merhabalar hatunlar ben kayınvalidemdeyim o yüzden giremiyorum bide çocuklarla uğraşıyorum tabii ama en çok kayınvalde yüzünden açmıyorum bilgisayarı bende bi kayınvalide var Allah düşmanınım başına vermesin :Saruboceq: çenesi hiiiiiiiçççççççç durmaz sabredicem diye çatlıcam eşimin hatırına kalıyorum ama neyapsak suç tek tesellim sadece bana kastı olmaması kızını çıldırttı burda:roflol: Allahtan görümcem ikimiz adına konuşuyor yani :roflol:titizlik hastası olduğu için elimizde tozbezi dolanıp durucaz evin içinde nefes aldırmıyor bide üçtanede küçük çocuk var gelde çık işin içinden yani :roflo: neyse kimseye bişey diyemiyorum bari burda konuşayım diyom bende napiimm yaa Allahım iyiki evim var Allahım düşürmesin inşallah kimsenin eline:Saruboceq: neyse kilom aynı eve gidene kadar nete girmicem bu haftasonuda eve giderim artık görüşürüz bacularr buarada görümcemim kızı evlendi kardeşime daha çok var
oy oy oy yirim ben senin verdiğin 100 gramı zalimiiiiiiiiiiiialkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
her cuma günü saat 12 olmadan kilolarımızı citol e özel mesaj olarak bildiriyoruz. ve o liste hazırlıyor birincileri belirliyor.merhaba, bende yeni katıldım buraya. ne listesi bu ben bilmiyorum? biraz açıklarmısınız.
1.lerimiz
Bonus.........2.1:hooray:
2.lerimiz
egedeniz03....1.5:lepi:
nazarlıklarımız
sutem......0.6
yasafat.....0.5
APPLEARZU....0.4
zalimi.....0.1 ( buda çifte kavrulmuş nazarlıgımız)
allah kolaylık versin canım çok zor titiz kaynaana valla benmkide öyledir allahtan yanında uzun durmuyorum diğer gelinine bayram sabahı cam sildirdi çocuklar camı elledi kirlendirdi diye seni iyi anlıyorum . allah kolaylık versinmerhabalar hatunlar ben kayınvalidemdeyim o yüzden giremiyorum bide çocuklarla uğraşıyorum tabii ama en çok kayınvalde yüzünden açmıyorum bilgisayarı bende bi kayınvalide var Allah düşmanınım başına vermesin :Saruboceq: çenesi hiiiiiiiçççççççç durmaz sabredicem diye çatlıcam eşimin hatırına kalıyorum ama neyapsak suç tek tesellim sadece bana kastı olmaması kızını çıldırttı burda:roflol: Allahtan görümcem ikimiz adına konuşuyor yani :roflol:titizlik hastası olduğu için elimizde tozbezi dolanıp durucaz evin içinde nefes aldırmıyor bide üçtanede küçük çocuk var gelde çık işin içinden yani :roflol: neyse kimseye bişey diyemiyorum bari burda konuşayım diyom bende napiimm yaa Allahım iyiki evim var Allahım düşürmesin inşallah kimsenin eline:Saruboceq: neyse kilom aynı eve gidene kadar nete girmicem bu haftasonuda eve giderim artık görüşürüz bacularr buarada görümcemim kızı evlendi kardeşime daha çok var
:kedi::kedi::kedi:nemi nemi maalesef veremedim adet haftasından çıkmama rağmen dün günümüz vardı çoook yoruldum pazartesiden beri ve diyetisyenim ödem tutacaksın çok ayakta olmaktan dedi eyvahedigeldismileboğazlarımdan suda içemiyordum dün yine bir anda çıkardım bağırsaklarımla başım derde girmişti beklediğim şeyler geldi başıma maalesef ondanda kurtulcam inş. :Saruboceq:hep su içemediğimden 3ltyi az geçiyordu hergün maalesef içmediğimden oda bozdu düzenimi c.tesi pazar sınav vardı atıştırmalar yaptım sadece velasıl sanırım haftaya birinci ben olcam çünkü ödemide atcam topuklarımın üztüne basamıyorum şişliğinden o kadar yani
teşekkür ederim canımcım diyetimi yeniden düzenlemeye karar verdim iyi ki varsınızzzza.s.
Dün oğlum 3 basmakalı merdivenlerden bisikletiyle birlikte düştü..Dünden beri kendimi suçluyorum,neden dikkat edemedim,benim yüzümden oldu,ya bişey olsaydı diye yiyip bitiriyorum kendimi..senağlama
Burnu ve dudağı çok kötü oldu,çok kanadı telaşımı yaşadığım panik ve üzüntüyü anlatamam..:çok üzgünüm:
Acile götürdük,bakıldı falan yok bişey dendi.Kusma bilinç kaybı olduğunda hemen getirin,hiç birşey olmazsa bile 1-2 saat sonra kontrol amaçlı görelim dediler..
Neyse eve geldik baktık bir süre sonra burnu kanamaya başladı,öldüm korkudan ama korkumu bastırmak zorundayım kızımda çok korkuyor ve ağlıyordu zaten..
Hemen tekrar gittik röntgen çekildi ciyak ciyak ağlatarak bebeğimi,çok şükür temiz çıktı..
Allah hiç kimseyi evlat acısıyla sınamasın.:Saruboceq:.
allah aciş şifalar versinbabam şeker hastası canım sinir uçları etkilenmeye başlamış. doktorlar hasarı geri döndüremiyorlar ancak kötülemeyi durdurmaya çalışıyorlar Allah'ım öyle çok korkuyorum ki anlatamam. eyvahedigeldismile yarın da memlekete dönüyor. bir de bizde öyle çok fazla üzüntünü belli edemezsin aile yapısı gereği. mutlu mutlu geziniyorum ortada ama bir de bana sor. dua edin n'olur... artık hiçkimseden hastalık haberi gelmesin inşallah:Saruboceq: senin bıdığı da Allah esirgesin hep canım... hepimizi esirgesin...
maşşşallah
Hemde nasıl yaşıorum canım..hep diyorum zaten bir ergen birde bebek yatiştirmenin zorluğunu yaşıyorum diye,gerçi oğlum bebeklikten çıktıda,26 aylık oldu :))maşallah..
hanımlarrr günaydınnn nasılsınız bakalım
uma günü çok fena yandım çayla
göğüslerim olduğu gibi haşlandı oğlumu bilem emziremiyorum şimdi:gitme:
nasılsınız kızlar...yeni gelenler hoşgeldiniz..benim hafta sonum berbat geçti..
cumartesi sabah yürüyüşümü yaptım geldim..kahvaltı yaparken gelinimiz aradı ( kardeşimin hanımı ) ..yeğenim ateşlenmiş küçük fıstığımız..( 6 aylık ) topikte bilenler bilir..biraz erken doğmuştu bir süre hastanede falan kalmıştı işte o abla doktora götürelim benimle gelirmisin dedi.. ( 6 yaşındada ablası var ) onunda bademcikler şişmiş ikisinide muayene ettirelim dedi ..apar topar gittik hastaneye..kan idrar tahlili falan.. doktor kanında yüksek derecede enfeksiyon çıktı yatışınızı yapıcam serum tedavisi olacak demezmi ..bütün günüm hastanede koşturmacayla geçti..yavrum serumu hiç istemedi kolunda..çekmeye çalışır..ateşi düşmez..şuruplar fitiller hemşireler seferber oldular..ablasınada iğne yapıldı..ben aldım ablayı eve geldim..bebişimiz o gece hastanede kaldı..pazar akşamı çıktı hastaneden..şimdi iğne tedavisi yapılıyor..
pazar günü yürüyüşümü yapamadım..hastanede çok yorulmuşum..kalkamadım..evimi süpürüp sildim..yemek yaptım..markete alışverişe gittim..
veeeeeee güzel haber...((( oğluşum nete geldi görüştük...bölüğün içinde internet cafe varmış..süper yaaaaaa...
yağmurgözlü geçmiş olsun dileklerin için saol canım..yeğenin içinde endişelenme önlem amacıyla yatırmışlardır,önemli bişeyi yoktur bence...:teselli:
BEYZUS'çum eşim daha iyi canım,hafta içi hergün fizik ve masaj yapılıyodu,fizik tedavisini kesmişler,çünkü kaslar çalışmaya başlamış demişler, bugünden itibaren sadece masaj yapılıcak bir saat..iyi valla,15 yıllık kocama elin herifi elleyip duruyor...:roflol: :roflol:
selam hatunlarrrrrrr.bu ara düğün telaşıdan gelemedim yanınıza ama çök şükür bitti hatta bu ara oğlumuda sünnet ettirdim bugün ikinci günü ve koşturup duruyor maşallah.pazar günü nikah pazartesi sünnet çok içim acıdı gözlerim çok doldu ama büyük bir yük kalktı üzerimden .kaydirigubbakcemile5benim içinde hem çok motive edici hemde onure edici oldu bu nikah:1closedeyes:. kına gecesi kimse beni tanımadı ve herkes çok beğedi hem elbisemi hem beni birsaz mini bir elbise giyip süslenince tabi zemuszemus :roflol:en çok gelin beğendi bu benim daha çok hoşuma gitti her işinde beni yanında istedi buda beni onure etti tabi evleneli iki gün oldu ilkgün beni aradı iyiki varsın falan dedi çok mutlu oldum.canım benim için çok önemli ama onun için ne kadar önemli olduğumu şimdi daha iyi anladım oda benim içi keza ama bu denli olduğumu gerçekten bilmiyordum.opuyorumnanaktanbu arada çok sinirlerimide bozdular sağolsun eşimin ailesi. ciddi anlamda hemde.düğün zamanında bile bencillikleirnden vazgeçmedi bazıları. bir gün eşime bıraktım diye oğlumu bisürü laf ettiler. yani bide yaramaz olsa eşimde bırakmamı istemese bekli haklıdırlar dicem ama birbirine aşık ikiside onlara noluyor anlamadım eşim izinli ya dinlenmesi lazım ben bunu düşünemiyorumya herkes bi hatırlatma yaptı sağolsunlarçok sinirlerimi bozdular.şimdi kayınvalidemdeyim görümcemle karşılıklı oturuyorlar görümceme biraz sesimi yükselttim nikah akşamı haklı olarak konuda şu nikah karşıdaydı geç bitti yorulmuş çok(yaptığıda oturmak hiçbirşeye elini bile sürmedi:roflol::roflol:) ertesi sabah sünnet var ve arabalarıyla dönmek zorundayız dedim ne zaman gidicez çok geç oldu bana demezmi e bizim araba olmasaydı neyle gidicektiniz tepem attı eşime kalk gidiyoruz bu ne yaa hep aynı terane dedim yüksek sesle yine ona bişey demedim aynı şeyi kına gecesi yaptı eşimle oğlum evdeydi ertesi gün iş var ve gecenin biri olmuş bana dediki eee sanki umrundada oğlun kocan hani bıraktımya ondan umursamaz hemde oğlumu oldum.çok sinirlenmiştin ama bişey demedim damat bıraktı beni eve düğün akşamıda aynı şeyi yaptı bu sefer dayanamadım ama yinede ağır konuşmadım tatzıslık olmasın diye. ya bu kadar bencil bir insan ben daha hayatımda görmedim yaa yorgunmuş ayakkabısı sıkmış:roflol:.alışmış tabi hep almaya vermeye sıra gelince ödü patlıyor.ben kin tutamıyorum istesemde. ben konuyu unuttum bile o şimdi anaokulu çocukları gibi kapı arkasından bakıyor kızmış bana hasbam hiiiiiiçççççççççç umrumda değil:roflol: çok sinirlensemde yaptıkları çok çocuksu geliyor bana 40 yaşında kadın bu dediğim yaa :roflol::roflol: peşinden koşucak değilim çok yüz vermişim ben ona gereğinden fazla abla diye peşinden koşmuşum işi için. kahretsinki elimde değil kimseyi kırmıcam yardım edicem derken tepeme çıkartıyorum sünnet oldu çocuğum hayırlı olsun bile demedi arada bir kapı var terbiyesizliğe bak sanki yedisülalesine küfür ettim.bikere daha sebebini anlamadığım bir konu yüzünden yine aynısını yapmıştı halaa konunun ne olduğunu bilmiyorum yanii:roflol: bende iyi olsun üzülmesin diye ne yaptığımı bilmiyorum ama kusura bakma demiştim dengesiz birdaha olmasın demişti.:roflol::roflol::roflol:güya çok hassasmış ve hastaymış kayınvalidem öyle söylüyor. ben onun nerden hasta olduğunu biliyorum ama neysee :roflol::roflol::roflol: bunun haricinde harika bir hafta geçirdimmm süperdi hem motive oldum hemde harika vakit geçirdim kurt namına bişey kalmadı:sm_cool:
1.lerimiz
Bonus.........2.1:hooray:
2.lerimiz
egedeniz03....1.5:lepi:
nazarlıklarımız
sutem......0.6
yasafat.....0.5
APPLEARZU....0.4
zalimi.....0.1 ( buda çifte kavrulmuş nazarlıgımız)
hanımlar günaydınnn diete tam gaz devam 10 kg verdim 1 ayda ama kilom fazla olduğu için çabuk gidiyo bugün yazlığa gitçez yarın döncez bi hava alalım nefes aalım dedik öptüm sizi
sağol fıstık darısı başına. yavaş da olsa varacaksak hedefe önemli, olan bu bence..asıl sen supersin dilenci, 107 den 74e kadar dusmussun super basarı insallah o 6 kılonu da verirsin ben de senin yerinde olsam ama daha cok yolum var her hafta bir kılo versem yıl sonunda 73lere duserim diyorum kaçamakları kesin bırakıp spor ve yuruyusu aksatmamam lazım
Bugün öğleden sonra eşim dudaklarının uyuştuğunu hissetmiş,hemen acile gitmişler..
Teşhis kısmi yüz felci başlangıcı..:çok üzgünüm:.
Olanlardan haberim yok benim,tesadüfen aradım hastanedeler..O anki ruh halimi düşünün artık..Kızım dersanede,oğlum uyuyor,nasıl çaresiz hissettim kendimi..:çok üzgünüm:
Allahtan hastanede işleri çok yolunda gitmişde eve geldide rahatladım..Çok şükür durumu iyi.doktor ilaçlar bittikten sonra KBB bölümüne yönlendirmiş..Orta kulak iltihabıda tetikler demiş..
Allah beterinden korusun böyle bir olay atlattık.ama mahfoldum merak ve üzüntüden...senağlama
yenacımm neler olmuş ben yokken peşpeşe böyle. çok geçmiş olsun. herkes iyi mi herşey yolunda mı şimdi? sbs bugün müydü? haberler gördüm ama tam emin olamadım. nasıl berfinimiz? bu yaz güzel bi tatili hak etti valla.Dün oğlum 3 basmakalı merdivenlerden bisikletiyle birlikte düştü..Dünden beri kendimi suçluyorum,neden dikkat edemedim,benim yüzümden oldu,ya bişey olsaydı diye yiyip bitiriyorum kendimi..senağlama
Burnu ve dudağı çok kötü oldu,çok kanadı telaşımı yaşadığım panik ve üzüntüyü anlatamam..:çok üzgünüm:
Acile götürdük,bakıldı falan yok bişey dendi.Kusma bilinç kaybı olduğunda hemen getirin,hiç birşey olmazsa bile 1-2 saat sonra kontrol amaçlı görelim dediler..
Neyse eve geldik baktık bir süre sonra burnu kanamaya başladı,öldüm korkudan ama korkumu bastırmak zorundayım kızımda çok korkuyor ve ağlıyordu zaten..
Hemen tekrar gittik röntgen çekildi ciyak ciyak ağlatarak bebeğimi,çok şükür temiz çıktı..
Allah hiç kimseyi evlat acısıyla sınamasın.:Saruboceq:.
kızlar hamile kaldığımda 74 kiloydum. 13 kilo aldımve doğumdan 1 hafta sonra 76 kiloydum. ben emzirme döneminde şişenlerdenim. doğum iznim esnasında evde oturup sürekli bişeyler yemekten kilo aldım. cipsler, çikolatalar, tatlılar, kebaplar, süt olsun diye yediğim birsürü şey şişirdi beni.2009 kasım ayında 95 kiloydum.
o kadar değişmişti ki herşey. ben 48 beden oldum. aynada bambaşka birini görüyordum. tiksiniyordum yeni görüntümden. tanıdığım herkes bana iğneli laflar söylüyordu. evime her gelen benden zayıflama sözü istiyordu. bense hala deliler gibi yiyordum. şişman olmayı sevmiyordum ama yemelerime engel olamıyordum. üzerime iyecek kıyafet bulamıyordum. büyük beden mağazalarına servet döktüm resmen. dolabım şu an 48 beden onlarca elbise ve takımla dolu. şimdi onları giyince üzerime battaniye örtmüş gibi oluyor. çok mutlu oluyorum. umarım bidaha onları giymek zorunda olmam. okula sürekli giydiğim siyah bir pantolonum vardı. nerdeyse parçalanacaktı üzerimde. ben zayıfladıkça genişledi o pantolon.şimdi kocaman. ilk aldığımda dapdardı. içine zor girmiştim.
beni tetikleyen 2 olay oldu.
1.si bir gün markette benimle aynı zamanda doğum yapan bir vatandaşın sözleri oldu. bana tuhaf tuhaf baktı ve gerçekten sen misin, tanıyamadım, ne kadar kilo almışsın dedi. bu sösleri çok duymuştum ama kimseninki o kadar koymadı bana. kendisi hiç doğum yapmamış gibi incecik görünüyordu bense şişkonun teki olmuştum. öyle aşağılık hissettim ki kendimi. marketten içimden küfrederek çıktım ve o an zyıflamaya karar verdim.
ikinci olaysa bayramda memlekete gitmem oldu. beni her gören gülmekten kendini alamıyordu. bana dediler ki hep kendin yemişsin oğluna hiç yedirmemişsin. sen yeme artık ona yedir... başka bir akrabamın kızı, benle yaşıt. gülücükler saçarak odaya girip başköşeye oturdu. öyle zayıflamıştı ki, inanın bir deri bir kemikti ve suratı çok çirkin görünüyordu. ama bana dedi ki ay ne kadar şişmanlamışsın... ben ona diyemedim ki senin gibi zayıflayıpbu kadar çirkin olmaktansa şişman olmayı tercih ederim... ben şişmandım. 1-0 yeniktim. ona bişey demeye hakkım yoktu.
neyse step aerobik kursuna yazıldım. ve hemen kendimce bir diyet programına başladım. ilk başlarda hızla kilo verdim ama bunun farkedilmesi için 10 kilo vermem gerekti. derken diyetisyene başladım vedaha bilinçli beslenmeye başladım. bu sayede yağlarım da hızla eridi. toplamda 19 kilo verdim vedaha sanırım 14 kilo vermem lazımmış diyetisyen öyle diyor.
ben zayıfladıkça insanlar bunu farketmeye başladı. okuldaki öğretmenler hergün beni takdir ettiler. öğrenciler, hatta veliler bile beni tebrik ediyorlar. bunları duymak hızıma hız kattı. kendime güvenim geldi. okulda herkesle muhabbetim var artık. eskiden mutsuz, ağır, uyuz, içine kapanık biriydim. zamanla özgüvenim arttı. kendimi daha güzel hissetmeye başladım. ertık bir mağazaya gittiğimde büyük beden reyonuna gerek yok. 42 beden denediğim herşey üstüme oluyıor. hatta bol gelenler var. 40 bedene az kaldı. bilmem resimde nasıl görünüyorum ama hedefim 38 beden.
aylardır görmediğim kardeşim yanıma gelmişti. kapıda şok geçirdi. abla sana nolmuş dedi. çok sevindim. diyet yapmak beniçok zorlmadı. çünkü buraya hergün yazıyorum görmüşsünüzdür. sürekli yiyorum. spor da yapıncaçok dinçleştim. şimdilerde koşmaya bile başladım. eskiden bi odadan ötekine gitmek çok ağır gelirdi. şimdi çok sportmen oldum.
eskiden sürekli aburcubur yerdim. aertık yemiyorum. zayıflamaya yardımcı bir ürün filan da kullanmıyorum. sadece diyet ve spor yapıyorum. aslında yazdığım kadarkolay değil bu spor faaliyetlerim. eşim çok ağır çalışan biri ve ben oğlumu bırakacak kimse bulamıyorum. eşimi sürekli zorladım bana yardımcı olsun diye. iş saatlerini bazen bana göre ayarladı sırf ben spor yapayım diye. spor kursuma gidemediğim zamanlarda oğlumu arabasına koydum hızlı hızlı yürüdüm onunla beraber. yokuş aşağılarda koştum, yukarılarda zorlandım. çok uğraştım kızlar. çok sabrettim. sevdiğim pekçok yiyecekten vazgeçtim. ama şimdi bakıyorum da çok çabuk geçti zaman. incecik oldum. daha da çok kilo vermem lazım ama artık çok şükür kendime güvebiyorum. kocaman bi göbeğim vardı. otobüslerde baqna hamile snıp yer veriyolardı. şimdi göbeğim de küçüldü. yaşım 28. ama beni 35 filan sanıyorlardı eskiden. şimdi kaç göründüğümü bilemiyorum ama çok çok daha genç hisseediyorum. içimizdekiçocuğu şişko bir bedene hapsetmemeliyiz kızlar. çocuk ruhuna o beden yakışmıyor
incecik olmalıyız hepimiz. bu çok büyük birmutluluk. umarım bir gün hedefime ulaşırım. o zaman diyet başarı öykümü daha kapsamlı yazıcam ait olduğu bölüme. daha aklıma gelmeyen bisürü şey vardır eminim. aklıma geldikçe paylaşırım. belki bir okuyan olur da ilham alır diye yazıyorum kızlar.
çok teşekkür ederim.
geçmiş olsun ve selamlar bu aradaa.s.hanımlarrr günaydınnn nasılsınız bakalım
uma günü çok fena yandım çayla
göğüslerim olduğu gibi haşlandı oğlumu bilem emziremiyorum şimdi:gitme:
Şükürler olsun tekrar 90 ın altını gördüm.
Temizlik var bugün kayınvaldemde oraya gidiyorum herkeşleri çok öpüyorum. Hayırlı cumalar diliyorum.
Esen kalın -tatlicadiarzu-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?