Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

arkadaslar bise sorucam
kurufasulyeyi nekadar yiyebilirz? dün yedimde bi tabak yaninda sadece salata vardi pilav yok yani

Benim listemde 5 kaşık yazıyor tabii yanında iki dilim ekmek,salata ve yoğurt var...
sen sadece salata ve kurufasulye yediğin için bir tabak gayet normal..

Normal bir yemek tabağı zaten 6-7 kaşık alıyor..

Son düzenleme:
dilencii eşim bana sayaçlı atlama ipi almış..:) Çok istiyordum o iplerden..:)

İnsan şişko olunca gelen hediyelerde ilginç oluyor diimi..:))

Bugün leslieden sonra atladım zar zor 30 adet,inan dilim dışarlardaydı..Nasıl ağır bir beden kalkmıyor yerinden...:roflol:

teşekkür ederim ablacıma.s.

tebrik ederim.

yenacım girişmişsin yavaştan sevindim. ben de toparlandım bi iki kilocuk kaldı amakaydirigubbakcemile bu haftaya yetişir mi bilmemkafamçokkarıştı Şeniz

aaa:)) o nasıl bişeymiş duymadım hiç:)) ip atlayamıyorum ben öle hop hop:) aslında sporcu sütyeni almak lazım o zaman daha bi atraksiyon olacak sporlarımda:))

ip atlamanin baya faydasi var. 4 sene once 1 ay hergun 1000 kere atlamistim. 1 ayda 2 bedene kadar incelmistim.75 kilo idim fakat 60 ile 65 kilo arasi gosteriyordum.
suan yapamiyorum cunku kilom cok fazla oldugundan zorlaniyorum. onun yerine yuruyus ve plates yapiyorum bugun 3 gunum...

aaa:)) o nasıl bişeymiş duymadım hiç:)) ip atlayamıyorum ben öle hop hop:) aslında sporcu sütyeni almak lazım o zaman daha bi atraksiyon olacak sporlarımda:))

Yok bana sporcu sütyenide kar etmez...:))
Hesapladımda kızımı ve oğlumu toplam 3 yıl emzirmişim..E kilo al ver..Birde yapı olarakta öyle taş gibi değillerdi hiç bir zaman...
Durum vahim anlayacağın...:))

waoovv diyorum 1000 tane ha...

Mide Kelepçesi İle Kilo Vermek!

Özellikle ünlüler uyguladıktan sonra hızla yayılan mide kelepçesi, uzman olmayan kişiler tarafından uygulandığında, tehlikeli oluyor.

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz mideye kelepçe takma yöntemi, aşırı [Kalpleri topla, 2 milyon TL bonusu kaçırma!] kilolardan kurtulmak için bir kurtuluş oldu. Ancak ehil olmayan ellerde ve uygun olmayan bünyede yapıldığında öldürücü olabiliyor.

Obezite tedavisinde kullanılan yöntemlere bariatrik tedavi deniliyor. Bu tedavinin iki şekli var:Gıdaların emilmesine engel olan tedavi ve mide kısıtlayıcı yöntemler!

Mide kelepçesi olarak adlandırılan yöntem, mide kısıtlayıcı yöntemdir. Diğeri ise, endoskopi yardımıyla mide içine balon yerleştirmektir.

Mide kelepçesi, midenin hemen girişine, mideyi iki bölüme ayıran bir bant yerleştirmektir. Avrupa ve Amerika’da 10 yıldır uygulanmakta olan bir sistemdir.

Bu yöntemin uygulanabilmesi için, kişinin vücut kitle indeksi 35’in üstünde ve birlikte şeker hastalığı, uyku apnesi, obeziteye bağlı kalp hastalığı veya ağır eklem hastalığı gibi önemli bir hastalığa sahip olması gerekir. Bunun haricinde vücut kitle endeksi 40’ın üstünde olanlar, ağır depresyon gibi ruhsal hastalığı, alkol bağımlılığı, anesteziye engel olacak ağır kalp hastalığı olanlara, bu ameliyat uygulanamaz. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı kişilerde de bu operasyonu yapmak tehlikelidir.

Ameliyatta takılan bant silikon, bir halkadır. Bu bant dışarıdan yapılan enjeksiyonla daha sıkı hale getirilebiliyor. Ancak mide kelepçesi [Kalpleri topla, 2 milyon TL bonusu kaçırma!] taktıranların %10’unda, tekrar ameliyat gerektirecek sorunlar oluşuyor. Kelepçenin bandı mideyi tıkayabiliyor veya bant mikrop kapabiliyor.

Kelepçe yönteminin diğer yöntemlere göre komplikasyonları daha düşüktür. Ancak bu yöntem ve diğer yöntemlerde üzerinde dikkatle durulması gereken konular var:

Hasta seçimi

Cerrah seçimi: Bu ameliyatta başarıyı belirleyen, komplikasyonları azaltan en önemli faktör, cerrahın bu konuda deneyimli olmasıdır. Belli bir sayının [Kalpleri topla, 2 milyon TL bonusu kaçırma!] üstünde bu müdahaleyi yapmış olması ve her yıl belli bir sayıda yapıyor olması gerekir.

En az 5 yıldır aşırı kilolu olan ve cerrahi yöntemler haricinde her yolu denemiş ancak başarılı olamamış kişiler, diğer seçeneklerle ilgili sorun yoksa, bu ameliyat için aday olabilirler.

kızlar ben bir ara çok düşündüm bu kelepçe işini... ama daha önce üç kez ameliyat geçirdiğim için korktum ameliyat olmaktan...

Evde Kilo Vermenin Yolları

Yaz geldi, sıkı ve fit görünmenin tam zamanı! Pratik yöntemlerle evde kilo vermenin yollarını denemeye ne dersiniz?

Belinizi İnceltin!

Göbek ve bel çevresine toplanan yağ ve kilolardan kurtulmak istiyorsanız günde sadece 15 dakikaya ve bir oklavaya ihtiyacınız var.

Oklavayı ensenize denk gelecek şekilde, yatay biçimde iki elinizle tutun. Ayakta olmak koşuluyla sağa ve sola doğru dönün.

Bu pratik yöntem hem belinizi inceltmeye hem de kol kaslarının çalışmasına yardımcı olur.

Basenlerinizi Küçültün!

Kalça ve basenlerinizdeki fazla kilolarla vedalaşmak için günde sadece 15 dakika ve bir yastığa ihtiyacınız var.

Halının üzerine yastığı yerleştirin. Sırt üstü biçimde halının üzerine yatın. Yastığın bel kısmınızdaki boşluğu doldurduğundan emin olun. Önce sağ sonra sol bacağınızı karnınıza doğru çekip bırakın.Bu yöntem sayesinde hem basenleriniz küçülecek hem de bacaklarınız sıkılaşacaktır.

Sıkı Görünün!

Tüm vücut kaslarını çalıştırmak, kilo vermek için en etkili ve basit yöntemlerden biri yürüyüş yapmaktır. Yürüyüş aynı zamanda kalp sağlığı için de faydalıdır.

Açık havada yürüyüş yapmaya fırsat bulamıyorsanız evin için de yapabilirsiniz. Günde ortalama 15 dakika hafif tempoda evin içinde yürüyebilirsiniz. Vücudunuz yürümeye alıştıktan sonra süreyi artırabilirsiniz.

Yürüyüş için diğer bir yöntem ise hafif yüksek bir sehpa ya da ters çevrilmiş bir kova üzerine basarak step yapmaktır. Step; tüm vücut kaslarını çalıştırır özellikle de basenlerinizin küçülmesini sağlar.

Ölçülü Beslenin!

Kilo vermenin en önemli püf noktası ölçülü beslenmektir. Dilediğiniz her yiyecekten küçük porsiyonlarla yiyin. Eğer kalorisi yüksek bir yemek yediyseniz; enerji yakmak için step, oklava ya da yastıkla çalışma egzersizlerini yapın.

Su İçin!

Cilt, vücut sağlığı ve kilo vermek için en büyük yardımcınız sudur. Günde ortalama 8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Su; hem vücuttaki yağların yakılmasını sağlar hem de iç organların sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Doğru Sporu Seçin!

Her sporun kendine göre bir güzelliği vardır. Önemli olan hangisinin size uygun olduğuna karar vermek!

Doğru Sporu Seçin!

Yürüyüş:

En sağlıklı egzersizlerden biridir. Üstelik formda kalmanıza yardımcı olur. Ancak yürüyüş yaparken giyiminize dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca spor amaçlı yürüyüşlerin, çok sert olmayan zeminlerde yapılması gerekir. Beton ve asfalt zeminlerde yapılan yürüyüşler, eklemlerde ağrı ve kaslarda sertleşmeye yol açar.

Yürüyüşte, ortopedik bir spor ayakkabı giyilmelidir. Bu ayakkabılar, oluşabilecek eklem rahatsızlıklarını azaltır. Yürüyüş ayakkabıları, ayakları serin tutar ve kolayca giyilebilir olmalıdır. Suni deri veya deriden yapılır, bileği destekler. Tabanda çelik takviyesi vardır. Bu ayakkabılar, bileğin incinme ve burkulma riskini en aza indirirler.

Giyeceğiniz eşofman veya taytın sıcak tutması, az nemlenmesi ve kolayca kuruyabilmesi gerekir. Yaz aylarında şort da giyilebilir.

Yürümek, 1 saatte 200 kalori yaktırır.

Trekking:

Doğada yapılan yürüyüşlere denir. Yürüyüş sporunda dikkat edilenlere ek olarak, şapka, yağmurluk, gözlük gibi aksesuarlar eklenir. 1 saatte 430 kalori yaktırır.

Yoga:

Son yılların gözde sporlarından biridir. Hem vücudu, hem ruhu dinlendirir. Yoganın da özel kıyafetleri vardır. Ana fikri rahatlamak [Kalpleri topla, 2 milyon TL bonusu kaçırma!] üzerine kurulu olan yogayı yapmak için, kıyafetlerin de rahat olması gerekir.

Üstü fazla sıkmayan kıyafetlerin giyilmesi gerekir çünkü rahat nefes almak önemlidir. Kıyafetlerin yapıldığı malzemeler terletmeyen, pamuklu kumaşlardan olmalıdır. Egzersizler sırasında vücudu serin tutmalıdır. Yoga eğer salonda yapılacaksa, esnek ayakkabılar tercih edilmelidir. Ortam müsaitse, yalın ayak olması daha iyidir.

Yoga 50 dakikada 144 kalori yaktırır.
Doğru Sporu Seçin!

Çağımızın modern insanı, spor yapmanın ne kadar gerekli olduğunun farkına vardı. Ancak hangi sporu ve nasıl yapacağınıza karar veremiyorsanız,

Doğru Sporu Seçin!

Yüzme:

En sağlıklı sporlardan biri olan yüzme, mevsim değişikliğinden de etkilenmez. Yazın deniz ya da açık havuzlarda yapılabildiği gibi, kışın da kapalı havuzlarda rahatlıkla yapılabilen bir spordur.

Yüzmeyi spor olarak seçtiğinizde, sahip olmanız gereken kıyafeti, yüzücü mayosudur. Bunun yanı sıra bone ve gözlük de profesyonel yüzücü için gereklidir.

Yüzme sırasında seçilen mayonun rahatlığı ve vücuda uygunluğu önem taşır. Hareketleri kısıtlamamsı gerekir. Lycradan yapılan mayolar, polyestere göre daha fazla vücudu sarar. Gözlük kullanımı ise, havuzun klorundan gözleri koruyabilmek içindir.

Yüzme, saatte ortalama 500 kalori yaktırır.

Tenis:

Dünyanın en sevilen sporları arasındadır. 7’den 70’e herkesin yapabildiği bir spordur. Vücudu çok zorlamadan yapılması ve kolay uygulanabilir olması sebebiyle tercih edilir.

Tenis kıyafeti seçerken, rahat hareket edilmesi gerektiği için, erkekler atlet ve şort, kadınlar ise şort veya etek tercih ederler. Eteğin altına giyilen tayt ise, kadın sporcunun iç çamaşırının görünmesini engeller.

Tenis ayakkabısı seçerken, burnunun dar olmamasına dikkat edilir. Fileye yapılan hızlı atak sonucunda, ayak baş ve ikinci parmak, ayakkabının ön tarafında sıkışır. Bu da zorlanmaya ve kanamaya sebep olur.

Tenis ayakkabısı, her zemine göre özel olarak üretilir. İdeal bir teniz ayakkabısının ön bölümü güçlendirilmiş olmalıdır. Tabanın temas eden bölgeleri yumuşak malzemeyle desteklenmeli, topuk arka ve yanlar da yumuşak olmalıdır.

Tenis oynarken şapka takılması, güneşin sporcuyu engellemesini önlemek içindir.

Tenis, 30 dakikada 117 kalori yaktırır.

mrb hazalim nasilsin :) diyetda$im benim
ben sanki strese girmiis gibiyim dün sabahla bu sabah kilom farkli cikti sinir oldum

sabah iki citir ekmek krem peynirle
saat1de bi porsiyon kurufasulye etli
saat 2bucuk gibi bi tabak salatali makarna arada pek zaman birakmadim biliyorrum ama herifcimle bidaha yedim

iyim sutem sen nasilsin.
ben bu hafta 2 kilo fazla ciktim. cok morelim bozulduydu sabah 95.0 ciktim yine morelim yerine geldi. plates yapiyorum 3 gundur acaba faydasinimi goruyorum.

kizlar sorum belki sacma olacak ama ip atlarken ^1 ciplak ayakmi atliyorsunuz iki halinin üzerinede felanmi benim altaki kadin cok hyuludu yukarda noluyor diye cikmasin :)))

kizlar sorum belki sacma olacak ama ip atlarken ^1 ciplak ayakmi atliyorsunuz iki halinin üzerinede felanmi benim altaki kadin cok hyuludu yukarda noluyor diye cikmasin :)))

Valla o meşhuuuurr 30 kilo verdiğim dönemde ben ip atlıyordum ama yazlıkta olduğum için bahçede :) ama evdeyken ben ip atlarsam herhalde bütün bina bize toplanır haha kaydirigubbakcemile3

Kızlar eğer rejim yaparken acıkmaktan şikayetçiyseniz ve aklınıza sürekli yemekler geliyorsa yazdığım yoğurt-zencefil-zerdeçal-tarçın karşımı sabah akşam küçük bir kase yiyin inanın yemek aklınıza bile gelmiyor. Toksunuz ve acıktığınız aklınıza bile gelmiyor. Bu akşam yürüyüşe de başladım 1 saat yürüdük inanıyorum bu kilolar benimle beraber olmayacak artık ...

kızlar bu işin sporsuz olamayacağı kanaatine vardım veee salı günü başlamak üzere salona yazıldım bugün kaydirigubbakcemile2

kardiyo çalışıcam ayrıca kas geliştirme için özel aletler ve sauna var veeee tabiiki en sevdiğim sporum yüzme için de havuz üstelik kadınlarla erkekler için ayrı salonlar var yani mayo giymeyi dert etme yok kaydirigubbakcemile3

salı günü yeni bir hayata başlıyorum ve nefes egzersizlerine

ilaçlarımla da küsmem anlam kazancak böylece malum kestiğim ilaçlar insülin direncinden pcosa kadar pek çok şeyin tedavisi içindi ki bunların hallolduğu tek zaman benim düzenli gittiğim bir aylık spor zamanıdır (teee iki yıl önce) artık altı aylık bir program olur diye düşünüyorum bakalım

yani normalde günde üç saat falan uyuyorum ders çalışmaktan motivasyonum gitmedi salıya kadar salıya kadar diye sayıklayıp duruyorum

çikolatalı pasta hayatımda yediğim en güzel pastaydı bu arada uzun zamandır yemiyorum artı hakettiğim bişiydi çok mutlu oldum kızlar ben senağlama

cumaya az kaldı bakalım bu hafta ne olcek yaff alkisalkisalkis hadi kızlar dayanalımmmm az kaldııııı:)))))))))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…