- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
Ya arkadaşlar, ulu orta kilonuzu soranlar sizi de sinir ediyor mu?
Kv ve kayınpederi ziyarete eşimin kardeşine yemeğe gittik dün, tam kalkarken gene kilo konusunu açtılar. Bana "bayağı fark etmişsin, çok iyi olmuş" türünde motivasyon cümleleri sarf ediyorlardı. Ben de beylik cevaplar veriyordum, "yavaş gidiyor ama devam edeceğim inşallah" vb. Kayınpederim "Sen bir söylesene şu anki kilonu" deyiverdi. Ayakkabımı giymiş kapı önünde dikiliyor olmasam belki toparlayıp uygun bir cevap verirdim de, o durumda söylemek zorunda hissettim kendimi; "84 civarı" dedim (87 halbuki) Gözleri yuvalarından nasıl fırladı. "Ne diyorsun, çok fazlaymış, vücut yapın göstermiyor, o kadar da tahmin etmedik" cümleleri uçuştu havada. Üstüne kp "54-55 civarı bir şey olman lazım yahu senin" dedi.
Asansöre giderken itiraz cümleleri kurmaya çalışıyordum hala. Birincisi kilomu söylemek istemiyordum ben. İkincisi hiç mi tahayyülleri yok bu insanların? Kilomu bariz gösteriyorum ben, benim boylarımda olup tartı yüzü gören her kadın da 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebilir. Üçüncüsü neye dayanarak konuluyor bu ütopik hedefler (54-55???)? Boyum 1.65 olduğundan, iki çocuk doğurduğumdan, vücudumdaki yağ-kas-su oranı 18 yaşıma göre değiştiğinden son hedef olarak 65'i seçmiştim ben kendime. Ki beni yönlendiren de o zamanlar gittiğim diyetisyen ve uzman doktorlardı. 54 ne ya?? Son zamanlarda tavan yapan hevesim biraz kırıldı böylece.
Bu arada gidişatım pek iyi değil. Moral ve düşünce olarak çok iyiyim de.. Eylemde pofff. Bugün Emel'le çocukları alıp Arkeoloji Müzesi'ne ve Aya Sofia'ya gittik. Dört çocukla çok ama çok yorulduk, gerçi iyi geçti ama bu arada ne ara öğün, ne porsiyonlara dikkat etme. Aldı başını gitti. Yürüyüş de sıfırlandı. Tatile gidip kilo almayan, hatta veren, günlük rutinin dışına çıksa da beslenme düzenini şaşırmayan arkadaşlara içten tebrikler. Benim de bunları becerdiğim günler gelecek mi acaba?
Cherry tam gidiyorken geldin be ortikim....
Nasil gidiyor? Bu hafta bombayi patlatmani bekliorm. Spordaki olcumlerin nasil cikti?
Ya arkadaşlar, ulu orta kilonuzu soranlar sizi de sinir ediyor mu?
Kv ve kayınpederi ziyarete eşimin kardeşine yemeğe gittik dün, tam kalkarken gene kilo konusunu açtılar. Bana "bayağı fark etmişsin, çok iyi olmuş" türünde motivasyon cümleleri sarf ediyorlardı. Ben de beylik cevaplar veriyordum, "yavaş gidiyor ama devam edeceğim inşallah" vb. Kayınpederim "Sen bir söylesene şu anki kilonu" deyiverdi. Ayakkabımı giymiş kapı önünde dikiliyor olmasam belki toparlayıp uygun bir cevap verirdim de, o durumda söylemek zorunda hissettim kendimi; "84 civarı" dedim (87 halbuki) Gözleri yuvalarından nasıl fırladı. "Ne diyorsun, çok fazlaymış, vücut yapın göstermiyor, o kadar da tahmin etmedik" cümleleri uçuştu havada. Üstüne kp "54-55 civarı bir şey olman lazım yahu senin" dedi.
Asansöre giderken itiraz cümleleri kurmaya çalışıyordum hala. Birincisi kilomu söylemek istemiyordum ben. İkincisi hiç mi tahayyülleri yok bu insanların? Kilomu bariz gösteriyorum ben, benim boylarımda olup tartı yüzü gören her kadın da 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebilir. Üçüncüsü neye dayanarak konuluyor bu ütopik hedefler (54-55???)? Boyum 1.65 olduğundan, iki çocuk doğurduğumdan, vücudumdaki yağ-kas-su oranı 18 yaşıma göre değiştiğinden son hedef olarak 65'i seçmiştim ben kendime. Ki beni yönlendiren de o zamanlar gittiğim diyetisyen ve uzman doktorlardı. 54 ne ya?? Son zamanlarda tavan yapan hevesim biraz kırıldı böylece.
Bu arada gidişatım pek iyi değil. Moral ve düşünce olarak çok iyiyim de.. Eylemde pofff. Bugün Emel'le çocukları alıp Arkeoloji Müzesi'ne ve Aya Sofia'ya gittik. Dört çocukla çok ama çok yorulduk, gerçi iyi geçti ama bu arada ne ara öğün, ne porsiyonlara dikkat etme. Aldı başını gitti. Yürüyüş de sıfırlandı. Tatile gidip kilo almayan, hatta veren, günlük rutinin dışına çıksa da beslenme düzenini şaşırmayan arkadaşlara içten tebrikler. Benim de bunları becerdiğim günler gelecek mi acaba?
Kizlartahmiin ettigim gibi bu saat oldu benim oglen 100 defa kalkti ve simdi de fitil taktim, sezlongunda onu salliyorum ayagimla bir yandan....
Semiran ben de artik kimsenin yedigine ictigine karismamaya karar verdim. Uzuluyorum da sonradan...
Umuttt benim de boyle bir arkadasim var...kendi karisi da kendisi de cocuklari da cok cok zayiflar."ciroz denecek gibiler.. Her gorustugumuzde bir de sakalar yapar.. Ne o kiz son hamilelikte 100oldun heralde sen artik, erkek haliyle yorum yapar, sarkma olur artik sende vb diye... Ustelki bu kisi esimin is ortagi. Bir ara cok gorusuyorduk, neyse simdi evler uzak, fiziken zorlasti gorusmeler, seviniyorum acikcasi...
Senin kayinpeder de tam sopalikmis yanniz bu arada. Diger yandan bosever uzerinden yuk kalkmistir, nasilsa biliyorlar artik iste, kimbilir onlar da ne cok merak ettiler :)
Sen motivasyonunu yitirme, gerektiginde onlara da 20 kilo verdim deme sansin var..oyle biriki gun sapitma hepimizde var. Bizim maratonumuz var arkadasim, sprinter degiliz ki biz... Ara ara bozulacak tabi, onemli olan kararliligimizi yitirmemek.. Ornegin cocuklarimizin dogumgununde pastasindan yiycez tabi, veya esimle basbasa kirkyilin basinda bir icki icsem gocunmam... Bir gun fastfood yemissin noolur, omur boyu yememek mumkun degil ki zaten. Sen motivasyonunu yitirme. Bak sporu bu sicakta herkes tavsatti. Ozetle sen yoluna devam et
Bu arada ben yatmadan evel su meyveli sodalardan icmistim. Simdi karnim kaziniyor.. Seker vardi kesin onda... Kahretsin....
Bir türlü doymuyorum( 7 hafta bitti toplamda 4 kiloyu ancak verebildim. Canım yavaş yavaş sıkılmaya başlıyor Yediğim öğünlerde yediklerim yetmiyor sanki Kahvaltıyı alıştım minnacık yapmaya ama öğle ve akşam yemeklerinde bir türlü doymuyorum 2 gündür Birde Antalya okadar sıcakki anlatamam size deli bir nem oranı var. İnsan hiç bişey yapmak istemiyor Ben böyle bir sıcak görmedim Sabah sabah içinizi karartmakta istemem ama benim içinde olduğum durum böyle işte sizinle dertleşmek istedim... gününüz çok güzel geçsin inşallah...
Nevzamansiz, ben kendi kendime dogumdan sonra 15 kilo kadar verdim, gule oynaya , kolayca gidiyordu. Sonra bir ara spora cok asildim, kiloyu takinti yaptim, 2 ay 1 ileri 1 geei. 90 kiloda takilip kaldim.moralim bozulmaya basladi, 1600 kalori alip gunde 2 saat egzersiz yapmaya calisiyordum, bebek emziriyorum ve 3 tane cocugum var ustelik, kicim yer gormuyor yani... Ona ragmen veremedim 2 ay.
Onun uzerine kendi basima daha fazla vakit kaybetmiyim dedim, kilo veremezsem nedenini ve hesabini soracak birisi olsun hayatimda, ona tutunayim istedim ve eve en yakin, usenip de vazgecmeyecegim birini aradim. Ne medyatik tipler ne de unlu doktorlar aradim. Mutevazi birini buldum. Cok memenunum simdilik. Gunde 2100 kalori yiyorum ve hafta toplam 150 dakika yuruyus yaparak 1 kilo verdim her hafta simdiye kadar...
Ben 2. Bebekten sonra da bir 20 kilo verip hamile kalmistim. Oturup agladim, nasil bakicam, yeni kilolar alirsam nasil verecem diye... Dogurmayi sabirsizlikla bekledim, hemen diyete basliycam dedim. Yani ben 3 senedir kendimden cok bikmistim, asla durmayacagim dedim, zaman kaybetmeyecefim dedim. Cunku dogrusunu yaparsam bunun sadece bir zaman isi oldugunu dusunuyorum. Sadece 2-3 ay gibi kisa zamanda 10 kilo veriyoruz ve dunya degisiyor resmen.
Yotsuz sana da o sesleniyorum, esir olmayalim artik su sari igrenc yag topaklarina... Yakalim onnari...
kahvaltı en önemli öğünümüz...kahvaltıyı az yediğiniz için olabilir bu acıkmalarınız...light peynir ve tam buğday tam tahıl vs ekmek tükettiğinizde yanındada sınırsız yeşillik ( domates,salatalık,maydanoz,roka ) azcık yemenize gerek yok...birde şekerli gıdalar çok acıktırıyor meyve bile olsa ki meyveler içerdikleri şeker oranından dolayı hiçte masum değiller...diyette patatesten mısırdan ve pirinçten uzak durulması gerekiyor pankreasımızı alt üst edip şeker dengemizi bozuyor ve acıktırıyor...
Ablacım taş yedim gibi geldi bana.Açıkçası şaşırdım...Ben size de semiran ablaya da kızmadım ki dedikleriniz için,bilakis kabul de ettim öğle yemeği yemeyi ve elimden geleni yapacağımı da söyledim.Ne yazdıysam da içimden gelerek yazdım.Ama yanlış anlaşılan bir yer olmuşsa kusura bakmayın,özür dilerim.
günaydın kızlarrrr....
kilo muhabbetine benim kadar kımse gıcık olamaz ve ne yakınımdan vurgun yiyorum annem ben kahrediyor ya kendisi gibim olmamı istemediği için öle yapıyor (kendisi benden zayıf) bilse bu kiloda oldumu beni öldürür.
özellikle eşimin yanında bu muhabbetleri açıyor diyetisyene git diyorya o zaman kendimin umutsuz vaka olduğunu anlıyorum gerçekten çok üzülüyorum...
:18::18::18:diyetisyeneler giden arkadaşlar gercekten fark var değilmi kkendi kendine diyet yapmak gibi değil??????
leah, senin adını verdiğin diyetisyene gideyim diyorum olmucak böleee, o zamna belki kilo verebilirm....
Canım kesinlikle katılıyorum gitsin artık bu yağ topakları ve gidecekte!!! her türlü kararlıyım ama içim sıkılıyor işteyinede cok tsk ederim sevgiler...
Kahvaltıda 2 dilim kepek ekmeginin arasına yarım yaglı peynir domates ve 3 zeytin koyuyorum yiyorum. Arada bir meyve. Öglen 3 köfte büyüklüğünde et ayran salata 3 dilim ekmek. arada 2 meyve 2 dilim ekmek. aksam 8 yemek kasıgı sebze yogurt ve 2 dilim ekmek. gecede bir meyvem var. benim genelde temel menüm bu şekilde.
suan aldıgım bu diyetteki kalori miktarı 1500. haftada 160 dakikada ben yürüyüş yapıyorum. pazarları mutlaka bir saatte yüzüyorum. ama banamısın dediği yok. 3 sene önce yaptıgım diyette diyetsiyenim 1800 kalori ile baslatmıstı ve 2 ayda 8 kilo vermiştim. şimdi 2 ayda 4 kiloyu ancak verdim. yaşımda 26 daha. en son kilo veremedim diye aclık kan sekeri ve insülin testi yaptırdım onlarda normal cıktı. neyi nerde yanlıs yapıyorum çözemiyorumyinede tsk ederim yagmurgozlu bakalım olacak bir sekilde ama nasıl olacak :)
Bir türlü doymuyorum( 7 hafta bitti toplamda 4 kiloyu ancak verebildim. Canım yavaş yavaş sıkılmaya başlıyor Yediğim öğünlerde yediklerim yetmiyor sanki Kahvaltıyı alıştım minnacık yapmaya ama öğle ve akşam yemeklerinde bir türlü doymuyorum 2 gündür Birde Antalya okadar sıcakki anlatamam size deli bir nem oranı var. İnsan hiç bişey yapmak istemiyor Ben böyle bir sıcak görmedim Sabah sabah içinizi karartmakta istemem ama benim içinde olduğum durum böyle işte sizinle dertleşmek istedim... gününüz çok güzel geçsin inşallah...
cnm gidiyomuşsun zaten sor kadına ne oluyor diye en azından hafta1 kilo amaçladığını söle. bir de bence günde 45 dk yürüyüş yapmak her yönden faydalı. hem sıkılaşıyosun hem nefesin açılıyor hem de selulit neyse işte onlar azalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?