Teşekkürler canım 6 ları görsem ne güzel olardiBendeISILDURU yu tutuyorum 2016dan bi gecmisimiz var ve benden cok fazla yol katettin hedefine varmani isterim 60lari gor artikk :)
Benim kizimda 2 yasinda hala konusmuyor. Hergun parka cikariyorum. Cocuklara sarilmak istiyor iletisim kurmaya calisiyor. Erkek cocuklari itti 2 kez. Kizlarda kucuk diye istemiyor.Inşallah canım
Diyalog kurmaya çalışıyorum sanki umursamiyo gibi
Bu da beni yipratiyo
evet canım var. açlık insülin değerim 10. hormon yani. açlık glukoz 74 çıktı.yani yaptirdigin kan testinde insilun hormonu diye bisey varmi onu merak ettim cnm :))
Ben gecen sene test yaptirdigimda sadece şekere bakip bisey yok dedi dr
Zaten burda insilun direnci falan onemsemiyolar
gözün aydin cnm
Sen beslenmeni duzelttinmi
dondurmayla mısır da nazar boncuğu olsunAyni zamanda yazmisiz :))
Guzel menüler
Dordurmayla misir olmasa 5 yildiz olacakmis
Bak bunlar sana gaz olsun kuzum ne diyolaaaaBendeISILDURU yu tutuyorum 2016dan bi gecmisimiz var ve benden cok fazla yol katettin hedefine varmani isterim 60lari gor artikk :)
bence de güzel olardıTeşekkürler canım 6 ları görsem ne güzel olardi
Kizim gayet iyi canımBenim kizimda 2 yasinda hala konusmuyor. Hergun parka cikariyorum. Cocuklara sarilmak istiyor iletisim kurmaya calisiyor. Erkek cocuklari itti 2 kez. Kizlarda kucuk diye istemiyor.
Yaklasik 1 haftadir gunde 3 4 kez anne demeye basladi. Biliyor kelimeleri ama kullanmiyor. Cizgi film cok nadir acmaya basladim. Agustosta belediyenin merkezinde gelisim taramasi yapttrcam.
Sizin ikiz olduklari icin iletisim daha iyi olmasi gerekmezmi. Kizinin konusmasi nasil
Ay hem de ne nöbet canım yaHerkese iyi akşamlar..
Hepfitim öncelikle şunu söyleyeyim otizm tanısı öyle bi iki hareketle konulmaz.. seni öyle iyi anlıyorumki.. 3.5 yaşında nerdeyse kızım, bu yaz başladı cümleli konuşmaya.. benim de kızımda vardı anlattığın şeyler, parmak ucunda yürümesi yoktu ama, iletişim kurmazdı, adıyla seslendiğimizde bakmazdı, anne demedi nerdeyse 3 yaşına kadar.. komut almıyodu kesinlikle.. günlerce sabahladım ne yapacağım diye, ağladım vs..
Birincisi Tv tablet vs. Bu konudaki en büyük sıkıntı.. çünkü ordaki renkli cafcaflı sesli ışıklı ortamı normal hayatında bulamadığı için iletişimi kesiyorlarmış.. yani onu kesmiyo senin sağladığın uyaranlar, çünkü o çok fazla uyarana maruz kalıyo tv den.. öncelikle onlardan vazgeçirmen lazım.. ki o süreçte çok yıpratıcı öfke nöbetleri vs. Ama bunu muhakkak yapmalısın..
İkincisi bu tarz iletişim sorunu yaşayan çocukların bağırsak florasının bozuk olduğu ortaya çıkmış... siz de gaz ve kabızlık sorunu yaşadınız mı?
bağırsak florası bozuk olduğunda bağırsak geçirgenliği artıyor, besinler tam sindirilemeden kana karışıyor ve bu beyine ulaştığında uyuşturucu etkisi yapıyor.. gaps diyeti duymuşsundur belki.. bu floranın düzeltilmesi için yapılan bi diyet.. temelde glutensiz ve kazeinsiz yani süt proteini olmadan beslenme yani.. probiyotik desteği vs.. Çok ağır ve uygulaması zor bir diyet, ama çok faydalı.. Bu diyeti uyguladım kızıma ben 3-4 ay kadar.. ağır vakalarda daha uzun süre gerekiyo tamamlamak için, ama anladığım kadarıyla oğlunda otizmden ziyade gelişim geriliği var.. tıpkı benim kızım gibi..
Hepsinin etkisi muhakkak oldu ama bizde en etkili olan kreşe başlaması oldu, 26 aylıkken kreşe başladı, şuan 40 aylık falan. Konuşuyor, iletişimi iyi çok şükür..
Kesinlikle kreş araştırmalısın.. doktorunuz da söylemiştir gerçi..
Dilim döndüğünce bizzat yaşamış ve Allahın izniyle atlatmış biri olarak bildiklerimi uyguladıklarımı yazdım canım.. Sormak, anlatmak, paylaşmak istediğin birşey olursa her zaman yazabilirsin, konuşabiliriz..
Ben de çok istiyorum ama eşim yanasmiyo vermeye kreşeHepfitim cocuklarmz yaştmış.benim kızım da 22 aylk..eboe cok guzel anlatmis.bi de ger cocugun gelisimi bir degil.bazi cocuklar gercekten cok gec konusabiliyo.benim de tavsiyem kesinlikle kreş.ablamn kızı cok gec konustu ve kendi kendine isaret dilini de gelistryordu.biz cok korktuk hic konusmamasndan.ustelik ablam gebeliginde kizamikcik gecirmisti bunun etkisi olabilecegini dusunduk.ablam cocuk psikiyatrstine gitti dr bazi egzerszler verdi.b(balon üfleme sakiz cignetme dili agiz icibde saga sola kaydrma dudagb etrafina cikolata sürüp diliyle yalstma vs.bunlarla dil kaslarii calistrma hareketleri yapti ve ise yaradi gercekten dr kesinlikle kres onerdi zaten yasi buyuk oldugu icin anaokuluna gityi ve bikac ay icinde kullandigi kelime sayisi artti su anda 4.sinifa gecti ve sinifibda en xok konusan.
Tv telefon cocuklarmza en buyuk zarari veriyo.kiziim tv hic izlemiyo tabletmz yok telefon cok nadir yeni yeni alıyo.haftada yarm saatt en fazla.dogdugundan beri sakınyrz cok şükür baya kelime kullanıyo .telefn tablet cok cok etkiliyo.umarm cok cabuk ilerleme kaydedersn.ama kesinlikle krese gönder.
Parkla olacak iş değil canım, mutlaka kreşe gitmeli, eşini ikna etmelisin.. Maddi olarak zorlayacaksa ilk etapta kızı götürmezsiniz.. hangi şehirde yaşıyodun? Oyun grupları da bakabilirsin.. Tv hayatından çıkınca zaten size yönelecek canım, sizin farkınıza varmaya başlayacak inşallah.. Ondan sonrası ilgiyle, sevgiyle hallolacak Allahın izniyle..Kizim gayet iyi canım
Çünkü o tv ye ilgi duymuyor
1 kez görmeyle taklit ediyor
3 kelime söyle ikisini tekrar eder öyle maşallah
Ama oğlan tv ye çok odaklandığı için kızı görmüyor
Mesela kız kardeşim deyip öptü
Tuttu ısırdı kızın elini öyle
Ay hem de ne nöbet canım ya
Gülme falan yoktu 2 gündür resmen gülme krizi geçiriyor
Bir tepki olduğunu anladım ama acmiycam tv falan
Doktor sayılar renkler tarzı çizgi filmlere minimum baksın dedi
Ben de o kısmı yemek saatine ayırıyorum
Tvsiz hayatta ağzını açmaz
10 dk veya 15 dk yemek yerken bakıyo o kadar
Kabızlık sorunu yaşamadık ama yaşar miyiz bilemiyorum tabi
Çok teşekkür ederim desteğin için
Danışmak isterim tabi ki çünkü şuan napcagimi bilemez haldeyim
Sinirlerim yıprandı kaç gündür akşam yemeği düzenim yok
Bugün geç oldu diye 3 domates 1 avuç leblebi ve yumurya sarısı kadar tavuk göğsü sis yedim akşam öğünü
Dün hiçbişey yemedim
Su desen doğru dürüst içemedim
Çok moral yıkılması yaşıyorum
Bugün bultak yaptırmaya çalıştım bir iki aliyo elimden rastgele koyuyor sonra kalkıp gidiyo
Zorlayınca kıyamet kopuyo insallah bu öfkenöbeti çok surmez
Eşimi kreşe ikna edemedim
Evde kendimiz ilgileniriz diyo
Montessori tarzı kreşler var fiyatlar pahalı bi de kız var mecbur gidecek epey zorlar
Parkta çocuklar kendi aleminde eskiden biz kendi başına çocuk görsek oyuna katardik
Şimdikiler elimde topla gittiğim halde oynamiyor
Günaydın ❤
Dün kahvaltıya ve sonrasına misafirim vardı gelemedim bugün ödevide yapamadım.
2 kişi ama yinede misafir işte.
Yemek vs derken akşam oldu ablamla biraz yürüyelim dedik ben artık eskisi gibi yürüyüş yapamıyorum pert oldum
Zaten topuğum çok ağrıyo bide belim boynum sırtım zorumu göreydiniz...
Yemek yemeden çıkmıştım bide şekerim düştü oturdum kaldım bi bankta terleme geçene kadar
Öyle işte.
Gecmis olsun kizlarGünaydın
Bi kaç gündür çarpıntım var.. Yediğim içtiğim belli değil, sıcaklarla birleşince kötü oldum..
Kizim gayet iyi canım
Bugün geç oldu diye 3 domates 1 avuç leblebi ve yumurya sarısı kadar tavuk göğsü sis yedim akşam öğünü
Dün hiçbişey yemedim
Bugün bultak yaptırmaya çalıştım bir iki aliyo elimden rastgele koyuyor sonra kalkıp gidiyo
Montessori tarzı kreşler var fiyatlar pahalı bi de kız var mecbur gidecek epey zorlar
Parkta çocuklar kendi aleminde eskiden biz kendi başına çocuk görsek oyuna katardik
Geç olsunda güç olmasın canım sen gayret et erkekler pek oralı değil çocuğun gelişimi önemli boylemi kalsın ben dogum yapana kadar bu sorunu cozmeliyiz çocuk kendine gelsin falan de eşine kreş yarım gün oyun gurubu şeklinde olabilirYusra da da tekrarlama yok. Bultak,bardak kule yapmaca daha 18 aylikken aldik hic basinda tutamadik. 22 aylikken basladi yapmaya
Iyi aksamlar
Ben bugun hata yaptim
Aksam acikmadim diye tek yogurt yedim ama sonra cok aciktim
Kiymali lavaş yapmistim biraz ondan yedim
O yuzden tartiya kadar ekmek yemicem
Sali Menüm
5.00
1 brezilya cevizi
9.15
2 activa
13-14.00civari
1 tb sandwich ekmegiyle kasarli tost
2 yumurta
5 zeytin
Bi parca peynir
Maydonoz, 1 kivircik marul
19.40
Baharatli 1 kase yogurt
21.00
1 kucuk üçgen dilim. Kiymali lavaş firinda
Bikac kş yogurt
canım moralini bozma. düzelir. kötüyü düşünme. yaşları zaten çok küçük. kızı kreşe göndermezsin. ana kuzusu zaten. oğlan da öyle. ama gelişimi için uygun fiyatlı bir yere gönderebilirsin. eşinle böyle konuş. ikna etmeye çalış. evet kreşler fiyatlı haklısınız. uygun bir yer bakalım falan de. aileden birileri de konuşsun ikna için.Kizim gayet iyi canım
Dün hiçbişey yemedim
geçmiş olsun canım.Günaydın
Bi kaç gündür çarpıntım var.. Yediğim içtiğim belli değil, sıcaklarla birleşince kötü oldum..
Geç olsunda güç olmasın canım sen gayret et erkekler pek oralı değil çocuğun gelişimi önemli boylemi kalsın ben dogum yapana kadar bu sorunu cozmeliyiz çocuk kendine gelsin falan de eşine kreş yarım gün oyun gurubu şeklinde olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?