Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Evet Allah'tan her şeyin hayırlısını istemek hayır murat etmek hayır dualarda bulunmak olması gerekendir. Yalnız dualarda kesinlik ve ne istediğini bilmek ve o duanın kabulü için ameller işlemek daha tesirlidir. Zira Allah'ın murad ettiği hayırlı şeyler senin imanın kuvvetinin ve sabrının ötesinde şeylerde olabilir.

Tirmizi şerhi Tuhfetü’l-Ahvezi’de bu hadisle ilgili olarak şu açıklama yer almaktadır:

“Sen Allah’tan bela (sıkıntı) istedin, çünkü sabır sıkıntıdan sonra gelir. Allah’tan afiyet iste, çünkü bunun kapsamı çok daha geniştir. Zira herkes belaya (sıkıntıya) sabredemez.

Görüldüğü üzere Allah'tan sabır istediğinde duanın kabul olması durumunda önce sabredeceğin bir iş ile karşı karşıya kalırsın ve sonra sana buna karşı dayanma gücü Allah verir.

Ya Rabbi! acizim aciz olanı istemiyorum Fakirim fakir olanı istemiyorum ruhumu sana teslim ettim gayri istemiyorum istiyorum fakat senin ezeli ve ebedi rahmet hazinendir istiyorum katında zerreyim fakat senin ebedi şefkat ve merhametini istiyor yalvarıyorum kaldıramayacağım yüklerin altından beni kurtar bana huzur afiyet ihsan eyle senin yolunda istikamet üzere yürümeyi ve alnımın akı ile huzuruna ulaşmayı nasip eyle deyin. Ve dualarınızı bu mahiyette çoğaltıp zenginleştirin. Cenabı Hak maddi ve manevi genişlik ilim ihlas ve amel nasip eylesin.
Alıntıdır

Umarım faydalı olmuştur kızlar

Olmaz olur mu, hiç bilgim olmayan bir konuydu. Şuan mesela eşimin işleri oyle çok ki, kışın parasal anlamda sikintiya düşüp cok dua ettim. Kendi kendime diyorum yanlış mi dua mi ettim
Şimdi allahim sen eşime kolaylik ver, dayanma gücü ver diyorum. İnşallah yanlış yapmıyorumdur...

bugun sabah erken uyandim sole bir bakim ddm uzun zamandir tartidan uzak kalmistim ya ozlemisim iyi gidiyo sanki bugün 83, 200 ciktim ozel bisey yapmiyorum hersey yiyorum tatlida dahil ama cok az yiyorum

O konuda bende çok düşündüm. Engelli insanlara bakamayan dayanamayan insanlara içten içe üzülür kızardım. Cahil cahil dusunmusum. Değil engelli sağlam insana tahammül etmek bile zormuş anlamamisim. Hayat işte herşey deneyim üstüne. Bilmeden altına girdiğim tüm yüklerin iptali için dua ediyorum artık.

15 Nisan 2022

sahur 04.00
2,5 dilim yumurtalı ekmek
keçi peyniri + 2 kalamata yeşil zeytin
domates salatalık biber
2 ceviz + 3 küçük kuru incir

iftar 19.55
1 kase hamurlu yeşil mercimek çorbası
yumurtalı karışık ot (ıspanak-soğan-pırasa)
çoban salata
1,5 dilim ekşimaya ekmek
fındıklı çikolata

şimdi kabuk tarçınlı yeşil çay

1 lt su
12.500 adım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…