Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Oooyyyy oyyyyy,kısırmı didin,patates salatasımı didin...ayol obez olmak ne yaman çelişki..her şeymi sevilir,istenir...:))))

Beyzusçum iki gündür ekşimkli biberden yapıyorum kahvaltıya,çoluk çocuk yiyoruz ayıla bayıla..Hele kızım bayıldı..Ben yumurta kırdım..nefis bişey oldu..:) Eşimde çok sevdi..Ekşimik diyorum,o ne demek diyo bana..:))) Sonra lor dedim, haaaa yapıyor..:roflol:

Afiyet olsun canım.Çok ta faydalıdır...Babam emekli olmadan önce peynir üreticisiydi.Mandıramız vardı yani.Lorun yapılışını bilirim.Peynir mayalandıktan sonra süzülmeye bırakılır.Süzülen peynir suyu az yağlı bir protein karışımı halindedir.Yüksek ateşte uzun süre kaynatılıp bu protein çöktürülür.Al sana ekşimik...cokacimcoook

meruse,nasılsın nasıl gidiyor yüzme.??

YENACIĞIM ;
Sana gece gece bir batı trakya böreği tarifi vereyim mi? Aslında hem börek hem tatlı.Öğren ama yapma çooookkkk kalorili.Bizde bayramlarda yapılır.Tabii bal kabağı bulunan bayramlarda.
Tatlının etnik adı(pomakça) TİKVENİK....Türkçesi BALKABAĞI BÖREĞİ.

Tuzsuz börek yufkası hazırlanır.
Bal kabağı rendelenip az şekerle pişene kadar kavrulur.
Balkabağı rendesi yufkaların arasına döşenir veya kol böreği şeklinde hazırlanır.(kol böreği şeklini tavsiye ederim)
Yufkanın araları ve üzeri az yağlanır ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Sıcakken üzerine şerbet serpilir.Avucuna şerbet alıp üzerine biraz serpiyorsun.Haşlama şeklinde dökmüyorsun.Biraz ısalnması yeter.Ilıkken üzerine başka bir tepsiyi kapak gibi örtüp soğumasını bekliyorsun.Süper bir lezzet oluyor.

meruse,nasılsın nasıl gidiyor yüzme.??

simdilik iyi yenacim haftada 1 defa 2 defada fitness bakalim sabah yine fitness ver bakalim insallah boyle devam ederiz ama malesef bogazim hala acik cok fazla kisamiyorum en azindan aksamlari yani en zorda aksam.

sen nasilsin?

BEYZUSÇUM aldım tarifi..hazır yufkayla olur değilmi...?

Bal kabağı çok faydalı,yemezsem bile yapmayı düşünüyorum,çocuklar için..

Çünkü normalde yaptığım kabak tatlısını yemiyorlar..Bir kez çorbasını denedim tarhana diye yutturayım dedim..Olmadı..:))))

Çok sağol canım benim...

simdilik iyi yenacim haftada 1 defa 2 defada fitness bakalim sabah yine fitness ver bakalim insallah boyle devam ederiz ama malesef bogazim hala acik cok fazla kisamiyorum en azindan aksamlari yani en zorda aksam.

sen nasilsin?

Çok iyi canım yaptığın sporlar harika...

Bende bugün epey abarttım yemekte..Olsun önemli olan uzatmamak..:))

Hazır börek yufkası tuzlu oluyor.Baklavalık olanlar tuzsuz.Baklavalık al istersen...
Çocuklar yesin bari.Gerçekten faydalı besin.Severlerse tabii.

Çok iyi canım yaptığın sporlar harika...

Bende bugün epey abarttım yemekte..Olsun önemli olan uzatmamak..:))

Sporu ihmal etmemek gerekiyor.Kaçamak yapsakta spor yapınca hemen depolanmıyor galiba..Ben bu günden itibaren yaptığım yürüyüşleri dakikasından,km sine yaktığım kaloriye ve günlük kilo durumunu kaydetmeye karar verdim.Cuma günleri sizlere yazacağım.Belki motivasyonumu pozitif yönde etkiler.
Göbişim yumuşamaya başladı.Bu dalgayı kaçırmamam lazım.

Günaydın millet,

Huzurlu,sağlıklı,az kalorili,bol hareketli bir hafta diliyorum..
Mesajıma son verirken büyüklerin ellerinden,küçüklerin gözlerinden öperim..:))))

beyzus cum çok teşekkür ederim okurken çok mutlu oldum güldüm :)) hatta teşekkür ederim :) çok doğru sölemişsin hafif bi gripal durumdu ve geçti gitti :))
banu cum sana da çok teşekkür ederim :) iyi ki varsınız ve sizleri iyi ki tanıdım, yanımda olduğunuz için de HEPİNİZE teşekkür ederim sizleri seviyorum :)

veeeeeeeeee herkeslere günaydııııııınnnn opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
bgn ank da güneş açtı günler sonraaaa çok soğuktu hava bgn henüz çıkmadım nasıl bilmiorum ama çok güzel görünüyo... bugün bu güneşin günler sonra benim için doğduğuna inanmak istiyorum yeni bi haftaya başlıyoruz, yeni bi hayat var önümde vee herşeyin çok güzel olacağına inanıyorum, bugün bi mutluluk var içimde :))
allahım hepimizi güzel olan şeylerle karşılaştırsın hep iyi olan şeyleri versin hep sizlere.. ve banadaaa :) opuyorumnanaktan

sen nasilsin?

meruseciğim canımm tatlı,hamurişi,pirinç,patates ve unlu mamillerden uzak durmayı başarabilirsen iştahın açık olmuyor ama bunlara hayır diyebilmek de mesele tabi

Bugün heyecanlı bir gündü benim için çünkü doktora gittim :)

Tahlil sonuçlarımda korkulacak bir şey yokmuş ama acilen diyet yapmam gerekiyor. Şeker hastalığı yok ama bu şekilde beslenmeye, deli gibi karbonhidrat almaya devam edersem şeker hastası adayıyım. Bu yüzden forumdaki karbonhidrat diyetine benzer bir şekile karbonhidrat kısıtlamasına giderek diyet yapacağım, aynı zamanda yiyeceklerimim çok yağlı olmaması da önemli. Günde 8 km yürüyüş yapmam gerek akannehirdelikafadulden Doktor bu konuda pazarlık kabul etmiyor kaydirigubbakcemile3 Karbonhidrat diyetinde protein biraz ve yağ biraz daha fazla alındığından spor şart. Böylelikle HDL yükselirken LDL de kolayca düşüyormuş :) Bir de psikiyatri bölümüne de gönderdi beni. Kilo vermek sadece biyolojik değil psikolojik bir durum olduğundan gitmem gerek. Uzman, 3 ay boyunca tartıya çıkmayacaksın dedi delikafaduldendelikafadulden O kadar direttim, inat ettim ki 1 ayda anlaştık kaydirigubbakcemile3 Ama buna uyamaz da sürekli tartıya çıkarsın hiç zahmet edip de gelme, zaten diyetine sadık kalamayacaksın dedi kaydirigubbakcemile3 Hayatımdaki mutlulukları ve üzüntüleri hep kilom üzerine kurmuşum. Sabah tartıya çkınca kilo vermişsem mutlu, vermemişsem mutsuz olup yemeğe saldırdığımdan bundan vazgeçmem ve suyu akışına bırakmam gerek :) Ayda bir kez tartıya çıkıp da aslında yapamam, ben kilo veremem derken kilo verdiğimi görünce bu işe sarılı peşini bırakmayacakmışım:) Hala inanamıyorum ama bekleyip göreceğiz :)

Her şeyden biraz biraz yiyeceğim, tartıya çıkmayacağım ve bol yürüyüş yapacağım. Bir de su içmiyordum nerdeyse. Mutlaka içmek gerekiyormuş, olmazsa olmazlardan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…