mutlucum naptın bitti mi temöizlik işi
bende 2 hafta sonra halıları yıkamay vericem tül perde yıkıcam cam silme dışında her işimi yapıyorum ama 9.kat tırsıyorum o yüzden cam için kadın alıyorum
şuan pislikten gözükmüyo valla
ama annemin kontrolü var ona yakın halledm diyorum yoksa gelince kendisi silmeye kalkıyo yoruyo kendini kadıncagız
bu arada dalokiyi de öpüyorum çoookkkk
KIZ YAPIYOR BEN DALOKİ İLE TAKILIYORUM YÜRÜMEYE BAŞLADI SALONU BAŞDAN Aşağı geçiyor çok güzel bir mazara.
Mutlu sen nasilsin cnm
Geçmiş olsun canım tamda zamanında hastalanmışsın çocuklar varken insanın hastalanmaya bile zamanı yok aslında kolay gelsin.Aferin senin cimcimeye demek arkadaşlarını teselli ediyormuş aferin ona.kızlar bugün de kötüyüm ama dünden az daha iyiyim çok şükür.:2::2::2:
baya bir okudum ama alıntı yapamadım gene kötü olup yazamam diye .inşallah artık daha iyi olacağm ve yazacağımda bakalım.hasta olanlara şifa diliyorum,yakınları ölmüş olanlara sabırlar diliyorm.
benim de düzenim bitti.2 gün boyunca 1 tas çorba getiren biri olmayınca (hastaykende iştahım biraz kesilse ne olurduki:)))) bende evde bulunan badem ve aara öğünler için aldığım diyet bisküvi ve hatta çikolatalrı lüpletmiş bulunmaktayım.bu haftaki sporum hastalıktan önceki 125 dk.dün akşam bi tavuk çorba yaptımda abur cuburlardan kurtuldum şükür.tekrar diyete döndüm ama spor yoookkbende biran önce 90 ın altını görmek istiyorum zaten az da kaldı ama bu hafta hastalık girdi.kaç haftadır okullar açılsada bebeişimle gezsem yürüsem hiç yapmadığım bilmediğim şu leslie bacıyla bir yürüsem hayalleri kurdum ama yatağa yapıştım kaldım herşeyin başı sağlık gerçektn.2,5 yaşındaki kızım kreşe başladı ve söz verdim akşam alacam seni diye ilk gün sürünerekte olsam gidip aldım ama dün iyice kötüydüm eşim aldı.hiç sorun çıkarmadı diyebilirim bunda abiyle aynı okulda olmalarının da çok büyük etkisi var.hatta kzım ağlayan arkadaşlarını teselliediyormuş ağlama annen gelecek birazdan diye ama genede okula çok çok isteklide gitmiyor.gene migideceğim diye soruyor her defasında.akşamda hiç ilgilenemedim sayılır hastayım diye sarılamıyorum bile...oğlumda 1.sınıf oldu anlatıyoruz her akşma burası kreş değil artık sorumlulukların var diye bakalım yaşayıp göreceğiz...
Aferin dalokiye demek yürüdü gözün aydın canım bundan sonra kiloların daha hızlı gider::)))KIZ YAPIYOR BEN DALOKİ İLE TAKILIYORUM YÜRÜMEYE BAŞLADI SALONU BAŞDAN Aşağı geçiyor çok güzel bir mazara.
Slm dunyanin en guzel balik etli bayanlari...
Ben bi sure once aranizdaydim ama bazi sorunlarim yuzunden giremiyorum artik pek. (ins en kisa zamanda bende aranizda olurum yine)
Burda sizin yaninizdayken 116 kiloydum sonra 122 kiloya kadar ciktim..suan cok sukur verdim 115 kiloyum 7 kilo verdim 1 ayda. benim bir sorunum var eminim benim gibi bu sorunla karsilasan burda bir cok arkadaslar vardir.. 1 ayda 7 kilo verdim bu cok buyuk bir rakam 1 ayda ama kilomu goz onunde bulundurursaniz, vucutta cok fazla yag oldugu icin fazla gitti yani aslinda o kadar da cok degil.. 1 ayda dedigim gibi 7 kilo verdim ama son 1 haftadir gram oynamiyor ya hergun 2 saat yürüyorum, bir parca deseniz agzima abur cubur atmisligim yok ama 1 gram deseniz gitmedi bozmadim da hic diyetimi bu 1 haftada ama gitmedi ve boyle oluncada motivasyonum bozulacak diye korkuyorum cunki biliyorum huyum cok pis bi pes etti mi geri hayatta baslayamiyorum verdigim kilolarinda iki katini aliyorum... simdi size sorum su arkadaslar, vucut afalliyormus birden diyete baslayipta kilolar gitmeye baslayinca vucut icin bir $ok oluyormus ve bir sure sonra kilo vermeyi durduruyormus belirli bir sure alisana kadar.. bir kac gun ara verip normal yesem dikkat ederek tabi.. ve bu bir kac gunden sonra yine baslasam diyete hani vucudumu yaniltmis olurum benle savasmayi keser belki boylelikle.. ? siz ne ne onerirsiniz, benim gibi bu sorunu yasayan arkadaslar siz naptiniz ?? motivasyonumu kaybetmeden nolur bana yardimci olsun ayni sorunu yasayip ustesinden gelen arkadaslar kafayi yicem ya cok morelimi bozuyor hergun 2 saat yuru bir parca bisi atma agzina diyetini uygula ve yaptiklarinin karsiligini goreme.. cok sinir bozucu oluyor tam diyeti birakmak icin bir sebeb......
bende yenilerdenim aslında hani çok tecrübem olduğu söylenemez.diyeti neye göre yapıyorsunuz?tahlillerinizi fln yaptırıp bir diyetisyen eşliğindemi liste hazırladınız?yoksa söylediğiniz şartlarda hennüz kilo vermenizin durmaması lazım.daha 1 ay olmuş siz başlayalı.buradaki arkadaşlar baya bir kg verip sonra duraklama durumuna geliyorlar anladığım kadarıyla.bende ilk ay 6kg verdim.emziren anneyim.insülin direncim var mesela ve normalde herkese diyetlerde izin verilen şeyleri dr um bana yasakladı.karpuz kavun kırmızı biber üzüm gibi.
ah neler yaşamısın valla dayanılır gibi değilDerin ,
Benim kizim simdi 9 yasinda. Bebekliginde geniz eti nedeniyle geceleri cok sık uyanirdi. 2,5 yasindayken Babasi sehir disinda bir santiteye gitti ve 5 ay kadar sadece hafta sonlari gelmeye basladi. O donemde benim kizim uykuya yattiktan 45 dakika- 1 saat kadar sonra kurulmus saat gibi kan ter ici de uyanip cirpinarak aglamaya, evin icinde kendini bilmeden kosmaya, benim tanimadan "anne anne gel" diye bagirmaya basladi. Bu durum cok kisa zamanda sidetlendi ve her gece olmaya, kizim bu aglama krizlerinde ustunu basini parcalamaya basladi, ben almaya calistikca daha da fenalasiyordu ve bir sure sonra kendiliginden baygin dusercesine uyuya kaliyordu. Bu krizler her gece ve neredeyse 1 saate kadar cikti. Kizim kriz sirasinda aglamaktan kusuyor, ustune cisini kaciriyor, yerlerde surunuyor perisan oluyordu. Tabii ki ben ve esim de ayni sekilde...
Bisuru psikolog, doktor vb gezdik ve sonunda bir cocuk psikiyatrisi uzmani bize " uyku teroru " veya "gece teroru" tanisi koydu. Bu erken cicuklukta gorulen bir uyku bozuklugu, sanki bir uyur gezerlik, kabustan uyanamama gibi bisey...
Yillarca arastirdim, kizim 1 sene antidepresan icti. Sonrra ben yabanci sitelerde, anne dayanisma gruplari buldum ve yazistim. Kizimin bu rahatsizligi 7 yasina kadar siddetini azaltarak surdu. Hala bazen ayni saattle kalkip evde bilincsiz, uyurgezer seklinde dolasip, salona gelip uyuyakalir mesela.
Seninki de buna donusur mu bilmiyorum ama
1. Cocuk bu uyku nobetleri sirasinda, anne babasini tanimiyor(kizim kendini ifade edebilmeye baslayinca, bizi daha buyuk veya cok kucuk odadaki esyalari hareketli ve dev gibi filan gordugunu ve korku yasadigini soylemisti), bu nedenle israr edip, annen burda filan demenin anlami yok, sakin olmalisin.
2. Bu nobetler sirasinda cocugun kendisine zarar vermesini onleyecek sekilde, yani basini vurmasin, dusmesin vb gibi yaninda olman tavsiye ediliyor ama asla cocukla konusmamamak ve kesinlikle dokunmaya calismamamak gerekiyor. Bunlar onu daha da korkutuyor ve nobetleri uzatiyor.
3. Nobetler uykudan sonraki ilk 2 saat icinde , hep ayni zamanda geliyor. Bu saatleri ogrendigin zaman, tam o saatten 15 dakika once odasina girip, tamamen uyandirmadan ama kisik sesle adini soyleyip hafifce oksamak bazen o geceyi atlatmasini sagliyor.
4. Sari kantaron cayi icirdim. Bu sayede ilaci biraktik. Ama kantaron da guclu bir ilac sayilirmis. Gunde 1 tatli kasigi sari kantaronu 3 cay bardagi suyla demleyip 3 defD icirdim. Aksam yatmadan 45 dakika once sonuncuyu
verdim.
5. Sebebi tam bilinmemekle birlikte, wc terbiyesine bagli olabilecegi dusunuluyor. Cocuklar uyduktan sonra iki saattee derin uykuya geciyorlarmis. Bu sirada da idrar kontrolu basliyormus. İste idrar kontrolu nedeniyle bazen derin uykuya gecememek bu sekilde uyku ile uyaniklik arasinda kalmak oluyormus. O nedenle aksam uykusuna yakin cok sivilar, karpuz vb de verme.
6. Cocuk bu krizi sabah hatiflamayacak, ona sabah israrla " aksam neden agladin vb" sorma ya da " bu gece aglama" diye konusma.
7.lavanta kokusu uykuya gecisi kolaylastiriyormus. Ben butun yastiklarina lavanta torbalari koyuyordum, odasina lavanta kokusu filan almistim.
Umarim sizdeki bu degildir...
günaydın kızlar busefer kesin kararlıyım.birinin bir lafı çok zoruma gitti o lafı yedircem ona ALLAHTAN BAŞKA YERDE DEGİLDİK BENİM EVİMDEYDİK BENİM BİR HUYUM EVİMDEKİ MİSAFİRİ KIRAMIYORUM .AMA O BENİ KIRDI GİTTİ 4 GÜN HİZMETİNİ GÖRDÜGÜM İNSAN HİÇ BİR ABİSİ EVİNE ÇAGIRMAZKEN BİZDE 4 GECE KALIP SONRA BANA HAKARET EDİP GİDEN İNSANA LAFI YEDİRCEM AMA DAHA ARADIGINDADA TELEFONU AÇMICAM ÇOK KIZGINIM ONA
terbiyesiz diyorumeşim köye gidicek tuturmuş banada gel diyo annesi orda millete hizmet edeyim diye beni götürcek bende istemiyorumbenden 10 yaş küçük görümcem ablasını arıyo benim için abim yengeme 3 biletli koltuk ayarlamış oda gelcek dedi ben çok üzüldüm bişe diyemedim .dönüp deseydim sende boyuna bak boyun 1 50 ama ALLAH YARATMIŞ DEDİM SUSTUM .AMA İÇİMDENDE ÇIKMIYO
bravoooodr kahvaltıyı erken yap dedi ben 7 .30 yaptım saat 8 bittirdim çok yavaş çok çigneyip yapıyorum artık
çok geçmiş olsun umarım tez zamanda iyleşirlerGünaydınlar hepinize umarım herkesin keyfi yerindedir
ben iyiyim çok şükür eşim ve emir hasta eşim baya ciddi hasta evde yatıyo yalnız başına izin vermiyolar malesef gidemiyorum yanına
ama ben bugun iyi hissediyorum kendimi çok şükür
akşam servisten indim minübüse binmedim yürüdüm 35 dakika
sabahta topkapıda indim servisten yürüdüm 30 dakika
toplam 95 dakika
yürüdükçe kendimi daha dinç hissediyorum farkettim bunu bi kere daha oturdukça oturası geliyo insanın öpüyorum hepinizi kocaman
o kendine baksıntam bunu yazmaya çalışmıştım maşallah Allah bozmasın, ver kilolarını.
benim de var bi tane daha önce yzamıştım. beni görünce gecen sene aynı anası olmuş hıh demişti kadın yanımda kardeşine dönüp(annem kilolu hatta obezdir. senelerce oğlu için niyetlenmişlerdi ama neoldu şişman bak bozuk mal) tövbeeeee. neyse ben zayıflayınca laf söyleyecem bu kez. hazırladım. ahhhh diyeceğim kilo kolay veriliyor da boy zor, uzamaz... çok kısa bir kadın. ayıp tabi söylememem lazım ama gene de işte hırs yaptı bana o sozler
geçmiş olsun sporda incinmiştir muhtamelen benimde var 4 gündür falan çekiyorumgünaydın herkese
3 meleğim var canım dualarım seninle , ama eminim ki çok rahat atlatacaksınız bak gör o yüzden çok çok üzme kendini...
2 gündür ayak bileğimde feci bir ağrı var normal yürüyemiyorum bile , neden oldu anlamadımbi de boğazım acıyo :2: üff ya nefret edıyorum hasta olmaktan bi yerlerimin ağrımasından...
allah korumuş birden hızlanma bir yerinide kırabilirdinkızlar ben gazi oldum yürüme bandında düştüm hızı yükseltip 1dakikaka 12 hızda yürüyeyim dedim yanlışlıkla kapatım derken hızı gittikçe çogaltım durmadı bende kendimi sürüklenirken gördüm sag kolum hep sıyrıldı şimdi nasıl yanıyo dizlerimde sıyrıldı allahtan yüzümde bişe yok
bu kadarkilo verdikten sonra insanın motivasyonu azalıyor ama aman kaçırmalar fazlalaşmasınmerabalar hatunlar az hareket ettim şimdi oturdum yine oğlum uyudu temizlik yapılıyor bir taraftan da.
benim geçen haftaki hızlı çıkışım bu hafta hüsrana döndü kızlar:18::18::18::18::18:. 88.300 den 86.500 inmiştim hatta altına ama hafta sonu öyle sapıttım ki yazmayayım tek tek çarşamba oldu 87.500 altına inemedim. hayırlısı. hergün 1 saat yürüyüşümü yaptım. umudumu kaybetmiyorum cumaaaa sürüzzzz istiyorummmmm offff bu ay sonuna 85 altı hayallaerim suya düşmek üzere. sanırım eksi değil bayaaaa artım olacak galibabi ağlayan miniş bulamadım koyayım şöyle.
neyse arkadaşlar ne yapmıyoruz haftasonu ne olacak deyip dışarda ya tatlıda söyleyelim noktasına varmıyoruz. eve geldik ne içelim yanına ne yiyelim diyerek kuruyemişlere vs sarmıyoruz. offfff anam offfffffffffffff. yahu ben ne yaptımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Aysecim cok sagool cnm kiz da buyuyup gidiyo bazen cok huysuz oluyo halasi da cocuga sinir yaptiriyo sakadan bagirisiyo ki oda bagirsin ama ben ne kadar yapma desem dinletemiyorum cunku agresif olacak yarin birgun krese gidecek orda cocujlarla hep kavga eder diye korkuyorum valla ama o da uslu cocuk sevmiyomus(( ah ah lafim dinlenmiyo ki ev desen evimin heryeri ozelkikle mutfak degisiyo karisamiyorum soylesem fayda etmiyo yine ayni tas ayni tarak bazen cok mu nankorluk yapiyorum dyorum cocuguma bakiyo evimi temiz tutuyo bilmiyorum da benim psikolji de.sakat bu aralar 3 haftadir gitmiyo kilolar he ben cok mu azimliyim tartisilir ama huzur yokken hicbirsey olmuyo emir nasil oldu iyilesti mi
geçmiş olsunkızlar bugün de kötüyüm ama dünden az daha iyiyim çok şükür.:2::2::2:
baya bir okudum ama alıntı yapamadım gene kötü olup yazamam diye .inşallah artık daha iyi olacağm ve yazacağımda bakalım.hasta olanlara şifa diliyorum,yakınları ölmüş olanlara sabırlar diliyorm.
benim de düzenim bitti.2 gün boyunca 1 tas çorba getiren biri olmayınca (hastaykende iştahım biraz kesilse ne olurduki:)))) bende evde bulunan badem ve aara öğünler için aldığım diyet bisküvi ve hatta çikolatalrı lüpletmiş bulunmaktayım.bu haftaki sporum hastalıktan önceki 125 dk.dün akşam bi tavuk çorba yaptımda abur cuburlardan kurtuldum şükür.tekrar diyete döndüm ama spor yoookkbende biran önce 90 ın altını görmek istiyorum zaten az da kaldı ama bu hafta hastalık girdi.kaç haftadır okullar açılsada bebeişimle gezsem yürüsem hiç yapmadığım bilmediğim şu leslie bacıyla bir yürüsem hayalleri kurdum ama yatağa yapıştım kaldım herşeyin başı sağlık gerçektn.2,5 yaşındaki kızım kreşe başladı ve söz verdim akşam alacam seni diye ilk gün sürünerekte olsam gidip aldım ama dün iyice kötüydüm eşim aldı.hiç sorun çıkarmadı diyebilirim bunda abiyle aynı okulda olmalarının da çok büyük etkisi var.hatta kzım ağlayan arkadaşlarını teselliediyormuş ağlama annen gelecek birazdan diye ama genede okula çok çok isteklide gitmiyor.gene migideceğim diye soruyor her defasında.akşamda hiç ilgilenemedim sayılır hastayım diye sarılamıyorum bile...oğlumda 1.sınıf oldu anlatıyoruz her akşma burası kreş değil artık sorumlulukların var diye bakalım yaşayıp göreceğiz...
birsürü çükolataah cnm ya zor evet senin durumun emiri kayınvalideler bakarken ki hala da yapıyolar sürekli günde 2-3 kere çikolata veriyolar çocuga bende istemiyorum ne bulsalar yediriyolar bende diyodum ki eşime bak ben obezim benim kardeşimde kilolu çocugun genlerinde var daha şimdiden yazık etcez ona diye ama onlara bişey desek alınıyolardı ve dinlemiyoda kayınpeder bişey olmaz diyo o öyle dedikçe de ben tırlatıyorum tabi ama sonra diyorumki o kadar bakıyolar çocuga sus biraz ama öyle olmuyo malesef
şimdi tutturmuş 2. cocugu yapın diye kv emir büyümüş o da büyürmüş falan geçen akşam öyle diyo orduya taşınacaklar ya ben emiri alır giderim diyo bende dedimki sen al götür diye mi çocuk yapıcam ben
emiri nasıl büyütüyoruz ne zorluklar çekiyoruz bizi bırak çocuk yok annem yok kv yok bakıcı yok ordu yok kreş harap oldu o bu kadar eziyeti haketmiyo benden 2. cocuk beklemeyin bidahada aynı şeyi demeyin eger kaza maza olursa da aldırcam dedim (o günaha girmem de onlara öyle dedim)
ztn dr. pko var tekrar çocugun olmayabilir dedi :)
yaa işte anlıyorum seni işin zor ama yapcak bişey yok mecburuz cnm allah yardımcın olsun ne diyelim
allah alllah yaaaValla aysecim iste sende biliyon oyle asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik allahtan gorumcem yemek konusunda hassas ne ver diyosam veriyo yatma satlerini soyluyoum yapiyo elinden geldigince ama tek sorun esim ailesi geldigi zaman beni ikinci hatta ucuncu plana atiyo hep laf sokuyo herseyime karisiyo guya dalga geciyo e bende sinrleniyorum gorumcem gcen dedi ben szinki kadar kotu bi evlilik gormedim ki 2 yil olmus ikinizde saygisizsinz dedi bu laf bana bir koydu bende icimdekileri doktum senin kardesin siz burda olunca sapitiyo siz yokken askim kariim canim diyren insan sz gelince boyle oluyo dedim bi akilliya kirk gun deli dersen deli olur dedim sen benim ne yasadigimi bilmiyorsun uyarman gereen biri varsa oda kardesin dedim yalan mi ama
ah kızı bırakabilsem bende gelsem bulgurluya çok yakınımUmut sana mannak bi oneride buluniym mi? İsmekin Bulgurlu'da spor merkezi var. Pilate icin bedava haftada 2 gun gidebiliriz. Ben de kendime arkadas ariyorum zaten, kendim ekerim diye kayit olmadim daha....
KIZ YAPIYOR BEN DALOKİ İLE TAKILIYORUM YÜRÜMEYE BAŞLADI SALONU BAŞDAN Aşağı geçiyor çok güzel bir mazara.
Hepimizin zamanla takılıyor kilolar önemli olan zaten o dönemi atlatmak sakın pes edip bırakma.Canim yediklerime cok dikkat ediyorum kilo yapan seyleri hic yemem. saglikli besleniyorum porsiyonlarimi kuculttum aburu cuburu kestim bol bol su iciyorum her gun duzenli 2 saat yuruyus yapiyorum.. yapmam gereken herseyi fazlasiyla yapiyorum kilo vermek icin ama bir haftadir gram gitmiyor..
Benimde istedi 5 tane hurma yedim leahtı sanırım kalorisi düşük yazmıştı bende yedim bayağa bir kesti tavsiye ederim.yena resimler komikmiş
canım çok tatlı istiyor yemiyim diye buraya girdim nezandır okuyorum azıcık kriz geçti gibi dayanmaya çalışıcam
Benimde istedi 5 tane hurma yedim leahtı sanırım kalorisi düşük yazmıştı bende yedim bayağa bir kesti tavsiye ederim.yena resimler komikmiş
canım çok tatlı istiyor yemiyim diye buraya girdim nezandır okuyorum azıcık kriz geçti gibi dayanmaya çalışıcam
Benimde istedi 5 tane hurma yedim leahtı sanırım kalorisi düşük yazmıştı bende yedim bayağa bir kesti tavsiye ederim.
kızlar bugün ankaraya gittik dr baktı odamızı falan ayarladı kalacaksınız dedi, ben hiç öyle düşünmemiştim biz gideriz bakar şu gün gelir der diye gitmiştik ,öyle olunca hazırlıksız geldik dedik veçankırıya evimize geldik, çamaşır falan yıkadım ,ne kadar kalınacağı belli olmadığı için bayağı birşey topladım, cumaya giremeyebilirim ben bildirimimi yapayım....
KİLO : 92.9
geçen hafta 94.1 giden 1200 daha cuma olmadı bile ama gitti çocuğun derdine işte
YÜRÜYÜŞ : 185 dk dün misafirliğe gitmiştik bugünde hastanede koşturduk çok yorgunum çıkmadım, ne zaman yeniden başlarım bilmiyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?