Off yenammm off çok zor günler yaşamışsin sende...Hava çok güzel. Ne çok ısıtıyor ne üşütüyor tam kararın da..
Balkona hazırladım kahvaltıyi. Bi güzel karnımizj doyurduk.
Biraz yapilicak isler vardı onları hallettim şimdi de kahvemi içerken size bakayim. En mutlu olduğum en sevdiklerimin bulunduğu topluluğa
E eboe geçmiş olsun dikkat edin kendinize ...
Derin canım yarın ben de okuyayım yasin inşallah. . Ilaclara baslamasan daha iyi olur ama sen bilirsin canım.
Hep anlatıyorum biliyorsunuzdur. Barış kalp anomalili doğdu.. doktor kalp yetmezliği var dediğinde ki anı asla unutmayacağım. . Yere cokup aglamaya baslamistim dunya durmustu,hiç birşey duymuyordum sadece ağlayıp nasıl olur ama deyip duruyordum... Doktor egilerek siz annesinjz ve guclu olmanız gerek aglayarak hic bir faydaniz olmayacak aksine zarariniz olur bebeginizin iyilesmesini istiyorsaniz guclu ve mutlu bir anne olmaniz gerek demisti.. Doktora nefretle bakmistim hiç unutmuyorum. .Bakıp bakip Allahım 3.5 kilo minik bir canlının nasıl kalbin de hasar olabilir diyordum inanamiyordum.
Hele o benim oğlumsa. .
Sonrasın da 3 yıl gibi bir süre kontroller takipler başladi...
Her kontrol de gördüğüm anjiyo olan,bypass olan minik insanları ve ailelerini gördükçe şükür çakram açıldı..
Ve 3 yılın sonun da yüce Rabbimin izniyle iyileşti Şerbetli paşam. Darısı size ve tüm hasta çocuklara....
Benim yine baş agrilarim basladi
Bi dahiliye ve beslenme icin artik profesyonel destek almak vakti geldi yine
Avrupa yakasinda diyetisyene giden arkadas kimdi ozeline giden.
Bilmiyorum ki nasil birsey istedimi
Cok bilmiyorum ama bakirkoyde perihan cicek var ona gidebilirsin hastane istiyosan basaksehirde varmi bilmiyorumda halkalida acibadem var.
Tam olarak nasil bisey istiyosun
Bilmiyorum ki nasil birsey istedimi
Biraz da oyle yol alayim dedim
Açtım actimmm
Yaa cok guzel sarkicakil80 ac sesini dinle kuzum yarinada guzel bir baslangic yapalim.
Evde varsa kahve kola Türk Kahvesi keskin kokular yeme isteğini zayıflatır. Ben de bir kavanoz var içinde vanilya karanfil Türk Kahvesi tarçın var ağzı kapalı yemekten sonra durmami sağlıyor yemek sonrası kokluyorum. Balici gibi oldumNe yedim yaziyim anca bu kadar frenleyebildin kendimi.
Oyle şuursuzca bir yemek istegim var ki allahim yardim et diyorum.
Kafami topladikca gecicek insallah biliyorum.
Gunun yarisi disardaydim duzgun yemek sofra olmadi.
Sabah 10:30
2 yumurta sucuklu
1 tane lavaş ekmek
1 kk beyaz peynir, domates
1 tatli kasigi findik ezmesi
16:00
Yarim simit
18:30- 19:30 arası
2 iri mandalina, 2,5 dilim kadar ekmek
2-3 bardak ayran
Yazinca daha iyi gordum karbona gömülmüşüm.
Persembe gunu yaptigim proteini bu sefer pazarteside yapiyim.
Birde muz detoksu yapayim 1 gunluk
Hayyy allah kiyamam cok zor..Eltimle ayni anda hamileydik 2004 senesi 1 ay arayla dogum yaptik. O benden sonraydi.
2-3 haftalikken kalpte üfürüm var dediler baska dr lar muayne etti kalp kapakciginda darlik var dediler boyle gidicek cocuk biraz buyuyunce anjio olucak.
Dogumda ilk kontrollerde hep cikarmis yenidoganlarda sonra duzelirmis bu duzelmemis.
Cok zordu tabi onlar icin bazen yorulup dururdu cocuk yikarken hafif tikanir gibi olurdu.
2 yasinda anjio oldu o yasa anjio cok zor tabi.
Sonra 2. Cocukta anne karninda belli oldu ayni sorun ondada var diye.
Biraz kucuk dogdu boy, kilo,baş olarak kalp kontrolleri yapildi ayni abisi gibi olene kadarda yapilcak o kontroller.
Ufakti 9 aylik falan gelisimi durdu hic ilerlemiyo o cm ler falan.
Cocuk dr u onemsedi tabi var bisey anne karninda da kucuktu olcumleri.
En son yasini gecti tv de cikan bi dr a goturduk hic unutmam bende ordayim.
Olctu bicti dediki mikrosefali bu cocuk.
Zaten yuzune bakinca anladim dedi.
Damaklari cukurdur dikkatli bakarsaniz dedi.
Bu yemek yiyemez ugrasma dedi pure ver herseyi dedi.
Konusamaz dedi ogrenemez yasitlari gibi dedi. Dedi dedi perisan etti bizi.
Arabada ikimizde agliyoruz eltimle cocuga sarilip.
Ya bu cocuk yuruyo sonucta cokta muntazam emekliyodu. Bi sorun olsa beyninde bi gariplik illaki olurdu.
Mikrosefali diye netten bakiyorum kahroluyorum ama cocuk oyle degil.
Bas olcusu alt sinirin altinda dogmustu basi ufak ama bedenide minyon gibi goze batmiyo.
Bir muddette boyle gitti. Daha sonra konusamayinca baska proflara goturduler.
Mikrosefali olmadigi cikti.
Abartildigi falan. Biraz gec ilerleme var cocukta ama var yani. Hic konusamiyodu bi ara dilsiz gibi sesler cikariyodu anne baba icin cok zor ya kosamazsa diye dusunmek
Neler okumadik kimlere okutmadik allah evlatla sinamasin.
Ne ogretirsen kar dediler proflar belli teshisler icin beyin icini gormek lazim mr cekilcek narkoz vermeleri gerekirmis kabul etmediler bunlarda sadece var yada yok demek icin kucucuk cocuga zarar olur dediler.
Annesi ugrasti baya ses alistirmalari falan zamanla yol aldilar simdi bana naber nonoşum diyo aştı kendini yengeye nonoş denilmez oglum kimseye denmez diyorum :)) 2. Sinifa gidiyo cok duzgun yaziyo herseyi.
O henuz anjio olmadi gerekte olmaz insallah. 2 senede 1 dr kontrolunw gidiyolar.
Demem o ki bazen yanlis teshis ve yanlis gorus bile olabiliyor. Prof denen bi kadin bu cocuk konusamaz yemek bile yiyemez demisti.
Hersey allahtan hic bisey sebebsiz olmaz.
Imtihanlari guzel gecmek nasip olsun insallah.
Kayinvalideme burada kaldı zaten cuma akşamı evine gitti...gece gündüz evimiz boş kalmıyor geçmiş olsuna geliyorlar...Bonus kahvalti icin tesekkur ederim
Eltinin cocugunun gelisiminin yavasta olsa
Olmasina ve epey yol almislar binlerce sukur Allahima.
Yena ben her zaman yanindayim
Cakil burda da bi nevi grup terapisi var
Frida ahh frida :)
Asuman
eboe cok gecmis olsun sut nasil o kadar gaz yapmis icip icip uyudugu icin mi diycem ama
Derin seni telkin edecek buyuklerin ve arkadaslarinla zaman gecirsen biraz rahatlamana yardimi olmaz mi
Bengisu
Yolcu
cydnz
ogulcuklarim
hepinize sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?