Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Kızlar birde bişey daha var ;
Bugün herhalde çok fazla duygusalım. Aslında bazen haberleri hiç izlemek istemiyorum çünkü gerçekten çok kötü oluyorum ama bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasında diyemiyorum demekte istemiyorum zaten

Belki bir çoğunuz izlemişsinizdir Lösevin Bez bebek kampanyasını. Kenan İmirzalıoğlu o kampanyanın reklam yüzü olmuş. Lösev lösemili çocukların tedavilerini karşılayabilmek adına tüm lösemili çocukların anneleri ve hatta sanatcılar kendi elleriyle bez bebekler yapıp satıyormuş. Demin netten adresini buldum ve sizlerlede paylaşmak istedim.
Şu aralar benim imkanlar kısıtlı sayılır ama ayın başında allah nasip kısmet ederse en azından bir tane o bez bebeklerden almak istiyorum. Fiyatlar aslında çokda abartılı değil üstelik başka şeyler de alabiliyorsunuz lösevin yasal sayfasından.
Belki aramızdan birileri daha göz atmak ister diye linki eklemek istiyorum. KK kadınları olarak belki bu kampanyayı biraz daha yayıp biraz da olsa katkıda bulunabiliriz diye düşündüm tabi mümkün olduğu kadarıyla.

http://http://www.ispanak.com.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFA79D6F5E6C1B43FF3E9DC491BB11EB19

Son düzenleme:
Ceco, bakhala emziriyorsan benim diyel listem sana uygun. Ben de 6 aylik bebek emziriyorum ve 87 civarindayim. Bana 2100 kalori verdi... Vallahi yedikce zayifliyorum yani o derece....

Sabah 3 dilim ekmek
2 kk peynir
1 yumurta (emzirdigin surece hergun yiyebilirsin dedi)
Domates salatalik
Cay
1 tatli kasigi bal ve 5 zeytin ya da 5 findik.

Donusumlu olarak 200 ml sut ile 80 gr nesfit yiyebilirsin

Ara 2 meyve 2 potibor

Oglen sinirsiz sebze yemegi ( 1 kilo sebzeye 1 corba kasigi yag ile hazirlanmis olacak)
Sinirsiz yagsiz salata
3 dilim ekmek
1 kase yogurt

Ara 2 meyve 1 bardak sut 4 potibor

Aksam 4 kofte kadar et ( veya peynir veya 1 kofte yerine 1 yumurta)
Sinirsiz salata
3 dilim ekmek

Ara 2 meyve 2 potibor

Emzirmeyi birakmak isteme, emzirdigin icin hergun ilave 500 kalori yakiyorsun... Yani 2 saat spor yapmis gibisin...onun icin verebildigin kadar sut vermeye calis. Ben en az 14 ay verecegim, digerlerine de oyle vermistim.

Haftada 5 gun 30 dakika tempolu yuruyusten fazla istemiyor benim diyetisyen

2 kasik pilav- makarna - kisir - bulgur bir dilim ekmek demektir.

Yarim kocan misir da bir dilim ekmek.

5 zeytin ve 5 findik 1 tatli kasigi yag ediyor. Yani binlari yemedigin zaman, yagda yumurta yaparak yag hakkini kullanabilirsin bunlara gore ayarla menunu, 1 hafta dene , dua edersin....

Sağ olun dedikleriniz için.Mısırın yararlı olduğunu duymuştum ben,üstelik hafif.Sadece sindirim problemleri yaşayanlar için kötü olabiliyor;ben de yaşamıyorum çok şükür :) Patates işini ben de düşündüm ama haşlanmış ve az diye yedim.Sebze yok çorba yok et yok protein yok diyorsunuz ama her gün aynı olmuyor ki listem :/ Mesela dün yumurta yedim,mercimek yedim.Her gün hem sebze hem et hem çorba yemek pek mümkün gelmiyor bana Metabolizmam yavaşlamasın diye maydanoz ve pul biber desteği alıyorum yarından itibaren de yeşil çay almayı düşünüyorum.Bir de sürekli hareket ediyorum yani otursam bile bacaklarımı ve bazen kollarımı hareket ettiriyorum.Sürekli hareket halindeyken mümkün mü yine de metabolizma yavaşlaması?Daha şimdiden rahatlama ve sıkılaşmayla bacağımda da incelme var .

Ben birkaç ay önce ,bu kadar azimli değilken bundan bin beter bir menüyle diyet yapıyordum ama hareket ediyorum diye sürekli dinçtim.

Bir de verdikten sonra alma durumu var tabi dediğiniz gibi ama nedense korkmuyorum çünkü zayıf olduktan sonra da yemeğe yüklenmem ve tempom birkaç ay sonra bundan çok daha fazla artacak.Ayrıca kiloluyken spora gitmeyi insan pek istemiyor ama zayıflayınca spor salonuna yazılarak kilomu korurum diye düşünüyorum.

Yanılıyor muyum sizce :/

iyi akşamlar
bugün 40 dk yürüdüm
beyzacım geçmiş olsun inşallah güzel sonuçlar alırsın tedavinde canım
bide bişey sorsam nesfit k flakes yiyoruz ya bir porsiyonu kaç kaşık oluyor yani ne kadar yemeliyiz beni bir bilgilendirimisiniz

Asucum merhaba,

Normal kosullarda 4 tepeleme corba kasigina bir cay bardagi sut olmasi lazim. Bu sekilde 2 dilim ekmek ve yarim porsiyon sut ediyor.

Bana iki katini verdi ( ben torpilliyim)
8 kasik nesfit 80 gr. Ve 2 cay bardagi= 1 su bardagi = 200 ml sut verdi. Bu da 4 dilim ekmek + 1 porsiyon sute tekabul ediyor...

İyi dileklerin icin de tesekkurler...

Edwina. Semiran gayet guzel acikladi, takibediyor musun bilmem ama nerdeyse diyetin kitabini da yazdi bu kiz, sen de once " menulerinizi paylasin , fikir verin, yorum yapin " deyip sonra gene bildigini okuyarak 3 gun olumune ac kalip 1 hafta sonra da aramizdan ayrilacak gibi geldin bana...yaniliyor muyum demissin ya... Kulliyen yaniliyorsun ama sonuna kadar da sen bilirsin tabii...

teşekkürler beyzacım ben de 4 5 kaşık nesfit 1 bardak kadar sütle yapıyorum genelde duruma göre ayarlıyorum aslınsa süt ve ürünlerini seviyorum onlardan pek kısmıyorum ben bi zararını da görmedim peynir delisiyim yeri geliyo çökelek yeri geliyo ezine yiyorum sadece kaşarçokçok az bilmem doğrumu yapıyorum ama iyi kötü bi düzen oturttum kendime göre
ben de en kısa zamanda bi mutfak tartısı alacağım inş

Mutlus. Naber?

Ortisim yazamadim kac gundur de ben bu hafta 90 gdakika yuzdum 60 dakika da yurudum..iddiasizim...

Asu, benim kadin dedi ki, normal peynir porsiyonu 30 gr, 1 kibrit kutusu kadardir. Ama cok yagli olanlardan, kasar, kaskaval, ementhal vb gibi yiyeceksen 20 gr. Yemelisin bir defada dedi. Ben labne seviorm, 1 corba kasigi kadar 1 porsiyon oluyor. Krem beyazlardan, eritme peynirlerden uzak dur...

Ben bu aralar bulamaclar yapiyorum ... Oglen mesela sinirsiz sebze 1 tk yag, yogurt ve 3 dilim ekmek hakkimi, firinda sebze mucveri yaparak kullaniyorum. Cok lezzetli ve heyecan verici oldu... Ne cikacak diye firin basinda bekliorm...

mücvere bayılırım aklıma düşürdün ben de yarına yapayım bir kabak mücver peynir işini de kendimce dengeliyorum işte arada azcık krem beyazlardan sürüyorum ama 1 tatlı kaşığını geçmez

Listen gerçektende bana çok uygunmuş canım şimdiden çok teşekkür ederim. Benim küçük civcivim bayramın birinci günü ilk doğum gününü kutlayacak ve bende tıpkı senin dediğin gibi en azından bir 6 ay daha anne sütü alsın istiyorum. Daha fazla olursada yine sorun olmaz normal ek gıdalarıda yiyor nasılsa anne sütünüde tatlı niyetine içsin istiyorum. Zaten uyku saati geldimi başlıyor bana asılmaya süt vereyim diye.
Biraz eksik yediğim an sütümün azaldığını anında fark ediyorum o yüzdende yemekten kısmamak dediğin gibi çok mantıklı.
Belkide şu iki haftadır çok az yada hiç kilo kayıp etmememin sebebi de bu yetersiz beslenmemdir. Metabolizmam zaten neredeyse durma noktasında düzensiz beslenerek daha falza durdurmaya niyetim yok.

Kızlar ya iyiki varsınız bu sayede birbirimize ufakta olsa katkılarımız olabiliyor. Valla hepinizi okadar çok benimsedimki sanki ailemdensiniz. Karşı komşuma KKden bahsettim geçenlerde, sizlerin ne kadar cana yakın olduğunuzdan, birbirimize verdiğimiz moraldan ve paylaştığımız güzel bilgilerden. Kendin için yapabileceğin en güzel şeyi yapıyorsun dedi hatta istanbullu arkadaşların buluşmasından söz ettiğimde bir sonraki buluşmaya mutlaka sende git hatta istersen eşlik bile ederim dedi. Oda sizlerden iyi olmasın benim en kötü günümde bir an olsun yanımdan ayrılmıyor. Benden 16 yaş büyük bir ablam ama inanın Annem gibidir. Yüzümü biraz asık görsün yada sesimi telefonda biraz kötü alsın işini güçünü bırakır benimle ilgilenir. Kendime örnek aldığım mükemmel bir anne ve kusursuz diyebileceğim kadar dürüst bir insan. Sizlerden bahsettiğimde bile benim yarın ne olacağım nereye taşınacağım belli olmaz o yüzden mutlaka bu tür kaliteli insanlarla dostluk kur diye devamlı beni öğütler. Kim bilir belki bir sonraki buluşmaya gelebilirsem onuda yanımda getiririm ama papucumu dama atılmasından korkuyorum
Bağımlılık yaratan nadir insanlardan biridir tıpki sizler gibi.

Semiran ablanın dedikleri genelde okuduğum şeyler burada da,halim olsa daha çok yiyerek yapabilirdim ama midem almıyor bu aralar doğru düzgün hiçbir şeyi.Menü isteğim de hala geçerli ,ben onları yemeklere bakmak için istedim.Kendime uyarlayıp değerlendirmeyi düşünüyorum...Biliyorum iyi niyetlisiniz,teşekkürler...En azından bir hafta nasıl gidiyor bakmak istiyorum ama olmazsa dönmeyi denerim sizin gibi normale.

Önceki seferde yazmıyorken de devam etmiştim diyet işine ama bazı psikolojik nedenlerden dolayı bıraktım.Artık daha ağır nedenlerim olduğu için hiç yemek yemek istemiyorum,o yüzden hiç yememek olmayacağı için tekrar diyet işine dönmeye çalışıyorum...Yani bana kalsa aslında hiç yemek yemeyip hep uyumayı istiyorum fakat metabolizmam durur.Şimdi az da olsa yiyip hareket etmeyi seçtim o yüzden:/

Son düzenleme:
kızlar mutfakla pc arasında git gel yaparak zeytinyağlı dolma içimi hazırladım şimdi asıl mesele oyapraklar nasıl ve ne ara sarılacak bu akşam başlarsam taksit taksit yarın akşam yemeğine bitiririm

Asuman ben mucveri tam abarttim. İspanaktan, patlicandan, mantardan, kirmizi caliston biberden filan yapiyorum artik... Super seyler cikiyor. Ucube gibilier ama lezzetli ve doyana kadar yiyorum. İcine 1 kase yogurt, 3 dilim ekmek hakkimi kirintiliyorum, hooop firina...bazen bir yumurta hakkimi da katip kabartma tozu da ekliyorum.

Canım o ağır nedenlerin nedir bilmem ama kendine yapabileceğin en büyük kötülüktür bence hiç yemek yememek. Kendimden biliyorum çünkü bir dönem sırf sorunlar yüzünden depresyona girmiştim ve inan sabahtan akşama kadar bişey yemiyordum. Aynen senin dediğin gibi bütün gün koltukta uyukluyordum hatta hep aynı koltuğa oturmaktan koltuğun o tarafı da o dönem çökmüştü
İnan kendi kendime dua ediyordum ölsemde kurtulsam diye ama değiştirmek içinde kolumu kaldıracak halim yoktu.
Bir tek tualete kalkıyordum ve ev işi dahi yapmıyordum. Zavallı eşim ( şükür ki onla evlenmişim KVye rağmen ) işten gelip yemek yapardı ve temizliği hallederdi. Ne zaman bana ya toparla kendini dediyse başlardım ağlamaya sen beni anlamıyorsun ne hissettiğimi bilmiyorsun diye. Bir gün o çok sevdiğim Ablamla ( karşı komşum) tanıştım ve inan hayatım değişti. Bana hiç bıkmadan usanmadan her gün uğrayıp kendimi toparlamam için bir piskolog gibi dinleyip öğütler verdi ve eski banunun geri gelmesini sağladı. Eşimle bile defalarca konuştu bana daha farklı yaklaşması için. Belki senin öyle bir komşun yoktur ama onun yerine bizler varız. Burada herkes herşeyini paylaşabiliyor rahatlıyor yeri geldiğinde farklı açılardan bakabilme imkanını yakalıyor. Motivasyonun yükseldikce inan iştahın bile normal seviyelere geliyor ve hayatta kendin için bişeyler yapabilmenin zevkini aldığında sağlıklı beslenme zor gelmiyor. Kilo vermesende kendini çok dinç hissediyorsun.
Ben ki hala 118 kilodayım hayattan inanılmaz zevk alıyorum ve ne olursa olsun bu kiloları verebileceğime inanıyorum.
İnanmak bana göre başarmanın yarısıdır ve eğer yarısını başardıysam diğer yarısıda benim elimde.

Sen gerçekten azimliysen ve kendin için iyi bişeyler yapmak istiyorsan denemekten söz etme sadece yap ve yapabileceğine inan. Bizler sana sonuna kadar destek oluruz zaten yeterki sen istikrarlı ol ve düzenli olarak burayı takip et. Semiran bişey söylüyorsa emin ol boş değildir buradaki bir çoğunun boş olmadığı gibi ama bunuda ancak buradakileri tanıdıkca öğreneceksin umarım.

Bir silkelen yaw toparlan aaaaa bak kızıyorum ama
( Yanlış anlama takılıyorum sana sadece. Burada kimse kimsenin kötülüğünü istemez )

Öncelikle teşekkürler

Buradaki herkes bir şey bilip de konuşuyor zaten,ondan hiç şüphem olmadı,olmaz da :)

Neyse ki siz atlatmışsınız,düzelmişsiniz,sevindim buna.Benim yapım biraz hassas,hatta manyak .O yüzden bu hallere geliyorum İnanın bu atlatmış halim.Yani 2-3 haftadır ruh halim bünyemi çok etkiledi.Mide yanmalarım oldu,kalp ağrılarım oldu,çok şiddetli baş ağrılarım oldu vs.Son yaptığı da iştahıma oldu işte :) Önceden psikolojim bozulunca yerdim deli gibi,şimdi tam tersine döndü.Kendimi toparlama çabalarım bunlar şimdilik.Zamanla ne olacak hep beraber görürüz muhtemelen.

Bir de benim normalde öğle yemeği yada kahvaltı yapmama durumum var yıllardır.Üstelik evde tekken ben diyet yapmadığım zamanlar bile öğle yemeği pek yemiyordum :/ Çünkü insanın bazen yalnızken yiyesi gelmiyor.En büyük hatam zaten öğle yemeği eksiğimin olması ,biliyorum ama onun dışında mümkün olduğunca her şeyden koymaya çalışacağım,ki çalışıyorum da.Ama kendime gelsem de öğle yemeği koymam kolay olmayabilir.Üstelik sürekli çıkaracakmışım gibi şişiyorum az şeyleri yiyince de 2-3 gündür:/

Toparlarım inşallah.En kötü ihtimalle okullar açılınca 3 öğünüm oturur :) Ama siz de kızmayın lütfen bu kadar ablalarım

beyzacım ben de severim bu tarz şeyleri bana da uyar yani patlıcanın közlenmiş halini de çok seviyorum yoğurtlu yada salata şeklinde mantara da baylırım zaten yani hepsini seviyorum işte zaten bu hale boşuna gelmedim tatlı tuzlu ekşi herşeyi seviyorum ben galiba yaaaa

Edwina , madem abla diyorsun, o zaman yine yazmak zorundayiz demektir sana.... Yoksa gelip giden onca kisi arasind biz birkac kisi 4-5 aydir burdayiz ...

Depresyon tarif ediyorsun. Ben 38 yasindayim, bu sure icinde bir muhendislik bir isletme bolumu diplomasi aldim, 20 yillik bir iliskim, 3 cocugum var. Tahmin edersin ki heepimizin dertleri oldu, oluyor. Ben de bizzat 6 ay yesil receteyle depresyon tedavisi gordum..

Olan gene sana oluyor. Sen yine de ablalarini dinle, 5 alti ogun, her besin grubundan hergun alarak beslenmeye clis. Bu anormal beslenme sekilleri, kalcalarinda ve gobeginde yag olarak geri doner... Ozune in, normal bir beslenme duzeni oturt.

Eger psikolojin seni kontrol edemeyecegin kadar etkiliyorsa da bir psikiyatriste git. Kendine kotulukler etme....

Tombisler, ev ahalisi uydu. Firsat bu firsat derhal uyumaliyim. Zira kucuk oglum bugun asi oldu, bu gece toplasan 3 saat ya uyurum ya uyuyamam..

Mutlu yarin belki Ardiclievler'de bir arkadasima gidecegim. İki bebekle gozum yerse, sabahki ruh halime gore karar verecegim. Eger gecersem seni de arayim, bir kahve icer miyiz?

Kiskananlar catlasin.....

Cherry tam gidiyorken geldin be ortikim....

Nasil gidiyor? Bu hafta bombayi patlatmani bekliorm. Spordaki olcumlerin nasil cikti?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…