Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Abla,yaklaşık 1,5-2 senedir bazı aralar dışında mutsuz biriyim.Depresyonu daha çok geçen sene yaşadım.Şimdiki psikolojik sarsılmam çok daha güçlüydü;ama kendimi bastırmaya çalıştığım için fiziksel etkileri olmaya başladı.Eğer 1 hafta önceki gibi olsam ben de okuduğum yere dönünce psikiyatriste gitmeyi düşünüyordum .Çok şükür o halimden kurtuldum bazı şeyler sayesinde,o yüzden bu fikrimden vazgeçtim.Aslında bakarsak iştahımı kesmiş olmasından gayet memnunum ama...

İnatlaşmayı sevmem,hele zararıma olacaksa zaten gereği yok :) Yarından itibaren öğlen de yemeye çalışırım ama çok çeşitlilik yaratamam sanırım.Normalde de yemekleri karıştırmayı sevmem çünkü.Mesela bir parça tavuk ,yanında çok az yoğurt gibi bir öğlen menüm olabilir.Ara öğünüm de toplamda 4 kayısı,3 bisküvi vs olacağına sadece 2-3 kayısıya iner.Diğer türlü zaten dengeyi kurabildiğimi düşünüyorum.Sabah yumurtamı yerim,gündüz meyvemi,akşam tahıl yada eti.Sadece yine çok aşırıya kaçmak istemiyorum çünkü insan yemeye başlayınca gerisi geliyor ama yemeyince eksikliğini çok da hissetmiyor.

Çıkıyormuşsunuz,iyi geceler ve teşekkürler...

Son düzenleme:

biraz zor yarın güzelim ama sen ara geçersen, eşim dönecek bu gece inşallah, yarın oğlanı dr götürücem evi temizleyecem, alışveriş yarın yatılı misafir var.

Edwina anam şimdi burada olsa kesin ne derdi biliyormusun? Nerden bilcen anamı tanımıyorsun ki Yaşı çok fazla olmasada ( öyle demem lazımki kendimi orta ilan etmem gerek ) olmasa bile piskoloji olayına pek inanmaz
Sen hiç terlik piskoloğuyla tanışmadın herhalde derdi kesin
Ben ufakken bazen üzerime gelme piskolojimi bozuyorsun dediğimde eline alırdı terliği başlarım senin piskolojine diye
Genelde uzaktan attığı için pek tutturamazdı tabi bende o zaman kiloda yok ceylan gibi sekiyordum maşallah

Leah ablanında dediği gibi herkesin kendine göre sıkıntısı vardır. Sen zannedersin ki senden daha büyük sıkıntısı olan yok diye ama sana şu kadarını söylim ne olursa olsun Kayınvaliden olmadan sıkıntım var deme allah adamı çarpar
Emin ol bende aşırı manyaktım sıkıntılarım konusunda ve şekil A'da olduğu gibi artık hiç bir şeyi takmıyorum. Tabiki bazı şeylere üzülüyorum hatta yeri geldiğinde ağlıyorum ama sonra düşünyorum çok şükür sağlığım bu kadar kiloya rağmen yinede yerinde, evlatlarım sağlıklı ve yanımda, Odunda olsa bir kocam var eeeee daha ne olsun.
Kız geçen gün saçımda 3 tel beyaz gördüm diye anammmmmm ömrümü yedin adam bak senin yüzünden didim aslında adama bakan yıldo sanır ( beyaz saçlı prensim benim )
Normalde o beyaz saçada takardım eskiden olsa ama artık diyom ohhhh saçımı boyatmaya bahanem oldu diye adam battım diyor o ayrı
Dediğim gibi insan hayatta ufacıkta olsa kendine tutacak bir dal yaratabilmeli ki daha sıkı sarılsın hayata. İşte bak o zaman seni en ağır fırtınalar bile yıkamaz.

Vur deliliğe gitsin ayoooooooollll Valla beni evde gören olsa kesin bu kadın deli der Canım istesin anında başlarım şarkı söylemeye yada kızlarımızda alır oyun oynarım
Hele birde kol bastı yapmaya çalışayım ( deli dana misali depiniyorum kol bastı hariç her şeye benziyor ) bütün sıkıntılarım gidiyor sanki.
Gülmeeeee ben ciddiyim sırf o kol bastı yüzünden anamın gülmekten altına işemişliği bile var
Hem enerjimi atiyorum, hem kafam dağılıyor, hem hareket etmiş oluyorum hemde kızlarımda eğleniyor
O yüzden daha yaşın kaç başın kaç bunalıma gireceğine senin için hayatında en anlamlı şeye bağlan ve o amaç için yazmasanda bizlere çabala.
Zayıfla sağlığına kavuşta bizde sana helal be diyebilelim

beyzacım,
bu gün nedense fena yorgun hissediyorum,

yürüyüş spor meselesinde biraz bozuldum iştahım kaçtı az biraz zaten arap atı durumum vardır. bazı arkedeşler hiç bildirmiyor bile, gerek duymuyorlar falan filan. benim öyle bir durumum yok hergün düzenli4-5 km yolumu yürüyorum daloki ile. bugün ama aralıksız yarım saat bağırarak ağladı, resmen ayarımı bozdu hain evlat. neyse anca uyudu şimdi oturdum ben de.

spor yapılmıyor bu sıcakta diyenlere de extra kızıyodum, ama yok bugün bende dedim bu sıcakta yürümek bayaaaa insanı yoruyor, böyle yapış yapış sevimsiz bir his.

nevgül e "yemiyor" diye şu yeni kardeşimize çıkıştığımız gibi çıkıştıkta benimde canm 2 gündür hiç bişi istemiyor sıcak çarpması oldum.

anammmmm bu gece iyice kopmuşum kendimi frenlim azıcık bu ne yaaa destan yazmışım farkında olmadan
Neyse şükür arkadaşımızda bişeyleri değiştirmeye karar vermiş.
Valla arkadaşlar kusura bakmayın ama tatilde kimseyle bukadar uzun sohbet etme imkanı olmayınca insan daha çok konuşsun istiyor.

Söz yarına bişeyciğim kalmaz geçiçi geçiçi korkmayın

şu terlik psikolojisine bayıldım benim oğlanı da tanıştırıcam az ele gelsin, sonradan dinleyemem depresyonum geldi, yok şu yok bu...

Çoook pozitif bir enerjiniz var gerçekten :86: Böyle neşeli insanların arasında böyle huysuz biri olarak bulunmak da cidden garip hissettiriyor Biraz da kişinin yapısıyla alakalı sanırım bu.Ben yaşadıklarımın etkisinde normal insanlardan çok daha fazla kalıyorum ve etkiyi üzerimden atmamakta da inat ediyorum.Siz ne güzel atlatabiliyorsunuz,hayatınızı da rayına oturtmuşsunuz :)

Sizin gibi çok insan oldu bana daha ne dertler var diyerek.Biliyorum abla,yani dünyanın en dertlisi benmişim gibi bir bencilliğim yok.Ne kötü durumlar var...Ama bu durumum benim için de belki olabileceklerin uç noktası.Çünkü başka ne olursa olsun beni bunun kadar mutsuz etmezdi,yaşadım ve gördüm.Özelimi böyle açık alandan anlatmayı sevmediğim için bu kadar üstü kapalı konuşuyorum,kusuruma bakmazsınız umarım :)

Ben alıştım sizin depresyon diye tabir ettiğiniz halime .İlk defa da bu kadar azmettim,umarım kilo vermeyi de başaracağım sizler sayesinde Rayına oturduktan sonra üzüntüm depreşse de ,yada başka şey olsa da koymaz,diyetimi bozamaz.Ayrıca bir süredir iğreniyorum zaten ağır yiyeceklerden,umarım daim olur :97:

Ayrıca söylemeyi unutmayayım,annenize hayran kaldım Bana da sopa gerek zaten,bazı abi ablalarım da öyle diyor

Efferim kız ha şöyle biraz azim görmeye başladık işte
Eşimin çok sık kullandığı bir cümle var azimle ilgili ama söylemem ayıp

kızlar naber nasılsınız valla bu ara bende ögle yemeği yemiyorum bu yüzden kızıyorum kendime bugün sabah 1 dilim peynir 2 etimek 1 tatlı kaşığı pekmez yedim
sonra saat 11 gibi 6 7 tane kiraz
saat 5 gibide 6 kaşık bezelye yemeği 4 kaşık pilav 1 kase yoğurt yedim yarımda elmalı pasta ayy annelre yapmışlar bugün ama ne harika bi pasta olmuş anlatamam size oo eve yayılan mis gibi tarçın kokusu yok mu offf offf bayılırım tarçına kek olsun kurabiye olsun tarçınlı olunca bayılıyorum ama maalesef yiyemedim sadece bi kurabiyenin yarısını kopardım tadına baktım hemen kaçtım annemden devamını getiririm diye attım kendimi dışarı bu arada kız banu koüysana tatil resimlerini

Efferim kız ha şöyle biraz azim görmeye başladık işte
Eşimin çok sık kullandığı bir cümle var azimle ilgili ama söylemem ayıp

Abla diyet konusunda zaten azimliydim de silkelenme konusunda değildim,hala da değişmedim o konuda.Değişmem için kafama saksı falan düşmesi gerek

Abla diyet konusunda zaten azimliydim de silkelenme konusunda değildim,hala da değişmedim o konuda.Değişmem için kafama saksı falan düşmesi gerek

Dur kıpraşma atıyorum saksiyı büyük olanlardan

Özlemcim birkaç tane resim ekledim ama yine benim topu topu 2 resmim var hayın Kocam hep kızlarını çekmiş okadarda poz verdim beni kadraja almamış hayin Köfte

slm kizlaaaaaaaaaaarrrrrr
80 dk leslie yaptim toplamda 170 dk oldu kop koooooooooooppppp:118::118::118::118::118:devami yarin

iyi gecelerr temizlik yapıyorumm hiç halım kalmıyor bırsey yapmaya ama dişimi sıkıp 30 dk yürüdümm

bir şey daha yazacaktımm unuttummm

Ya arkadaşlar, ulu orta kilonuzu soranlar sizi de sinir ediyor mu?

Kv ve kayınpederi ziyarete eşimin kardeşine yemeğe gittik dün, tam kalkarken gene kilo konusunu açtılar. Bana "bayağı fark etmişsin, çok iyi olmuş" türünde motivasyon cümleleri sarf ediyorlardı. Ben de beylik cevaplar veriyordum, "yavaş gidiyor ama devam edeceğim inşallah" vb. Kayınpederim "Sen bir söylesene şu anki kilonu" deyiverdi. Ayakkabımı giymiş kapı önünde dikiliyor olmasam belki toparlayıp uygun bir cevap verirdim de, o durumda söylemek zorunda hissettim kendimi; "84 civarı" dedim (87 halbuki) Gözleri yuvalarından nasıl fırladı. "Ne diyorsun, çok fazlaymış, vücut yapın göstermiyor, o kadar da tahmin etmedik" cümleleri uçuştu havada. Üstüne kp "54-55 civarı bir şey olman lazım yahu senin" dedi.

Asansöre giderken itiraz cümleleri kurmaya çalışıyordum hala. Birincisi kilomu söylemek istemiyordum ben. İkincisi hiç mi tahayyülleri yok bu insanların? Kilomu bariz gösteriyorum ben, benim boylarımda olup tartı yüzü gören her kadın da 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebilir. Üçüncüsü neye dayanarak konuluyor bu ütopik hedefler (54-55???)? Boyum 1.65 olduğundan, iki çocuk doğurduğumdan, vücudumdaki yağ-kas-su oranı 18 yaşıma göre değiştiğinden son hedef olarak 65'i seçmiştim ben kendime. Ki beni yönlendiren de o zamanlar gittiğim diyetisyen ve uzman doktorlardı. 54 ne ya?? Son zamanlarda tavan yapan hevesim biraz kırıldı böylece.

Bu arada gidişatım pek iyi değil. Moral ve düşünce olarak çok iyiyim de.. Eylemde pofff. Bugün Emel'le çocukları alıp Arkeoloji Müzesi'ne ve Aya Sofia'ya gittik. Dört çocukla çok ama çok yorulduk, gerçi iyi geçti ama bu arada ne ara öğün, ne porsiyonlara dikkat etme. Aldı başını gitti. Yürüyüş de sıfırlandı. Tatile gidip kilo almayan, hatta veren, günlük rutinin dışına çıksa da beslenme düzenini şaşırmayan arkadaşlara içten tebrikler. Benim de bunları becerdiğim günler gelecek mi acaba?

ben de yapacağım yarın ben deee yapmazsam adım semiran olmazzz ay adımı değişmeyim ben de yapayım kabak var peynir var yoğurt nasıl olur bilmem ama bakalım yarın ne olacak öğle yemeğim bu olsunnnn
ya vallaa ben de yürüyemiyorum ne oluyor anlamıyorum bu spor işini oturtamadım ne güzel okuldan gelmeyi hemen üstümü değiştirip sahile inmeyi özledim napsam olmuyor burda sırf evden çıkıp iki adım atmak için ekmek almaya falan ben gidiyorum ama istekli değilimmm omazzzzz:26::26::26::26:
bu arada misafirler geldi akşama giremedim azcık kaçamak yaptım 1 kaşık kısır 1 kaşık rus salatası 1 çatal kek gibi güya bisküvi yiyecektim yapamadım neyse bunun acısını bulaşıkları makinaya atmayarak elimde yıkayarak ve bütün evi yeni baştan toplayarak çıkardım yarın yürümeliyim bu saate kadar oturdum sabah kaçta kalkarım bilmem he bu arada bundan kelli kimseye yeme listesi için yorum yapmayacağım karar verdim cnm kardeşime illa bunları hergün ye dememiştim oysaki düzensiz bir liste olmuştu kendisi bilir herkesin yemesi de kendine sadece yorum yapın deyince naçizane fikrimi söylemiştim ama akıllandım ve şunu da soleyim 4 aydır diyetteyim ben hemen hemen hergün nerdeyse çorba yedim sebze yemeği yedim tek tük değişiklik olduysada anlar nadir ben bu diyetle 19 kilo verdim yanlışsam düzeltin şimdi listemi yazmıyorum okulda öğlenleri sandviç yapardım götüremediğim için ama akşam mutlaka sebze çorba yerdim demekki veriliyormuş bu şekilde ve ben sadece 1 hafta sudan kilo verdim bütün haftalarım yağdan kilo vererek geçti ki bu a çok güzel bir başarıdır bence kendimle gurur duyuyorum gece gece kendi kendime konuşuyorum sabah okuyan arkadaşlar gülemeyin heeee herkesi kocaman öptm günaydınnn şerefine tatilim boyunca nail olamayacağım için ben şimdiden desemm günaydınnnnnnnnnnnnnnnn diyeee nasıl olurrrrr öptm herkesiiiiiiiiiiiii hihihihihiihhi

takma canım yaaa neden takılıyorsun inasanlar bole nalına da mıhına da vuruyolarr sen bildiğin yoldan şaşma konuşsunlar dursunlar torba değil ki ağızlarını büzelim bana da yüzden çökmüşsün diyolar ya sen ona bak yaklaşık 20 kiloyu yüzüm vermişş amannn boşverrrr sen gezmene bak enerji depolaa evde düzeni yakalrsın arada bozuluyor ama makina da değiliz yaa robota takmış gibi aynı şeyleri yapamıyoruz sen gez eğlen pozitif ol gerisi boşşşşş

Kizlartahmiin ettigim gibi bu saat oldu benim oglen 100 defa kalkti ve simdi de fitil taktim, sezlongunda onu salliyorum ayagimla bir yandan....

Semiran ben de artik kimsenin yedigine ictigine karismamaya karar verdim. Uzuluyorum da sonradan...

Umuttt benim de boyle bir arkadasim var...kendi karisi da kendisi de cocuklari da cok cok zayiflar."ciroz denecek gibiler.. Her gorustugumuzde bir de sakalar yapar.. Ne o kiz son hamilelikte 100oldun heralde sen artik, erkek haliyle yorum yapar, sarkma olur artik sende vb diye... Ustelki bu kisi esimin is ortagi. Bir ara cok gorusuyorduk, neyse simdi evler uzak, fiziken zorlasti gorusmeler, seviniyorum acikcasi...

Senin kayinpeder de tam sopalikmis yanniz bu arada. Diger yandan bosever uzerinden yuk kalkmistir, nasilsa biliyorlar artik iste, kimbilir onlar da ne cok merak ettiler :)

Sen motivasyonunu yitirme, gerektiginde onlara da 20 kilo verdim deme sansin var..oyle biriki gun sapitma hepimizde var. Bizim maratonumuz var arkadasim, sprinter degiliz ki biz... Ara ara bozulacak tabi, onemli olan kararliligimizi yitirmemek.. Ornegin cocuklarimizin dogumgununde pastasindan yiycez tabi, veya esimle basbasa kirkyilin basinda bir icki icsem gocunmam... Bir gun fastfood yemissin noolur, omur boyu yememek mumkun degil ki zaten. Sen motivasyonunu yitirme. Bak sporu bu sicakta herkes tavsatti. Ozetle sen yoluna devam et

Bu arada ben yatmadan evel su meyveli sodalardan icmistim. Simdi karnim kaziniyor.. Seker vardi kesin onda... Kahretsin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…