim bulantilarla 91 den devam ettim 105 le doguma girdim. Baslagici saydiklari icin 6 kilo almis oldum.

3.sunde 96 ile hamileydim. 3 kilo verdim 110 la doguma girdim. Sekerimde cikmadi tansiyonumda sadece agir vucudumun zorlugunu cektim.

Diyet yapmadim hamur falan yememeye calisiyodum zaten yesem nefes alamiyodum.
Benim zorluklarim emzirme donemlerinde oldu. Hamileyken cok alinmiyor yuksek kiloda. Emzirirken aliniyor.
Burdaki bi cok arkadasimizda gorduk.

Oo ikiz gebeliğe ragmen az kilo almışsın çok guzel valla...
Canım suan kilon kaç Peki kilo alımın nasıl oluyor.. Ben hamilelik dusunuyorum sene basından beri ama sanırım kilom etki ediyor diyete basladım ama hamile kalırsam eşim karşı çıkıyor diyet yapmama bende diyet yaparım diyorum bi arkadasım istem dısı kilo vermişti kız 97 ile hamile kalıp 85 le doğuma gitmişti. Bende birde bel fıtıgı var mahvolurum heralde. Bu kilodan sebep aylardır hamile kalamamakta aşırı sinirimi bozuyor.

Mesela ben yuzmeye baslıyorum şimdi hamilelere cok iyi diyorlar spor helede yuzme. Acaba yuze yuze kilo verirmiyim 98 kusur kiloyum 100 kusurlere cıkmak istemiyorum eger hamile kalırsam bel fıtıgım ameliyat sınırında hamile kalırsam ya patlarsa o zaman ay resmem felaket tellalıyım...

Nedenini bilmesemde bu sabah öyle yaptım. Aydınlat beni bonus neden meyve yoğurt? Işığım ol bonus

Ben ve ışık he mi cok cilgin gordum seni simdi şöyleki :)

Sebze ile meyvenin yanyana gelmesi sizi yanıltmasın, sebzeler selülöz ve nişasta gibi kompleks karbonhidrat içerirken, meyveler kan şekerini hızla yükselten fruktozdan zengindir ve kalori içerikleri fazladır. Fazla şeker, insülin direnci ve dolayısıyla obeziteye neden olur. Sınırlı yenildiği sürece, sağladığı yararları tartışılmaz olan meyveler aynı zamanda içerdikleri yüksek oranda seker ile size enerji kazandırır.

MEYVELERİ NASIL TÜKETELİM?

- Kahvaltı ile birlikte yulaf ve müsli ile karıştırarak

- Tahıl ve yeşillik ilave ederek hazırladığınız salatalarla birlikte

- Et yemeklerinizin yanında garnitür olarak

- Meyve salatası olarak

- Peynir ile birlikte

- Meyve suyu veya komposto olarak

ANA ÖĞÜNDEN EN AZ İKİ SAAT SONRA MEYVE YİYİN

Meyveler tek başına yendiğinde sindirim süreci çok hızlı çalışır. Bir ana öğün ertesinde meyve yemek, sindirim sırasında diğer gıdalar ile birleştiğinde midede mayalanmaya neden olabilir bu da hazımsızlık, mide ekşimesi gibi sindirim rahatsızlıklarına neden olabilir.Bu nedenle bir büyük öğün ardından meyve yememelisiniz. Ana öğünden en az iki saat sonra meyve yiyin, akşam yemeğinden sonra meyveden uzak durum.

KURUTULMUŞ MEYVELER DAHA FAZLA LİF İÇERİR

Kurutulmuş meyveler genellikle taze meyvelere göre daha fazla lif içerir, taşımak ve saklamak kolaydır. Meyveler kurutulduğunda, meyvenin içerisindeki su gittiği için geriye yoğunlaşmış etli kısım kalır, böylelikle tatları ve porsiyon başına düşen kalorileri artar, makul ölçülerde yendiğinde sağlıklı bir atıştırmalıktır. Kuru meyveleri satın alırken şeker ilave edilmeyenlerden yapmalısınız.

ARA ÖGÜNLERİNİZ İÇİN İDEAL BİR SEÇENEK

Ara öğünlerde meyvenin yanında 1 bardak süt, bir parça peynir veya yoğurt gibi proteinli bir seçenek tüketirseniz bu eşleştirmelerle kan şekeriniz kontrol altında tutulur ve kendinizi daha uzun süre tok hissedebilirsiniz. Süt gaz yapıyorsa laktozsuz olanı; bağırsaklarınızın sağlıklı çalışması için probiyotik yoğurtları tüketebilirsiniz. Peynir olarak ise önerim, hem daha az tuz, hem de daha az yağ içerdikleri için dil peyniri, taze kaşar peyniri, sürme peynirler. Ayrıca ara öğünlerde meyveleri, ceviz, badem, fındık gibi yağlı tohumlarla eşleştirerek de tüketebilirsiniz.

MEYVELERLE YAPILAN DİYETLER ZARARLIDIR

Uzun süre uygulanan meyve diyetleri düşük kalorili, karbonhidrat içeriği yüksek, protein içeriği son derece düşük olduğu için sağlık problemlerine yol açar. Tek yönlü besin içeren diyetlerdir. Günlük almamız gereken proteinlerden ve yağlardan yoksundur. Bu tür diyetleri uzun süre yapmak; tansiyon düşüklüğü, sinirlilik ve kas erimesi gibi birçok sağlık problemini de beraberinde getirir.

:)) bazen ordan cok rahat gorundugumu biliyorum ama oylemiyim tartisilir.

Hamilelik bir mucize rabbimizin lutfu.
Buna ulasabilmek icin yillarini verenler bekleyenler var. Eger bir anda olursa kotu senaryo yerine sukredip mantikli dusunmek lazim.

Cocuk degiliz hic birimiz biliyoruz kilo risk demek. Kilo yuzunden hamile kalamayan kolay dogum yapamayanlar var.
Bunlar gercek ama bi taraftada saglikli hamilelik geciren kilolular var.

Ne tozpembe bir tablo yapmak dogru olur nede karalar baglayip napicam diye kendimizi doldurmak.

Sen kilo vermeye basladin duzene giriceksin insallah gerisi kendiliginden gelicek. Belini tedavi etmez kilo vermek ama yuku hafifleticek ve belki ameliyati erteliycek.
Yuzme bel icin mukemmel bir spor baslayinca hemen degilde 2 hafta sonra ancak faydasini gorursun sanirim herkes bir olmaz tabi.

Sen adim attin yarin dr gidiceksin takdir allahin bundan sonra.

Insallah hepimiz en sağlıklı şekilde kilolarımızı veririz ve inşallah rabbim her ne sebeple olursa olsun bebişleri olmayanlara nasip eder. Biraz kafama takıyorum galiba cok değil ama takmıyorum desem yalan olur 8. Ay bu ay her ay bi beklenti içinde olmak zor ve doktora gore hiçbir sebep yok pco luyum ama kilo harici hormonal hiçbir skıntım yok buda ister istemez insanı uzuyor çunku sebep benim yıllardır boğazımı tutamamam tabiki rabbimin var bi bildiği o ayrı ama bu tamamiyle duygusallıkla kendime kızma şeklim.

Neyse ben daha bişi yemedim gelenden gidenden su kayıtlar bitsede kurtulsak ya ben en iyisi 2 3 kaşık yogurt yiyim... Meyvem yok bugun yanımda eşimi aradım demin mürdüm eriği siparişi verdim akşama murdüm eriği yiyim bari..

Bu arada sabah gene ben Glucophage ı içmeyi unuttum şimdi içsem sorun olmaz heralde ya

Canim aksama sebzeli biseyler yemeye calis tavuk et kofte falan olmazmi?
Ilacinida unutma duzenli almak icin saat kur. 1 hafta sonra alisicaksin.

Canim aksama sebzeli biseyler yemeye calis tavuk et kofte falan olmazmi?
Ilacinida unutma duzenli almak icin saat kur. 1 hafta sonra alisicaksin.
Akşam saat 9 30 da evde olyorum ve işyerinde patatesle domates slatalık ve az kıvırcık var yine patates salatası yapıp yerim diyordum nasıl olur... Evdede erik yerim..

OGULCUKLARIM hayrisim ayran ictik ayrimi dustuk guzum?

Geliyosun bisey yazmiyosun.
Menulerin yok neden?
Olurmu Kuzum mısafırlerım var bu hafta yatılı onlara hazırlık yapıyorum oturup okuyorum ama hemen kalkıyor um maalesef kosturmalı eve geçene kadar da böyle olucak sanırım

Veeee seni tebrik ediyorum canım benim ne kadar güzel düzen otutrttun inşallah emeklerinın karşılığını alacaksın

Saat 1 gibi nerdeyse iki porsiyon haslanmis karnabahar, üstüne yoğurt tuz pul biber, çocukların kini fırında kizarttim şimdide sade kahve gidim çık çikolata,
Doymuyorum vesselam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…