İyiyim ama çok yorgunum,,Sırtım bayağı ağrıyor..
Bizimkilerin gelmesini bekliyorum..:)
Çok haklısın canım....Tüm hatamız bu galiba.Kısa zamanda fazla kilo verelim istiyoruz.Sabırsızlanıyoruz doğal olarak.Haklıyız ama doğru değil sonuçta....
Geçen yıl bizim kliniğe misafir olarak gelen bir diyetisyen bana özel bir diyet vermişti.
Haftada 1 kilo vermiştim.Yaşımı,tansiyonumu ve hashimato tiroidi oluşumu göz önüne alarak yazdığı bir diyetti.
Önümüzdeki pzartesinden itibaren onu uygulamak istiyorum.Yazılanların tümüne uyacağım.Bütün bunları yersem kilo alırım demiştim diyetisyene o da bana tamda bunları ve bu miktarda yemediğin için kilo alıyorsun demişti.Tam uyguladım ve kilo verdim.Arzu eden arkadaşlarolursa paylaşırım.Özellikle tiroidi yavaş çalışanlar için faydalı olduğunu söylemişti.Tabii benim yaşımı,kilomu da hesaba kattı tabii.
Paylaşırsan çok sevinirim :) Bizim için de güzel bir alternatif olur hihoyyyt Diyetisyen bu diyeti verdiğinde kaç kiloydun? Bir de boyun kaç? BKİ önemli çünkü :)
Çok haklısın canım....Tüm hatamız bu galiba.Kısa zamanda fazla kilo verelim istiyoruz.Sabırsızlanıyoruz doğal olarak.Haklıyız ama doğru değil sonuçta....
Geçen yıl bizim kliniğe misafir olarak gelen bir diyetisyen bana özel bir diyet vermişti.
Haftada 1 kilo vermiştim.Yaşımı,tansiyonumu ve hashimato tiroidi oluşumu göz önüne alarak yazdığı bir diyetti.
Önümüzdeki pzartesinden itibaren onu uygulamak istiyorum.Yazılanların tümüne uyacağım.Bütün bunları yersem kilo alırım demiştim diyetisyene o da bana tamda bunları ve bu miktarda yemediğin için kilo alıyorsun demişti.Tam uyguladım ve kilo verdim.Arzu eden arkadaşlarolursa paylaşırım.Özellikle tiroidi yavaş çalışanlar için faydalı olduğunu söylemişti.Tabii benim yaşımı,kilomu da hesaba kattı tabii.
Ellerine sağlık.Sağlam temizlik yaptın.Güle güle kirlet derler ama ben demem.Güle güle temiz kal canım......
Bu kadar işten sonra sırt ta bel de ağrıyor tabii.Umarım yarın dinlenmiş ve ağrısız uyanırsın.Geçmiş olsun canım....
çok sevindim çok daha önce burada olan nevra 73 arkadaşımız hamileymiş mezun olup ayrılmıştı aramızdan 9 sene sonra .topikleri gezerken gördüm allah herkeze tatırsın inşallah
bugün yediklerim
Sabah 1 diliekm peynir dom sal
Ara 1 mandalina 1 grisini
Öğle 1tabak buğday çorbası 1 dilekm
Ara 1 mandalina 2 tane grisini
Akşam 1 tabak bulgurlu ıspanak 3 yk yoğurt 1 dilekm salata
Ara öğün henüz yapmadım
45 dk leslie yaptım 2 tane yeşil çay offf lütfen beni terkedin kilolar:sinifsinif:
İyiyim tatlım......Sen de iyimisin.Geçmiş sayfalara bakıyordum....
Hepinize iyi akşamlar...
Meyracığım;
Kan şekerinin düştüğünü hissedersen şeker yerine 1 ince dilim kepek ekmeği ve yanında peynir ye.Yavaşça normal seviyeye gelir şekerin;eğer şeker yersen aniden yükselir ve vücüt düşürmek için fazlaca insülin salgılar ve tekrar şekerin düşer ve acıkırsın.Bu kısır döngü devam eder hem fazla insülin salgılarız hem acıkırız.Nacizane paylaşmak istedim.Sen bilmezsin diye değil.Hatırlatmak istedim.
Tartını güle güle kullan.Cuma günü 1 kilo eksik gör inşallah...
Zamanla daha çok ortak noktamızın çıkacağı kesin kaydirigubbakcemile3
Afiyet olsun cokacimcoook Gelince yediklerini yaz lütfen :)
Tabii hemen yazarım canım.....
Sanırım bu kilolara yakındım.92 olabilir.
Boyum 1.60
Bir kahve yapıyorum hepimize ve hemen gelip diyet listesini yazıyorum...
SABAH KALKINCA: 2 Su bardağı su,1 kayısı,1 ceviz
1 SAAT SONRA KAHVALTI: 2 Dilim ince kepek ekmeği
2 Dlim peynir
Domates,salatalık,biber
ARA: 1 Meyva
3 Badem,3 ceviz
2 su bardağı su
ÖĞLEN: 100 gr haşlanmış veya ızgara et (tavuk,köfte veya balık)
Bol az yağlı salata
2 dilim kepek ekmeği
1 bardak ayran
3 ceviz,3 badem
2 bardak su
AKŞAM: Az yağlı sebze yemeği(1 tabak)
1 kepçe çorba ( unsuz çorba tercih edilecek)
Az yağlı salata (istediğin kadar)
1 su bardağı yoğurt/ayran/cacık
2 dilim kepek ekmeği
1 su bardağı su
Benim yaşımdan ve hypotiroidimden dolayı yoğurt ve peyniri bol vermişti.Arzu ederseniz azaltabilirsiniz.
BEYZUS'ÇUM paylaşırsan çok sevinirim..En azından fikir ediniriz..
Evet canım, güle güle kirlet derler değilmi..:)))
Çok rahatladım inan,çocukla çok zor oluyor o yüzden böyle uzadı,ikide bir bırakıp onunla oyun oynuyorum,yada besliyorum yada tuvalete tutuyorum..Bişeyler saçıyo,döküyo onları hallet..:))Kızıım okuldan geliyor ona yemek hazırla vs.
Yarın ütüler var,beyazlar yıkanıcak..Yıkanıcak diyorumda sanki elde yıkıyoruz...Çocukluğumu hatırlıyorumda annem elinde yıkardı mis gibi olurdu beyazlar..
Bende yalvarırdım anne noolur bende yıkayayım diye,bana küçük bir leğen almıştı çorapları ve mendilleri ben yıkardım..D (Eskiden mendil vardı değilmi beyzus'um,şimdi herşey kağıt oldu,çevreyi kirletip duruyoruz..)
banucum,buğday çorbasının içine nohut,yeşil mercimek ekliyormusun..?
Cevizde benim midemi rahatsız ediyor,çok severim ama yedikten sonra rahatsız edici boyutta yanma oluyor..(
Ve ben hala midem için doktora gitmiyorum..
Çocukluğum geldi aklıma şimdi.Mendillerimiz vardı.Okula giderken 2 tane mendil verilirdi.Birini kullanır birini temiz tutardık.Memdilimiz varmı diye öğretmen tırnaklarımızla beraber kontrol ederdi.O zaman bu temiz mendili çıkartırdık.
Babam hala kumaş mendil kullanır.Gerçi babacığım cep telefonu ,hesap makinası gibi teknolojik şeylerde kullanmaz;10-15 satır rakkamı kafadan toplar.Ben her gördüğümde tahsilimden ve kendimden utanırım.
Ah YENA ah naaaptın büle...Beni çocukluğuma götürdün;yol uzundu çooook yoruldum...kafamçokkarıştı
Yok canım buğdayları haşladım içine yoğurt yumurta 3 yk un koydum üstünede çok az yağda nane biber çok güzel olmuştu
Gayet güzel bir liste benimkine benziyor,bende ceviz 2 adetti,birde her öğün sebze grubu ve et grubu var benimkinde...
Şu mevlüdü atlat hayırlısıyla; hemen doktora git.Allah korusun dar bir zamanda canını sıkmasın.Hastalık bu ihmal etme lütfen.
Kendimi hallettim sana bile plan program yapıyorum bakarmısın.....:roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?