Sağol canım.Evet aynen tavuklar sos içinde beni bekliyor....Yoksa eve varınca açlıktan gözüm dönmüş oluyor.Hemen yemem lazım ;yoksa zararlı bir şeyler kaçırırım diye endişeleniyorum.
Bir günde senin yarı tavuk yarı dana kıymadan yapılan köfteyi deneyeceğim.Emin, çok güzel olur.
Boşver makarnayı;yerken çok güzel geliyor ama masadan kalktığın anda pişmanlıklar başlıyor.Çocuklar yesin.Onlara yarasın....
Bu hafta 89 değil 88 gör inşallah canım.Hepimiz için bu dileğim.
bende dünkü menümü yazayım hafta sonu bende kaçıranlardanım çok zararlı değildi ama iyide değildi
sabah 1 dilimekmek
1 dilim peynir
1 domates
1 salatalık
öğle:
annemler geç uynamış öğle yemeği yerine bizle kahvaltı yapındediler abarttım
3 dilim ekmek
2 dilim peynir
1 zeytin
2 dilim sucuk
2 tk diyet çilek reçeli
ara: elme büyüklüğünde çiğ beyaz lahana
akşam : annem kısır yapmış dayanamam bari çok yemiyeyim diye yağsız bol salata yaptım. içine 5 yk kısır koydum yedimlmaz: annem zaten bol yeşillik koyar ama yinede fazla oldu
spor: 20 dk bisiklet 20 dk. yer hareketi
tabi yenebilir 2 küçük patetes bol salata ile karışırılıp yenebilir
2 kaşık makarnada 1 dilim ekmek yerine geçiyor. salatayla karıştırınca bende yiyorum
ama bol yağlı olmayacak ve yanında ekmek yenmeyecek
işte biz fazla ile yanlışı karıştırıyoruz.. bu fazla değil ki yanlış..
bu topikte 4 dilim ekmekten az ekmek yiyen yok zaten günde..
5 kaşık kısır demek 3,5-4 kaşık bulgur demek.. fazla mı değil..
peynir çok yoğurt yok..
meyve hiç yok..
et olarak işlenmiş et (sucuk) seçimi yanlış..
sebze yemeği yok..
gün içinde yoğurt mutlaka gerekli..
yani sen çok değil.. aynı benim gibi yanlış yemişsin..
çok ne biliyor musun?
tarhana çorbasına ekmek doğrayıp yedikten sonra zeytinyağlı atıştırıp et yemeğinin yanında kaşık kaşık pilav yiyerek patates kızartması hüpletmek.. işte çok bu!
haklısın dün yoğurt yemedim. ama peyniri fazla yediğimi düşünerek yemedim.
sucuk çokkk yanlıştı zaten ama sadece 2 dilimcikti
sen meyve diyince aklıma geldi unutmuşum yazmayı 1.5 portakal suyu içtim
sebze yemeği olarak şimdi yapacak pek birşey bulamıyorum. açıkçası kereviz karnıbahar mevsimi geçti
kabktan ve pırasadan nefret ederim
semizotu daha çıkmadı
sadece ıspanak ve pazı var bu ara
zeytinyağlı kabağı denesene çok güzelmiş.. ben bugün ilk kez denicem.. bi dene belkim beğenirdiniz..
gene pırasa nasıl sevilmes hiç anlamam :1closedeyes:
bakla yapabilirsin.. mmm dereotuyla şöyle miss.. ıspanak süper bi kaşık bulgur atarsın içine yoğurtla misler gibi yersin.. lahanadan kapuska yapabilirsin.. pazara da çıkamadım bu hafta başka gelmiyo aklıma bişey.. enginar gördüm ama ben bilmem yapmayı.. ben kabak yerim ıspanak yerim pırasaya bayılırım.. ondan sıkıntı çekmiyom herhal..
haa bi de bakla zemuszemus opuyorumnanaktan
ay ne güzel sebze yemeklerinden bahsedilmiş canım çekti yav. ben artık sadece haftaonları bişeyler pişiriyorum onun dışında malum okulda yiyorum akşamı salata meyve(ama 5-6 tane) ile geçiştiriyorum. bir öğünümüz yaklaşık 1000 cal. bazen tatlı çıkınca 1300 ü buluyor. ona göre 1500 edecek şekilde eklemeler yapıyorum.
bi kaç ay önce bi elbise almıştım. aldığım bi şeyi değiştirecektim bi dükkanda hiç beğenmedim giysileri mecburen ben de küçük beden bi elbise almıştım. kaç aydır her 2-3 kiloda deniyordum her seferinde fermuar biraz daha yukarı çıkabiliyordu sırtımdan. bugün fermuar tam boynuma yakın bi yerde kaldı derken bi hamleyle kaydı ve tam olarak kapandı:) nası sevindim görseniz:) ama pek nefes aldırmadı o ayrı:) 72 ol öyle gel dedi bana sessizce:)
yena 80 leri göreceksin demek harika çok sevindim.
en beğendiğim menüler de beyzuş ablama ait. süper gidiyorsun ablacım maşallah.
iyi günler kızlar
bahçe ile ugraşıyorum bende spor oluyor
dün hiç saglıklı bir gün deiyldi benim için
hem mide hem ruhsal açıdan
bugunde sabah kalkamadık
zehirlendikmi naptık sobadan anlamadım
sabah haşlanmış yumurta yedim 1buçuk zeytin peynir nprmal çıtır ekmele yaptım saat 11 gibi
gibide 2 dolma yedim biraz şepe ile( konyanın ekmegi)
,şte böle
Oooo böyle güzel haberler almak beni çok memnun ediyor.Bravo sana canım.
Menüm iyi gidiyor şükür.Geçen ramazan 85 e düşüp sonra birden 96 ya sıçrayınca kendime çok kızdım.Boşa kürek sallamışım dedim ve diyet listemin dışına çıkmamaya gayret ediyorum.Umarın bozmadan giderim.Sen istediğin kiloya in bir kutlama buluşması yapalım ne dersin.Uygun olanlar gelir.Belki YENA bile o sırada ıstanbul da olur.
geçmiş olsun canım. dikkat edin aman. hala soba lazım mı ya soğuklar devam ediyor mu?iyi günler kızlar
bugunde sabah kalkamadık
sabah haşlanmış yumurta yedim 1buçuk zeytin peynir nprmal çıtır ekmele yaptım saat 11 gibi
,şte böle
valla kızlar hızınıza yetişemiyorum...
önce okuyayım sonra yazarım diyorum. ama bi türlü bitiremediğimden yazamıyorum da:))
küçük oğlumu da babasının yanında bıraktım bu hafta...
koca hafta nasıl yalnız geçer bilmem ki...
kendimi kitaplara verip akşamları az yiyeceğim artık...
belki diyete bir faydası olur...
yürüyüş yaparım akşamüzerleri diyordum. havalar da bozdu...şimdiden sıkılmaya başladım...
ev çok sessiz...
hemen kendime bi gezme ayarladım...
yarın da iş çıkışı kuaföre gidip bakım yaptırır bi güzel çıkarım zemuszemus
hafta sonu kocamız güzel görsün dimi bizi....
sonrada okunacaklar okunur...
yıkanacaklar yıkanır...
çocuklara ve kocaya evi yemekleri hazırlar
ve biraz da kilo vermiş olarak karşılanırlar değil mi???
iyi fikir dilenci....
ben bi güzelleşiyim de bayanssulusmile
bi daha yalnız bırakmasınlar beniiiiiii bayanssulusmile
patates salatası iptal oldu annem yemekte kullanmış bende çorbaya koydum yarın yapcam patates salatasını
ay ne güzel sebze yemeklerinden bahsedilmiş canım çekti yav. ben artık sadece haftaonları bişeyler pişiriyorum onun dışında malum okulda yiyorum akşamı salata meyve(ama 5-6 tane) ile geçiştiriyorum. bir öğünümüz yaklaşık 1000 cal. bazen tatlı çıkınca 1300 ü buluyor. ona göre 1500 edecek şekilde eklemeler yapıyorum.
bi kaç ay önce bi elbise almıştım. aldığım bi şeyi değiştirecektim bi dükkanda hiç beğenmedim giysileri mecburen ben de küçük beden bi elbise almıştım. kaç aydır her 2-3 kiloda deniyordum her seferinde fermuar biraz daha yukarı çıkabiliyordu sırtımdan. bugün fermuar tam boynuma yakın bi yerde kaldı derken bi hamleyle kaydı ve tam olarak kapandı:) nası sevindim görseniz:) ama pek nefes aldırmadı o ayrı:) 72 ol öyle gel dedi bana sessizce:)
yena 80 leri göreceksin demek harika çok sevindim.
en beğendiğim menüler de beyzuş ablama ait. süper gidiyorsun ablacım maşallah.
iyi günler kızlar
bugunde sabah kalkamadık
,şte böle
valla kızlar hızınıza yetişemiyorum...
önce okuyayım sonra yazarım diyorum. ama bi türlü bitiremediğimden yazamıyorum da:))
küçük oğlumu da babasının yanında bıraktım bu hafta...
koca hafta nasıl yalnız geçer bilmem ki...
kendimi kitaplara verip akşamları az yiyeceğim artık...
belki diyete bir faydası olur...
yürüyüş yaparım akşamüzerleri diyordum. havalar da bozdu...şimdiden sıkılmaya başladım...
ev çok sessiz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?