Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

geçen yediklerimi hesapladım 1900 falan yaptı az da yememiştim hoşuma gitti kafama yattı gibi saol

Evet anlatmak istediğimi sende yaşamışsın

o yüzden kalori takibi mantıklı

zamanla yediklerinin kalorisinin ne kadar olduğunu öğrendikçe

kalorisi fazla olanlardan az yemeye özen gösteriyorsun ve bunun karşılığınıda alıyorsun...

günaydınnnn kızlar
hayırlı cumalar....
kilo bildirimimi yapayım...:78:
yenacım...

bayram öncesi...99,8
bayram sonrası...105,3
bu hafta............101,3
ödemmiş demekki 4 kg gitti:79:

Yenacım dün akşam yazdım ama görmemişsindir belki Regli olduğum için bu hafta tartılmayacağım çok şişim beni izinli sayarmısın teşekkürler.

yenacım kilom 122 bayram sonrasında 124.5 olmuştum.ancak aldıklarımı vermişim bu hafta .sende kç kayıtlıyım hatırlamıyorum okadar çok alıp verdimki bu sıra

günaydin kizlar tartildim ama bebisin karnini doyurmamisdim dur dedim onu doyuram belki 100gr felan gider ama yok ibre hic oynamadi

26.11.10 kilom 86.8kg
spor yok (bebis pesinde kosuyom )

vermis olan kizlari tbr ediyorum bende bayramda ve hastaligimda deli gibi yediklerimi vermissim bunada sükür verdigimiz gr az gözüküyor gözümüze ama nerdeyse 3.5 margarin paketi vermisim

sen başla yeter gerisi gelir.. ben ist. dayım ama mağaza bakırköyün neresinde diye sormuyorum çünkü zayıflıcam nede olsa....
günaydın kızlar ben bu hafta 1 kilo verdim ve 102 oldum
tebrikleeeer...................
günaydın kızlar meyracım geçmiş olsun dikkat et kendine :94: kilo bildirimi yapayım 96 olmuşum yani 97 dim 1 kilo vermişim

günaydınnn bu hafta az ve öz vermişim yarım kilocukkk92.600 spor yokkkk
tebrikleeeer.....:..............:71
kızlar şu kalori hesabını yapan varmı aranızda arifeebeyle seferanın yaptığını biliyorum galiba bendemi yapsam acaba diyorum ? bilgi verirmisiniz
tavsiye ederim ...........
günaydın kızlar
kilo 79.2
spor 75 dk.
günaydınnnn kızlar
hayırlı cumalar....
kilo bildirimimi yapayım...:78:
yenacım...

bayram öncesi...99,8
bayram sonrası...105,3
bu hafta............101,3
ödemmiş demekki 4 kg gitti:79:
yenacım kilom 122 bayram sonrasında 124.5 olmuştum.ancak aldıklarımı vermişim bu hafta .sende kç kayıtlıyım hatırlamıyorum okadar çok alıp verdimki bu sıra
günaydin kizlar tartildim ama bebisin karnini doyurmamisdim dur dedim onu doyuram belki 100gr felan gider ama yok ibre hic oynamadi

26.11.10 kilom 86.8kg
spor yok (bebis pesinde kosuyom )
olsun canım devam et............

herkesi bi hamlede tebrik ettim oh beeeeeeeeee...........
sıra bana geldi
bayram öncesi 136.3
sonrası 137.8
şimdi 137.3 az olmuş ama olsun istikrar olsun da............:26::26::26::26::26: 500 gram yaaaa

spor 70 dk bu da az oldu dizlerim ağrıyor daha fazla olmadıııı

Son düzenleme:
saferan kalori takibini nerden yapıyorsun 2000 çıktı almam gereken en az ne kadar olmalı yani 1500 mü 1700 mü gibi

slm tombul ve güsel bayanlar

hepinize maşallah ne güzl vermişsnz bende tartı yok önüümz hafta bulup tartılcam aranıza katılcm inş
bugün misafirm gelio döktürdmof kalorii hsabı nasıı oluyokızlar

saferan kalori takibini nerden yapıyorsun 2000 çıktı almam gereken en az ne kadar olmalı yani 1500 mü 1700 mü gibi

Kalori Hesabı Nasıl Yapılır? Kaç Kalori Almalıyım?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kilo vermek isteyenler için basit bir kalori hesabı öneriyor. Gün içinde alınması gereken kalori miktarını (enerji kazanımı) şu basit formülle hesaplayabilirsiniz:

Alınacak kalori: sağlıklı kilo x 2 x 10

Alınması gerken kalori miktarı, sağlıklı kilonuzu 2 ile çarpıp, sonra 10 ile çarparak bulabilirsiniz.

Örneğin sağlıklı kilosu 75 kilo olan bir kişinin

75 x 2 x 10 = 1500 kalori (bir günde alınması gerken kalori miktarı)

Alınması gereken kalori miktarını belirledikten sonra, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu “500 kalorilik negatif kalori bilânçosu” yöntemi ile sağlıklı zayıflayabilirsiniz.

Hocamız, alınması gereken kalori miktarınızdan günde 200-300 kalori kısıtlaması yapmayı öneriyor. Sağlıklı ve fonksiyonel bir vücut için alınması gereken miktardan birazcık kısmalısınız.

200-300 kalori kısmak ne demek?

Yani gözünüze çok zor gelmesin:

Bir dilim ekmekte ortalama 50-70, bir tabak pirinç pilavında 350-400, bir tabak makarnada 400, bir kaşık zeytinyağında 120 kalori civarında enerji var. Bir kutu kolalı içecekle 150, orta boy bir pizzayla 600, bir fincan cafe latte ile 350 kalori kazanıyorsunuz.

Kola yerine su içerek, porsiyonlarınızı ufaltarak, ekmeği bir kaç dilim az yiyerek hedefinize ulaşabilirsiniz. Makarna üzerine mayanoz yerine domates sosu eklemeniz bile faydalı olabilir.

Kaloriden kısmak zayıflamak için yeterli mi?

Sadece kaloriden kısmak ve negatif kalori miktarını midenize yüklemek doğru olmaz. Peki 500 negatif kaloriye nasıl ulaşacağım?

200-300 kalorilik basit bir egzersiz ya da aktivite yapmanız yeterli. Gözünüzde büyütmeyin

35-40 dakikalık sıkı bir yürüyüş, ya da yüzme 200-300 kalori harcamanıza yetiyor. Dakikada 20 adım ile 40 dakika yapılan “power walking- hızlı yürüme” 40 dakikada 200-250 kalori harcatır.

Makul kalori kısıtlaması ve 250-300 kalorilik harcama ile günde 500 kalori kara geçerseniz, bu size bir haftada en az yarım kilo yağ kaybetmeyi sağlayacaktır. Evet su ve kas değil, yağ kaybını sağlayacaktır.

sorunuza lunaazul çok güzel cevap vermiş artı olarak kilo takibi yazın çıkan siteye üye olun hergün yediklerinizi kaydedin kopyalıyıp burayada yazın kontrol açısından yaptığınız egzersizleride kaydedin çok iyi oluyor............
teşekkürler...............

zaten kilo takibi sitesinde

gün içerisinde yaptığınız egzersiz, ev işleri vs. gibi aktiviteleride hesaplayacağınız bir bölümü mevcut

en azından günlük ne kadar artı ya da ekside kapattığını bilebiliyorsun...

peki en sağlıklı listeyi nerden bulabiliriz örnegin 1 elma şu kadar armut şu kadar gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…