Canım aynen bende şu son 4-5 gündür senle aynı şeyleri yaşıyorum.Kendimi hiç doymuş gibi hissetmiyorum.Ne zaman içim ezilse kendimi buzdolabının önünde buluyorum.Bikaç gündür de yemeğe kayınvalidemlere gidiyoruz.Kalabalık olunca da iştahım açılıyor.Bu hafta bırak kilo vermeyi aynı kalmaya razıyım.Yürüyüşüm de vasat :97: Titreyip kendime gelmem lazım ama bi kıvılcım lazım bana.Eylül ayında halamın oğlunun düğünü var.O zamana kadar 80 olabilsem öpüp başıma koyucam ama nerdeeee bu gidişle zor görünüyo...Araya şimdi ramazan da giriyor.Artık burdaki arkadaşların ramazan ayındaki beslenme tecrübelerinden faydalanıp en azından almamaya dikkat ederiz.En kısa zamanda eski tempomuza döneriz inşallah canım...
Yotsuz ben antalyaya gelicem eylulde laranin caglayan mah kalicam uzakmisin gorusuruz belki
şimdi güzel kardeşim, ablaların bozulduğu nokta siz ne yapıyosunuz deyip, eeee çok güzel anlatmışsınız da ben zaten yemiyorum kendi diyetimi yapıyorum yazman. heralde anladın.
bu topik diğerlerinden farklı. mesala bu mucize sekilde kilo vereceğini düşünen genelde 20-30 yaş grubu daha düşük kilolardaki topiklerde yani 70ler, 60 lar da haftada 5 kilo tarzı diyet kardeşliği yapılıyor sana daha doyurucu bir fikir gibi geldiyse bir incele.
yok benim mucizelere ihtiyacım yok kilomda fazla yavaş ve doğru adımlarla kilo vericem diyorsan burayı takip et; gerçekten çok kaliteli, zeki, çok aklı başında kadınlardan oluşan bu grub bu topik değerlendir.
özetle bizim gerçekten haftada 1-1.5 kilo gibi bir amacımız var. 2 sene gibi bir süre koyduk onümüze. hem verme kısmında hem sabitleme kısmında birbirimizi bırakmamak amacımız.
yani otur düşün taşın ve bence milletin listelerinden çok öncelikli bir diyetisyene git. yeme bozukluğunun tedavi edilmesi hepimiz gibi senin içinde şart. hiçbirimiz bu konuda sana yeterli startı veremeyiz. başlangıcını sağlıklı yap sonrasında hoşgeldin başımız üstüne
canım gece meyve yerine yy süt veya yy bir kase tarçınlı yoğurt yemeyi dene gece yediğimiz meyvenin şekerini yakamıyormuşuz ve direk yağa dönüşüyormuş...kepek ekmek yerine tam buğday ekmeği yemeyi dene ama öyle sünger gibi yumuşak olan değil esmer ve içi sıkı olan ekmek çok güzel doyuruyor...ben uzun zamandır doğru ekmek arayışındaydım iş ve ev çevremdeki bütün fırınların ve marketlerin tam buğday ekmeklerini denedim BİM de dahil.Canım kesinlikle katılıyorum gitsin artık bu yağ topakları ve gidecekte!!! her türlü kararlıyım ama içim sıkılıyor işteyinede cok tsk ederim sevgiler...
Kahvaltıda 2 dilim kepek ekmeginin arasına yarım yaglı peynir domates ve 3 zeytin koyuyorum yiyorum. Arada bir meyve. Öglen 3 köfte büyüklüğünde et ayran salata 3 dilim ekmek. arada 2 meyve 2 dilim ekmek. aksam 8 yemek kasıgı sebze yogurt ve 2 dilim ekmek. gecede bir meyvem var. benim genelde temel menüm bu şekilde.
suan aldıgım bu diyetteki kalori miktarı 1500. haftada 160 dakikada ben yürüyüş yapıyorum. pazarları mutlaka bir saatte yüzüyorum. ama banamısın dediği yok. 3 sene önce yaptıgım diyette diyetsiyenim 1800 kalori ile baslatmıstı ve 2 ayda 8 kilo vermiştim. şimdi 2 ayda 4 kiloyu ancak verdim. yaşımda 26 daha. en son kilo veremedim diye aclık kan sekeri ve insülin testi yaptırdım onlarda normal cıktı. neyi nerde yanlıs yapıyorum çözemiyorumyinede tsk ederim yagmurgozlu bakalım olacak bir sekilde ama nasıl olacak :)
canım kesinlikle katılıyorum gitsin artık bu yağ topakları ve gidecekte!!! Her türlü kararlıyım ama içim sıkılıyor işteyinede cok tsk ederim sevgiler...
Kahvaltıda 2 dilim kepek ekmeginin arasına yarım yaglı peynir domates ve 3 zeytin koyuyorum yiyorum. Arada bir meyve. öglen 3 köfte büyüklüğünde et ayran salata 3 dilim ekmek. arada 2 meyve 2 dilim ekmek. aksam 8 yemek kasıgı sebze yogurt ve 2 dilim ekmek. gecede bir meyvem var. Benim genelde temel menüm bu şekilde.
Suan aldıgım bu diyetteki kalori miktarı 1500. Haftada 160 dakikada ben yürüyüş yapıyorum. Pazarları mutlaka bir saatte yüzüyorum. Ama banamısın dediği yok. 3 sene önce yaptıgım diyette diyetsiyenim 1800 kalori ile baslatmıstı ve 2 ayda 8 kilo vermiştim. şimdi 2 ayda 4 kiloyu ancak verdim. Yaşımda 26 daha. En son kilo veremedim diye aclık kan sekeri ve insülin testi yaptırdım onlarda normal cıktı. Neyi nerde yanlıs yapıyorum çözemiyorumyinede tsk ederim yagmurgozlu bakalım olacak bir sekilde ama nasıl olacak :)
canım gece meyve yerine yy süt veya yy bir kase tarçınlı yoğurt yemeyi dene gece yediğimiz meyvenin şekerini yakamıyormuşuz ve direk yağa dönüşüyormuş...kepek ekmek yerine tam buğday ekmeği yemeyi dene ama öyle sünger gibi yumuşak olan değil esmer ve içi sıkı olan ekmek çok güzel doyuruyor...ben uzun zamandır doğru ekmek arayışındaydım iş ve ev çevremdeki bütün fırınların ve marketlerin tam buğday ekmeklerini denedim BİM de dahil.sonunda işyerime yakın bir fırında buldum ekmeğiimi organik tam buğday diye satılıyor mayasızmış sert içi sıkı 2 dilimi zor bitiriyorum...diyet sabır işi malesef aldığımız kadar kolay veremiyoruz kiloları kendi adıma konuşayım heleki ben hipotiroidim var metabolizmam çok yavaş ve tiroide bağlı aşırı ödemim var ilaç kullansamda bir faydasını göremedim henüz baktırmadım ama insülin direnci belirtileri var...buna rağmen yılmadım zaman zaman buralardan çekip gittiğimde oldu ama yinede kopmadım iyikide kopmamışım artık etraftan övgüler almaya başladım her gören çevirip soruyor nasıl başardın diye...yaşasın MONTİ DİYETİ
canım gece meyve yerine yy süt veya yy bir kase tarçınlı yoğurt yemeyi dene gece yediğimiz meyvenin şekerini yakamıyormuşuz ve direk yağa dönüşüyormuş...kepek ekmek yerine tam buğday ekmeği yemeyi dene ama öyle sünger gibi yumuşak olan değil esmer ve içi sıkı olan ekmek çok güzel doyuruyor...ben uzun zamandır doğru ekmek arayışındaydım iş ve ev çevremdeki bütün fırınların ve marketlerin tam buğday ekmeklerini denedim BİM de dahil.sonunda işyerime yakın bir fırında buldum ekmeğiimi organik tam buğday diye satılıyor mayasızmış sert içi sıkı 2 dilimi zor bitiriyorum...diyet sabır işi malesef aldığımız kadar kolay veremiyoruz kiloları kendi adıma konuşayım heleki ben hipotiroidim var metabolizmam çok yavaş ve tiroide bağlı aşırı ödemim var ilaç kullansamda bir faydasını göremedim henüz baktırmadım ama insülin direnci belirtileri var...buna rağmen yılmadım zaman zaman buralardan çekip gittiğimde oldu ama yinede kopmadım iyikide kopmamışım artık etraftan övgüler almaya başladım her gören çevirip soruyor nasıl başardın diye...yaşasın MONTİ DİYETİ
ekmek miktarı biraz fazla değilmi??meyvenin yanında yediğiniz ekmeğin yerine 1 bardak yy süt veya ayran deneyin...yada meyvenizi yoğurtla karıştırıp meyveli yoğurt yapın kuru kaysılı yoğurt süper oluyor..böylece insülini dengeleyip acıkmamış olursunuz...
Ay sevindim bende bir konuşayım doktorumla.Geçmiş olsun canımGittim . Lens aliyorum simdi. Tek gozum 0 digeri 8,9 numaraa!!!!!
Fiyat hakkaten esek oksurten cinsten . ama basliyorum ben lensim gelir gelmez. Evde bir bilgisayar programi kullaniyorsun ve periyodik doktora gidip gelismeye gore lensin degisiyor, kontrol fila... Devlet odemiyor, ozel sigortalar da odemiyor.
valla ben de diyorum artık eskiden solemezdim ama bu sefer değişik sanırım veriyorum güveni geldi pat diye diyorum kendim bile şaşırıyorum olayaaa ama diyorum millet şaşırıyorgünaydın herkese...
ben söylüyorum kilo sorulmadan hatta, çünkü muhabbeti kısa tutmak için çok faydalı. sanırım pek de güveniyorum kendime bilemedim yani. aaa zayıflamışsın aaa şişmanlamışsın lafını duyunca çat "110/105/95 -neyse o zaman- kiloyum" u yapıştırıyorum, insanların o gözündeki ifadeyi ben seviyorum "yok artık bir insan o kilo da olabilir mi", "Allah ıma çok şükür ben/kızım/gelinim/vs hiç bu kadar olmayız" vs. o ifadelerin bulut gibi yüzlerinden geçişini seviyorum. acıma noktasına, sonra akıl verme noktasına bağladıkları an da ben diyet sevmiyorum, dikkat ediyorum diyorum bu muhabbette kesiliyor.
çünkü umudum semiranım banum insanlar kilomuzun bize verdiği mutsuzluğu deşmekten kendilerini üstün hissettikleri noktayı belirginleştirmekten çok mutlu oluyorlar. ne yazıkki çoğumuz gayet güzel kilolarımızı gösteriyoruz. yani laf o göstermiyosun muhabbeti. ilk acıtıcı lafın girizgahı. o yüzden kilomuzdan utanmadığımızı bundan gocunmadığımızı ve bunun bizi üzemeyeceğini insanların yüzüne çattttttttttt diye vurmak pek iyi geliyor bana 110 kiloyum var mıııı
bu yoruma tamamen katılıyorum sonuna kadar cnmkahvaltı en önemli öğünümüz...kahvaltıyı az yediğiniz için olabilir bu acıkmalarınız...light peynir ve tam buğday tam tahıl vs ekmek tükettiğinizde yanındada sınırsız yeşillik ( domates,salatalık,maydanoz,roka ) azcık yemenize gerek yok...birde şekerli gıdalar çok acıktırıyor meyve bile olsa ki meyveler içerdikleri şeker oranından dolayı hiçte masum değiller...diyette patatesten mısırdan ve pirinçten uzak durulması gerekiyor pankreasımızı alt üst edip şeker dengemizi bozuyor ve acıktırıyor...
Ayyyy yaşasınnn :) hayırrr cok yakın bana :) süperrr oleyyy cok sevindim :)mutlaka görüşürüz. özelden cebimi yazıyorum sana şimdi. :):):):)
Yotsuz bana 1 dilim yerine 2 potibor ye diyor ikindide. Ama istersen aksam etinden 1 eksilt ve 1 kk peynirle ekmek olarak ye diyor... Varyasyonlar guzel olabiliyor...
ya banada öyle diyor. bir dilim ekmegin yerine 2 tane diyet bisküvi ye diyor. yada aynen etinden bir tane azalt öglenki onunla tost yap sabahtan götür yanında diyor. genelde yapıyorum bende böyle degisiklikler ama zaten sabahki peynirimle birlikte 3 tanecik etim var. benki peynir yogurt süt ve et manyağıbana yetmiyor hiç biri. ögleden sonraki aram için sabahki minnacık peynirimden mi olayım yoksa öglen dişimin kovuguna gitmeyen 3 küçük etciğimden mi :) ayyy benden de ne aglayan biri cıkarmıs :) tsk ederim canım yinede :)
YOTSUZ ve diğer arkadaşlar...Bi yazı buldum neden zayıflayamıyorum diye.Biraz uzun ama faydalı bilgiler var...
Neden Zay
oğlan uyuyunca ben de uydum ararım birazdan mesaj attim yahut süper yakınsa 15-20 gün kalıcaz belki bir daha geliriz.
ay çok zor bu yazdıklarınız valla daraldım. ya hayat geçer mi say tart zor yahu. bunun kolay bi yöntemi yok mu. ufffffffffffff. inşallah verişim durmaz da diyetisyen eline düşmem, çok zor.
sorma :) rahat rahat süt yogurt bile yiyemiyorsun :) kendileri 40 kilo tabii :) şaka bir yana bir şekilde geçecek bu günler :) biliyorum süper olacağız hepimiz
yok güsel arkadasım sende bu azim varken merak etme kilo verişin durmaz :) hem bende dua ederim hiç durmaz :) öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?