- 19 Şubat 2010
- 8.045
- 10.980
- 773
- 38
candy sağol canım denyeceğim zaten ben pudingi çok sık yaparım hafif olduğu için
hakikatten namaz olayına değindin yine çok üzüldüm bak çalıştığın halde namazını kılıyorsun bende 4 sene namaz kıldım hatta doğuma bile namazımı kıldım öyle girdim çünki bebeğim olmuyordu çok bunalımlardaydım namaz kıldım kuranı öğrendim hatim ettim 4 senedirde her namazımda yalvarıyordum allahım banada evlat nasip et diye bir türlü olmuyordu birşeyler eksik heralde diyordum neyse doğum yaptığımdandır 8 aydır belki 8 sefer başlayıp bırakmışımdır en son geçen hafta başladım 2 yada üç gün kıldım bıraktım şimdi adet oluyorum ini bitince tekrar kılmaya çalışacağım çünki çok üzülüyorum kızım çok huysuz vakit bulamıyorum onunla ilgilenmekten yoksa içimde var inşallah başlayıpta devamını getirebilirim
ezellllllllllllllll başlamıştır reklam arası kaçtım
benim bildiğim büyüklerimizce önerilen (yiyecek için) bir gün iki öğün yenirse bir gün bir öğün yeneceğidir.. biraz araştırmam lazım bunu da.. bu konularla çok ilgiliyim.. ben çok yemiyorum ama haftasonu sapıtıyorum işte.. daha önce de dediğim gibi.. kimseye önermiyorum ama ben böyle yapıyorum.. aç kalmalıyım.. hissetmeliyim açlığı.. terbiye etmeliyim midemi.. ben böyle yapıyorum.. haftasonuna kadar yapıyorum yani alsanaalsanasmile bana göre benim programımdaki diyet bana uygun.. bu haftasonu başarırsam ki umuyorum ben bu işi başaracağım.
Hadis-i şerifte, (İyiliklerin başı açlıktır. Kötülüklerin başı tokluktur) buyuruldu. Yemeğin tadı, açlığın çokluğu kadar artar. Tokluk, unutkanlık yapar. Kalbi kör eder, alkollü içkiler gibi, kanı bozar. Açlık, aklı temizler, kalbi parlatır.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki, (İnsan kalbi, tarladaki ekin gibidir. Yemek, yağmur gibidir. Fazla su, ekini kuruttuğu gibi, fazla gıda kalbi öldürür). Bir hadis-i şerifte, (Çok yiyeni, çok içeni Allahü teâlâ sevmez) buyuruldu. Çok yemek, hastalıkların başı, az yemek [yani perhiz etmek] ilaçların başıdır.
Midenin üçte biri yemeklere, üçte biri içeceklere ayrılmalıdır. Üçte birinin hava payı, yani boş olması, en aşağı derecedir. En iyi derece, az yemek ve az uyumaktır.
bunlarda okuduğum bir yerden
kızlar ya deli olucam ne olur bir yol yardım gündüz detox sum gayet başarılı geçti ama başıma ağrı girdi tansiyonum yükseldi kendimi çok kötü hissettim oyüzden yemek yemek zorunda kaldım.
küçük kase kuru fasulye,
kahvaltı tabağı dolusu yağsız bulgur pilavı(tavuk suyuna haşlama bulgur aslında)
salata
yedim neyse bunlar şöyle dursun kuru pastada aşırdım ama elim ayağım kesilmiş açlıktan sanırım yemek yiyince kendime geldim bunları yerken mutlu oldummu hayır hatta kötü bir hafta sonundan sonra bu yediklerim yüzüne oturup ağlamak istiyorum yaaaaakannehir
mafoldumben mafoldumben
Kızlar kendime bi ajanda yapmışım ki sormayın.. Bir kırtasiyeden 2010 ajandası almıştım ama öyle duruyordu odada.. Dün gece ben yine çok çok kötü olunca haftasonu fiyaskomdan dolayı aldım bu ajandayı elime başladım planlamaya:
6:15 Kalk, namaz kıl.
6:40 Duş al. Elma sirkesini iç.
7:00 Hazırlan. Ders çalış.
10:30 Kahve ya da Kekik çayı iç.
12:00 Süt iç. Olmazsa ayran. Mümkünse süt sade olsun. Çok açsan çık küçük porsiyon bişeyler ye.
15:30 Yeşil çay iç.
17:30 Namaz kıl.
18:00 Yemek ye. Tuvalete gir (Gülmeyin. Sistemi hergün belli bir saate alıştırmak lazımmış). Namaz kıl.
19:00 Yürüyüş yap (yalvarırım yap.)
20:00 Ders çalış. Süt iç. TV izle.
21:00 Namaz kıl. Ders çalış. Çay iç.
22:30 Yat. 2,5-3 lt su içmiş ol.
Diyet:
Sabah: Süt, peynir, salam.
Ara: Kahve veya Kekik Çayı.
Öğle: Süt veya ayran. Doyana kadar
Ara: yeşil çay
Akşam: Tavuk, ayran, salata (dilersen öğlene at)
Ara: Süt, çay
Bu diyeti önermiyorum.. Benim bünye kaldırıyor. Yanlış anlamayın. Süt ve ayran çok besleyici ve doyurucu.. Düşünsenize bir insan hayatının en önemli iki yılını sadece süt içerek geçiriyor ve doyuyor! Mantıklı yani.. Kardeşim dedi bunu bana.. Ben ona dedimki "süt mucizevi bişey ben süt içersem asla en ağır diyet bile olsa bozmuyorum. çok yardım ediyor ama sırrını anlamadım" o da bana üstte söylediğim şeyi söyledi işte..
Neyse önlerdeki bi kaç sayfaya bunları yazdım.. Martın ilk günlerine.. Geçti ne de olsa.. Sonra önümüzdeki her cumanın yaprağına hedeflediğim kiloyu ve olduğum kiloyu yazacağım bi yer yaptım.. Yani şöyle:
sayfanın en başına:
hedef:108,6
sonuç:108,5
başarı: başarılı
gibi..
birde ayın son günü sayfasına o ay içinde vermeyi planladığım kiloyu yazdım.. birde o gün tartılıp yazacağım bir satır bıraktım.
ve her cuma ölçümler var sayfalarımda valla kızlar üşenmedim tam 26 kere yazdım şu aşağıdaki satırları:
Ölçümler:
Göğüs:
Göğüsaltı:
Bel:
Karın:
Kalça:
Basen:
Sağ Üst Bacak:
Sol Üst Bacak:
Sağ Üst Kol:
Sol Üst Kol:
Bir de ajandada yılın hergünü için bir satırın olduğu bir tablo var oraya da yine kilo hedefimi yazdım.. Süper oldu süper :lepi:
Buraya da yazdım ki ben sallarsam belki benden hesap sorarsınız sempatiksalakcinni
Her hafta vereceğim kilo defterimde belirli şu an.. eylülün üçü 70 kilogram tartılıcam.. o cuma için size ufak bi tüyo olsun bu da sengözlerimebaksanab
ay ay.. heveslendim :dance: :dance:
ablacım bizde öle konuşuruz gırgırına çok severiz yeğenler arasında babaannemim şivesini rahmetli oldu adadan gelme babaannemler yaparsın beyaaaaaaaa gelesin beyaaRumeliliyim canım.....][/I][/B](nabıyon beya.....iyi beya.......Ata Demirer çok güzel yapmış bizim trakya şivesini bayıldım.Genellikle roman gibi yaparlar bizim şiveyi Ata bitirmiş işi)
sabahki menümü yazmıştım
öğle
kuru fasulye 6 yemek kaşığı 1ince dilim ekmek
2 saat sonra kızıma yaptığım tavuk suyuna yoğurtlu çorbadan bir kase
akşam yine 4 yemek kaşığı fasulye 4 yemek kaşığı pilav şimdi pilava negerek vardı diyeceksiniz ama çok severim kırk yılda bir yaparım o yüzden
ama tatlı yemekte n yine iyidir bugün resmen kıvrandım durdum tatlı diye kuru kayısı biraz bastırıyordu hakkımıda sabah yemiştim fazla olmasın diye yemedim. kalkayım eşime puding yapayım diyorum yalannnnnnn kendime sütleç yapayım dedim zor tuttum kendimi şöyle bakkala gitsemde atıştırmalıktatlı bişeyler yesem diye hayal edip durdum allahtan şu an azda olsa geçti yemek yiyince heralde açlıktan oluyor tam olarak doymayınca.birde aralarda bir küçük muz bir elma bir portakal yedim yok yok fayda etmedi yine kesmedi tatlı isteğimi
kızlarr ben çok fenayım
hastayımm
bi tuhafım
elerim titriyorr
başım dönüyorr
erkenden yatmayı düşünüyorumm
iyi akşamlar güzeller.
Kızım bugün bana tontişim diye seslendi .gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum .ama UTANDIM.
anneler , çocuklar biraz büyüyünce (kızım 5.5 yaşında) inanın o kiloları sizden daha çok dile getiriyorlar. zamane çocukları .
Akşam iki kaşık pilav tavuk ve yağsız salata yedim .Bol su içmeye çalıştım çünkü çoğu zaman unutuyorum nerdeyse günde kışın bir bardak su içiyorum.
Kilo her bölgeye eşit dağıldığı için giderken de öyle gidiyor ;ama kollarım illa kolarım çok iri .
sabahki menümü yazmıştım
öğle
kuru fasulye 6 yemek kaşığı 1ince dilim ekmek
2 saat sonra kızıma yaptığım tavuk suyuna yoğurtlu çorbadan bir kase
akşam yine 4 yemek kaşığı fasulye 4 yemek kaşığı pilav şimdi pilava negerek vardı diyeceksiniz ama çok severim kırk yılda bir yaparım o yüzden
ama tatlı yemekte n yine iyidir bugün resmen kıvrandım durdum tatlı diye kuru kayısı biraz bastırıyordu hakkımıda sabah yemiştim fazla olmasın diye yemedim. kalkayım eşime puding yapayım diyorum yalannnnnnn kendime sütleç yapayım dedim zor tuttum kendimi şöyle bakkala gitsemde atıştırmalıktatlı bişeyler yesem diye hayal edip durdum allahtan şu an azda olsa geçti yemek yiyince heralde açlıktan oluyor tam olarak doymayınca.birde aralarda bir küçük muz bir elma bir portakal yedim yok yok fayda etmedi yine kesmedi tatlı isteğimi
kızlarr ben çok fenayım
hastayımm
bi tuhafım
elerim titriyorr
başım dönüyorr
erkenden yatmayı düşünüyorumm
İyi akşamlar hepinize güzeller....
Halley sağlığınla oynama canım benim.
Detoxlarla sağlıklı ve kalıcı kilo verebilen duymadım daha.....
Bizim topikten bir arkadaşımız(Seçil) 40 kiloya yakın verdi.Asla detox yaptığını duymadım.
Bence 1200 kalorilik bir diyet reçetesiyla gayet başarılı zayıflarsın ve sağlık sorunları
yaşamazsın.Tabii sen bilirsin bu benim fikrim.Açıkçası çok şeyi tecrübe ettim.Düzenli ve
dengeli beslenerek tabii hareketi de arttırarak zayıflamak en başarılı ve kalıcı olanı.
Diğer tüm şok diyetlerden zarar gördüm....
iyi geceler beyzus abla dilenci yena sohbet etmek isterdim sizinle ama kızım bu sabah 6 ta kalktı çok uykum var şimdi yine uyudu bakalım gece kaç kez uyanacak o yüzden yatayım
iyi geceler beyzus abla dilenci yena sohbet etmek isterdim sizinle ama kızım bu sabah 6 ta kalktı çok uykum var şimdi yine uyudu bakalım gece kaç kez uyanacak o yüzden yatayım
BEYZUS'çum bende ki düzensizlik son bir yıldır tavan yaptı...Yani emzirmeyi kestikten sonra..
Öncesi zaman zaman olurdu...
Endokrin bölümüne kiloyla alakalı gitmiştim..Bir sürü tahlil yapılmıştı..Hormon bozukluğu yok dendi..
Dediğin gibi herşeyin başı moral..bende o kadar takarımki herşeyi kafaya..En kötü ve eleştirdiğim yanım...
Hormonlar normalse;stres ve hassaslık galiba canım.Bende takarım maalesef,ince ince düşünürüm her şeyi.Haklı olduğum halde birisine laf ettiysem günlerce üzülürüm.Görende hiç anlamaz ama.....Dünya yansa hasırı yanmaz gibi görürler ....Bunlar bizi yıpratıyor.Bir yol bulsakta bu huyumuzu düzeltsek çok iyi olur;çünkü bana yemek yeme isteği olarak geri dönüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?