Arkadasim, gunaydin.
Nerde hata var , neden veremedim diyordun ya bak mesela ben bisey buldum menunde
1 butun simit yediginde 4 dilim ekmek ve 1 tatli kasigi yag hakkini tuketmis oluyorsun. ama sen onu sadece 2 dilim ekmek saydin. diyetisyen sana degisim listesi vermistir ordan bak istersen...
Bir de herhangi bir izgara demek yanlis.. Cunku kofte turu seylerde anormal yag var ve ekmek var. Ben sana et ogunlerini disarda yiyorsan, tavuk sis yemeni veya sogus tavuk gogsu yemeni oneririm.
Disarda yedigimiz ogunler bizi bayagi bozuyor aslinda. Mesela lezzetli olsun diye pilava yag boca ediyorlar, koftelere kuyruk yagi iteliyorlar. O nedenle en sade hallerini bulmaya calis. Mesela salata yiyorsan sossuz, misir ilavesiz yemelisin. Ya da sebze yemegi yiyprsan suyunu yememelisin, pirinc ilavesiz almalisin. Besamelli, ohraten tipi sebze yemekleri yememelisin.
canım benim simitle ilgili sunu demek istedim. sabah kahvaltıda 2 dilim ekmegim var. ögleden sonraki aram da da 2 dilim ekmek. onları birlestirdim ve 5 tane zeytin hakkımı simitin susamı olarak degerlendirdim. Diyetisyenim bu sekilde onayladı. ızgara konusunda cok haklısın bulundugum yerde zaten tavuk agırlıklı besleniyorum a tavuk sis yada tavuk döner yagsız yerinden baska bir secenekte yok
Kimsenin yedigine karismiycam demistim ama yotsuz'u taniyorum artik, gordugum biseyi soylemeden duramadim...
Bir de incir meselesi var. 1 adet incir kurusu 1 meyveye esdeger. Onun yerine koca bir seftali veya 3 tane kayisi yesen daha uzun tutar seni...
kayısı, karpuz, kavun ve üzümü yasakladı bana bu hafta insülin direnci bakımından. test yaptırdım normal cıktı söyledim telefonla ama yinede devam et bakalım bişey olacak mı dedi. incir kurusu veya kuru meyveyi tercih etme sebebim gün içinde toplantılarım oluyor. çantamada en iyi kuru meyveler sıgıyor. en azından agzıma yüzüme üstüme bulastırmadan hemencik yiyebiliyorum :) yoksa bende genelde normal meyve tercih ediyorum. bu arada iyi yaptın söyle lütfen. ben hiç bir zaman alınmam keske yanlıslarım cıksada farketsem. Cok sevinirim yorum yaparsan :):):)
tabiki üzülüyorum ben c.tesi çalışmak zulüm birde benim sektörde en yoğun gün maalesef..
istanbulda çok sıcak inanki eminim orası daha sıcaktır ama çekilmiyor ufff... bugün hemen bitsin lütfennnn...:95:
ögle yaptık bile bak bitecek insallah :) basının agrısı gectimi? ne is yapıyorsun bu arada ? ben Amonra otel yazılım sistemi şirketinde genel müdürlük yapıyorum...
Bişey sorucam ya siz dietteyken dondurma işini napıyosunuz ben çok seviyorum haftada 1 yiyorum ama aslunda herrgün yemek istiyorum.Marketten light dondurma aldım ama dahaa hiç yemedim acaaba ondan hergün 100 gr yesem 80 kalori falan galiba dietime zara verirmi.
canım ben iki üç günde bir yiyorum valla henüz ters bişe görmedim:) ben twister yiyorum 77 kcal.
sen bir de light dondurma almışsın bence gönül rahatlığıyla yiyebilirsin. hergün yiyeceksen ona göre dengele ama.
dondurma ile ilgili size sunu söyleyebilirim; bikere normal kasede top dondurma olarak yiyeceksek 3 top dondurma bir kase yogurt ve bir meyve yerine geciyormus. bir kase puding de bunlara ilaveten bir dilim ekmekmiş. ben genelde algidanın ananaslı furuttare sini yiyorum. diyetisyenim gerekirse hiç bişeyden ödün vermeden her gün bir meyve öğününde bir tane yiyebilirsin dedi. 65 kalori ve hiç yağ yok. twister da aynı evet furuttare den sıkıldıgımda onuda tercih ediyorum. aslında özünde yediğimiz herseyin icinde kontrol edeceğimiz en önemli önce yag oranı. sonra digerleri. birde direk light olan ürünlerin sakıncalı oldugunu biliyorum ben. yani %25 yaglı yada yarım yaglı olanları tercih etmeliymisiz. ben hiç light ürün almıyorum şu bisküviler dışında. onlardan da mecbur kalmadıkca yemiyorum zaten.
hepinizi öpüyorum :) güzeellll bir cumartesinin yarısını bitirdik hadi hayırlısı :) (calısanlar için cabuk bitsin izinli olanlar için bitmek bilmesin :))