Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

canım çok teşekkür ederim allah razı olsun, kafama takmayayım diyorum ama giydiğim hiçbir kıyafetim olmuyor ve ben yeni birşeyler alarak bu bedenle kendimi ödüllendirmek istemiyorum hala hamile pantolonumu ve eşofmanlarımı giyiyorum, kendimi mutsuz ve çirkin hissediyorum, evet yavaş yavaş gidecek mecburen çünkü emziriyorum hoş sütüm az olduğu için mama da veriyorum emzirmesem her türlü diyeti denerim ama şimdi ne yapmam gerektiğini bilemiyorum, bu cuma beni saymasanız :)))) hoş zaten olsa olsa gram veririm ben..... brde bebiş küçük olduğu ve uyku nedir pek bilmediği için çok sık giremeyebilirim sorun yaratmaz değil mi?
ali kaptana benzemeyen bir kaptanımız varsa iyi o zaman yırttım demektir :)

yalnız bana ne yapmam gerektiğini yazan hiç olmamış sanırım daha önce anne olmuş arkadaşlar var benim ilk bebeğim ve ben bu kilolar ne şekilde gider bilemiyorum yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:84:

herkese merhabalarrrr ben geldim yeni uyandım sayılır dün de gelemedim gece geç saat geldik girmedim neteee nasılsınızz bakayım hatunlarrr
Cheryy canım Allahım analı babalı büyütsün inş güzel duygudur bilirim 2 dene de bende var sıpalarrr çok seviyorummmm
sınopee geçmiş olsun canımmm
ayşemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm hg bitanemmmm nasılsın seni çok özledikkk bizzz zaten mutluşum da yok tatil bitsin herkes evimize(topiğimize) dönsün

hayırlı olsun canım..ben de başak şehirdeyim yeni yerleşimler hep böyle daha 2 giün önce ahmet özhan konseri oldu hergün ramazan etkinliği var uzaklara hiç gitmeye gerek kalmıyorr...
beyzus ablam kalabalık çekilmiyor valla bi şey lazım olunca iniyorum bakırköye alıyorum...sakin kafa dinliyorum ..çocuklar için de daha iyi oluyor....
ceco çok alemsin valla yazılarını okuyorum ççok komiksin....annende kız erkek ayrımı yapıyor heralde ..benim ki de yapar ama kendi etti şimdi niye bana uzaksınız diyor..ama ne fayda biz de kırıldık artık..

hoşgeldin ayşe allah kavuştursun oğluna tez zaman da inş...

dünkü yediklerimi yazmak istiyorum
amcamlardaydık ole çat kapı gittik
iftarda 1 hurma 1 kepçe çorba
4 kaşık patates salatası 3 kaşık bulgur pilavı
1/6 kavun yedim gece soda içtim çarşıdaydık gezdik teravihe gitmedim yeğen gezelim abla dedi özlemişim merzifonda ramazan gecesini
sahurda
2 dilim tahıllı ekmek
1 dilim peynir
4 zeytin biber salatalık domates
1 haşlanmış yumurta çay ama su çok az içtim dün bennnn
bugün neler olur bilmemmmmmm

hoşbuldum cnm sende hoşgeldin bende sizleri çok özledim vallahi başka iş güç hiç bişey özlemedim

hoşbuldum cnm saol inş.

kızlar bişe sorcam dogum günü ila pastalımı olmalı büyük bir dondurma alsam kutlasam kızımı dogum gününü olarmı:26:

canım bence pastasız olmaz:) yani bana bizimkiler dondurma alsa bi şey demezdim ama sinir olurdum pastanın yeri ayrı:) ama kızın çok pasta düşkünü değilse cartedor'un dondurmalı pastasındal al bak o iyi olur:)

İçin rahat olsun Yena'cım; olmaz. Hani derler ya "görmemişe dönersiniz inşallah" diye, siz o durumdasınız artık. Hiç olmamış bir çocukla aynı durumda Barış. Ağzım da çok uğurludur benim, söylemeden geçemeyeceğim :)) Bize bile doktor sadece profesyonel sporcu olamaz demişti ayrıca kimseye söylemeyin, okula filan bildirmeyin dedi. Çocuğa farklı muamele ederler diye.Onun öğüdüne uyarak dikkatli olmaya ama evham yapmamaya çalışıyorum. İnşallah hep iyi günlerini görürüz.
kızlar bişe sorcam dogum günü ila pastalımı olmalı büyük bir dondurma alsam kutlasam kızımı dogum gününü olarmı:26:
Carte Dor'un dondurmalı pastası da bir alternatif olabilir. Galiba çoğunluğu dondurmadan oluşuyor, üzerine mum dikmek için de ideal. Kızının yeni yaşı kutlu olsun.

Canım eline sağlık, ağzına da sağlık güzel sözlerin için :))) İki somun yapıyorum ben genelde, o zaman hatırlaması kolay oluyor. 1-1,5-2 olarak hatırlıyorum. 1 tk tuz, 1.5 tk şeker, 2 tk maya :)) Kepekli un iyi ama tam buğday unu daha iyidir. Hem lifli hem ruşeym besin değerini artırıyor hem de çocukların yemesinde (kansızlık vb.) sakınca yok. Karahan marka organik tam buğday ununu özellikle tavsiye ederim.
Tariflere gelince, çok var; hemencik birini ileteyim: Kolay şekersiz marmelat: 5-6 adet kuru kayısı (günkurusu olsun) minik bir tencerede çok az su ile iyice pişirilir. Kayısıları azıcık örtecek kadar su kafi, takribi 1.5 çay bardağı. Kısık ateşte kayısılar iyice şişip dibinde 1 çorba kaşığı suyu kaldığında altı kapatılıp 10 dakika beklenir. Sonra rondoda çok az çekilir. Çatalla bile ezebilirsin, suyunu da katmayı unutma. 3 gün boyunca tüketilebilir. Çocuklarıma yaparım ben, ilave şeker yok, marmelat kıvamında ve doğal, çok da kolay; daha ne olsun :)

Merhaba canım hoşgeldin. Benim kızım 5, oğlum 2 yaşında ben bile hala hamile pantolonlarımı giyiyorum, senin giymen çok normal :) Ama şimdiden çözüm araman çok akıllıca. Eğer kalıcı olursan sonuç alırsın, destek görürsün mutlaka burada. Leah arkadaşımız emziriyor ve diyetisyeninin hazırladığı güzel bir menüsü var, geçmiş sayfalarda paylaşmıştı.
Aslında yapılması gerkenler belli diye düşünüyorum ben, sadece istikrarlı şekilde bunları uygulayabilmek önemli. Bol bol sebze, her tür yeşillik+ her gün 1-2 porsiyon meyve+ et + az miktarda kuru yemiş. Dikkatle tüketilecekler: Ekmek, pilav, makarna vb. gıdalar. Hiç tüketilmeyecekler: Paketlenmiş, işlenmiş gıdalar, kızartmalı, kremalı ağır gıdalar vb. Bir de ben 1.5 yaşına kadar balık yağı içtim emzirirken, hala emziriyorum ama artık balık yağını bıraktım :)

Senin mesajını görmedim ama ben de aynı şeyi ayzmıştım gördün mü :))))

Pınarcım şimdi kek yapmaya gidiyorum, tam buğday keki, onun da tarifini mesaj olarak atıyrum sana :))

Arkadaşlar merhaba,

Bir ara aranıza katılma girişiminde bulunmuştum aylar önce ama diyete spora filan başlayamayınca koptum.Ben 36 yaşındayım şu anki kilom (aslında geçen ay doktordaki kilom,aldım mı bilmiyorum tartım bozuk) 98.200.Geçen ayın yani temmuzun 1 inde doktora gittim ama ancak diyetime dün başlayabildim (gelen giden ve benim gezmelerimden ancak) diyet listem 1600 kalorilik.Aslında açıkçası diyete değil de sağlıklı beslenmeye başladım ben.Çok düzensiz beslenen abur cubur seven biriydim normalde.Yemekle çok aram yoktu hiç bir zaman.Yükte hafif pahada ağır,kolay yenebilecek lezzetli ne varsa o an onu yerdim.2 gündür diyetimi bozmadan devam ediyorum ve edeceğimde.Yolum uzun 1 yıl gibi bir hedef koydum kendime.Tam 50 kilo olmak istiyorum (inşallah) Buradaki sinerji çok hoşuma gitti açıkçasıigeri sayfalardan beri okudum.Öncelikle şu çizelge konusunda biri yardımcı olursa sevinirim bana çünkü ben yapamadım malesef Bu haftaki cumaya değil ama haftaya ben de sizinle tartılacağım.Umarım hepimiz bu yolda başarılı olur,istediğimiz sağlıklı kilolara ulaşırız.

Akşamları eşimle yürüyüşlere başlıycaz bugün itibari ile inşallah.Günlük yediklerimi de sizlerle paylaşcam hatta daha sonra listemi de paylaşırım,doktor tarafından verildi belki uygulamak isteyen olur.

canım çok teşekkür ederim ilgine ve desteğine :)
bende aburcuburu çok seviyorum aslında vazgeçsem biliyorum ki kilo vereceğim ama vazgeçemiyorum hele çikolata asla bırakamam gibi geliyor
şu istikrar kelimesini kullanmam gerek hayatımda yoksa veremem zaten
bende emzirmek istiyorum ama sütüm malesef çok az ,mama takviyesi yapıyorum mecburen yani sadece bana bağımlı değil ,emdiği içinde mecburen dikkat etmem gerek zaten az olan sütüm iyice azalsın istemiyorum ,süt yapan şeylerin hepside kalorili yani en azından bana tavsiye edilen ve benim öğrendiklerim, zaten kalorisiz olanlarda benim tercihim olamıyor ,ya insan neden nerede zararlı ,kalorili şeyleri sever hep onlar leziz gelir nedennnnnnn (((

gördüm:) ama o tarifleri özelden yazma ya ben de okuyorum:) umut bi blog açsana boş vaktin oldukça ekle tariflerini ben hep takip ederim:)

hoşgeldin aramıza. aburcuburu kontorllü tüketebilirsin. bi süre sonra eskisi gibi canın da istemez.

Dün eşimle sahurda kahvaltımı etmiştim bu gece uyanamadık geç kalktım 11 gibi kahvaltıyı es geçtim o yüzden 10:30 daki ara öğünümle başladım güne.

saat 11:00
bir orta boy meyva
1 ad.grissini (kepekli)
1 fincan bitki çayı şekersiz (ıhlamur içtim ben)

saat 13:00

yarım tabak kabak ve patlıcan (yoğurtlu,fırınlanmış)
1 ad.domates,1 ad.salatalık söğüş (üzerine çok az z.yağı gezdirdim)
1.5 dilim kepek ekmeği

saat 15:30 (yani şuanda)
sade türk kahvesi
yanında 10 gr kadar beyaz çikolata (bu diyette yok ama zararı olmaz diye düşünüyorum)

az sonra da ara çğünüm var 16:00 gibi (aynı 10:30 daki gibi)

şimdilik bu kadar...

bir 50 sayfa kadar önceleri okudum da spor günlüğümüzü dilenci tutuyormuş,hala öyleyse akşam yürüyüş yaparsam onuda yazcam...

hoşbulduk canım sağol seni seviyorummmmmmmmmmmmmm aburcuburu tüketebilirsin diyen tek sensin çünkü :) inşallah istemez ya aslında emzirmesem daha dikkat edebilirim ama bu emzirme işi beni esnetiyor eeee bende esnedikçe esniyorum ne elime geçerse yiyiorum hatta otururken bile ne yesem diye düşünüyorum (( okullar açılsada düzene girsem diyorum ama bebeğime bakacak kimsem yok ücretsiz izne ayrılacağım sanırım, okul olsa daha dispiline olurdum ben ....

diaform diye bi ilaç varmış ama insülin direnci olanlar kullanıyormuş galiba.ben başlayalı 10 gün oldu 700 gr dan fazla vermedim bazen tokken eski kilomda bile çıktığım oluyor.acaba diyorum alsam bi denesem mi?? ne dersiniz?

efsunlu sen baya eskiyi okumuşsun:) gene yaz tabi motivasyon olur.

Ya canım açıkçası sizleri tanımak adına biraz gerilere gittim.Önce ilk sayfalara sanırım 2009 civarı filan 50 li sayfalarda dolaştım.Sonra haziran başından itibaren baktım biraz.Sanırım sen artık tutmuyorsun spor günlüğünü,baya eski dediğien göre :)))

Rica ederim. Burada pek çok kişi aynı durumda, büyük çoğunluk kilo alma-verme konusunda bilinçli ancak uygulamak anlatmak kadar kolay olmuyor. Eğer burada kalıcı olursan bu fikirden kopmazsın ve destek görürsün, diğer konularda istikrar da peşinden gelir.

Emzirme konusunda ise sana verilen tavsiyeler çok yanlışmış diyeceğim, süt yapan gıdalar kalorili olmak zorunda değil. Bir dönem bebek dostu bir hastane ile ortak bir sosyal sorumluluk projemiz olmuştu. İlk bebeğime hamileydim çok ilgilenmiştim, bak oradan öğrendiklerimi paylaşayım. Dünyada sütünüzü artırmada en etkili 3 şey: 1.) Yeşilik. Çok bol yersen çok sütün olur, inekleri düşün 2.) Su. Günde 3-4 litre kadar yeterli ama, abartılısı sütün kalitesini etkiler. 3.) Emzirmek. Emzirdikçe süt artar ve devam eder. Ne kadar sık emzirirsen o kadar sütün artacaktır. Her istediğinde emzirmek ve her memeden 20-30 dakika emmesini sağlamak sütü artırır.

Ayrıca mayalı gıdalar başta malt özü, alkolsüz bira, boza vb. sütü çok artırır, kuruyemişler özellikle ceviz de hem kalitesini hem miktarını olumlu etkiler. İlgili topiklerde daha da fazla bilgi vardır, eminim sen de okumuşsundur. Ama kitabi bilgileri uygulamak her zaman mümkün olmuyor, her bebek kendine özel malum. Umarım sen de gönlüne göre büyütürsün miniğini..
gördüm:) ama o tarifleri özelden yazma ya ben de okuyorum:) umut bi blog açsana boş vaktin oldukça ekle tariflerini ben hep takip ederim:).

Topiği tarif defterine döndürmeyeyim dedim Zuhal'cim. Bir de uzun oluyor, Gılgamış destanı gibi. Ama sen iste yeter, sana da gönderirim hemencik. Eskiden birden fazla bloğum vardı, biri de epey popülerdi ama kimlik deşifresi oldu, abuk subuk mesajlar geldi vb. kapattım. Pek aktif olamayan diyet maceramla ilgili bir tane vardı aslında onu hortlatabilirim, iyi aklıma getirdin :))) En azından bir takipçi garanti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…