Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Kızlar regl döneminde namaz ve oruç ibadetlerinizi yerine getiriyormusunuz ben şuana kadar regl bitmesini bekledim hep abdest için, ama bazı yerlerde oruç tutulabilir yada namaz kılınabilir diyor siz ne yapiyorsunuz?
Oruç tutulabildigi söyleniyor ana şart değil kadınlar kendilerini iyi hissetmezse tutmayabiliyor deniyor ama en iyi Müftüyu ara hemen cevap veriyorlar

Kızlar regl döneminde namaz ve oruç ibadetlerinizi yerine getiriyormusunuz ben şuana kadar regl bitmesini bekledim hep abdest için, ama bazı yerlerde oruç tutulabilir yada namaz kılınabilir diyor siz ne yapiyorsunuz?
Internette cok asılsız şeyler oluyor bence de muftulugu ararsan soru işareti kalmaz

Gözlerimden uyku akıyor relefonsuzluk zor gelmeye başladı çok sıkıcı geliyor arada bunalinca insanin telefonunu eline alması rahatlatiyormus emin oldum

Hoşgeldin canım :)

Hoşgeldin canım özledik seni düzelir annen de en kısa zamanda inşallah..

Tatlım regl döneminde bu ibadetlere ara veriliyor. 10 günden sonra kusur sayılıyor. Ama 10 gün ara vermek gerek. Bazıları namaz kılınır oruç tutulur diyor. Bana da kaç yıl önce olur gibi gelmişti ama. Dini kaynaklardan araştırdım. Olmuyormuş. Allah bu süreçte biz kadınlara izin vermiş zorluk yaşamayalım diye. Ama 10 günden fazla sürerse 11. Günden itibaren kusur sayılıyor. Yani abdest alıp ibadete başlayabilirsin,

Kızlar selamlar tekrardan :)
Kabul ettiğiniz için teşekkürler...

Bonus arkadaşım geçmiş olsun hasta olan annen sanırım Rabbim şifa versin iyileşsin en kısa zamanda inşallah

Regl konusunda da şunu diyebilirim bir çoğunuz yazmış gerçi
Çoğu kaynak, 10 güne kadar regl durumunda namaz kılınmaz ve oruç tutulmaz der. 10 günden azsa zaten kişi kendini biliyordur boy abdestini (gusül) alır ibadetine devam eder. 10 günü aşınca özür sayılır ve hala kan gibi akıntı gelse bile her namaz vakti için ayrı abdest alıp namazını kılar Kur'an'ını okur. Bu arada oruç kaza edilir, namaz edilmez.
Bazı kaynaklar ki birkaç yerde geçer, regl bir özür halidir, kişinin isteği dışında oluşur ve bu durum ibadete engel teşkil etmez der ama çoğunluk namaz kılınmaz deyince öyle alışmış ve benimsemişiz. Bu birkaç kaynak da kendince deliller sunar ama azınlıkta kaldığı için daha zayıf ihtimal sayılıyor. (10 sene önce Kur'an kursuna gitmiştim dini araştırmalar zaman zaman yaparım da, biliyorum gibi ahkam kesemem tabii kendimce paylaştım ama içinizde şüphe varsa Müftülüklerin fetva hatları var arayabilirsiniz ya da yakınınızda bir Kur'an kursu varsa hocasından da destek alabilirsiniz.)a

iyi geceler kızlar
telefonum olmuş inşallah yrn eşim alacak telefonu akşam kavuşcam telefonuma
aslında böylede iyiydi kafam rahattı arayan soran yok sosyal medya yok :)

Öğrenilmiş cinsiyet:)3 kız kardeş süper anlaşırlar.sağlıkla kavus.meryem ismi de güzel.zeynep emine meryem.3 ünde çift ee harfi var:)melike..defne .hande.

harf sayısına hiç dikkat etmemişim cnm sen yazınca fark ettim. eşim hala düşünüyor bakalım hangi ismi bulup oylamaya koyacak :)

Günaydın
Mutlu çarşambalar

Bulamiyorum ne güzel haber. 3 prenses annesi olacaksın aynı zaman da 3 arkadasa sahip olacaksın. .
Ikinizide sağlık sıhhat diliyorum. .

teşekkür ederim cnm

eğer regl dönemi 3 günden az 10 günden fazla sürüyorsa özüre girer her namaz için ayrı abdest alıp ibadetini yapabilirsin regl döneminde kılamadığın namazların kazaya girmez

oruçta regl döneminde tutulmaz regl dönemi bittikten sonra tutamadığın oruçların kazasının tutulması gereklidir

şeklinde biliyorum ben :)

Benim bildiğimde uyguladığımda yukarida seninde bahsettigin gibi şuana kadar ,ama hani vucuttan çıkan orucu bozmuyorsa regl niye bozsun biz insanlarinmi uydurması acaba diye düşündüm hani oyle gelmiş öyle gider misali olmasin dedim sizler nasıl uyguluyorsunuz diye merak ettim herkes aynı uyguluyor demekki müftuluge sorucam

cakil80 nasıl oldun kuzu güzel bi tel alırsın inş
syns bende çok özlüyorum burayı.
Inşallah canım toparlamaya çalışıyorum. Annen nasıl oldu doktor guclu ağrı kesici vermiyor mu kemik ameliyatlarinda güçlü ağrı kesici veriyorlardi annem öyle çabuk iyileşti. Allah yardım etsin ağrısı çok zor.

Müftülük en iyisi sonuçta en doğru bilgiyi veriyor

Canm regl halinde oruç tutulmaz.zaten kan şekerin düşüyo insann dayanması zor oluyo.olsa bile tutamazdm ben zaten.Allah insann kaldıramayacagı seyi muaf kılmaz zaten

Günaydınlar bugun lesliye başladım ama 5 dk da yoruldum gun içinde sık sık açıp yapıcam artık yavaş yavaş demi:) tv de olunca kolay olacak artık:) daha kahvaltı yapmadım ama
Ben de baslamak istiyorum lesliye ö
5 yasında oglum var o da eglenir diye düşünüyorum
Duzenli leslie ileayda 4 kg verilebiliyor üstelik leslie cok güzel sıkılastırıyo.4 kg 7.8kilo gibi durunuyo.ben de su anda firsat buldukca yapıyorum

merhabalaar napaysınız

pek gelemedim iş hastane ev arasında koşturuyorum. teyze oldum bebekte anneside sağlıklı, bebek annesini ememiyor göğüs ucu yok sezeryan olduğu için sütde gelmedi birde kardeşimde amelyatan sonra özelikle ayaklarında çok şişlik oldu anlamadım. doğum öncesi şişliği anlıyorumda doğum sonrası şişlik neden olur ki ?

bebeğe isim de bulamadık halaa ailencek kavga halindeyiz erkek isim önerilerinizi alayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…