geçen yediklerimi hesapladım 1900 falan yaptı az da yememiştim hoşuma gitti kafama yattı gibi saol
sen başla yeter gerisi gelir.. ben ist. dayım ama mağaza bakırköyün neresinde diye sormuyorum çünkü zayıflıcam nede olsa....Aynen canım bende kızıyorum ama kızdıkçada kısır döngüye giriyoruz.O da bizi yemeğe çeviriyor nasıl atlatıcaz bu dönemi bilemiyorum nasıl bir diet yapacağımada karar veremiyorum.Aklımda hep yemek ayyy çok pis boğaz oldum bennn hiç birşey kendime getiremiyor beni offfff:::((((((((
tebrikleeeer...................günaydın kızlar ben bu hafta 1 kilo verdim ve 102 oldum
günaydın kızlar meyracım geçmiş olsun dikkat et kendine :94: kilo bildirimi yapayım 96 olmuşum yani 97 dim 1 kilo vermişim
tebrikleeeer.....:..............günaydınnn bu hafta az ve öz vermişim yarım kilocukkk92.600 spor yokkkk
tebrikleeeer...................Klio verenleri tebrik ediyorum
Veremeyenlerde kendilerini üzmesinler haftaya cuma löp löp yağlarımız gidecek inşallah
Benim uzun bir süredir 85.300 ve yukarısı olarak gitti geldi
yaklaşık 2 ay ama bu hafta şeytanın bacağını kırdım
Bu hafta 84.500
Umarım devamı gelir ama gelmesi için elimden geleni yapıcam...
tavsiye ederim ...........kızlar şu kalori hesabını yapan varmı aranızda arifeebeyle seferanın yaptığını biliyorum galiba bendemi yapsam acaba diyorum ? bilgi verirmisiniz
tebrikleeeer...................günaydın kızlar
kilo 79.2
spor 75 dk.
tebrikleeeer...................günaydınnnn kızlar
hayırlı cumalar....
kilo bildirimimi yapayım...:78:
yenacım...
bayram öncesi...99,8
bayram sonrası...105,3
bu hafta............101,3
ödemmiş demekki 4 kg gitti:79:
tebrikleeeer...................yenacım kilom 122 bayram sonrasında 124.5 olmuştum.ancak aldıklarımı vermişim bu hafta .sende kç kayıtlıyım hatırlamıyorum okadar çok alıp verdimki bu sıra
olsun canım devam et............günaydin kizlar tartildim ama bebisin karnini doyurmamisdim dur dedim onu doyuram belki 100gr felan gider ama yok ibre hic oynamadi
26.11.10 kilom 86.8kg
spor yok (bebis pesinde kosuyom)
saferan kalori takibini nerden yapıyorsun 2000 çıktı almam gereken en az ne kadar olmalı yani 1500 mü 1700 mü gibi
saferan kalori takibini nerden yapıyorsun 2000 çıktı almam gereken en az ne kadar olmalı yani 1500 mü 1700 mü gibi
sorunuza lunaazul çok güzel cevap vermiş artı olarak kilo takibi yazın çıkan siteye üye olun hergün yediklerinizi kaydedin kopyalıyıp burayada yazın kontrol açısından yaptığınız egzersizleride kaydedin çok iyi oluyor............slm tombul ve güsel bayanlar
hepinize maşallahne güzl vermişsnz bende tartı yok önüümz hafta bulup tartılcam aranıza katılcm inş
bugün misafirm gelio döktürdmofkalorii hsabı nasıı oluyokızlar
teşekkürler...............Kalori Hesabı Nasıl Yapılır? Kaç Kalori Almalıyım?
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kilo vermek isteyenler için basit bir kalori hesabı öneriyor. Gün içinde alınması gereken kalori miktarını (enerji kazanımı) şu basit formülle hesaplayabilirsiniz:
Alınacak kalori: sağlıklı kilo x 2 x 10
Alınması gerken kalori miktarı, sağlıklı kilonuzu 2 ile çarpıp, sonra 10 ile çarparak bulabilirsiniz.
Örneğin sağlıklı kilosu 75 kilo olan bir kişinin
75 x 2 x 10 = 1500 kalori (bir günde alınması gerken kalori miktarı)
Alınması gereken kalori miktarını belirledikten sonra, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu “500 kalorilik negatif kalori bilânçosu” yöntemi ile sağlıklı zayıflayabilirsiniz.
Hocamız, alınması gereken kalori miktarınızdan günde 200-300 kalori kısıtlaması yapmayı öneriyor. Sağlıklı ve fonksiyonel bir vücut için alınması gereken miktardan birazcık kısmalısınız.
200-300 kalori kısmak ne demek?
Yani gözünüze çok zor gelmesin:
Bir dilim ekmekte ortalama 50-70, bir tabak pirinç pilavında 350-400, bir tabak makarnada 400, bir kaşık zeytinyağında 120 kalori civarında enerji var. Bir kutu kolalı içecekle 150, orta boy bir pizzayla 600, bir fincan cafe latte ile 350 kalori kazanıyorsunuz.
Kola yerine su içerek, porsiyonlarınızı ufaltarak, ekmeği bir kaç dilim az yiyerek hedefinize ulaşabilirsiniz. Makarna üzerine mayanoz yerine domates sosu eklemeniz bile faydalı olabilir.
Kaloriden kısmak zayıflamak için yeterli mi?
Sadece kaloriden kısmak ve negatif kalori miktarını midenize yüklemek doğru olmaz. Peki 500 negatif kaloriye nasıl ulaşacağım?
200-300 kalorilik basit bir egzersiz ya da aktivite yapmanız yeterli. Gözünüzde büyütmeyin
35-40 dakikalık sıkı bir yürüyüş, ya da yüzme 200-300 kalori harcamanıza yetiyor. Dakikada 20 adım ile 40 dakika yapılan “power walking- hızlı yürüme” 40 dakikada 200-250 kalori harcatır.
Makul kalori kısıtlaması ve 250-300 kalorilik harcama ile günde 500 kalori kara geçerseniz, bu size bir haftada en az yarım kilo yağ kaybetmeyi sağlayacaktır. Evet su ve kas değil, yağ kaybını sağlayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?