Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Off yenammm off çok zor günler yaşamışsin sende...
Bende bakıp bakıp neden bizim boncuk gözlümüz neden diye ağlayıp duruyorum...ama büyük bir nazar var üzerinde bugünde babası ablası sehpanın etrafinda kostururken kasinin yan tarafi sehpaya carpti...hemn acile götürdük yapıştırma yaptılar çok şükür dikiş olmadı...
Allah beterinden korusun...

Eltimle ayni anda hamileydik 2004 senesi 1 ay arayla dogum yaptik. O benden sonraydi.

2-3 haftalikken kalpte üfürüm var dediler baska dr lar muayne etti kalp kapakciginda darlik var dediler boyle gidicek cocuk biraz buyuyunce anjio olucak.
Dogumda ilk kontrollerde hep cikarmis yenidoganlarda sonra duzelirmis bu duzelmemis.
Cok zordu tabi onlar icin bazen yorulup dururdu cocuk yikarken hafif tikanir gibi olurdu.
2 yasinda anjio oldu o yasa anjio cok zor tabi.
Sonra 2. Cocukta anne karninda belli oldu ayni sorun ondada var diye.
Biraz kucuk dogdu boy, kilo,baş olarak kalp kontrolleri yapildi ayni abisi gibi olene kadarda yapilcak o kontroller.
Ufakti 9 aylik falan gelisimi durdu hic ilerlemiyo o cm ler falan.
Cocuk dr u onemsedi tabi var bisey anne karninda da kucuktu olcumleri.
En son yasini gecti tv de cikan bi dr a goturduk hic unutmam bende ordayim.
Olctu bicti dediki mikrosefali bu cocuk.
Zaten yuzune bakinca anladim dedi.
Damaklari cukurdur dikkatli bakarsaniz dedi.
Bu yemek yiyemez ugrasma dedi pure ver herseyi dedi.
Konusamaz dedi ogrenemez yasitlari gibi dedi. Dedi dedi perisan etti bizi.
Arabada ikimizde agliyoruz eltimle cocuga sarilip.
Ya bu cocuk yuruyo sonucta cokta muntazam emekliyodu. Bi sorun olsa beyninde bi gariplik illaki olurdu.
Mikrosefali diye netten bakiyorum kahroluyorum ama cocuk oyle degil.
Bas olcusu alt sinirin altinda dogmustu basi ufak ama bedenide minyon gibi goze batmiyo.

Bir muddette boyle gitti. Daha sonra konusamayinca baska proflara goturduler.
Mikrosefali olmadigi cikti.
Abartildigi falan. Biraz gec ilerleme var cocukta ama var yani. Hic konusamiyodu bi ara dilsiz gibi sesler cikariyodu anne baba icin cok zor ya kosamazsa diye dusunmek
Neler okumadik kimlere okutmadik allah evlatla sinamasin.

Ne ogretirsen kar dediler proflar belli teshisler icin beyin icini gormek lazim mr cekilcek narkoz vermeleri gerekirmis kabul etmediler bunlarda sadece var yada yok demek icin kucucuk cocuga zarar olur dediler.
Annesi ugrasti baya ses alistirmalari falan zamanla yol aldilar simdi bana naber nonoşum diyo aştı kendini yengeye nonoş denilmez oglum kimseye denmez diyorum :)) 2. Sinifa gidiyo cok duzgun yaziyo herseyi.
O henuz anjio olmadi gerekte olmaz insallah. 2 senede 1 dr kontrolunw gidiyolar.

Demem o ki bazen yanlis teshis ve yanlis gorus bile olabiliyor. Prof denen bi kadin bu cocuk konusamaz yemek bile yiyemez demisti.
Hersey allahtan hic bisey sebebsiz olmaz.
Imtihanlari guzel gecmek nasip olsun insallah.

İyi aksamlar
Bugün ne yedim?
Sabah10.30
İki bardak su biri detoks suyuydu,ilk defa yaptim gun icinde 1,5 l ictim
Kayisi, fındık
Sucuklu yumurta
Zeytin,peynir
Domates,salatalik
Bir elma

Ara, şekersiz cay,kahve,detoks çayı

Aksam 18.30
3 kasik bulgur pilavi
Soslu tavuk
Bir bardak ayran,yarim turp
1,5 l su
Simdilik 20 dk leslie, bir saat sonra leslie 1 mil yapmayi düşünüyorum

Ne yedim yaziyim anca bu kadar frenleyebildin kendimi.
Oyle şuursuzca bir yemek istegim var ki allahim yardim et diyorum.
Kafami topladikca gecicek insallah biliyorum.
Gunun yarisi disardaydim duzgun yemek sofra olmadi.

Sabah 10:30
2 yumurta sucuklu
1 tane lavaş ekmek
1 kk beyaz peynir, domates
1 tatli kasigi findik ezmesi

16:00
Yarim simit

18:30- 19:30 arası
2 iri mandalina, 2,5 dilim kadar ekmek
2-3 bardak ayran

Yazinca daha iyi gordum karbona gömülmüşüm.
Persembe gunu yaptigim proteini bu sefer pazarteside yapiyim.

Birde muz detoksu yapayim 1 gunluk

Bonus kahvalti icin tesekkur ederim
Eltinin cocugunun gelisiminin yavasta olsa
Olmasina ve epey yol almislar binlerce sukur Allahima.
Yena ben her zaman yanindayim
Cakil burda da bi nevi grup terapisi var
Frida ahh frida :)
Asuman
eboe cok gecmis olsun sut nasil o kadar gaz yapmis icip icip uyudugu icin mi diycem ama
Derin seni telkin edecek buyuklerin ve arkadaslarinla zaman gecirsen biraz rahatlamana yardimi olmaz mi
Bengisu
Yolcu
cydnz
ogulcuklarim
hepinize sevgiler...

Benim yine baş agrilarim basladi
Bi dahiliye ve beslenme icin artik profesyonel destek almak vakti geldi yine
Avrupa yakasinda diyetisyene giden arkadas kimdi ozeline giden.

Cok bilmiyorum ama bakirkoyde perihan cicek var ona gidebilirsin hastane istiyosan basaksehirde varmi bilmiyorumda halkalida acibadem var.
Tam olarak nasil bisey istiyosun

Evde varsa kahve kola Türk Kahvesi keskin kokular yeme isteğini zayıflatır. Ben de bir kavanoz var içinde vanilya karanfil Türk Kahvesi tarçın var ağzı kapalı yemekten sonra durmami sağlıyor yemek sonrası kokluyorum. Balici gibi oldum

Hayyy allah kiyamam cok zor..
Net ten bende bakıyorum daha kötü oluyorum facede grup var ona üye oldum bebekken başlayıp 30-40li yaşlarda olanlar var...odum kopuyor kalıcı olacak diye....
Özel çocuk doktorumuzun dediği iki seneye bir şey kalmaz dedi...insallah kalmaz...
Halamin torunuda yıllar önce ranzadan düşmüş bize çekilen eeg filmi onunda hep bozuk çıkıyormuş şu an genç kız oldu sağlıklı...

Kayinvalideme burada kaldı zaten cuma akşamı evine gitti...gece gündüz evimiz boş kalmıyor geçmiş olsuna geliyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…