- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
ay ilahiii:) izin verdik dediysek yani kontrollü deidm o kelimeyi es geçme:)))) emzirmen büyük avantaj. hiç yapamıyorsan günde bir aburcubur ye. sonra haftada 4 e düşür sonra 3e yavaş yavaş bırak :))) tabi bu bir sayısı bir paket cipsi ifade etmiyor ona göree:))hoşbulduk canım sağolseni seviyorummmmmmmmmmmmmm aburcuburu tüketebilirsin diyen tek sensin çünkü :) inşallah istemez ya aslında emzirmesem daha dikkat edebilirim ama bu emzirme işi beni esnetiyor eeee bende esnedikçe esniyorum ne elime geçerse yiyiorum hatta otururken bile ne yesem diye düşünüyorum (( okullar açılsada düzene girsem diyorum ama bebeğime bakacak kimsem yok ücretsiz izne ayrılacağım sanırım, okul olsa daha dispiline olurdum ben ....
iyi yapmışsın okumakla bir fikrin olur yaptıklarımızla ilgili. işin espirisi o baya eski olmuş yazdım ama aslında bi ay filan oldu sanırım. evimi taşıayacağım net olmayacak zırt pırt başka yerlere gidiyorum diye bıraktım canım. ama yine yapanlar yazıyor biz de popomuzu kaldırıyoruz gaza gelip sen paylaş sporunu:)Ya canım açıkçası sizleri tanımak adına biraz gerilere gittim.Önce ilk sayfalara sanırım 2009 civarı filan 50 li sayfalarda dolaştım.Sonra haziran başından itibaren baktım biraz.Sanırım sen artık tutmuyorsun spor günlüğünü,baya eski dediğien göre :)))
Rica ederim. Burada pek çok kişi aynı durumda, büyük çoğunluk kilo alma-verme konusunda bilinçli ancak uygulamak anlatmak kadar kolay olmuyor. Eğer burada kalıcı olursan bu fikirden kopmazsın ve destek görürsün, diğer konularda istikrar da peşinden gelir.
Emzirme konusunda ise sana verilen tavsiyeler çok yanlışmış diyeceğim, süt yapan gıdalar kalorili olmak zorunda değil. Bir dönem bebek dostu bir hastane ile ortak bir sosyal sorumluluk projemiz olmuştu. İlk bebeğime hamileydim çok ilgilenmiştim, bak oradan öğrendiklerimi paylaşayım. Dünyada sütünüzü artırmada en etkili 3 şey: 1.) Yeşilik. Çok bol yersen çok sütün olur, inekleri düşün2.) Su. Günde 3-4 litre kadar yeterli ama, abartılısı sütün kalitesini etkiler. 3.) Emzirmek. Emzirdikçe süt artar ve devam eder. Ne kadar sık emzirirsen o kadar sütün artacaktır. Her istediğinde emzirmek ve her memeden 20-30 dakika emmesini sağlamak sütü artırır.
Ayrıca mayalı gıdalar başta malt özü, alkolsüz bira, boza vb. sütü çok artırır, kuruyemişler özellikle ceviz de hem kalitesini hem miktarını olumlu etkiler. İlgili topiklerde daha da fazla bilgi vardır, eminim sen de okumuşsundur. Ama kitabi bilgileri uygulamak her zaman mümkün olmuyor, her bebek kendine özel malum. Umarım sen de gönlüne göre büyütürsün miniğini..
Topiği tarif defterine döndürmeyeyim dedim Zuhal'cim. Bir de uzun oluyor, Gılgamış destanı gibi. Ama sen iste yeter, sana da gönderirim hemencik. Eskiden birden fazla bloğum vardı, biri de epey popülerdi ama kimlik deşifresi oldu, abuk subuk mesajlar geldi vb. kapattım. Pek aktif olamayan diyet maceramla ilgili bir tane vardı aslında onu hortlatabilirim, iyi aklıma getirdin :))) En azından bir takipçi garanti
efsunlu ve ilbatum hoşgeldiniz aramıza sürekli takip derseniz başarılı olacağınıza inanıyorum
abur cubur tarzı şeyleri kesebilmek çok önemli bunun örneği olarak kendimi verebilirim hergün çikolata kola çekirdek vs bolca tüketen biri olarak onlarsız da yaşanabileceğinin kanıtıyım arada az çikolata ve şekersiz kolalardan içiyorum çok canım isterse çekirdek vs nerdeyse hiç yemiyorum bırakamasam ben bırakamazdım herhalde azcık azmedersek olamayacak bişey yok arkadaşlar
hedefinize sağlıkla ulaşmanızı dilerim
It does not matter how slow you go so long as you do not stop.
konfüçyus'a aitmiş, paylaşayım dedim çünkü direkt aklıma diyeti getirdi bu söz:))))
mealen; durmadığın sürece, ne kadar yavaş gittiğinin önemi yok:)
Amin canımmmm...
Ayrıca kutlarım azmini de ne güzel vermişsin maşallah.Ne kadar sürede verdin onca kiloyu?Darısı benim de başıma inşallah...
Rica ederim. Burada pek çok kişi aynı durumda, büyük çoğunluk kilo alma-verme konusunda bilinçli ancak uygulamak anlatmak kadar kolay olmuyor. Eğer burada kalıcı olursan bu fikirden kopmazsın ve destek görürsün, diğer konularda istikrar da peşinden gelir.
Emzirme konusunda ise sana verilen tavsiyeler çok yanlışmış diyeceğim, süt yapan gıdalar kalorili olmak zorunda değil. Bir dönem bebek dostu bir hastane ile ortak bir sosyal sorumluluk projemiz olmuştu. İlk bebeğime hamileydim çok ilgilenmiştim, bak oradan öğrendiklerimi paylaşayım. Dünyada sütünüzü artırmada en etkili 3 şey: 1.) Yeşilik. Çok bol yersen çok sütün olur, inekleri düşün2.) Su. Günde 3-4 litre kadar yeterli ama, abartılısı sütün kalitesini etkiler. 3.) Emzirmek. Emzirdikçe süt artar ve devam eder. Ne kadar sık emzirirsen o kadar sütün artacaktır. Her istediğinde emzirmek ve her memeden 20-30 dakika emmesini sağlamak sütü artırır.
Ayrıca mayalı gıdalar başta malt özü, alkolsüz bira, boza vb. sütü çok artırır, kuruyemişler özellikle ceviz de hem kalitesini hem miktarını olumlu etkiler. İlgili topiklerde daha da fazla bilgi vardır, eminim sen de okumuşsundur. Ama kitabi bilgileri uygulamak her zaman mümkün olmuyor, her bebek kendine özel malum. Umarım sen de gönlüne göre büyütürsün miniğini..
Topiği tarif defterine döndürmeyeyim dedim Zuhal'cim. Bir de uzun oluyor, Gılgamış destanı gibi. Ama sen iste yeter, sana da gönderirim hemencik. Eskiden birden fazla bloğum vardı, biri de epey popülerdi ama kimlik deşifresi oldu, abuk subuk mesajlar geldi vb. kapattım. Pek aktif olamayan diyet maceramla ilgili bir tane vardı aslında onu hortlatabilirim, iyi aklıma getirdin :))) En azından bir takipçi garanti
efsunlu ve ilbatum hoşgeldiniz aramıza sürekli takip derseniz başarılı olacağınıza inanıyorum
abur cubur tarzı şeyleri kesebilmek çok önemli bunun örneği olarak kendimi verebilirim hergün çikolata kola çekirdek vs bolca tüketen biri olarak onlarsız da yaşanabileceğinin kanıtıyım arada az çikolata ve şekersiz kolalardan içiyorum çok canım isterse çekirdek vs nerdeyse hiç yemiyorum bırakamasam ben bırakamazdım herhalde azcık azmedersek olamayacak bişey yok arkadaşlar
İlbatum, hosgeldin.
Sut konusunda umut da yazmis, ben de yazicam duramiycam. Uc tane cocuk emzirmis ve toplamda 3 yila yakin emzirme suresi olan, hali hazirda da 7 aylik bir bebek emziren biri olarak sana ipuclari vereyim.Gerci bebek kac aylik bilmiyorum ama, bebegi emzirdikten sonra, sut gelse de gelmese de 15 er dakika her iki memeyi de pompa ile cekiyorsun. Gece gunduz 3 saati gecirmeden cocugu emziriyorsun. bol su icersen gercekten sutun artiyor. ama bana doktorum demisti ki sut vermek tamamen psikolojiktir. en basta sutun olduguna ve bebegi emzirmek istedigine inanacaksin. Bazen bebege bakan anneanneler bile, asiri sevgi ve hormonlar etkisiyle sut salgilamaya baslarmis demisti... dusun yani hersey kafada bitiyor. ben sutun az olacahina inanmiyorum. benim 75 beden sutyen takan bir arkadasim bile 2 yasina kadar bebegini emzirdi.
Sakin emziriyorum diye tatliya abanma .. Hic faydasi yok. ...
ay ilahiii:) izin verdik dediysek yani kontrollü deidm o kelimeyi es geçme:)))) emzirmen büyük avantaj. hiç yapamıyorsan günde bir aburcubur ye. sonra haftada 4 e düşür sonra 3e yavaş yavaş bırak :))) tabi bu bir sayısı bir paket cipsi ifade etmiyor ona göree:))
iyi yapmışsın okumakla bir fikrin olur yaptıklarımızla ilgili. işin espirisi o baya eski olmuş yazdım ama aslında bi ay filan oldu sanırım. evimi taşıayacağım net olmayacak zırt pırt başka yerlere gidiyorum diye bıraktım canım. ama yine yapanlar yazıyor biz de popomuzu kaldırıyoruz gaza gelip sen paylaş sporunu:)
"inekleri düşün":)))))))))))))))))))
çok sağol umut url yollarsın hortlatınca. uzun diye de takılma ya tam tersi emek verdiğini ve düşünceli olduğunu görmek herkesin hoşuna gider, bu yüzden seni seviyoruz
mutfağa gitmeden bakayım bi dedim
semiranım nasılsın canım
ilbatum hedef olarak ilk başta daha yakın bişeyler koy sonra yavaş yavaş çekersin aşağıya canım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?