canım sağolasın ,pipimizin alt kısmında bir kitle vardı burada ultrason ve emar yapıldı kist dendi ancak apse gibi uç verdi ,öyle olunca ankaraya götürdük ,o da apse gibi dedi ,yarın bakacaklar 1-2 cm açacaklarmış nasıl dayanacağım bilemiyorum, rabbim bir an önce kurtarsın inşallahcnm gecmis olsun bebisine neyi var ben gecmisi okuyamadigimdan bilmiyorum rabbim acil sifalar versin hersey gönlünce olsun
harikasın tek kelime ile valla sen bu azimle kesin inersinslm kizlar ben bu gün 1saat sporumu yaptim 60+285toplam 345dakkkinsallah cumaya 66,..kg inerim
ilbatum hayırlı haberlerle dönersin inşallah
kızlar bugün ankaraya gittik dr baktı odamızı falan ayarladı kalacaksınız dedi, ben hiç öyle düşünmemiştim biz gideriz bakar şu gün gelir der diye gitmiştik ,öyle olunca hazırlıksız geldik dedik veçankırıya evimize geldik, çamaşır falan yıkadım ,ne kadar kalınacağı belli olmadığı için bayağı birşey topladım, cumaya giremeyebilirim ben bildirimimi yapayım....
KİLO : 92.9
geçen hafta 94.1 giden 1200 daha cuma olmadı bile ama gitti çocuğun derdine işte
YÜRÜYÜŞ : 185 dk dün misafirliğe gitmiştik bugünde hastanede koşturduk çok yorgunum çıkmadım, ne zaman yeniden başlarım bilmiyorum ...
yena kırmızı biber turşusu süper oluyor şu sirkeli sarımsaklı olandan mı yaptın epeyde yapmışın tuz sorununu halledersin inşallah
inşallah sorunsuz atlatır bebeişin sıhatle dönersizinz ankaradankızlar bugün ankaraya gittik dr baktı odamızı falan ayarladı kalacaksınız dedi, ben hiç öyle düşünmemiştim biz gideriz bakar şu gün gelir der diye gitmiştik ,öyle olunca hazırlıksız geldik dedik veçankırıya evimize geldik, çamaşır falan yıkadım ,ne kadar kalınacağı belli olmadığı için bayağı birşey topladım, cumaya giremeyebilirim ben bildirimimi yapayım....
geçen hafta 94.1 giden 1200 daha cuma olmadı bile ama gitti çocuğun derdine işte
YÜRÜYÜŞ : 185 dk dün misafirliğe gitmiştik bugünde hastanede koşturduk çok yorgunum çıkmadım, ne zaman yeniden başlarım bilmiyorum ...
maşşallahslm kizlar ben bu gün 1saat sporumu yaptim 60+285toplam 345dakkkinsallah cumaya 66,..kg inerim
ne olduki oğlunabu aralar oğlum çok huzursuz. tüm gece kalktık eşimle değişimli. sabah artık dayanamadım eşim aldı ben biraz uyudum 10 gibi kahvaltı için çağırdı. uyandığımda sağ göğsümün yan kısmında topak bezeler hissettim. nefes almakta zorluk çektim. 1 dilim ekmek biraz peynir bir yumurta sarısı ve birkaç galeta yedim.
dünden çamaşırlar vardı. onları toplayım diye uğraştım ama kolumu kaldırmakta zorlandım. biraz onları katladım. oğlan paçama yapıştı illa kucağına al diye. baktım iş yapamayacağım kendimi sokağa vurdum. evde birkaç ilaç vardı onları sağlık ocağına verdim. parka gittim. biraz yağmura maruz kaldık. komşularla denk düştüm oturduk. sonra eşim geldi. arkadaşına gittik. akşam 7 de yemek yedik.
biraz çorba, yeşil fasülye, kara lahana sarması, salata.
akşam çayın yanına pasta getirdiler eşimle ortak yedim biraz. çok acıkmışım:s
patates tuzu alır derler ama bilmemekiyağmurumgözüm,
sana bişey sorucam..ben bugün kırmızı biber turşusu yaptım..közleyip yapılandan..
Fakat tuzu bayağı bi abartmışım çok üzüldüm..Azda değil 5 kilo biberden yaptım..
Yeniden 2 kilo alıp közleyip eklesem tadında değişme olurmu.?
“Diyet yapıyorum ama aynı anda iki diyet yapıyorum, zira tek diyetle yeterince doymuyorum.” BARRY MARTER
Diyetisyen ; ekmeği kesmen lazım dedi.. 3 aydır ekmeği kesip yiyorum bi tuhaflık var ama dur bakalım bi bildiği var demek ki ???
eşim köye gidicek tuturmuş banada gel diyo annesi orda millete hizmet edeyim diye beni götürcek bende istemiyorumbenden 10 yaş küçük görümcem ablasını arıyo benim için abim yengeme 3 biletli koltuk ayarlamış oda gelcek dedi ben çok üzüldüm bişe diyemedim .dönüp deseydim sende boyuna bak boyun 1 50 ama ALLAH YARATMIŞ DEDİM SUSTUM .AMA İÇİMDENDE ÇIKMIYO
Derin ,
Benim kizim simdi 9 yasinda. Bebekliginde geniz eti nedeniyle geceleri cok sık uyanirdi. 2,5 yasindayken Babasi sehir disinda bir santiteye gitti ve 5 ay kadar sadece hafta sonlari gelmeye basladi. O donemde benim kizim uykuya yattiktan 45 dakika- 1 saat kadar sonra kurulmus saat gibi kan ter ici de uyanip cirpinarak aglamaya, evin icinde kendini bilmeden kosmaya, benim tanimadan "anne anne gel" diye bagirmaya basladi. Bu durum cok kisa zamanda sidetlendi ve her gece olmaya, kizim bu aglama krizlerinde ustunu basini parcalamaya basladi, ben almaya calistikca daha da fenalasiyordu ve bir sure sonra kendiliginden baygin dusercesine uyuya kaliyordu. Bu krizler her gece ve neredeyse 1 saate kadar cikti. Kizim kriz sirasinda aglamaktan kusuyor, ustune cisini kaciriyor, yerlerde surunuyor perisan oluyordu. Tabii ki ben ve esim de ayni sekilde...
.....
Umarim sizdeki bu degildir...
kızlar ben gazi oldum yürüme bandında düştüm hızı yükseltip 1dakikaka 12 hızda yürüyeyim dedim yanlışlıkla kapatım derken hızı gittikçe çogaltım durmadı bende kendimi sürüklenirken gördüm sag kolum hep sıyrıldı şimdi nasıl yanıyo dizlerimde sıyrıldı allahtan yüzümde bişe yok
akşama eve gidip emir ve eşimin durumuna bakıcam belki sarıcivcivim ile yürüyüşe gideriz
dün akşam onların evin önünden geçtim (bundan sonra her akşam geçicem) hemen arka arkaya bizim siteler :)
kızlar bugün ankaraya gittik dr baktı odamızı falan ayarladı kalacaksınız dedi, ben hiç öyle düşünmemiştim biz gideriz bakar şu gün gelir der diye gitmiştik ,öyle olunca hazırlıksız geldik dedik veçankırıya evimize geldik, çamaşır falan yıkadım ,ne kadar kalınacağı belli olmadığı için bayağı birşey topladım, cumaya giremeyebilirim ben bildirimimi yapayım....
Gel vallahi, ne güzel olur. Hatta sen bırak İzmir'e gitmeyi Yena da İstanbul'a gelsin :))) Şaka bir yana İstanbul'a gelen, buluşmak için zaman ayırabilecek arkadaşlar önceden mesaj atsalar; arada bir bile olsa buluşsak ne güzel moral olurdu.o çiviye ben de üzüldüm
servis işlerimiz düzene girer inşallah yoksa naparız bilmem
istanbullular buluşunda biz bakalım ancak ankarada kimse yok ya gelen de ortadan kayboluyor ben de gelecem dermişim istanbul buluşmasına sizlerle tanışmayı çok istiyoruz sonra da izmire gider yenayla tanışırım:)
Annemle konuştum Beyza. 'Bana göre tamam kızım, babanla konuş sen' dedi. 'Babamdan bir şey istemiyorum ki anne, ne alaka' dedim ben de :)) Yani üst mesaj tamam kızım, tabii olur diyor, alt mesaj baban mırın kırın eder diyor. Uzun vadede arıza çıkarabilirler ama şimdilik tamam gibi. Bir başlayalım, ne kaybederiz? Sonrası Allah kerim :))) Salı-Perşembe günleri nasıl sence? Ben 30 Eylül-5 Ekim arası yokum; hemen mi başlayalım ben döndükten sonra mı? Konuşalım detaylarıUmut sana mannak bi oneride buluniym mi? İsmekin Bulgurlu'da spor merkezi var. Pilate icin bedava haftada 2 gun gidebiliriz. Ben de kendime arkadas ariyorum zaten, kendim ekerim diye kayit olmadim daha....
hepsi aynı bu cadıların ,birtek babası gece uyurken onu öpmeye gelir sonrada anneyide öp baba der babasıda beni öper okadar.yoksa mümkün değil yanyana oturmak bile...sana katılıyorum babamla annemin bedduasu tuttu heralde bende babaı çok kıskanırmışım ağlarmışım hep....Aynı benim küçük civcivim işte ben kumalar birdi iki oldu diyorum artık
Eşime bazen takılıyorum bacım naber diyebiz diyorum ne zaman evliliğimizi hatırlayabileğiz dediğimde az kaldı kızları kocaya verelim bizde balayına çıkarız diyor
Yada bir kaç sene sonra kızları ananneye bırakır öyle gideriz tatile diyor bende orası olurmu burası olurmu diye sorduğumda direk büyük kızım cevap veriyor yok anne yaa sıkılırız biz orda diye
Bizsiz hiç bir yere gidemezsiniz kocaya da gitsek siz nereye biz oraya tatillerdede peşinize takılırız kocaları evde bırakıp dedi
Amaaa bana müstahak çünkü ben koca kazık hala senden seneye annemler almanyadan geldiklerinde sabah eşimi işe yollar sonrada hemen annemle babamın arasında girerim
Babam hep ş....fsiz evlat ananla aramıza hala giriyorsun seninde evlatların girince görürüm seni derdibedduası tuttumu ne
ben hiç şikayet etmiyeyim o zaman canım sen çok çekmişsin ısırmalar kucağndan inmemeler...ağzımı açmıyayım en iyisi...biliyorum canım arkadaşların çocuklarıda öyle......o dönem benimki değil yanımdan kucağımdan inmiyordu süpürgeyi bile o kucağımda iken yapıyordum
bu arada bu olayın adı 2 yaş sendromu benimkide erken girmişti muhtemelen seninkide buna bebek ergenliği deniyor internette birsürü yazı bulabilrsin
ayyy tüylerim diken diken oldu ben hiç gce kalkıpta ağlıyor demiyeyim o zaman benimki çok hafif sürüyor demekki gündüz yaşadıklarından etkileniyor,insanın evladı ve elinden birşey gelmiyor ayyy çok kötü oldum okuyunca...Derin ,
Benim kizim simdi 9 yasinda. Bebekliginde geniz eti nedeniyle geceleri cok sık uyanirdi. 2,5 yasindayken Babasi sehir disinda bir santiteye gitti ve 5 ay kadar sadece hafta sonlari gelmeye basladi. O donemde benim kizim uykuya yattiktan 45 dakika- 1 saat kadar sonra kurulmus saat gibi kan ter ici de uyanip cirpinarak aglamaya, evin icinde kendini bilmeden kosmaya, benim tanimadan "anne anne gel" diye bagirmaya basladi. Bu durum cok kisa zamanda sidetlendi ve her gece olmaya, kizim bu aglama krizlerinde ustunu basini parcalamaya basladi, ben almaya calistikca daha da fenalasiyordu ve bir sure sonra kendiliginden baygin dusercesine uyuya kaliyordu. Bu krizler her gece ve neredeyse 1 saate kadar cikti. Kizim kriz sirasinda aglamaktan kusuyor, ustune cisini kaciriyor, yerlerde surunuyor perisan oluyordu. Tabii ki ben ve esim de ayni sekilde...
Bisuru psikolog, doktor vb gezdik ve sonunda bir cocuk psikiyatrisi uzmani bize " uyku teroru " veya "gece teroru" tanisi koydu. Bu erken cicuklukta gorulen bir uyku bozuklugu, sanki bir uyur gezerlik, kabustan uyanamama gibi bisey...
Yillarca arastirdim, kizim 1 sene antidepresan icti. Sonrra ben yabanci sitelerde, anne dayanisma gruplari buldum ve yazistim. Kizimin bu rahatsizligi 7 yasina kadar siddetini azaltarak surdu. Hala bazen ayni saattle kalkip evde bilincsiz, uyurgezer seklinde dolasip, salona gelip uyuyakalir mesela.
Seninki de buna donusur mu bilmiyorum ama
1. Cocuk bu uyku nobetleri sirasinda, anne babasini tanimiyor(kizim kendini ifade edebilmeye baslayinca, bizi daha buyuk veya cok kucuk odadaki esyalari hareketli ve dev gibi filan gordugunu ve korku yasadigini soylemisti), bu nedenle israr edip, annen burda filan demenin anlami yok, sakin olmalisin.
2. Bu nobetler sirasinda cocugun kendisine zarar vermesini onleyecek sekilde, yani basini vurmasin, dusmesin vb gibi yaninda olman tavsiye ediliyor ama asla cocukla konusmamamak ve kesinlikle dokunmaya calismamamak gerekiyor. Bunlar onu daha da korkutuyor ve nobetleri uzatiyor.
3. Nobetler uykudan sonraki ilk 2 saat icinde , hep ayni zamanda geliyor. Bu saatleri ogrendigin zaman, tam o saatten 15 dakika once odasina girip, tamamen uyandirmadan ama kisik sesle adini soyleyip hafifce oksamak bazen o geceyi atlatmasini sagliyor.
4. Sari kantaron cayi icirdim. Bu sayede ilaci biraktik. Ama kantaron da guclu bir ilac sayilirmis. Gunde 1 tatli kasigi sari kantaronu 3 cay bardagi suyla demleyip 3 defD icirdim. Aksam yatmadan 45 dakika once sonuncuyu
verdim.
5. Sebebi tam bilinmemekle birlikte, wc terbiyesine bagli olabilecegi dusunuluyor. Cocuklar uyduktan sonra iki saattee derin uykuya geciyorlarmis. Bu sirada da idrar kontrolu basliyormus. İste idrar kontrolu nedeniyle bazen derin uykuya gecememek bu sekilde uyku ile uyaniklik arasinda kalmak oluyormus. O nedenle aksam uykusuna yakin cok sivilar, karpuz vb de verme.
6. Cocuk bu krizi sabah hatiflamayacak, ona sabah israrla " aksam neden agladin vb" sorma ya da " bu gece aglama" diye konusma.
7.lavanta kokusu uykuya gecisi kolaylastiriyormus. Ben butun yastiklarina lavanta torbalari koyuyordum, odasina lavanta kokusu filan almistim.
Umarim sizdeki bu degildir...
Kızlar geçmiş olsun ve baş sağlığı dileyen herkese çok teşekkür ediyorum
derincim sana da geçmiş olsun kızında iyileşir umarım en kısa zamanda kurtulursunuz bu sorunda
fadimecim üzme sen kendini ee bugun zayıfsa bile malum şahıs yarın ne olur kim bilir :))) boşver gitsin cvp verirsen onu önemsediğini sanar kalkar bi tarafları dengesiz insanlar oluyo hayatımızda ne yazıkki biz seni her halinle seviyorz :))))) (tabi sen yine de zayıfla ama ok)
ben daha düzelemedim kızlar nasıl illet bir hastalıkmış bu berbat durumdayım, yarın hastaneye gideceğim ürolojiye keşke baştan beri oraya gitseydim bu kadar acı çekmezdim
git belki ilaç iyi gelmemiştirben daha düzelemedim kızlar nasıl illet bir hastalıkmış bu berbat durumdayım, yarın hastaneye gideceğim ürolojiye keşke baştan beri oraya gitseydim bu kadar acı çekmezdim
Kızlarrrrrrrrr Size gece gece bişey anlatayımda gülün eccük
Belki aranızda izleyenler vardır Esra Erolun Evlilik Programında Aysel diye bir bayan vardı Öztürk diye biriyle yaklaşık 1 sene evvel evlenen ve bir kaç kez kVsini şikayete gelen.
Dün Aysel yine Esra Erola çıktı ve KVsiyle hiç anlaşamadıklarını çok komik bir dille anlattı.
'' Esra Ablacım Kaynanayla hiç anlaşamıyorum bana dirlik vermiyor karakolluk bile olduk. Öztürk'ü alıp alıp gidiyor bende baştan gönderiyorum sonra tepem atınca yine geri alıyorum'' gibilerinden bir konuşma yaptı.
Hatta bir bayram anasındaysa bir bayram adam bende şöyle evliliğimin dadına bile varamadım hala diyerek herkesi gülme krizine soktu kadın
O ara kız kardeşimlede telde konuşuyoruz bende diyorum kız yine Allah geçinden versin ama Kpye bişey olursa benimde sonum aysel gibi olucak diye dalga geçiyorum. Artık eşimi bir gece o alır bir gecede ben diye nasıl gülüyorsam gözümden yaş geldi resmen. Tamda o görüşmenin üzerine eşim arıyor işte babam iyi değil gel istersen gör diye. Yaklaşık 10 gün evvel KVyle telde kavga ettiğimiz için '' Gavur hududu '' bana kapanmıştıo yüzden göremiyordum ama fena dediği için tamam dedim. Eşimide tembihledim geliyorum ama asla ananla konuşmam ben babanın hatırı için geliyorum diye.
Neyse uzatmim gittim 2 saat oturdum ve sadece eve girdiğimde S.A. dedim başkada kelime etmedim KVye. Eşim ya ben kalsammı dedi KV hemen aaa evet evet sen burada kal ben yanlız uğraşamıyorum dedi ki adamcağız o iki saat içinde hiç huysuzluk yapmadı sadece halsiz bir şekilde yatıp sayıklayıp durdu.
Eve gelince yine Aysel aklıma geldi kız kardeşimi aradım kızzzzzzzz aklıma gelen başıma geldi daha KP ölmeden adamı anasına bırakıp geldim artık bayrama inşallah eve döner diye
Ayselin kaderini yaşıyorum dedim nasıl gülüyor kız kardeşim valla sen bir tek ölüceğin günü bilmiyorsun diye.
Bu gece de eşim babası biraz daha iyi olduğu halde anası kal dedi diye anasında kalıyor.
Eve uğrayıp bir tabak yemek yiyip hemen gitti hatta küçük civcivimizi bile kuçağına alamadan gitti oda tabi peşinden ağlayıp durdu.
Valla yine Allah geçinden versin ama KPye bişey olursa harbi Ayselle kaynanasına döneceğimiz şimdiden belliArtık bir bayram onda bir bayram bende idare edicez galiba
herkeze iyigeceler
bu arada tatlı krizimi aştım ve yemedimmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?