Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

İyi sahurlar , herkes ne kadar az yemiş iftarda sahurda kaçamak yok ama ben baya yiyorum size göre şuraya bir menü bırakayım
Dun sahur
2 haşlanmış yumurta peynir zeytin salatalık domates 4 köfte
Dün iftar
Avuç içi kadar ızgara tavuk
5-6 kaşık kadar domatesli spagetti
Bir tabak dolusu etli güveç
Yeşil çay 2 litreye yakın su

Bugünkü sahur
Bir hurma
İki yumurtayla yapılmış kıymalı yumurta bir tabak dolusuydu,
Domates,salatalik,peynir
Yeşil cay,su
( Dünkü iftara ilaveten bir hurma, bir avuç fındık badem, ceviz, bir avuç kadar da peynir vardı) oha ne çok yemişim suya neden yer kalmadıgi belli oldu)

Günaydın hayırlı sabahlar

İlk gün hali diyim gece spor yapamadım kusuruma bakmayın.
Dün gecedende kafam leyla uyumuşum masal dinletirken tablet üstümde.

Hamdolsun iyi geçirdim gibi ama şişkinlik hissi var ya beni öyle tedirgin ediyoki hiç huzurum yok bu yüzden.
Çok yedim düşüncesi var hep.
Demek daha az yemem lazım iç huzuru için.

Çarşamba

Sahur
2 haşlanmış yumurta
2 kk beyaz peynir
1 dilim kaşar
Domates, 1 avuç nane
15 tane fındık

İftar
1 kepçe soğuk çorbanın buğdaysız yerinden koyu ayran gibi zaten 3-5 buğday var yok.
2 büyük dilim ızgara et
1 tabak karışık salata 1 kaşık mısır vardır içinde

Peşinden 6 bardak çay içtim.

Suyuda sofrada 2.5 bardak içtim. Evde 1.5 litrelik suyum vardı ananaslı biraz yatmadan içtim gerisinide niyetlenmeden önce bitirdim 2 litreyi zar zor gördüm.

Bi parça al bari falan dinlemedim tatlı yemedim. Görülmemiş doğa olayı benim ramazanda tatlı yememem.

Sorun şu ki etin dilimi büyüktü 1 dilim yeterliymiş aslında.
O an başka bişey yemediğim için bari et ye diye koydular yedim ama zor bitirdim.
Miktar olarak fazla geldi. Birazda tuzluydu hem et hem salata. Ben baya azalttım salatalara hiç koymuyorum nadiren koyuyorum.

Tok olayımda tatlı kaçıracak halim bile olmasın dedim salata tabağınıda yedim.

Şişince bu sefer moralim bozuldu bi de etin çokluğunu hesaplayınca
Aus derdi erol taşmısın sen diye bonus taş oldum.

Şu yaşıma kadar hiç bir ramazanda yediğimi kısmadım bırak diyet yapmayı aksine serbest bıraktım iyice.
Hele son senelerde uzun oruçlarla zorlanınca.

Sporu ne zaman yapıyorsunuz öğlende yapsam diyorum takatim kalmaz vücudumdaki su zaten az çok susarim vs diye vazgeçiyorum orucken spor yürüyüş vs yapan varmı ?

İlk gün yapamadım mutlaka yapıcam.
Ya erken saatlerde sabah olur vucut daha yorulmamışken yada iftardan 2 saat sonra.

iyi akşamlar kızlar bugün çok uykusuzdum. ne açlık ne susuzluk uykusuzluk bitirdi beni

İlk gün için çok iyi fulya. Hem çorba hem yıfka yemiyoruz yoksa biliyosun zaten :)

Sahursuz oruç olmaz bi daha böyle yapma tgce. Su tabiki olucak çok güzel içmişsin ama besin değil su.
Hiç olmadı süt meyve süt kuruyemiş olsun.

İftarlarda da bir çeşit karbonhidrat alıyosan sarma gibi daha başka çeşidini alma çorba gibi. İlk güne göre az bile yemişsin sanki ölçü olarak.

16 mayıs

Sahur
2 domates 2 yumurtadan menemen
2 dilim beyaz ekmek
2 kk beyaz peynir

İftar
2 hurma
1 kase menemen
1 kase cacık
Avuç içi kadar pide

Arada yeşil çay
Su 2 lt
Spor 30 dk

Beyaz ekmek he mi öyle dümdük öyle bembeyaz :)

kaçamaksız gidiyodun nerden çıktı beyaz ekmek. Ben kaçırdımda noldu sanki
Sporda yapmış keşke benim olsa

sahur : 4 zeytin biraz peynir salata 2 sigara böreği yeşil çay

iftar : yarım kase çorba - 3 kaşık pilav - 2 kaşık kuru fasulye - bir bagetin yarısı - salata

şimdide yeşil çay içiyorum

Hoşgeldin kaçak :) niyetin daim olsun inş.

Sahurun kötü olmuş biraz doyurucu değil az ve ayrıca susatıcı şeyler.

Kızarmış veya kızarmamış veya haşlanmış farketmez börek her türlü yok.
Sahurda yumurta olmazsa olmaz. Tahıllı bi ekmek ekle salatana peynirine daha iyi olur börekten.
Süt olur bir de hele birazda tarçın ekledinmi çok tok tutuyor.
Fasulyeyi bageti tam yeseydin pilav almasaydın keşke çorbada içmişsin.

Pilav miktarı yok kuzu?
Sahurun çok güzel iftarın biraz fazla.
İlk gündü diyorum.

Sopogotto ney ula dün makarna pilav günümüydü herkeşler yemiş.
Mis gibi tavuğun güvecin varmış.
İftariyelik yemiş vs yeme onları gece yiyoruz biz zaten.
Proteindem zehirlencez ikimizde

Est oha falan yakışıyomu

90 kilo üzeri hatun kişiler şimdi bi anlaşma yapalım ve ramazan içinde kilo verip bayrama biraz olsun hafiflemiş girmek istiyosak belli şeyleri yapmıycaz.

Bu hafta 4 gün küçük kaçamaklarım oldu beni geri götürüyo moral bozukluğuda cabası. Hiç birşeye faydası yok.

Ramazan içinde allah izin ederse hiç kaçamak yapmak istemiyorum elimden geleni yapıcam.

Sizden de aynısını beklerim. Yeter yediğimiz dünyayı yedik şimdiye kadar.

Bi kere beyaz ekmek makarna pilav baklava börek bizde olmaz olmamalı.
En büyük sınavım tatlı benim ramazanda.

Normal birileri değiliz ki biz.
En iyi tahıl bulgursa eğer ekmeksiz yiyenler haftada 1 ekmekli yiyenler haftada 1-2 kere ekmek değişimi yaparlar.
Sarma olur pilav olur artık menüye göre.
2 normal 3 silme kaşık 1 dilim ekmek değerinde ona göre yapın hesabınızı.

hergaf
nisan34
Arzuzuzuuu
y.o.l.c.u
74FRIDA
E eboe
Derin
Tgcervanne0133
plasticwoman
ISILDURU
bengisu022

Başka kim vardı?

Günaydın.. 2 gündür pide yiyorum ve şiş uyanıyorum, mutsuzum bu sebepten.. Bugün sahurda da yedim hem de 2 dilim.. Hayır o güzel yemeklere, tatlıya dayanıyorum, pidede cortluyorum anlamadımki.. Neyse bugünden bıraktım artık pideyi.. Bi tabak yemek, hurma, cacık yeter de artar..

İyi demişsin canım, artık yeter kaçamak falan, terlik yok mu bana da bi atsan.. Bu arada ekmek ekşi mayalı ekmekti, dayanamadım.. Hamur bağımlısıyım resmen..

cakil80 Amethyst_1

Sporu ne zaman yapıyorsunuz öğlende yapsam diyorum takatim kalmaz vücudumdaki su zaten az çok susarim vs diye vazgeçiyorum orucken spor yürüyüş vs yapan varmı ?
Ben okuldan sonra 4 gibi betülü alıp parka gidiyorum, o babasıyla oynarken ben 30 dk yürüyorum. Ramazan öncesi daha hızlı ve daha uzun süre yürüyodum ama, şimdi orta tempoda yarım saat yürüyorum sadece. Susuzluk oluyo evet, ama iftara yakın saat olunca dayanabiliyorum. Sonra eve gelip iftar hazırlığı vs derken aklıma da gelmiyo su.
İftar öncesi yapamam diyosan, çocuklar yattıktan sonra sahura kadar ayaktaysan o arayı değerlendirmek lazım bence..

Bende onu düşünüyorum tam şu an. Aşkam 7 gibi parktaydık mesela yürüyüş yapamazdım asla düşer yapışırdım bi yere.

Öğleden önce vucut daha susuz kalmamışken dahamı iyi olur acaba?

Yada senin dediğin gibi 4 civarı.

Ben yine aynı saatte çıkarım herhalde bugün. Yemeğim de var sadece musakka yapıcam.

Bildirimleri öğleden sonra istediğiniz saatte tartılıp yapabilirsiniz.

5 ten sonraya kalmasın oda yanıltıcı olur belki.

İnş topiğin hatunları gelipte okurlar bu mesajı.
İnşallah canım. Ben yarın iftarda annemde olucam, okuldan gelince 3.5-4 arası tartılır vakit bulunca yazarım buraya..

Tartı sonuçlarını buraya yazmayı akşam 10dan sonraya bırakmayalım arkadaşlar, 10.30 gibi geçmiş yapıp tablo için kiloları not edeceğim bi aksilik olmazsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…