- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
topikteki bütün arkadaşların yeni eğitim öğretim yılını kutluyorum vebaşarılar diliyorum.
protein ağırlıklı diyetlerin böbreklere zarar verdiğini vegelecekte şeker hastalığı riskini arttırdığını gazetedeoukudum yazıyordusağol ablacım gerçekten kilo verdim ancak hepsinin yağdan veya kalıcı olmadığını ben de biliyorum..yaptığım diyete gelince 7. takımdan nev arkadaşımdan görerek başladım ki kendisi çok bilinçlidir sık sık check up yaptırıp diyetten zarar görüp görmediğini kontrol altında tutuyor şimdiye kadar kötü bi sonuçu çıkmadı şükür......diyetimiz dukan diye bilinen diyet bende bir süredir bozduğum ddiyete dukanla dönüş yapmak istedim sağlıksız olduğuna inanmıyorum mehmet öz den onay almış bir diyet...dukanla dönüş yaparak sadece yerleşmemiş kiloları ve şişliği attığma ,inanıyorum....sadece 7 gün sırf protein aldım bundan sonra protein artı sebke ve yulaf kepeğiyle devam edicem inş..iyi sonuç alırım...aç kalma kas kaybetme olacağına inanmıyorum.....bol su şartı var bu da protein zararlarını en aza indiriyor ve yulaf kepeği çok güzel destek oluyor besin ve mineral olarak..diğer şok diyetlerle karıştırılmaması gerektiğine inanıyorum ve ben şimdiye kadar şok diyetlere ilgi duymadım...emzirenler için nasıl sonuç verir bilemem kimseye özel bi tavsiyem yok bu diyeti yapın diye dukan topiğini okuyun kararı kendiniz verin diyorum inş. herkes istediği kiloya en sağlıklı biçimde insin diyoruum.................
amin cumlemizinkinicanım bende öyle listelere uyabilen bir yapıda değilim inadına yiyesim gelir hep:) ama biraz kendimi frenlemek istiyorum o nedenle yapacağım ha bu şok diyet mi bilmiyorum ama benim yediğim şeylerin aynısı var
ben sabah kahvaltısını zorla yapıyorum ama diyette yapıyorum ,örneğin ben 3 gündür doğru düzgün kahvaltı yapamadım canım istemiyor çünkü zorla yemekte işkence gibi geliyor, bugün 1 kase yoğurt canım çekti onu yedim :) tamam biz 3le 5le kurtulacak değiliz bu kilolardan ama birşeyler yapmakta geçiyor insanın içinden, kilo vermesem bile en azından denedim derim :) hoş ben öyle başlayıpta sonunu getirebilenlerden değilim belki bu kez başarabilirim :) burada sadece 1 diyetisyen var o da kağıt verip gönderen cinsten ilgisiz biri o nedenle gitmeyeceğim gitmiştim deneyimim var :)
aman dikkat et canım
maşallah seninki kocamanmış allah bağışlasın....
sağol canım allah razı olsun, gel sen özletme....
çok iyi olmuş çiğnemden yutuyoruz çoğumuzun sorunu bu aslındaslm kızlar ben bugün yeniden diyetisyene başladım yarın kesin kararlıyım 1 ayda 5 kilo sözü verdim dr inşallah mahcup olmam .45 dakika yürüyüş verdi hergün yemegini saatinde ye dedi onlar çok önemli bide çok çigne dedi.ben çok hızlı yemek yiyenlerdenim alışmam lazım 12 kez çigneyip yutmak lazımış
öğlen yoğurt yok salat yokArkadaşlar ben bugün doymak bilmedim..Sürekli birşeyler ve tatlı şeyler yiyesim had safhadaydı..
SABAH:
2 dilim tb ekmek
peynir
2 zeytin
domates,salatalık
ARA:
1 Armut
ÖĞLE:
2 dolma
ARA:
Bir ton bisküvi, öyle böyle değil acaip abarttım ve çay
AKŞAM:
3 dilim tb ekmek
1 tabak fasulye kavurma
Salatalık
ARA:
1 bardak tarçınlı süt
Yürüyüş 50 dakika
neler halletmişsin valla süpersinKizlar,
Az zamanda cok buyuk isler basardim... kizimin Bilsem programi olustu. cumartesileri gidecek, konservatuar kaydini yaptim, yarin ilk ders basliyor, Sali ve Carsamba aksamlari konservatuardayiz...
Ani kararla bugun oglani da yuvaya verdim, yarin obur gun alistirma icin ben de gidecegim ama sonrasinda 9-16 orda olacak. Yeme icmesi ve uyku duzeni 3. Dogunca cok bozulmustu, yuvada gorustugum kisi bana hepsinin kisa zamanda tekrar duzwlecegini soyledi. sirf bunun icin bile deger... Kizim bu yastayken calisiyordum ve tam gun vermistim. Basta uzuldum, evdeyim cocuk tam gun yuvaya gitmesin dedim ama simdi yine de onun icin daha iyi olacagina inaniyorum...
Kendim de powerplate paketi aldim 40 seans. Bir de oglan yuvaya alisinca platese baslayacagim haftada 2 gun kadar.. bombayim yani...
Cumartesi diyetisyene de gittim, verdigim kilala icin bir grafik yaptim, reglimden 10 gun once bir duraklama basliyor ve reglim bitince ani bir 1500 gr dusus oluyor. Sanki 3 haftada 1500 gidiyor gibi oluyor ama bir basamak gibi ani dususler gorunuyor grafigimde, 3 aydir boyle olmus yani... Kendi metabolizmami tanimaya calisiyorum, duraklamalara sasirmamak icin iyi oldu bu...
Herkese mutlu bir egitim yili dilerim. allah cocuklarimiza zihin acikligi versin...
Yena benim kara saatlerim 15-17 arasidir.. O aralikta elime ne gecerse, abartmiyorum, tezgahin uzerinde uc gun kalip kuflenme sinirina gelmis bir paket biskuvi de dahil olmak uzere herseyi yiyebilirim.. Doydugumu bile hissedemednmişsien ustuste 9 dilim krem peynirli ekmek bile yedim bir defasinda...
Bunun icin bana diyetisyen bazi seyler onerdi ve ben de kendi uzerimde bazi deneyler yaparak kendi problemimi cozdum. sadece adet oncesi 1 gun olabiliyor bazen...kendi bilgilerimi yaziorum
1. Protein haklarini sabah ve oglen kullan( ornegin benim 5 hakkim var, sabah 2 kk peyniri ve oglen de 3 kofte kadar etimi yiyorum)
2. Ara ogun saatlerine uy. O saaatte ac degilim diye yemedigin 1 meyve, sonra kiloyla yesen de seni tutamaz... 2 saatTe bir atistirmaliklarimi kullaniyorum. Onlar da sunlar: 2 dilim ekmek veya 4 biskuvi veya yarim simit/5 findik/1 bardak sut veya yogurt/ 2 meyve... Bunlar 2 saat bile olmadan gidip gelip yiyorum.. Birer birer findik filan iste..bu arada en az iki tane de nescafe iciyorum.
3. Aksam yemegini en gec 18 de yiyorum, yoksa yediyi bulmadan ben kendimi dolabin icinde buluyorum...
Aksama genelde 1 sut ve 3-4 dilim ekmegim kalmis oluyor. O da ideal bir nesfit ogunu, tepeleme bir tabak, icine 1 meyve dograyip bol tarcin ekip kopurerek yiyorum...
4.sabah ve oglen iyi doymazsam saat 16 da garanti sapitiyorum o nedenle her ogun sinirsizca cig sebze yemek lazim. Ayrica sebzeler sindirilirken cok enerji harcatiyormus. Yani hem tok tutuyor ve hem de kalori yaktiriyorlar... Aldim 2 kilo acur, durup durup catir cutur yiyorum...
5. Yumurta acayip tok tutuyor, sapitma meyilli oldugum gunlerde oglen yemegine asiri bol sebzeli bir menemen yapiyorum. Catlayana kadar yeme hissi veriyor..
6. Bazen durup durup, aksam sofrayi toplarken sapitiyorum.. Mesela pilav tenceresini saklama kabina alirken bir bakiyorum kasik kasik dalacagim, hic kaba almadan direk cop ogutucuye atiyorum ... Yoksa ben onu dolaptan cikarip yiycem...
canım bir sürü şeyi yoluna koymuşsun, güzel bir kış planı ortaya çıkmış kaba taslak. herşey gönlünce olsun, miniklerinde inşallah güzel bir sömestr ve yuvaya alışma dönemi geçirirler.
powerplate ne merak ettim. bence plateste süper gelecektir.
Yena benim kara saatlerim 15-17 arasidir.. O aralikta elime ne gecerse, abartmiyorum, tezgahin uzerinde uc gun kalip kuflenme sinirina gelmis bir paket biskuvi de dahil olmak uzere herseyi yiyebilirim.. Doydugumu bile hissedemeden ustuste 9 dilim krem peynirli ekmek bile yedim bir defasinda...
Bunun icin bana diyetisyen bazi seyler onerdi ve ben de kendi uzerimde bazi deneyler yaparak kendi problemimi cozdum. sadece adet oncesi 1 gun olabiliyor bazen...kendi bilgilerimi yaziorum
1. Protein haklarini sabah ve oglen kullan( ornegin benim 5 hakkim var, sabah 2 kk peyniri ve oglen de 3 kofte kadar etimi yiyorum)
2. Ara ogun saatlerine uy. O saaatte ac degilim diye yemedigin 1 meyve, sonra kiloyla yesen de seni tutamaz... 2 saatTe bir atistirmaliklarimi kullaniyorum. Onlar da sunlar: 2 dilim ekmek veya 4 biskuvi veya yarim simit/5 findik/1 bardak sut veya yogurt/ 2 meyve... Bunlar 2 saat bile olmadan gidip gelip yiyorum.. Birer birer findik filan iste..bu arada en az iki tane de nescafe iciyorum.
3. Aksam yemegini en gec 18 de yiyorum, yoksa yediyi bulmadan ben kendimi dolabin icinde buluyorum...
Aksama genelde 1 sut ve 3-4 dilim ekmegim kalmis oluyor. O da ideal bir nesfit ogunu, tepeleme bir tabak, icine 1 meyve dograyip bol tarcin ekip kopurerek yiyorum...
4.sabah ve oglen iyi doymazsam saat 16 da garanti sapitiyorum o nedenle her ogun sinirsizca cig sebze yemek lazim. Ayrica sebzeler sindirilirken cok enerji harcatiyormus. Yani hem tok tutuyor ve hem de kalori yaktiriyorlar... Aldim 2 kilo acur, durup durup catir cutur yiyorum...
5. Yumurta acayip tok tutuyor, sapitma meyilli oldugum gunlerde oglen yemegine asiri bol sebzeli bir menemen yapiyorum. Catlayana kadar yeme hissi veriyor..
6. Bazen durup durup, aksam sofrayi toplarken sapitiyorum.. Mesela pilav tenceresini saklama kabina alirken bir bakiyorum kasik kasik dalacagim, hic kaba almadan direk cop ogutucuye atiyorum ... Yoksa ben onu dolaptan cikarip yiycem...
metebolizma hızlandırıcı çay varya elme limon tarçın karabiber karanfil zencefille yapılan bana çok iyi geldi
hani bazen insanın gözü dönuyor çok acıkıyor şimdi ne yesem diye aranıyor işte o zaman ben hemen o çaydan içiyorum kesiyoro krizi
ben int.den aldım.. eko organik diye bi site var ordan rusheim marka 2 paket 400 gramlık kargoyla 17 ye geldi..ama real lerde var rusheim marka bizzat gördüm fyatıda daha uygun...Ne mutlu çocuklar sevinince mutlu olunca anneler çok daha mutlu oluyolar.
Saferancım bende başalıycamda hiç ekmeksizlik biraz zor olucağa benziyor kahvaltı öğle akşam yemeği örneği verbilirmisin bana sen nasıl yaptın birde yulaf kepeğin, nerden buldun çok zor bulunuyormuş diye okudum.
bu etkiyi azaltmak için bol su ve yulaf kepeğine dikkat ediyorsun canım zarar en aza iniyor o zaman....şimdilik yapıyorum inş. iyi sonuç alırım......protein ağırlıklı diyetlerin böbreklere zarar verdiğini vegelecekte şeker hastalığı riskini arttırdığını gazetedeoukudum yazıyordu
çok hassas miden var demekki aman dikkat et önce sağlıkBen onu geçen gün yapayım dedim ama nasıl bir mideyse benimki kaldırmadı. 250 grlık şişeyi zor bitirdim :26:
Ben ece87 nin geçen gün verdiği yeşil çay, limon, nane ve şeftali rendeli olanını yapıcağım inşallah yarın.
Bugün naneli ve limonlu yeşil çay içtim o bile çok iyi geldi. Bakalım şeftali rendeli nasıl bişey olucakmı.
Çok fazla bu tür kürlere girişemiyorum çünkü direk karaciğerimi yoruyor.
Bir ara meşhur lahana çorbası furyasında bende hastanlik olanların arasındaydımdoktor sendemi lahana zedesin dedi yoooo dedim ama yemedi tabi.
Karaciğerini yormuşsun miden çok hashas demişti bende bak diyorum kalıbımın adamı değilim diye ama kimse inanmıyor demiştim
Umarım sana yarar
dr. a görün bu ara yine ishal kusma salgını varsabahtan beri yediğimi çıkarıyorum önce psikolojik dedim ama değil sanırım. çünkü istemsiz olarak oluyor artık !!!
inşallah canımben int.den aldım.. eko organik diye bi site var ordan rusheim marka 2 paket 400 gramlık kargoyla 17 ye geldi..ama real lerde var rusheim marka bizzat gördüm fyatıda daha uygun...
öğünlere gelince bende kilo fazla olduğu için 7 gün sende 5 gün yeterli olur protein alma...protein çok tok tutuyor hiç ekmek yemedim ve aclik çekmedim..günlük 1.5 kaşk yulaf kpeği hakkın var onu sabahları 2 yumurta az yağlı peynir y.yağlı sütle maydanoz baharatla karıştırıp yağsız krep ..omlet gibi pişirdim teflonda zaten hepsini yiyemiyorsun bile kepek çok tutuyor az yağlı süt sınırsız çay şekersiz içebiliyorsun....öğlen haşlama tav.goğüs srmısaklı yoğurtla bol baharat sabah yemediysen yulaf kepeği katarak yiyebilirsin..sütle kepeği pişirip muhallebi haline getirebilir sonra tatlandırıcı tarçın ek tatlı giibi oluyor ...böyle beslendim.....bol ayran süt peynir ve 2-3 litre su mutlaka..çok zor olmadı..şimdide sebze proteine geçtim istediğin kadar sebze protein 2 kaşık yulaf kep.yiyebilirsin buda 1gün sebze protein 1 gün protein şeklinde devam ediyor istediğin kiloya inene kadar....püf noktası şekr yok yağ en az seviyede karbonhidrat yok patates yok....
bu etkiyi azaltmak için bol su ve yulaf kepeğine dikkat ediyorsun canım zarar en aza iniyor o zaman....şimdilik yapıyorum inş. iyi sonuç alırım......
selam canlarım nasılsınız..
bugun rahat gırebılıyorum nete ama ne yedıgımı yazarsam benı terlıkle kovalarsınız burdan:18::18::18: onun ıcın yazmıyayım daha iyi
ben sıze bır sey sorucam şu titreşimli kemerler işe yarıyomu kullanan varmı aranızda. bende sauna belt mıydı neydı adı ondan var 6 senedır öylece duruyo hıc bı faydasını gormedım. titreşimli kemerden kardeşimde var alıp denemek ıstıyorum fıkırlerınız nelerdır. eşim kızıcak yıne bılıyorum ama denemek ıstıyorum işte..
bir dr. dediki bu kemerle 30 dakka takmak 5 dakka spora bedel yani gerek yok dedi
parana yazık dedi
hadi yaaa. bende almam aslında ama işte hazırda varya ondan dedım.. merak ettım. belkı işe yarar dıye. ben 5 dk da bısıklette 500 pedal cevırırım beetamam abarttım ama 300 cevırırım rahat
spor cuma 30
cumartesi120
pazar 120
pazertesi 50
birazdan bidaha yapmaya çalışıcam bakalım
sabahtan beri yediğimi çıkarıyorum önce psikolojik dedim ama değil sanırım. çünkü istemsiz olarak oluyor artık !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?