Karbonhidratin sute hic bir etkisi yok. Acikcasi zaten tam emziremiyorum yani mama agirlikli gidiyoruz. Bazi sebeplerden sütüm kaçtı ne yediysem sütüm artmadı. Süt üretimi beyinde bitiyor yemeyle artıyor olabilir tabi ama ben neler denediysem olmadi..Ay ne güzel keşke benim evdede ekmek yenmese kızımla anlaşma yapmıştık akşamları ekmek yemiyecekti okul başladığından beri yemiyorduda ama dün akşam geç vakit babasıyla yemek yerken yarım ekmek yedi akşam bişey diyemedim sabah dedim anlaşmayı bozdun dedim ....
Emzirmede ekmek ne kadar önemli bilemiyorum ilaki ekmeğin yerine geçicek makarna, bulgur pirinç oluyor dimiii
Anam vallaha olmaz bende içicem yoksa yumurtalıklarımı çalıştırıyor yoksa afrodiZyak etkisi mi var ama sabah içiyorsunuz yoksa akşamamı etki ediyor bilmem lazım içince ne kadar ormantik oluyorsunuz bunlar önemliiii
Ceviz faydasını eklendiği suya da veriyor. İçindeki vitaminler suya geçiyor. Su sayesinde vücut daha hızlı emiyor ve kullanmaya başlıyor. Sudaki mineraller ve cevizin içindeki vitaminler vücudumuza şifa veriyor.
Gece yatmadan önce 1 bardak içilebilir suya, bir tane sert kabuğundan ayrılmış cevizi ekleyin. Güne ceviz suyuyla başlayın.
Ceviz Suyunun Şifa Veren Mucizevi Özellikleri
Ceviz suyunun faydaları sadece yukarıda maddeler halinde belirtilen 17 faydası değil ceviz suyunun saç ve cilt olmak üzere güzelliğimizede katkısı bulunmaktadır
- Kilo vermeye yardımcı olur. Uzun süre tokluk hissi verir.
- Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını kolaylaştırır.
- Kabızlık gidericidir. Daha sık büyük tuvalete çıkmayı sağlar.
- Ceviz suyu oluşturduğu etkiyle gaz sorunu ve karın şişliğini giderir.
- Hamile ve emzirenler için tavsiye edilir. Ceviz hamilelikte aşırı kilo alımını engeller. Emziren annelerin sütüyle cevizin vitamini bebeğe geçer.
- Ceviz suyunu çocuklar da içebilir. Biraz balla tatlandırılabilir.
- İçerisindeki kalori kemiklerin güçlenmesini sağlamaktadır.
- Triptofanlar sayesinde uyumadan önce içilen cevizli su uyku sorunu olanlar için önerilir.
- Ceviz suyundaki hem tekli hem çift doymuş yağlar bulunur. Kolesterolü düşürür. Damar tıkanıklığı ve şeker hastalığının tedavisini destekler.
- Kan şekerini dengeler. Kan damarlarını genişleterek kan akışını hızlandırır. Enerji verir.
- Kandaki zararlı kolesterol birikimini engeller.
- Antidepresan özelliği gösterir. Stresi engeller.
- Ceviz suyu hızlı bir şekilde vücuda yayılır. Vücudu rahatlatır; halsizlik ve yorgunluğu alır.
- İçindeki vitaminler sayesinde beyin fonksiyonları güçlenir. Alzemier hastalığını engeller.
- Bitkisel omega 3, folik asit, magnezyum vitaminleri sayesinde kalp dostudur. Kalp krizi riskini azaltır.
- Bayanlarda adet dönemini düzenler. 1 litre suya 6-7 tane cevizi karşılıklı delip ekleyin. 10-15 dakika kaynatın. Bu ceviz suyunu sabah ve akşam günde iki kere tüketin. Cevizleri de yiyin.
- Düzenli olarak tüketilen ceviz suyu topuk dikenine de iyi geldiği bilinir.
Ceviz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
Ceviz kabuğu ne işe yarar diyenlerin bu sorusunu cevaplamadan önce, ceviz kabuğu ile ilgili kısa ve önemli bir hatırlatma yapmak gerekir. Ceviz kabuğunda ‘’Kabuk’’ olarak nitelendirilen kısım, cevizin dış kısmındaki sert ve dayanıklı gövdesinin yanı sıra, iç kısmındaki yemişin ortasında yer alan ince kabuğu da kapsamaktadır. Yani ceviz kabuğunun faydalarından bahsederken her iki kısmı da baz almak gerekir.
Ceviz Kabuğunun Saç Bakımında Faydaları
Ceviz kabuğunu saç ve tırnak bakımında kullanmak, kısa sürede olumlu sonuçlar alınmasını sağlayabilir. İçerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri ile çeşitli saç problemlerinde etkin bir tedavi yöntemi olan ceviz kabuğunu saçlarında uygulamak isteyenler için farklı kür teknikleri tavsiye edilebilir. İlk olarak ülkemizde yoğun şekilde görülen saç dökülmesi sorunlarında tercih edilebilecek ceviz kabuğunu, kaynar suyun içerisine atıp yaklaşık 10 dakika boyunca bu şekilde kaynattıktan sonra kenara alarak bir müddet soğutmak ve akabinde ılınan su ile saçları güzelce yıkamak yeterlidir. Haftada en az 2 gün uygulanması önerilen bu yöntemde, düzenli kullanım sonucunda ortalama 3 hafta içerisinde etkili sonuçlar gözlemlenebilir.
Saçlarının daha fazla parlamasını dileyen kişiler hem doğal hem de parlak saçlar için yine ceviz kabuğundan faydalanabilirler. Ceviz kabuğunun içerisinde yer alan maddeler saça oldukça hoş bir parlaklık katabilir ve sahiplerinin çevrelerinden büyük övgüler almalarını sağlayabilir. Saç parlaklığını arttırmak amacıyla ceviz kabuğunu kullanmayı seçenlerin, aynı saç dökülmesi küründeki gibi hazırlanacak olan ceviz kabuğu suyunu her banyo esnasında uygulaması yaklaşık 2 haftada gözle görülür değişimleri mümkün kılabilir.
Ceviz kabuğu suyu ile başka bir saç sorunu olan beyaz saçlarda da kısa sürede renk değişimlerine imkân verilebilir ve böylelikle saçlar eski doğal rengine kavuşabilir.
Ceviz Kabuğunun Tırnak Bakımında Faydaları
Ceviz kabuğunun faydaları tırnaklar üzerinde de kendini gösterir. İçerdiği bol miktarda mineral sayesinde hem el hem de ayak tırnakları için iyi bir bakım ürünü olan ceviz kabuğu, saç bakımında olduğu gibi kür şeklinde hazırlanarak tırnaklara uygulandığı zaman güçlendirici ve koruyucu etki gösterir. Özellikle çabuk kırılan ve cansız duran tırnaklar için haftada 3 kere uygulanabilecek olan ceviz kabuğu suyu kürü sayesinde kısa sürede çok daha güzel ve sağlıklı tırnaklara kavuşabilmek hayal değildir.
Emziriyorum tabiki vazgecmem kendim biraktirmam ama emerken yutkunma sesi yok. Sagimda 10 ml bile sut cikmiyo. Bebegimi 17 gunlukken pusetten dusurdum o siralar zaten duzgun ememiyordu o uzuntuyle var olan sutumde kacti. Sonra esimle yasadigim problemler eklendi. Bulgur falan hafta icinde tuketiyorum. Dereotu semizotu falanda yiyorum ama ekmek eskisi kadar yemek istemiyorumAmine Busra ben ekmegin sute faydasi var demedim hani dengeli beslenmek lazim diye dedim.
Faydadan cok zarar oluyor bazen.
Ama bu bunye tahilin sut yaptigini cok gordu.
Bulgur pilavi, keskekle cok farkediyodu sutum.
Ha tabi sutu artiran en onemli sey once su ve uyku sonra bebegin emmesi.
Kizim emmiyo diye 2 saat arayla pompayla sagdim emiyormus gibi sut gelsin diye.
9 ayda bitiyo gibi hissederken tekrar biraz artti sonra yine azaldi ama hep emzirdim.
1 yastan sonra cok duskun oldu 23 aya kadar emdi.
Sen sakin birakma sut artabilen bisey. Yeterki anne iyi olsun.
Tamam canım alayım ben bundan öpüyorum
74FRIDA kuzum bendekiler bunlardan en üsttekini 10 lira alttakini 15 liraya almıştım...
Filtre kahveyi de rossmandan alıyorum genel de bir de tuğba kuruyemiş var burda oranın da güzel...
yapılışı çok basit kaynar suyla önce çalkalıyosun kahvenin soğuk olmaması için sonra 1 dolu tatlı kaşığı kahvenin üzerine kaynar su ekleyip kapağını kapatıyorsun. 3 ila 5 dk. yeterli oluyor. Sonra üzerinde ki mekanizmayı bastırıp kupaya döküyorsun..ahanda böyle :) afiyet olsun cınım..
Milyoncularda da bulabilirsin... Nescafeden daha sağlıklı karatay hoca da öneriyor türk ve filtre kahveyi...
Amin Allah razı olsun canımGünaydın
Koşturmaya çocukları gönderdim kahvaltımı ettim sımdı eve gırısıcem sabah bı market yaptım spordan sayılır belki herşeye en baştan başlamış gıbıyım verdiğim kiloyu unutup nurdan devam edıvçcem inşallah kilom.çok bazen sendelıycem bunu kabul etmek lazım ama hala tartıda gördüğüm rakamı hazmedemıyorum
haklısın normal karataycılardan az yiyordum ama alısmıstım takı cıldıtana kadar bonusum tartıya çıkınca ağlıyorum vr kaldıramıyorun neden boyle oldu anlamıyorum o yuzden tartılmak istemiyorum
Lesliye başlıycam inşallah bugün 2 millet rahat yapıyordum artık simdi nasıl olur bilmiyorum
inşallah asum
amin inşallah
Benı mahvettı bu kur elim Ayağım tıtredı migdem çok kotu oldu 2. Gun bıraktım
liste yazıcam inşallah canım bol temeli olur belki bu sefer
ellerine saglık ablam maşallah her yere yetısıyorsun
hacamat şifa versin inşallah ablam
Kiz o gece yatmadan yesil caydi romantiklik yapany.o.l.c.u ogretti hepimize.
Gecen sene kışın yazdiginiz keci boynuzlarini hic demiyorum bile
Sen bizim diyet icin kullandigimiz kutsal iceceklerimizi alet etme baska seylere
Emziriyorum tabiki vazgecmem kendim biraktirmam ama emerken yutkunma sesi yok. Sagimda 10 ml bile sut cikmiyo. Bebegimi 17 gunlukken pusetten dusurdum o siralar zaten duzgun ememiyordu o uzuntuyle var olan sutumde kacti. Sonra esimle yasadigim problemler eklendi. Bulgur falan hafta icinde tuketiyorum. Dereotu semizotu falanda yiyorum ama ekmek eskisi kadar yemek istemiyorum
Tamam canım alayım ben bundan öpüyorum
De hele ceviz suyu niyekiii :))
Bende bi ara başlamıştımda bi çok şey gibi bununda devamını getiremedimSağol canım yaa teşekkürler ne kadar tembelim ne çok işe yarıyormuş bende yapayım bayağı faydası varmış baksana
Ama yok bizim kızlar kesin başka birşey için içiyor olmasın :)))
Geçmiş olsun cnmEmziriyorum tabiki vazgecmem kendim biraktirmam ama emerken yutkunma sesi yok. Sagimda 10 ml bile sut cikmiyo. Bebegimi 17 gunlukken pusetten dusurdum o siralar zaten duzgun ememiyordu o uzuntuyle var olan sutumde kacti. Sonra esimle yasadigim problemler eklendi. Bulgur falan hafta icinde tuketiyorum. Dereotu semizotu falanda yiyorum ama ekmek eskisi kadar yemek istemiyorum
Nasılsın elifcim
Ben geldim ama sen pek görünmüyon :)
Libidoyu yukselttigini de soylemeyelim.
Off nasıl korkmussundur
Ins problemlerinizi aşsmisinizdir. .
Kurubörülce salatası ben de çok etkiliydi bol kurusoganli yesillikli dene istersen hem çok doyurucu. .
Sağlıkla ve keyifle büyüt bebeğini canım. .
Bebeğime birşey olmadi cok sukur tek bi cizigi bile yoktu. Ama kucucuk bebegi dusurmus olmak cok agir geldi bana uzun sure kendime gelemedim. Esim bastan destek cikti ama daha sonra beni sucladi, bebegimi alip gitmekle tehdit etti. Kaynanam ve annemde kaldik o surede, esim bizi birakip aksamlari disari cikti hep vs. Simdilik iyiyiz. Artik iyi olmak zorundayizGeçmiş olsun cnm
Düştükten sonra bebişe bişey olmadımı dimi
rahatsızmıydın yenacım geçmiş olsunOGULCUKLARIM kuzum iyiyim ağrım yok . Antibiyotikler bitsin tekrar gideceğim doktora..
Anacım herkeslermi artıda :))Günaydııııııınnn
Günlerdir misafirdi,hazırlıktı derken çok yoruldum,bu günü kendime ayirdim tüm gün battaniye,kitap,kahve üçlüsü ile aşk yaşamayı düşünüyorum:)
Beslenme konusunda düzenimde bozuldu tabi,oldukça kalorili şeyler yedim,içtim maalesef
Bugun den başlayıp cuma'ya kadar detox yapsam anca gider ödem ve fazlalıklar..
Çok kızıyorum kendime niçin pamuk ipligine baglı iradem,eskisi gibi mutluda etmiyor kaçamak yaptigimda yedigim şeyler,öyleyse niye yiyorum kiii niçin bu kötülügü yapıyor,mutsuz ediyorum kendimi..
Pöööff içim şişti heee:)
Neyse yeni bir gün yepyeni başlangıçlar,geçmiş tozmuş öyle diyorlar,üfliyim de gitsin
Sağolasın elifimMefkurem hoşgeldin,seni görmek ne güzel..
Ben iyiyim şükür,sen nasılsın?Daha iyisindir gönlüne yük ettiklerinden kurtulmuşsundur umarım..
Benim haftasonu kalabalık misafirlerim vardi,hazırlıktı vb derken aktif olamadım ama buralardayım artıkım:)
Tekrar çok geçmiş olsun bitanem şükür ki bişey olmamışBebeğime birşey olmadi cok sukur tek bi cizigi bile yoktu. Ama kucucuk bebegi dusurmus olmak cok agir geldi bana uzun sure kendime gelemedim. Esim bastan destek cikti ama daha sonra beni sucladi, bebegimi alip gitmekle tehdit etti. Kaynanam ve annemde kaldik o surede, esim bizi birakip aksamlari disari cikti hep vs. Simdilik iyiyiz. Artik iyi olmak zorundayiz
Evet malesef yaşandi işte geri donusu olsa keske ama olmuyor. Lohusalik denen şeyi en dibinde yaşadım. Şükür geçti.. neyseki o donemi kilo almadan atlattim zaten gebelikte fazlasiyla aldim bebek kilo almiyodu ve ne yediysemde genede almadi 40 haftalık 2900 doğdu ben 25 kg almis oldum. Doğumdan sonra 10 kg gitti ama zaten kilolu gebe kaldigim icin hâla çok fazlam var. Dunyanin haline bakilinca bizimki dert sayılmaz ama kilo en başta sağlığı çok etkiliyor. Fazla kilo yuzunden sağ elimde sinir sıkışması oldu gebelikte epey ağrı çekiyorum, ilaçta alamıyorum. Once kendi sagligim icin sonrada kizim icin kilo vermem şartTekrar çok geçmiş olsun bitanem şükür ki bişey olmamış
Sen istermisin bişey olmasını, -ki en fazla üzülecek kişi sensin
Eşin cahillik yapmış neyseki toparlanmışınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?