zeynep abla pış pışı falan denedim kitap okumalar sallanmalar ninliler son çağre bu ağlatma oldu. bilmiyorum dün gece 45 dakika ağladı. bu yukarıda yazdıklarımı bir anneler grubunda yazdım oooo neler neler yazmışlar insafsız anne saatlerce bebek mi ağlar otizimden bahseden bile olmuş. moralim bozuktu çok ama bu gece yani ikinci gece önce emzirdim sonra yatağına yatırıp onu nekadar sevdiğimi söyleyip odadan çıktım. hiç ağlama yok 10 dakika sonra uyumuştu ağlamadan hem de. işe yarar inşallah
beyzuş abla sana da teşekkür ederim yola girecek inşallah
kızlar ben çıkayım..eşimi yıkayıp tıraş etmem lazım..sonra yemeği ilacı..bayağı zaman alacak.en son ben banyo yaparım..
gaz sorunu yok benimkinin ama 1 (34 hafta 5 gün) ay erken doğdu ve ememediği için ilk üç ay ekstra çaba ile bebeğimi emzirme ile büyütmeyi başardım. dün 7 aylık oldu. ve yazdığım gibi 2-3 haftadır gece uykuları dahil 1 saat kesintisiz uyuyamıyor kucağımda bile. yöntem olarak ne deneyebilir bilemiyorum. ama ağlamak kadar uyuyamamak da problem bence. emzirerek uyutuyorum yatakta yanımda uyuyamıyor zaten. gecede en az 3 kere emziiriyorum. kucağımda 1 saat uyusa mızıldanmaya itip kakmaya başlıyor bir yerleri uyusuyor muhtemel. 4de 5 kadar yatağında uyuması için emziriyorum sallıyorum sonra alıp mememde uyutuyorum göysüm neredeyse günde 12 saat açık. hala kucağıma almadığımı yeterince bebeğime zaman ayırmadığımı düşünmüyorsunuz umarım. zaten çalışmıyorum da. tek amacım onu mutlu kılmak bu yöntemi maximum 3 gün süreceği yazıldığı için denemeye karar vermiştim. ama neyapacağımı bilmiyorum 3 aylıkken yatır kaldırıda denedim 2 saat kadar yoruldum bıraktım. pışş pıışş patt paatt zaten hiç olmadı.1 ay öncesine kadar yatağıma dayalı kendi beşiğinde yatıyordu. özetle bebeğimi kucaklamaktan yorulduğum yok yalnızca onun mışıl mışıl uyumasını dolayısı ile uyuyabilmeyi istiyorum neyazıkki süt ürertimi vucut ve akıl sağlığım için bu gerekli. ne yapmam gerektiğini bilemiyorum özetle. şimdiye kadar 4 saat kesintisiz belki 1 yada 2 kere uyuduğunu (7 ay da) ve ona benden başka kimsenin bakmadığını da eklemeliyim. ama teşekkür ederim yine de benimki biraz anneciBelki gazı vardır ondan ağlıyordur daha çok küçük benim yiğenimde uyumazdı gece bende kalıyordu bazen yalvarıyodum sanki anlar ya Ama o sitede sana söylenenler biraz abrtı olmuş okadarda değil
Banu senin transfer ne zaman olucak? Kesin gün verdilermi?
hayırlısı olsun belki ikizin olur.Yok canım ayın 22siyle 26 arası adet olucam adetten 13 gün sonraymış.
AVRUPA ŞAFAK HASTAHANESİNİ BİLEN VARMI ARANIZDA orda olucakta
gaz sorunu yok benimkinin ama 1 (34 hafta 5 gün) ay erken doğdu ve ememediği için ilk üç ay ekstra çaba ile bebeğimi emzirme ile büyütmeyi başardım. dün 7 aylık oldu. ve yazdığım gibi 2-3 haftadır gece uykuları dahil 1 saat kesintisiz uyuyamıyor kucağımda bile. yöntem olarak ne deneyebilir bilemiyorum. ama ağlamak kadar uyuyamamak da problem bence. emzirerek uyutuyorum yatakta yanımda uyuyamıyor zaten. gecede en az 3 kere emziiriyorum. kucağımda 1 saat uyusa mızıldanmaya itip kakmaya başlıyor bir yerleri uyusuyor muhtemel. 4de 5 kadar yatağında uyuması için emziriyorum sallıyorum sonra alıp mememde uyutuyorum göysüm neredeyse günde 12 saat açık. hala kucağıma almadığımı yeterince bebeğime zaman ayırmadığımı düşünmüyorsunuz umarım. zaten çalışmıyorum da. tek amacım onu mutlu kılmak bu yöntemi maximum 3 gün süreceği yazıldığı için denemeye karar vermiştim. ama neyapacağımı bilmiyorum 3 aylıkken yatır kaldırıda denedim 2 saat kadar yoruldum bıraktım. pışş pıışş patt paatt zaten hiç olmadı.1 ay öncesine kadar yatağıma dayalı kendi beşiğinde yatıyordu. özetle bebeğimi kucaklamaktan yorulduğum yok yalnızca onun mışıl mışıl uyumasını dolayısı ile uyuyabilmeyi istiyorum neyazıkki süt ürertimi vucut ve akıl sağlığım için bu gerekli. ne yapmam gerektiğini bilemiyorum özetle. şimdiye kadar 4 saat kesintisiz belki 1 yada 2 kere uyuduğunu (7 ay da) ve ona benden başka kimsenin bakmadığını da eklemeliyim. ama teşekkür ederim yine de benimki biraz anneci
üzülme diş çıkarıyordur diş çıkarırken huzursuzluk ishal ateş mızırdanmalar olabilir huy değiştirir moralini bozma her ağladığında kucağına alırsan sonra çok çekersin kucağına gelmek için mızmızlanırgaz sorunu yok benimkinin ama 1 (34 hafta 5 gün) ay erken doğdu ve ememediği için ilk üç ay ekstra çaba ile bebeğimi emzirme ile büyütmeyi başardım. dün 7 aylık oldu. ve yazdığım gibi 2-3 haftadır gece uykuları dahil 1 saat kesintisiz uyuyamıyor kucağımda bile. yöntem olarak ne deneyebilir bilemiyorum. ama ağlamak kadar uyuyamamak da problem bence. emzirerek uyutuyorum yatakta yanımda uyuyamıyor zaten. gecede en az 3 kere emziiriyorum. kucağımda 1 saat uyusa mızıldanmaya itip kakmaya başlıyor bir yerleri uyusuyor muhtemel. 4de 5 kadar yatağında uyuması için emziriyorum sallıyorum sonra alıp mememde uyutuyorum göysüm neredeyse günde 12 saat açık. hala kucağıma almadığımı yeterince bebeğime zaman ayırmadığımı düşünmüyorsunuz umarım. zaten çalışmıyorum da. tek amacım onu mutlu kılmak bu yöntemi maximum 3 gün süreceği yazıldığı için denemeye karar vermiştim. ama neyapacağımı bilmiyorum 3 aylıkken yatır kaldırıda denedim 2 saat kadar yoruldum bıraktım. pışş pıışş patt paatt zaten hiç olmadı.1 ay öncesine kadar yatağıma dayalı kendi beşiğinde yatıyordu. özetle bebeğimi kucaklamaktan yorulduğum yok yalnızca onun mışıl mışıl uyumasını dolayısı ile uyuyabilmeyi istiyorum neyazıkki süt ürertimi vucut ve akıl sağlığım için bu gerekli. ne yapmam gerektiğini bilemiyorum özetle. şimdiye kadar 4 saat kesintisiz belki 1 yada 2 kere uyuduğunu (7 ay da) ve ona benden başka kimsenin bakmadığını da eklemeliyim. ama teşekkür ederim yine de benimki biraz anneci
hayırlısı olsun belki ikizin olur.
gaz sorunu yok benimkinin ama 1 (34 hafta 5 gün) ay erken doğdu ve ememediği için ilk üç ay ekstra çaba ile bebeğimi emzirme ile büyütmeyi başardım. dün 7 aylık oldu. ve yazdığım gibi 2-3 haftadır gece uykuları dahil 1 saat kesintisiz uyuyamıyor kucağımda bile. yöntem olarak ne deneyebilir bilemiyorum. ama ağlamak kadar uyuyamamak da problem bence. emzirerek uyutuyorum yatakta yanımda uyuyamıyor zaten. gecede en az 3 kere emziiriyorum. kucağımda 1 saat uyusa mızıldanmaya itip kakmaya başlıyor bir yerleri uyusuyor muhtemel. 4de 5 kadar yatağında uyuması için emziriyorum sallıyorum sonra alıp mememde uyutuyorum göysüm neredeyse günde 12 saat açık. hala kucağıma almadığımı yeterince bebeğime zaman ayırmadığımı düşünmüyorsunuz umarım. zaten çalışmıyorum da. tek amacım onu mutlu kılmak bu yöntemi maximum 3 gün süreceği yazıldığı için denemeye karar vermiştim. ama neyapacağımı bilmiyorum 3 aylıkken yatır kaldırıda denedim 2 saat kadar yoruldum bıraktım. pışş pıışş patt paatt zaten hiç olmadı.1 ay öncesine kadar yatağıma dayalı kendi beşiğinde yatıyordu. özetle bebeğimi kucaklamaktan yorulduğum yok yalnızca onun mışıl mışıl uyumasını dolayısı ile uyuyabilmeyi istiyorum neyazıkki süt ürertimi vucut ve akıl sağlığım için bu gerekli. ne yapmam gerektiğini bilemiyorum özetle. şimdiye kadar 4 saat kesintisiz belki 1 yada 2 kere uyuduğunu (7 ay da) ve ona benden başka kimsenin bakmadığını da eklemeliyim. ama teşekkür ederim yine de benimki biraz anneci
Senin yazdıklarını okuyunca tırstım valla birde ikiz olursahayırlısı olsun belki ikizin olur.
Sağol doğacım çok rahatladım vallamerhaba kızlar
banucum sevindim kafanın rahatlamasına hayırlısıyla alırsın kucagına
dalokaysmum canım benim büyük oğlan 2 yaşına kadar gece uyumadı desem yeridir her saat başı kalkardı doymuyordu az emip uyurdu 1 saat sonra yine belki doymuyordun senin bebişde yatarken gece mamaları var tok tutuyor onu bi denesen ?
bende banunun ikizi olur diyorum içimden
Yok canım ayın 22siyle 26 arası adet olucam adetten 13 gün sonraymış.
AVRUPA ŞAFAK HASTAHANESİNİ BİLEN VARMI ARANIZDA orda olucakta
üzülme diş çıkarıyordur diş çıkarırken huzursuzluk ishal ateş mızırdanmalar olabilir huy değiştirir moralini bozma her ağladığında kucağına alırsan sonra çok çekersin kucağına gelmek için mızmızlanır
daha önce anlatmıştım uyku sorunu yaşadığımızı dün akşam sonunda çıldırıp ferber(ağlatarak uyutma) yöntemini bebeğime uygulamaya başladım.
çünkü 7 aylık bebeğim her gecen gün bana daha bağımlı hale gelmeye
başladı önce gündüz uykularını kucağımda uyumak istedi, sonra gece
uykularını da. hafifce sallanan bir yatağı var. sallayarak yerinde
uyutalım dedim ki aslında memede dalıp konuyor, mızıldanırsa
sallanıyordu sallamayı bıraktığım an ağlamaya başladı. son haftalarda
iyice koptu. akşam saat sekiz de mama yedirip ki doktor açlıktan
uyanıyodur dediği için üstünede emzirdirdikten sonra 2 saate yakın her
15-20 dakikada kalkıp ağlama ardından 15 dakika sallanma rutini
yarattı. 10-10.30 gibi "uyudu tamamen" dediğimizde 1-2 saat sonra
kalkıp başından ayrılmaya izin vermemeyi adet edindi. 4-5 kadar
salladığım oldu. arkasından kucağıma alıp koltukta uyumaya başladım.
son bir kaç gece gece 8-12 arası odaında sallanmaya 12 sonrası
kucağımda koltukta uyumaya alıştı. e böyle haftalarca 1 saat
kesintisiz uyumayan anne sinir küpüne dönüşüyormuş. dün akşam yine
sekizde uyku ritüelini tamamlanıp yerine kondu uyutuldu aynı 15 dakika
da 1 uyan 15 dakika sallan derken saat 9 da yeter değip odadan çıktım.
tabi kıyamet koptu. telsiz bozulacak o derece. 5 dakika bekleyip öptüm
uyu falan dedim çıktım volum daha da arttı. tam 45 dakika böyle geçti.
5 dakikada bir yanına gidip seni seviyorum uyu falandedim. 10 gibi
uyudu. saat 12 de yatarken babaya sakın ağlarsa kucağına alma hafif
salla sakinleştir çık odadan deyip yattım. bir ağlamayla uyandım ki
belki 3-4 aydır ilk kes bebeğim 4 saat aralıksız uyumuş. koşarak
yanına gittim güzelce emzirdim. zatem memelerim şişmiş. tekrar bırakıp
çıktım biraz sesi geldi 1-2 dakikada uyudu 8 e kadar 2 defa daha
uyandı. öpüp bıraktım gene 3-4 dakikada uyuya kaldı. gündüz
uykularında da denedik ama 20 dakika kadar ağladı yine işin ilginci
kucağımda 30 dakikadan fazla uyumayan bebeğim onada şükür diyordum bu
gün iki uykusunuda iyi uyudu. Maşallah. ancak komşular bebeğe ne
oluyor çok ağlıyo diye kapma dayandılar onu da eklemeliğim
ne diyorsunuz deneyimli arkadaşlar
Senin yazdıklarını okuyunca tırstım valla birde ikiz olursa
Sağol doğacım çok rahatladım valla
Kız neler diyorsunuz inşallahhhhh dua edin bolbol
Ayşeebru senin ablan değilmiydi benmi yanlış hatırlıyorum? O hiç gelmiyo bu günlerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?