Saol canım. Evet vermesemde vazgeçmiycem inş. Bi kez verdim yine yapabilirim ♡ hepimiz için bol eksili bir cuma diliyoruö şimdiden.
Açıkcası hiç bu konuyu araştırmadım. Eşim protein al spor oncesi dedi nedenini sormadım :) meraksızım bu konuda çok ilgilenmedim spor yapabiliyosam bin şükür diyorum :)[/QUO
Spor öncesi ne yenmesi lazım pek bilgim yok ama vücut proteini yakmak için çok fazla enerji harcıyo.Zaten eti 4 saatte sindiriyo mide.Protein ağırlıklı beslenme o yüzden vücudun kilo vermesinde daha etkili.Tabi protein diyince akla genelde et yumurta peynir geliyo ama mercimek,kuru fasulye, ,nohut da protein kaynağı.Saol canım. Evet vermesemde vazgeçmiycem inş. Bi kez verdim yine yapabilirim ♡ hepimiz için bol eksili bir cuma diliyoruö şimdiden.
Açıkcası hiç bu konuyu araştırmadım. Eşim protein al spor oncesi dedi nedenini sormadım :) meraksızım bu konuda çok ilgilenmedim spor yapabiliyosam bin şükür diyorum :)
ben konuyu kaçırmışım arkadaşlar da hep doktordan iyi haberle gelirsin demiş neyin var gülüm niye ameliyat olacaksın ve yeniden olucam demişsinAksaminiz Hayır olsun.
Ayın 20 sinde ameliyat olacağım yeniden.
Alışkanlık oldu ben de :)
Doktorla epey konuştuk anlayacağım dilden anlattı ve ikna oldum.
Hep sömestr tatilini beklerim diyordum ama riskleri göz önünde bulundurduğumuzda bir an önce olup kurtulayım modundayim. .
Böyle yavas yavas organlarımdan feragat ediyorum.Allah beterinden korusun işin şakası tabii :)
@Jade21 sen naaptin canım .?
aaaa tlc de ağır yaşamlardaki doktor nawzaradan da hep diyor ya hızlı kilo kaybında safra kesesi taşı oluşuyor kaç kişiye mide ameliyatı sonrası safra kesesi alma ameliyatı yaptı sen ne kadar hızlı verdin kiloyu de bu kadar çok taş oluşmuşSafra kesemde çoklu taşlar var.
Laparoskopik yöntemle kesem alinicak...
%80 hızlı kilo kaybından kaynaklı imis
allaha şükür zamanın da gidip tedaviyle halledilecekmiş rahim duvarı, yarın kanı verip sonuçları da iyi çıkar inşallah tedaviye başlarsın , simir testi artık zorunlu tüm kadın doğumcular 30 yaş üstüne mutlaka yapıyorselamünaleyküm kızlar baya birikmiş yazılar okudum şimdi ancak oturabildim evet gittim bugün arkadaşlar Dr muayene etti sağ sol yumurtalık temiz rahim içi temiz sıvı yok dd sadece rahim duvarında kalınlaşma var dd adet düzensizliki bu yüzden dd eğer çok geçmiş olsaydı biz bunu rahim duvarını kazıyarak temizliyoruz dd ama daha yeni başlamış dd kalınlaşmaya tedaviyle geçecek durumda dd ama bu tedaviyi uygulamadan önce sizden bazı testler istiyorum dd muayene sırasında simir aldı muayeneden sonra test listesini elime verdi simiride verdi testlerin bir kısmın orda bir kısmında sağlık ocağında yaptırabilirsiniz dd bugün kan alamadı hastane test için yarın saat 12 ye kadar hast olmalıymışım çünkü testin Birtane si uykudan uyandıktan tam 3 saat sonraki kan alınmalıymış o şekilde bakılıyormuş yani sabah saat 7 de uyanıcam birdaha uyumucam 10 da hast olcam kanım o şekilde alınacakmış daha sonra bütün testlerin çıkan sonuca göre tedavi uygulıcam dd Dr kınuşması bittikten sonra öncesi Dr gittimden bahsettim bana kist var dd ddm hayır dd çatlamamİş küçük bir yumurta biz buna basit kist diyoruz dd buda adetinizi düzenli olmadığınız için dd düzene girdiğinde o kendiliğinden adetle akıp giden kist bu dd bu her adet gören kadında adet dönemi her ay oluşur bu adetle birlikte yok olur dd diğer Dr da sizden simir istemiş dd parça istemiş dd ben raporu gösterdim simiti bende aldım dd parça ya hiç gerek yok dd ben ddm mamografide istedi benden ddm o başka birşey bununla alakalı dil dd ama siz madem çekilmişsiniz sonuç çıkınca onuda meme cerraha gösterin içiniz rahat olsun dd yarın sabahtan kızlar gidip işte bu işleri halledicem nasip olursa ama Rabbim e ne kadar şükretsem azdır birazdaha içimi rahatlattı şükürler olsun Allah'a hayırlısı yinede Allah'tan. ...
@YENA cım çok üzüldüm ameliyat demiş Dr seni çok iyi anlıyorum gülüm herşerde hayır var arkadaşım belkide şimdi bu sıkıntıyı yaşaman ileride seni daha kötü hastalıklardan koruyacak önleyecek daha kötü olmasını yenacım Allah'tan senin için acil şifa diliyorum. .canım üzülme Allah dermansız dert vermesin inşallah. .gelmiş geçmiş olsun bacımmm..
Jade çok sevindim canım senin adına.İşinin ehli doktor gerçekten çok önemli ya.Bazı doktorlar neden böyle anlamıyorum.Hemen kesip biçme derdindeler.Hastanın morali umurlarında olmuyo.Benim eşimde ileri derecede bel fıtığı vardı.Çok iyi denilen bi doktora gitmiştik.Doktor o kadar moral bozan şeyler dediki ,en sonunda beline platin takıcaz her an felç kalabilirsin demişti.Tabi biz yıkılmış bi şekilde çıktık hastaneden.bikaç ay sonra GATA'dan gelmiş bi doktora göründük Kıbrıs'ta.Tabi o sırada eşim yatalak gibi olmuştu artık ne oturabiliyodu ne yürüyebiliyodu.Tetkikler yapıldı.Doktor bize çok olumlu konuştu.Sinirleri temizlicem ilk günkü gibi sağlıklı olcan dedi.Ameliyattan sonra da maşallahı var çok şükür . Her doktor mesleğini hakkıyla icraa etmiyo bence iyi araştırmak gerekiyoselamünaleyküm kızlar baya birikmiş yazılar okudum şimdi ancak oturabildim evet gittim bugün arkadaşlar Dr muayene etti sağ sol yumurtalık temiz rahim içi temiz sıvı yok dd sadece rahim duvarında kalınlaşma var dd adet düzensizliki bu yüzden dd eğer çok geçmiş olsaydı biz bunu rahim duvarını kazıyarak temizliyoruz dd ama daha yeni başlamış dd kalınlaşmaya tedaviyle geçecek durumda dd ama bu tedaviyi uygulamadan önce sizden bazı testler istiyorum dd muayene sırasında simir aldı muayeneden sonra test listesini elime verdi simiride verdi testlerin bir kısmın orda bir kısmında sağlık ocağında yaptırabilirsiniz dd bugün kan alamadı hastane test için yarın saat 12 ye kadar hast olmalıymışım çünkü testin Birtane si uykudan uyandıktan tam 3 saat sonraki kan alınmalıymış o şekilde bakılıyormuş yani sabah saat 7 de uyanıcam birdaha uyumucam 10 da hast olcam kanım o şekilde alınacakmış daha sonra bütün testlerin çıkan sonuca göre tedavi uygulıcam dd Dr kınuşması bittikten sonra öncesi Dr gittimden bahsettim bana kist var dd ddm hayır dd çatlamamİş küçük bir yumurta biz buna basit kist diyoruz dd buda adetinizi düzenli olmadığınız için dd düzene girdiğinde o kendiliğinden adetle akıp giden kist bu dd bu her adet gören kadında adet dönemi her ay oluşur bu adetle birlikte yok olur dd diğer Dr da sizden simir istemiş dd parça istemiş dd ben raporu gösterdim simiti bende aldım dd parça ya hiç gerek yok dd ben ddm mamografide istedi benden ddm o başka birşey bununla alakalı dil dd ama siz madem çekilmişsiniz sonuç çıkınca onuda meme cerraha gösterin içiniz rahat olsun dd yarın sabahtan kızlar gidip işte bu işleri halledicem nasip olursa ama Rabbim e ne kadar şükretsem azdır birazdaha içimi rahatlattı şükürler olsun Allah'a hayırlısı yinede Allah'tan. ...
@YENA cım çok üzüldüm ameliyat demiş Dr seni çok iyi anlıyorum gülüm herşerde hayır var arkadaşım belkide şimdi bu sıkıntıyı yaşaman ileride seni daha kötü hastalıklardan koruyacak önleyecek daha kötü olmasını yenacım Allah'tan senin için acil şifa diliyorum. .canım üzülme Allah dermansız dert vermesin inşallah. .gelmiş geçmiş olsun bacımmm..
Sen de mi izliyosun ağır yaşamları tlcde ?.ben de izliyorum onları görünce gaza geliyorum hep.Ama bizim Türkiye'de o derecede obez olduğunu pek sanmıyorum.Yabancıların beslenme şekli çok çok kötü.Allah'tan bizim mutfağımız çok zengin ve sağlıklı.aaaa tlc de ağır yaşamlardaki doktor nawzaradan da hep diyor ya hızlı kilo kaybında safra kesesi taşı oluşuyor kaç kişiye mide ameliyatı sonrası safra kesesi alma ameliyatı yaptı sen ne kadar hızlı verdin kiloyu de bu kadar çok taş oluşmuş
kapalı yöntem olunca çabuk iyileşirsin sakın şimdiden stres yapma gülüm
izliyorum :))Sen de mi izliyosun ağır yaşamları tlcde ?.ben de izliyorum onları görünce gaza geliyorum hep.Ama bizim Türkiye'de o derecede obez olduğunu pek sanmıyorum.Yabancıların beslenme şekli çok çok kötü.Allah'tan bizim mutfağımız çok zengin ve sağlıklı.
Sadece kızarmış et kızarmış patates ağır ağır soslu makarnalar yersen nolucak.şiştikçe şişersin işte.onlr için sebze demek brokoli demek onu da sevmiyolar zaten.Markette çalışırken Bize hep yabancı müşteriler gelirdi bu kadar sebzeyle napıyosunuz derlerdi.Zaten aldıkları sebzeyi de taneyle alıyolar hep.Bizim tobalara bakıyolar safi kilo kilo sebze :))izliyorum :))
fit to fat to fit onu da izlemiştim bir de netten şimdi adını hatırlamadığım programları bir kaç sene öncesi izlemiştim
cidden o kadar morbit obez yok burada hatta hiç görmedim öylesini, günlük kalori alıları 20 bini buluyordu bazısının bizde o kadar çok hazır gıdacı yok olan da o kadar ucuz ve büyük porsiyon değil allahtan, kahvaltıya bile dışarı çıkıp alıp geliyorlar yaaa biz evimiz de misler gibi kendimiz pişiriyoruz her şeyi :)
Hayırlısı olsun kuzum çabucak atlatırsın inşallah. Kese kolay bir ameliyat ben açik olursa dikisin cok olur diye düşünmüştümAksaminiz Hayır olsun.
Ayın 20 sinde ameliyat olacağım yeniden.
Alışkanlık oldu ben de :)
Doktorla epey konuştuk anlayacağım dilden anlattı ve ikna oldum.
Hep sömestr tatilini beklerim diyordum ama riskleri göz önünde bulundurduğumuzda bir an önce olup kurtulayım modundayim. .
Böyle yavas yavas organlarımdan feragat ediyorum.Allah beterinden korusun işin şakası tabii :)
@Jade21 sen naaptin canım .?
bizde vardı canım keske yakin olsaydik.dafi kuzum evde helva yok.. balığın üstüne de iyi giderdi dimi :)
Anladın sen, yakın olaydık keşke :)
hahahah o kadar sebzeyi ne yapıyorsunuz siiizz :))Sadece kızarmış et kızarmış patates ağır ağır soslu makarnalar yersen nolucak.şiştikçe şişersin işte.onlr için sebze demek brokoli demek onu da sevmiyolar zaten.Markette çalışırken Bize hep yabancı müşteriler gelirdi bu kadar sebzeyle napıyosunuz derlerdi.Zaten aldıkları sebzeyi de taneyle alıyolar hep.Bizim tobalara bakıyolar safi kilo kilo sebze :))
ydaha önce yazmıştım yaşımı ama sen görmemişsin 43 girdimallaha şükür zamanın da gidip tedaviyle halledilecekmiş rahim duvarı, yarın kanı verip sonuçları da iyi çıkar inşallah tedaviye başlarsın , simir testi artık zorunlu tüm kadın doğumcular 30 yaş üstüne mutlaka yapıyor
kaç yaşındasın memegrafiyi genelde 40 yaş üstüne yapıyorlar ondan merak ettmi :)
Canım senin adına sevindim bütün testler temiz çıkacak ınşaallahselamünaleyküm kızlar baya birikmiş yazılar okudum şimdi ancak oturabildim evet gittim bugün arkadaşlar Dr muayene etti sağ sol yumurtalık temiz rahim içi temiz sıvı yok dd sadece rahim duvarında kalınlaşma var dd adet düzensizliki bu yüzden dd eğer çok geçmiş olsaydı biz bunu rahim duvarını kazıyarak temizliyoruz dd ama daha yeni başlamış dd kalınlaşmaya tedaviyle geçecek durumda dd ama bu tedaviyi uygulamadan önce sizden bazı testler istiyorum dd muayene sırasında simir aldı muayeneden sonra test listesini elime verdi simiride verdi testlerin bir kısmın orda bir kısmında sağlık ocağında yaptırabilirsiniz dd bugün kan alamadı hastane test için yarın saat 12 ye kadar hast olmalıymışım çünkü testin Birtane si uykudan uyandıktan tam 3 saat sonraki kan alınmalıymış o şekilde bakılıyormuş yani sabah saat 7 de uyanıcam birdaha uyumucam 10 da hast olcam kanım o şekilde alınacakmış daha sonra bütün testlerin çıkan sonuca göre tedavi uygulıcam dd Dr kınuşması bittikten sonra öncesi Dr gittimden bahsettim bana kist var dd ddm hayır dd çatlamamİş küçük bir yumurta biz buna basit kist diyoruz dd buda adetinizi düzenli olmadığınız için dd düzene girdiğinde o kendiliğinden adetle akıp giden kist bu dd bu her adet gören kadında adet dönemi her ay oluşur bu adetle birlikte yok olur dd diğer Dr da sizden simir istemiş dd parça istemiş dd ben raporu gösterdim simiti bende aldım dd parça ya hiç gerek yok dd ben ddm mamografide istedi benden ddm o başka birşey bununla alakalı dil dd ama siz madem çekilmişsiniz sonuç çıkınca onuda meme cerraha gösterin içiniz rahat olsun dd yarın sabahtan kızlar gidip işte bu işleri halledicem nasip olursa ama Rabbim e ne kadar şükretsem azdır birazdaha içimi rahatlattı şükürler olsun Allah'a hayırlısı yinede Allah'tan. ...
Jade çok sevindim canım senin adına.İşinin ehli doktor gerçekten çok önemli ya.Bazı doktorlar neden böyle anlamıyorum.Hemen kesip biçme derdindeler.Hastanın morali umurlarında olmuyo.Benim eşimde ileri derecede bel fıtığı vardı.Çok iyi denilen bi doktora gitmiştik.Doktor o kadar moral bozan şeyler dediki ,en sonunda beline platin takıcaz her an felç kalabilirsin demişti.Tabi biz yıkılmış bi şekilde çıktık hastaneden.bikaç ay sonra GATA'dan gelmiş bi doktora göründük Kıbrıs'ta.Tabi o sırada eşim yatalak gibi olmuştu artık ne oturabiliyodu ne yürüyebiliyodu.Tetkikler yapıldı.Doktor bize çok olumlu konuştu.Sinirleri temizlicem ilk günkü gibi sağlıklı olcan dedi.Ameliyattan sonra da maşallahı var çok şükür . Her doktor mesleğini hakkıyla icraa etmiyo bence iyi araştırmak gerekiyo
Trt belgeselde şekerle ilgili bi belgesel izlemiştim geçen haftaydı sanırım. Amerika'da Şeker lobisyle ilgili.şekeri iyi bişey gibi göstermek için doktorları nasıl satın aldıkları falan anlatılıyodu. Bi tarafta doğal sağlıklı yağları savunan doktorlar bi tarafta yağ zararlı, şeker sağlıklı diyen doktorlar. Çok güzel bi belgeseldihahahah o kadar sebzeyi ne yapıyorsunuz siiizz :))
yazık yaa nasıl büyümüş bunlar sugar - şeker belgeselini izledin mi gülüm her şeyde kaşık kaşık şeker kullanıyorlar izlemediysen zamnın olunca bir göz at istersen
avatar resmin değişmişsin benim yine kafa karışır :)) güzel eğlenceli olmuş ama sen daha güzeldin be gülüm
Allah razı olsun canım benim. Allah kimseye dermansız dert vermesin.herşeyin temiz çıkar inşallah bu yaşadıklarını da hatırlamazsın bile Allahın izniyle bi dahaaynen öyle aşkım ayy çok üzüldüm eşimde çok üzüldü evin bütün havası değişti anında çok şükür derdi veren dermanı veriyor eşin adına çok üzüldüm oda bayağı çekmiş Allahın mucizeleri okadar çok ki insan inanamıyor bazen.. eşinede Rabbim şifasını vermiş birdaha yaşatmasın Allah inşallah canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?