- 8 Mayıs 2015
- 10.506
- En iyi cevaplar
- 1
- 16.875
- 298
Çok iyi anlıyorum. Dişlerimi sıkmaktan dişlerim çatırdıyor artık. Ama iki yaş sendromu böyle bir şey. Çocuk özerkleşirsen ayrılık kaygısı yaşıyor. Çok fırtınalı bir dönem.Artik sabrim tukendi. Soylemek cok zor ama gerçekten dovmek istiyorum artik. Kendimi zor tutuyorum. Benimde psikolojim çok kötü. Haftaya psikolog ile goruscez insallah ikimizede faydali seyler soyler
Biz normalde gidiyoduk. Coronadan dolayi gidemedik. Bide kardes olunca nirvana yapti bu sendromÇok iyi anlıyorum. Dişlerimi sıkmaktan dişlerim çatırdıyor artık. Ama iki yaş sendromu böyle bir şey. Çocuk özerkleşirsen ayrılık kaygısı yaşıyor. Çok fırtınalı bir dönem.
Şöyle düşün. Ne kadar konuşsan da anlatsan da anlayacak zihinsel yeterliliğe sahip değil şu an. Empati becerisi hemen hiç yok. Aslında o kadar muhtaç ki. Duygularını daha kendisi bilmiyor ki anlatabilsin. Psikologla görüşmeniz fayda sağlar inşallah. Aynı sorunla psikoloğa giden arkadaşım çok fayda gördü
Ben ödem attim muhtemelen guzel bir eksi var suanGüünaayyydınnn
Aman bugün dikkat edelim yarın ki bildirim için. Şişircek bişey yemeyelim.
Ben garanti artıyımolsun son artılarımdır inşallah.
E eboe
74FRIDA
60kiloyum
ISILDURU
Tgcervanne0133
Mthn83
MuMu85
Mefkurem
Amine Busra
bengisu022
huzurunmeraklisi
Bulamiyorum
Sozen
N Nana
Minik Duduklu Tencere
Pembe Lotus
M Musluk Suyu
ayseMsb
maralgozlu
@nisandeniz
Mintimint
Günaydın canım. Ben uzun süredir görmek istediğim kiloya ulaştım bugün. Artık beni hiçkimse tutamazGüünaayyydınnn
E eboe
74FRIDA
60kiloyum
ISILDURU
Tgcervanne0133
Mthn83
MuMu85
Mefkurem
Amine Busra
bengisu022
huzurunmeraklisi
Bulamiyorum
Sozen
N Nana
Minik Duduklu Tencere
Pembe Lotus
M Musluk Suyu
ayseMsb
maralgozlu
@nisandeniz
Mintimint
Yaa ne iyi yapıyorsunuz. Ben öğretmenim, eşim de akademisyen psikolojik danışman ama imkanım olsa ben de bir psikolağa giderim. Başka birinden yardım almak çok iyi geliyorBen ödem attim muhtemelen guzel bir eksi var suan
Ben balon gibi şişim, regli ağrılarım var ama olamiyorumGüünaayyydınnn
E eboe
74FRIDA
60kiloyum
ISILDURU
Tgcervanne0133
Mthn83
MuMu85
Mefkurem
Amine Busra
bengisu022
huzurunmeraklisi
Bulamiyorum
Sozen
N Nana
Minik Duduklu Tencere
Pembe Lotus
M Musluk Suyu
ayseMsb
maralgozlu
@nisandeniz
Mintimint
Ya aslinda biz belediyenin aile danışmanlığından yardim aliyoruz. Ama konusucaz gerekirse hastanedeki psikologa goturebilirim. Onlarda zaman az oluyor biraz hizli hizli konusuyoruzYaa ne iyi yapıyorsunuz. Ben öğretmenim, eşim de akademisyen psikolojik danışman ama imkanım olsa ben de bir psikolağa giderim. Başka birinden yardım almak çok iyi geliyor
Tadını hiç beğenmedm iyi ki azdı:)Ne kadar çok bengisu nasıl bitirdin acaba
Çok az yiyorsun.akşama bi sebze yemeği ekleyebilirsin. Uzun süre bu şekilde beslenemezsn. Bıkkınlık olur ayrıca kilo vermen durunca azaltacak bişey yok.Sabah az yağlı omlet 2 dilim ekmek salatalık
Ara ve öğle bir avuç leblebi 3 kayısı 9kurusu 10 tane çekirdekli kara üzüm kurusu
Akşam canım soğuk bir şey çekti o yüzden 1 kase yoğurt 1 dilim ekmek 2 litre su
Canım yüsrann bunları yaşaması çok normal. Travma yaşamış çocuk. Annesi bebeğiyle çekip gitmiş.çocukların zaman kavramı bizimkiyle aynı değil. Bikaç gün ona bikaç ay gibi gelmiştir.ben hastanede yatarken kızım çom kötü oldu. Sadece babamı istyrm babamı özlüyorum demiş. Sonradan babası eve de geldi ama yine de mızmız mutsuzdu. Normakde sürekli konuşur. Bizimkiler düzgün sesini bile duyamadık dedi. Hastaneye yanıma gelince bir süre kucağıma gelmedi. Ben eve gelince de sürekli evin içinde elimi tut diyordu. İlk hastaneye giderken babaannesibe bırakmştık. Bir süre onu sevmediğini bize gelme in diyordu. Yavaş yavaş unutmaya başladı. Tam 4 ay geçti bu sabah bile anne karnına oturaym mı ağrıyor mu diye sordu. Gittikçe azalacak geçecek sadece sabırlı ol. Ve mantıklı şekilde çocuğun anlayacağı şekilde anlat. Ben kızıma eve gelmek istedğmi onu çok özlediğimi ama dr izin vermediğni söyleyledm. Ben iyileşince dr izin verdi koşa koşa eve geldim demiştm. Günlerce anne sen koşa koşa mı geldin. Beni mi özledin diyordu.Valla bende bugun dünkü enerjimi bulamadim. Cunku yusra bizi cok zorlamaya basladi. Artik kendimi nerelere atsam bilmiyorum. Aylardir evdeyim. En son yilbasi oncesi avmye gittim. Sonra birden agirlasmistim. Zaten ocak sonuna dogru erken doğum riskim ortaya cikti. Derken baya agrilar yaşadım, yatmak zorunda kaldim, annemde kaldim 10 gun ve erken dogum yaptım. Bebek küvöze girdi. 8 gun onun stresi, sezeryan acisi, yusra... Derken corona patladi. Bizimde yakalanmamiz herşeyin uzerine etti.. yusra eslemle hastaneye gitmemi unutmuyo zaten yeni konusmaya basladi, kiskaniyodu. Yok arkadas unutmuyo. Esim kinlenmesin diye ambulans aldi goturdu demis bende oyle diyorum ama yok sanki asla unutmicak. Bana surekli biseyler firlatiyo, hic dinlemiyor. Resmen bizi anne baba olarak gormuyor. Bagirsakta ayni sorun yokmus gibi davransakta ayni. Bu aksam sayamadigim kadar cok ağladı. Bu sefer esimle bende giriyoruz birbirimize. 2. Cocuk pismanlikmis yine de ona da kiyamiyorum...
Evet bunun yasanmasi gercekten cok kotu oldu. Ama yapacak bisey yoktu. Ustelik hastaneye gelip gorme şansı da olmadi. Bide kardesiyle birakip gitmis olmam cok etkiledi. Bende ambulans la gidicem bile dedi. Bizde tam aksine konuşmasi o donemden sonra daha da arttı. Bende hep oyle anlatiyorum. Ben kendim gitmedim ambulans goturdu. Ben seni birakmak istemedim. Ama doktor bizi bırakmadı. Eslem hastaydi demedik hatta ikimizde hastaydik dedik. Ama yine de devam ediyor uste unutacak gibi degil pek. Asil sorunumuz isirma, biseyler firlatmaCanım yüsrann bunları yaşaması çok normal. Travma yaşamış çocuk. Annesi bebeğiyle çekip gitmiş.çocukların zaman kavramı bizimkiyle aynı değil. Bikaç gün ona bikaç ay gibi gelmiştir.ben hastanede yatarken kızım çom kötü oldu. Sadece babamı istyrm babamı özlüyorum demiş. Sonradan babası eve de geldi ama yine de mızmız mutsuzdu. Normakde sürekli konuşur. Bizimkiler düzgün sesini bile duyamadık dedi. Hastaneye yanıma gelince bir süre kucağıma gelmedi. Ben eve gelince de sürekli evin içinde elimi tut diyordu. İlk hastaneye giderken babaannesibe bırakmştık. Bir süre onu sevmediğini bize gelme in diyordu. Yavaş yavaş unutmaya başladı. Tam 4 ay geçti bu sabah bile anne karnına oturaym mı ağrıyor mu diye sordu. Gittikçe azalacak geçecek sadece sabırlı ol. Ve mantıklı şekilde çocuğun anlayacağı şekilde anlat. Ben kızıma eve gelmek istedğmi onu çok özlediğimi ama dr izin vermediğni söyleyledm. Ben iyileşince dr izin verdi koşa koşa eve geldim demiştm. Günlerce anne sen koşa koşa mı geldin. Beni mi özledin diyordu.
Güünaayyydınnn
E eboe
74FRIDA
60kiloyum
ISILDURU
Tgcervanne0133
Mthn83
MuMu85
Mefkurem
Amine Busra
bengisu022
huzurunmeraklisi
Bulamiyorum
Sozen
N Nana
Minik Duduklu Tencere
Pembe Lotus
M Musluk Suyu
ayseMsb
maralgozlu
@nisandeniz
Mintimint
Oyyy kuzucukCanım yüsrann bunları yaşaması çok normal. Travma yaşamış çocuk. Annesi bebeğiyle çekip gitmiş.çocukların zaman kavramı bizimkiyle aynı değil. Bikaç gün ona bikaç ay gibi gelmiştir.ben hastanede yatarken kızım çom kötü oldu. Sadece babamı istyrm babamı özlüyorum demiş. Sonradan babası eve de geldi ama yine de mızmız mutsuzdu. Normakde sürekli konuşur. Bizimkiler düzgün sesini bile duyamadık dedi. Hastaneye yanıma gelince bir süre kucağıma gelmedi. Ben eve gelince de sürekli evin içinde elimi tut diyordu. İlk hastaneye giderken babaannesibe bırakmştık. Bir süre onu sevmediğini bize gelme in diyordu. Yavaş yavaş unutmaya başladı. Tam 4 ay geçti bu sabah bile anne karnına oturaym mı ağrıyor mu diye sordu. Gittikçe azalacak geçecek sadece sabırlı ol. Ve mantıklı şekilde çocuğun anlayacağı şekilde anlat. Ben kızıma eve gelmek istedğmi onu çok özlediğimi ama dr izin vermediğni söyleyledm. Ben iyileşince dr izin verdi koşa koşa eve geldim demiştm. Günlerce anne sen koşa koşa mı geldin. Beni mi özledin diyordu.
Benim de 2.doğsa araları 23 ay olacaktı. Düşük yaptım, şimdi de olmuyor. Ne kadar zor olacağını tahmin edebiliyorum ama yaşım da 35’e geliyor. Pedagoglar iki çocuk arası dört yaş ideal diyor, gerçekten anlıyorum şu an. Kızım öyle fırtınalı bir dönemden geçiyor ki bazen acıyorum çocuğaYa aslinda biz belediyenin aile danışmanlığından yardim aliyoruz. Ama konusucaz gerekirse hastanedeki psikologa goturebilirim. Onlarda zaman az oluyor biraz hizli hizli konusuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?