- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
şimdi sana ne desem ki cnm benim listen evet kısmen sağlıksız öğle yemeğin nerde bundan gitti listen ve diyet başlarında ki sanırım başındasın diyetin diyetisyenler ve benim diyetisyenim patatesi asla yedirmiyor bu iki sebze yok çorba yok et yok protein yok sabah akşam gibi bir diyet metobolizma hızın açısından çok sakıncalı bugün doymuş gibi olabilrsin ama 2 3 gün sonra bünyen tamamen alt üst olacak sinyal verecek ben de yasak olan bütün herşeyi yemişsin valla patates mısır diyet düşmanı yiyecekler az yemek ara yememek öğün atlamak bana asla yasak tabiki öneri için bunları yazıyoruzz kimse şunu bunu ye diye kimseye bişi diyemezz diyetisyene giden benim o diyor fakat bunu uygulamak bana değil mi zorla bişi yaptırılamaz kimseye hele de bana ben zorlamara aykırı biriyim tersini yaparım da yine yapmam o yüzden senin isteğin önemli bizimki ufacık bir dost tavsiyesinden ibaret az yemek kaslarının erimesine yol açacaktır bu da vücuduna büyük eziyettir sudan kaybedersin zayıflamazsın en kısa zamanda da vücut bu kaybı artı kilolarla geri alır arkadaş tavsiye
n sora
Ceco, bakhala emziriyorsan benim diyel listem sana uygun. Ben de 6 aylik bebek emziriyorum ve 87 civarindayim. Bana 2100 kalori verdi... Vallahi yedikce zayifliyorum yani o derece....
Sabah 3 dilim ekmek
2 kk peynir
1 yumurta (emzirdigin surece hergun yiyebilirsin dedi)
Domates salatalik
Cay
1 tatli kasigi bal ve 5 zeytin ya da 5 findik.
Donusumlu olarak 200 ml sut ile 80 gr nesfit yiyebilirsin
Ara 2 meyve 2 potibor
Oglen sinirsiz sebze yemegi ( 1 kilo sebzeye 1 corba kasigi yag ile hazirlanmis olacak)
Sinirsiz yagsiz salata
3 dilim ekmek
1 kase yogurt
Ara 2 meyve 1 bardak sut 4 potibor
Aksam 4 kofte kadar et ( veya peynir veya 1 kofte yerine 1 yumurta)
Sinirsiz salata
3 dilim ekmek
Ara 2 meyve 2 potibor
Emzirmeyi birakmak isteme, emzirdigin icin hergun ilave 500 kalori yakiyorsun... Yani 2 saat spor yapmis gibisin...onun icin verebildigin kadar sut vermeye calis. Ben en az 14 ay verecegim, digerlerine de oyle vermistim.
Haftada 5 gun 30 dakika tempolu yuruyusten fazla istemiyor benim diyetisyen
2 kasik pilav- makarna - kisir - bulgur bir dilim ekmek demektir.
Yarim kocan misir da bir dilim ekmek.
5 zeytin ve 5 findik 1 tatli kasigi yag ediyor. Yani binlari yemedigin zaman, yagda yumurta yaparak yag hakkini kullanabilirsin bunlara gore ayarla menunu, 1 hafta dene , dua edersin....
Edwina. Semiran gayet guzel acikladi, takibediyor musun bilmem ama nerdeyse diyetin kitabini da yazdi bu kiz, sen de once " menulerinizi paylasin , fikir verin, yorum yapin " deyip sonra gene bildigini okuyarak 3 gun olumune ac kalip 1 hafta sonra da aramizdan ayrilacak gibi geldin bana...yaniliyor muyum demissin ya... Kulliyen yaniliyorsun ama sonuna kadar da sen bilirsin tabii...
Semiran ablanın dedikleri genelde okuduğum şeyler burada da,halim olsa daha çok yiyerek yapabilirdim ama midem almıyor bu aralar doğru düzgün hiçbir şeyi.Menü isteğim de hala geçerli ,ben onları yemeklere bakmak için istedim.Kendime uyarlayıp değerlendirmeyi düşünüyorum...Biliyorum iyi niyetlisiniz,teşekkürler...En azından bir hafta nasıl gidiyor bakmak istiyorum ama olmazsa dönmeyi denerim sizin gibi normale.
Önceki seferde yazmıyorken de devam etmiştim diyet işine ama bazı psikolojik nedenlerden dolayı bıraktım.Artık daha ağır nedenlerim olduğu için hiç yemek yemek istemiyorum,o yüzden hiç yememek olmayacağı için tekrar diyet işine dönmeye çalışıyorum...Yani bana kalsa aslında hiç yemek yemeyip hep uyumayı istiyorum fakat metabolizmam durur.Şimdi az da olsa yiyip hareket etmeyi seçtim o yüzden:/
Canım o ağır nedenlerin nedir bilmem ama kendine yapabileceğin en büyük kötülüktür bence hiç yemek yememek. Kendimden biliyorum çünkü bir dönem sırf sorunlar yüzünden depresyona girmiştim ve inan sabahtan akşama kadar bişey yemiyordum. Aynen senin dediğin gibi bütün gün koltukta uyukluyordum hatta hep aynı koltuğa oturmaktan koltuğun o tarafı da o dönem çökmüştü
İnan kendi kendime dua ediyordum ölsemde kurtulsam diye ama değiştirmek içinde kolumu kaldıracak halim yoktu.
Bir tek tualete kalkıyordum ve ev işi dahi yapmıyordum. Zavallı eşim ( şükür ki onla evlenmişim KVye rağmen) işten gelip yemek yapardı ve temizliği hallederdi. Ne zaman bana ya toparla kendini dediyse başlardım ağlamaya sen beni anlamıyorsun ne hissettiğimi bilmiyorsun diye. Bir gün o çok sevdiğim Ablamla ( karşı komşum) tanıştım ve inan hayatım değişti. Bana hiç bıkmadan usanmadan her gün uğrayıp kendimi toparlamam için bir piskolog gibi dinleyip öğütler verdi ve eski banunun geri gelmesini sağladı. Eşimle bile defalarca konuştu bana daha farklı yaklaşması için. Belki senin öyle bir komşun yoktur ama onun yerine bizler varız. Burada herkes herşeyini paylaşabiliyor rahatlıyor yeri geldiğinde farklı açılardan bakabilme imkanını yakalıyor. Motivasyonun yükseldikce inan iştahın bile normal seviyelere geliyor ve hayatta kendin için bişeyler yapabilmenin zevkini aldığında sağlıklı beslenme zor gelmiyor. Kilo vermesende kendini çok dinç hissediyorsun.
Ben ki hala 118 kilodayım hayattan inanılmaz zevk alıyorum ve ne olursa olsun bu kiloları verebileceğime inanıyorum.
İnanmak bana göre başarmanın yarısıdır ve eğer yarısını başardıysam diğer yarısıda benim elimde.
Sen gerçekten azimliysen ve kendin için iyi bişeyler yapmak istiyorsan denemekten söz etme sadece yap ve yapabileceğine inan. Bizler sana sonuna kadar destek oluruz zaten yeterki sen istikrarlı ol ve düzenli olarak burayı takip et. Semiran bişey söylüyorsa emin ol boş değildir buradaki bir çoğunun boş olmadığı gibi ama bunuda ancak buradakileri tanıdıkca öğreneceksin umarım.
Bir silkelen yaw toparlan aaaaa bak kızıyorum ama
( Yanlış anlama takılıyorum sana sadece. Burada kimse kimsenin kötülüğünü istemez)
Asuman ben mucveri tam abarttim. İspanaktan, patlicandan, mantardan, kirmizi caliston biberden filan yapiyorum artik... Super seyler cikiyor. Ucube gibilier ama lezzetli ve doyana kadar yiyorum. İcine 1 kase yogurt, 3 dilim ekmek hakkimi kirintiliyorum, hooop firina...bazen bir yumurta hakkimi da katip kabartma tozu da ekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?