Yaş tutmuyor kreşlere hep 3 yaş istiyolar. Ama oyun grubuna gpturmeyi dusunuyorum
Bazen küçük yerlerde çok daha fazla imkan ve uygun fiyat oluyor ,benim büyük kız birbucuk yaşındayken ben oyun gurubuna götürüyordum yarım gün çocuk nasıl mutlu oluyordu gerçi hastalandı çok gidemedi ama genede ona iyi gelmişti evde benimle bütün gün oturmaktansa ki ben birsuru renkli eğitici kitaplarda almıştım gösteriyordum küçük ise daha büyük bir şehirde olmamıza rağmen fiyatlar çok astronomik olduğu için geçen seneye kadar krese falan gitmedi 4 yaşında gitti ilk oda çok mutlu oldu velhasıl heryasta arkadaş lazım insana, çocuklar eve kapanıp TV ve cep tel çok fazla maruz kalınca kendilerini dış dünyaya kapatıyor bu zaten ispatlanmış bir şeyYaş tutmuyor kreşlere hep 3 yaş istiyolar. Ama oyun grubuna gpturmeyi dusunuyorum
Bazen küçük yerlerde çok daha fazla imkan ve uygun fiyat oluyor ,benim büyük kız birbucuk yaşındayken ben oyun gurubuna götürüyordum yarım gün çocuk nasıl mutlu oluyordu gerçi hastalandı çok gidemedi ama genede ona iyi gelmişti evde benimle bütün gün oturmaktansa ki ben birsuru renkli eğitici kitaplarda almıştım gösteriyordum küçük ise daha büyük bir şehirde olmamıza rağmen fiyatlar çok astronomik olduğu için geçen seneye kadar krese falan gitmedi 4 yaşında gitti ilk oda çok mutlu oldu velhasıl heryasta arkadaş lazım insana, çocuklar eve kapanıp TV ve cep tel çok fazla maruz kalınca kendilerini dış dünyaya kapatıyor bu zaten ispatlanmış bir şey
Tabiki ders için değil zaten eğlenmek için o dönem, eğer eve cagirabilecegin çocuklar yoksa iki çocuk görsün açılsın sevinsin diyeama ben nasıl düşünüyorum biliyor musun; gelişimi normalse ve ilgilenebiliyorsan 4 yaşından önce kreşe, anaokuluna falan göndermemek daha iyi. çünkü çocuk zaten yıllarca okuyacak. sonra iş hayatı vs. ana kuzusu zaten. evde oynasın. ilkokula kadar 3-4 yıl okul öncesine gittiğinde bıkıyor zaten.
motive olmak istiyorsan sık gel canım buraya bekliyoruzArkadaşlar, selamlar, sevgiler❤
Nasılsınız,inşallah herkes iyidir. Gelemiyorum buralara, çok bir neden sıralayamam, hayatın akışı her zamanki gibi inişli çıkışlı, oğlum üniversite sınavında iyi bir sonuç aldı, istediği üniversiteye ve bölüme girebiliyor çok şükür, mutluyuz. Okul tanıtım günleri, tercih dönemi derken zaman geçti. Aslında motive olmak için şartlar müsaittir, gelgelelim ben o motivasyon işini yakalayamadım, kilo işini koyverdim, tartıya neredeyse 1 aydır çıkmıyorum çünkü sonuçtan korkuyorum, yarın 1 ağustos bir başlangıç yapmak niyetim de var ama çok da umutlu değilim kendimdenböyle işte....
Hepfitim son sayfalarda oğlunla ilgili sıkıntıları okudum, Rabbim şifa versin, söylenenleri uygularsanız kısa sürede çözüme ulaşacağınıza inanıyorum,anneler her güçlüğün altından kalkar Allahın izniyle, sana bu süreçte, güç, kuvvet, sabır diliyorum❤
Herkesi sevgiyle kucaklıyorum arkadaşlar
Canım yenam ben de özledim senihergaf hojam nasıl gidiyor tatil ?
Ne güzel yürüyüş yapardık seninle uslu uslu .. özledim bilesin seni ve pozitif mesajlarını arada girdiğim de arıyor gozlerim sıcak yazılarını ..
Kilo elbet çok önemli bu başlığın misyonu bir nevi ama arada girip haber et kendinle alakali...
Mesela nasıl geçiyor günlerin yeyip yeyip pişman olmak,hergun yeniden diyete , spora başlamak ve akabinde bozmak dışında...
Kitap önerin varsa alırım bir kaç dal yahut film
Birazcık düzene girsem daha sık gelecem, tartılmak işini azcık hafifleyince yapsam olur mu
motive olmak istiyorsan sık gel canım buraya bekliyoruztartıl. rakamı gör. sonra daha yükselir daha çok üzülürsün.
oğlunu da çok tebrik ederim. inşallah güzel bir bölüme yerleşir. hakkında hayırlısı olsun
Olur olur en kısa zamanda dön ama, oglunuda çok tebrik ederim gözünüz aydın emekler boşa gitmemişBirazcık düzene girsem daha sık gelecem, tartılmak işini azcık hafifleyince yapsam olur mu
kısır miktari biraz fazla olmus cnm harici guzelsabah 09.30
1 yumurta
1 zeytin
1,5 kk peynir
1 yk karışık kızartma
domates salatalık biber
1 dilim ekşimaya siyez ekmeği
öğlen 14.00
1 tabak kısır
salatalık, 3 parça pancar turşusu
1 yk taze börülce salatası
5-6 küçük dilim karpuz
ara
az saf üzümsuyu eklenmiş madensuyu
ara
1 çk bal
1 lokma tb yufka
10 kaju fıstığı
1 kupa filtre kahve
akşam 19.30
hindi but tandır
1 servis kaşığı fırında sebze (patlıcan, kabak, k. ve y. biber, soğan, pat., k. pat., zeytinyağı, baharat)
salata
yatana kadar 2 lt civarı su
dışarı çıktım az yürüdüm. fazla değil ama.
masallah cok guzel ışilcimBugünkü menümude paylaşayim
Sabah
İki ceviz ,iki kuru kayısı, 6 fındık , kahve
11-12 arası iki salçalı peynirli yumurta, peynir, 1 adet zeytin :)
Ara
Yeşil çay kahve
Akşam 17.00
Bir tabak zeytinyağı taze fasulye, bir kase yoğurt, üç lokma ekmek
Kahve , yeşil çay bol su
Hosgeldin cnm oglun icin gözünüz aydinArkadaşlar, selamlar, sevgiler
Nasılsınız,inşallah herkes iyidir. Gelemiyorum buralara, çok bir neden sıralayamam, hayatın akışı her zamanki gibi inişli çıkışlı, oğlum üniversite sınavında iyi bir sonuç aldı, istediği üniversiteye ve bölüme girebiliyor çok şükür, mutluyuz. Okul tanıtım günleri, tercih dönemi derken zaman geçti. Aslında motive olmak için şartlar müsaittir, gelgelelim ben o motivasyon işini yakalayamadım, kilo işini koyverdim, tartıya neredeyse 1 aydır çıkmıyorum çünkü sonuçtan korkuyorum, yarın 1 ağustos bir başlangıç yapmak niyetim de var ama çok da umutlu değilim kendimdenböyle işte....
Hepfitim son sayfalarda oğlunla ilgili sıkıntıları okudum, Rabbim şifa versin, söylenenleri uygularsanız kısa sürede çözüme ulaşacağınıza inanıyorum,anneler her güçlüğün altından kalkar Allahın izniyle, sana bu süreçte, güç, kuvvet, sabır diliyorum
Herkesi sevgiyle kucaklıyorum arkadaşlar
ekside olman guzel cumaya artar insAllah eksin. CnmEki Görüntüle 2293575
Kontrol tartım
-100
Düzensiz yemelerim oldu can sıkıntısından
Su doğru dürüst içemedim
O yüzden iyi diye düşündüm
wc problemin varsa cok normal ekside bile olabilirsn cnmmerhaba kızlarrr
cuma 81.6
bugün 82 (wc yok)
cok gecmis olsun cnm aman dikkat etSelam telefonum bozuk gelemiyorum. Laptoptada yusra rahat vermiyo.
Bugun sabah saglik ocagina gittik. Yusra aşı oldu. Bende kan verdim.
Ama tansiyonum 12 8 geldi dikkat et dedi.
Persembe cok bas agrim olmustu. Onceki gubde uyandigimda sol gozum bulanik goruyodu. Tedirgin oldum biraz dikkat etcem. Kgda aldim.odem olabilir. 88.5 bu sabah
gecmis olsun cnm insAllah duzelir değerlerin bi an oncesinirim bozuldubugün kan vermiştim değerlerimi bir kontrol edeyim diye. bir kısmı çıkmış. demir daha da düşmüş offf Allahım yaaa hemogramımda ve diğer kan değerlerimde bir sürü düşüş var. bazıları da yarın ve yarından sonra çıkacak
ben de diyorum ne bu halsizlik yorgunluk
gecmis olsun cnm insAllah hayrli haberler alirsnz cnm baban icinSlm kizlar
Cumartesi temizlik yaptim koltuklari vs de yikadim cok yoruldum. Pazar gunu annemi garaja birakip duzceye gectik. Aksam gec vakitte donduk. Sabah ise git gel derken anca gelebildim.
Babam bugun yine dr gitmis. Enf. Doktoru renkli dopler usg istemis bakalim ne cikacak sonucu. Sanirim antibiyotik takibiyle tekrar degerlendirip durumuna gore amputasyon karari verecekler.
Gecmis olsun cnm. Ameliyat sonrasi toparlama surecindesin. Umarin en kisa zamanda normal degerlerine kavusursun
cnm insAllah düzelir durum icini ferah tutmaya çalış zor biliorum ama kres en mantıklısı aslinda ama hayrlisi insAllah cnmIyiler be bonusum
Oğlan biraz üzdü beni
Doktor az su serpti içime ama hala oğlumla sosyal aktivite ortamı uydurmaya uğraşıyorum
Yoksa korktuğum başımıza gelecek
Sağol kaptanım
Benim regl sıkıntılıydı önceleri 15 gün sürüyordu
Sonra son geldiğinde 2 gün gitti
Acaba kist mi korkusuyla huzurum kaçtı
Ama çok şükür değilmiş
Ramazandan önce 1 ay kullanmayı unuttum düzen bi bozuldu hala düzelmesi
Doktor vajinal ultrason baktı şükür bisey yok
Bisure olur dedi
Oğlan da cuma asiya gitmiştik
Benim oğlana seslendiler bakmadı bide parmak ucunda yuruyo ve hiç yerinde durmuyo
Aile hekime Otizm den şüphelendi çocuk psikiyatriye yönlendirdi
Haftasonu olunca tabi gidemedik pazartesiye kadar nerdeyse sabahladım moral sıfır işten evden elimi çektim
Psikiyatri gördü konuşmama ve sürekli parmak ucunda yürüyüp koşturması dışında sorun yok dedi
Ama bu ikisi otizm demeye yetecek bi bulgu dedi
Yalnız hiç sosyal ortam olmaması ve tv ye çok maruz kalması bunlara tetikleyici o yüzden otizm diyemem dedi
Tv yasak parka fırsat oldukça çıkıp akranlarıyla oynayacak
Ev de de sürekli konuşarak oynuycaz
Sosyalleşmesi lazım dedi nerden bulcaz çocuk bilmiyom
Dün çıktık her çocuk kendi havasında
Derdim büyük yani
su insulin cok sıkıntılı bisey cnm malesef 10 cok yuksek degil aslinda ama hesaplayinca direncin yok gözüküyor cunki Rabbim şifa versin inşAllahbugün de kan değerlerimin bazısı daha çıkmış. b12 normal seviyeye ulaşmış. güzel haber bu. hemen takviyeyi bırakıcam.
d vitaminim düşüktakviyeye devam. kıştan bu yana hiç kullanmasam eksiye mi düşerdi çok merak ediyorum
demir çok düşük ama ferritinim yani demir depom azcık demir yüklenmiş. 3 ay önceki tahlilimde o da çok düşüktü. buna da sevindim açıkçası.
moralimi bozanlardan biri de insülin seviyem. 10 olmuş. aralıkta 5 ti ne güzel. mayıs sonunda 9 du. şimdi 10 a çıkmış. zira sürekli birşeyler yemek istiyorum. karbonhidrat. ama sanırım moralim bozulunca iştahım kesildi. üzerine valla 1 kupa filtre kahve içtim. çok dikkat edicem. geriye 5 e hatta 4 e düşürücem. kilomu da etkiler çünkü.
magnezyumum orta seviyede. ama zaten magnezyumun çoğu kaslardaymış. yani kandan çok ölçülemiyor. nasılsa b12 yi bırakıcam. bugün magnezyuma başladım. az yükselsin.
insülin die yaziyor abla aclik glikoz la hesaplanioyani yaptirdigin kan testinde insilun hormonu diye bisey varmi onu merak ettim cnm :))
Ben gecen sene test yaptirdigimda sadece şekere bakip bisey yok dedi dr
Zaten burda insilun direnci falan onemsemiyolar
gözün aydin cnm
Sen beslenmeni duzelttinmi
geçmiş olsun canımGünaydın
Bi kaç gündür çarpıntım var.. Yediğim içtiğim belli değil, sıcaklarla birleşince kötü oldum..
sanki biraz kacamakli olmus cnm kısır var kizartma var ama cok kötü degil afiyet olsun cnmsabah 09.30
1 yumurta
1 zeytin
1,5 kk peynir
1 yk karışık kızartma
domates salatalık biber
1 dilim ekşimaya siyez ekmeği
öğlen 14.00
1 tabak kısır
salatalık, 3 parça pancar turşusu
1 yk taze börülce salatası
5-6 küçük dilim karpuz
ara
az saf üzümsuyu eklenmiş madensuyu
ara
1 çk bal
1 lokma tb yufka
10 kaju fıstığı
1 kupa filtre kahve
akşam 19.30
hindi but tandır
1 servis kaşığı fırında sebze (patlıcan, kabak, k. ve y. biber, soğan, pat., k. pat., zeytinyağı, baharat)
salata
yatana kadar 2 lt civarı su
dışarı çıktım az yürüdüm. fazla değil ama.
wc problemin surekli var mi cnm cok sıkıntı o durummenülerimi düzene sokmam gerek. o insülin 5 e ineceksabah artı gördüm yine. bakalım cumaya kaç çıkacağım. r... öncesine de giriyorum. kendimi ayarlamam gerek.
dün sinameki ve probiyotik ile wc çözüldü. ama bugün yine tık yok
Afıyet olsun canımBugünkü menümude paylaşayim
Sabah
İki ceviz ,iki kuru kayısı, 6 fındık , kahve
11-12 arası iki salçalı peynirli yumurta, peynir, 1 adet zeytin :)
Ara
Yeşil çay kahve
Akşam 17.00
Bir tabak zeytinyağı taze fasulye, bir kase yoğurt, üç lokma ekmek
Kahve , yeşil çay bol su
Dönecem inşaallah. Sen ne güzel koruyabiliyorsun kilonu, hepten bırakmaman çok güzel,Olur olur en kısa zamanda dön ama, oglunuda çok tebrik ederim gözünüz aydın emekler boşa gitmemiş
Teşekkür ederim mefkuremHosgeldin cnm oglun icin gözünüz aydin
Kilo konusunda ins. fazla almamisindir insan sonrasinda daha cok pisman oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?