Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Hibiskus çayının faydaları nelerdir?
Kan basıncını düşürür, bu sayede kolesterolü dengede tutar.
Grip, nezle gibi hava sıcaklığının düşmesine bağlı bir şekilde ortaya çıkan bakteri kaynaklı hastalıkların tedavisinde kullanılır. Özellikle öksürüğü geçirmek için kullanımı yaygındır.
Yemeklerden sonra içildiği takdirde şeker ve karbonhidratların emilimini azaltır, böylece zayıflamaya katkıda bulunur.
Karaciğer yağlanması ve böbrek taşı oluşumunu önler.
Akciğer ve mide kanserlerini önlemeye yardımcı olur.
Aktibakteriyel özelliği sayesinde mantar oluşumu engeller.
Konsantrasyonu güçlendirir.

Hibiskus çayının zararları nelerdir?
Her bitki çayında olduğu gibi, hibiskus çayının da doktor önerisi alınmadan tüketilmesi tavsiye edilmez. Bitkinin içeriğindeki maddelerden birine karşı alerji söz konusu ise, çayın tüketilmesiyle birlikte vücutta istenmeyen alerjik reaksiyonlar gelişebilir.
Hibiskus çayının düşüğe neden olabileceği düşünülüyor. Bununla birlikte aşırı miktarda tüketildiği zehirleyici bir etki gösterebileceğinden hamilelik döneminde kullanımı önerilmez. Emziren anneler ise hibiskus çayı tüketmeden önce mutlaka doktorlarından görüş almalıdırlar.
Östrojen seviyesini düşürür. Bu sebeple hormon haplarıyla birlikte kesinlikle kullanılmamalıdır.
Aşırı miktarda tüketildiği takdirde baş dönmesi ve halüsinasyona sebep olabilir. Bu sebeple araba kullanmadan kısa bir süre içilmesi önerilmez.
Kardiyovasküler hastalıkları bulunan hastaların kullandıkları ilaçlarla etkileşime girerek olumsuz sonuçlar doğurabilir

Hibiskus çayı nasıl demlenir?
Benim diyetisyenim bir tutam hibiskus, 1 cubuk tarcin, az limon, birkac karanfil ile 10 dk sicak suda demleme onermisti.

Bir tutam kurutulmuş hibiskus çiçeğini kaynamış suyun içerisini atın ve suyu birkaç dakika daha kaynatın. Süzüldükten sonra içime hazır gelir. Ekşi tadından ötürü damak zevkine uymadığını düşünenler bal ya da şeker eklemesi yaparak tatlandırabilirler. Aynı zamanda farklı bitkilerle karıştırılarak da çayının demlenmesi mümkündür.
Hibiskus çayı nane, tarçın, zencefil gibi aromatik baharatlarla karıştırılarak sıcak veya soğuk olarak içilebilir. Çay demlendikten sonra hemen tüketilmesiyle buz kalıbında dondurulup saklanabilir. Bu buz kalıpları meyve suyu, limonata gibi içeceklerin içerisine eklenebilir.

Bilgiler için teşekkürler cnm

Iyi geceler kizlar

Sabah markete gitmistik. 11 gibi saglik ocagindan aradilar meryemin 2 asisi yoktu biri gelmis. Meryem uyaninca saat 2 ye dogru saglik ocagina gittik. Agzindan asi damlattilar. Digeri 2-3 gun sonra gelirmis. Onu bacaktan yapacaklar. Neyse cikinca parka gittik kizlar biraz oynadi. Kizlar farkli yerlerde oynadi takip etmem zor oldu. Ikisi beraber oynasa ya da esim vs olsaydi yanimda parkin etrafinda yururdum, yuruyen bayanlar vardi heves ettim ama olmadi. Eve geldik meryemi yedirdim yatirdim. Pantalonumun belini daralttim yururken dusuyor rahatsiz oluyorum . Orucluydumda gecede gec yattigim icin uykum geldi kizlara atistirmalik verdim onlar cizgifilm izlerken uyudum biraz esim gelene kadar. Tabi arada bagrismalara mudahale ettim ama dinlendim cok sukur. Aksama yemek yapmadim. Corba ve tiftilmis tavuk vardi yanina salata yaptim. Iftarda onlari yedim. Kizlari yatirdim camasir topladim simdi kahvemi iciyorum. Sonra aksam bulasiklarini toplayip camasirlari utulicem

Afiyet olsun canım güzel gün olmuş Allah kabul etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…