Ben bu usul menemenlik yaptım 10 kavanoz..
Birde alıp patlıcanlı sosundan yapayım çok sağol hamaratım benim...
Kırmızı bibere takmış durumdayım 10 kilo hazırladım heralde.:) Buzluğada koydum bir kaç poşet kışın çıkarıp yoğrtlayıp yada nar ekşili zeytinyağlı nefis oluyor..:)
Bende yaparım bu tarifi ama sirke ne kadar konuyor ölçüsü varmı mesela 3 kiloya kaç bardak dermişim senide şoka sokarmışım.::))Hayır canım Ege nin babasıyla konuşuyordum,arada diyet guruplarına da bakıyorum...
Hemen yazayım canım......
Bilindik şekilde domatesleri soyup,küçük küpler halinde kesiyorum ve kaynamaya bırakıyorum.Tamamen pişmesine yakın (tabii biraz sulu kalıyor...Sos kıvamında) küçük küçük doğradığım biberleri ilave ediyorum.Hafif pişirip altını kapatıyorum ve bol dereotu ile biraz sirke ve sarımsak katıyorum ..Tuzu unutma..Birde az bir miktar zeytinyağ ekliyorum domatesler pişerken...
Sıcak sıcak kavanozlara koyup,kapaklarını kapatıyorum ve ters çeviriyorum bildiğin usülde.Üzerine kalın bir şey örtüyorum ki soğuması uzun sürsün diye....
Sirkeyi fazla kaçırmamanı tavsiye ederim..
Ayrıca aynı şekilde hazırladığım karışıma közlenmiş patlıcanları minik minik doğrayıp kattığım da oluyor.Patlıcanlısı kuru köftenin yanında süper bir sos oluyor..
Afiyet olsun canım....
Bende öyle düşünüp teselli ediyorum kendimi Allahtan yeticek kadr var inşallah gitmesinlerde.Sakın stres yapma ,üzülme canım...Olsun da 1 tane olsun...Çoğaltma için gerekeni yapıyor Dr lar...Hiç olmayanlar ne yapsın değilmi güzelim...
Evet ya küçücük çocukta amam belliydi normal yaşıtları belki daha çok yiyorlar ondan bu nasıl bişey acaba aişledenmi geçiyor yoksa neden yükseliyor küçücük çocukta Doktor ilaç başlıyabiliriz demiş tabi gelicez öteki sonuçlara göre o çocuk o şeker ilacını nasıl içer heralde şurup falan vardır aman düşününce daha çok daralıyor insan büyükler neysede çocuklarda çok zor hastalığın her türlüsü.
Kıyamam ben ona..Bir lokma çocuktamı insülin direnci varmış..İnşallah ilaçların faydası olur kısa sürede..
Üni.hastaneleri her zaman daha iyidir,kalabalık ama en azından laboratuar sonuçları çok güvenilir..
Asuuuu,naber.:)
Bende yaparım bu tarifi ama sirke ne kadar konuyor ölçüsü varmı mesela 3 kiloya kaç bardak dermişim senide şoka sokarmışım.::))
Bende öyle düşünüp teselli ediyorum kendimi Allahtan yeticek kadr var inşallah gitmesinlerde.
Evet ya küçücük çocukta amam belliydi normal yaşıtları belki daha çok yiyorlar ondan bu nasıl bişey acaba aişledenmi geçiyor yoksa neden yükseliyor küçücük çocukta Doktor ilaç başlıyabiliriz demiş tabi gelicez öteki sonuçlara göre o çocuk o şeker ilacını nasıl içer heralde şurup falan vardır aman düşününce daha çok daralıyor insan büyükler neysede çocuklarda çok zor hastalığın her türlüsü.
iyiyim canım yazdıklarınızı okudum diyeceklerimi de unuttum bu arada alıntı yapmayınca
canım kırmızı biber çekti közlenmiş patlıcan da ben de yapsam biraz iyi olur
yarın pazara uğrayım bari o kadar biberi nasıl közledin yena
yena kzına şurup aldığınız iyi olmuş yoksa epey macera yaşardınız benim kız şurubu bile zor içiyordu midesi bulanıyordu
iyi geceler ben yatıyım eşim sabah uşağa gidecek erkenden annesi orda da alıp gelecek
yarın görüşürüz
beyzuş ablanın sostan da yapmak lazım
yarın pazara gitmek şart oldu
Kıyamammm size..Yalnızmı kaldınız kuzucuklarla...
Çok kalmaz inşallah...
Gelsen ya bize.:)
Yok fazla kalmayacak yarın gelecek.:)
Kahvaltıda sizdeyim.....Mam mam mam mam yaparız...Üstüne kahve içeriz...Ohhhhhh
ASUMANCIĞIM , iyi geceler;Allah rahatlık versin canım....
yeni evin hayırlı olsun dedimmi hatırlamıyorum güle güle oturMaşallah beyzuşum, aman tahtalara vuralım...
Evet son cümlesi ne doğru değilmi.?
yediklerinizi aza indirip,aktiviteyi arttırın..
Zaten dinimizde bile sofradan aç kalkın diyor..Bizde patlayana kadar yiyoruz..
Evet beyzuşum keşke yeniden çıksa tekrarları..
Bornova canım..
Ama şimdi Buca'da oturuyoruz.
yap yap spor iyidir hiç 30 dakka yetermiKızlar bana müsaade kötü bir haftadan sonra şu an sadece güzel bir uyku çekip yarın sabah dinç bir şekilde uyanıp yeniden yeni bir başlangıç yapmak istiyorum
Umarım bir sonraki bildirimde bu sefer daha iyi bir sonuçla karşınıza çıkabilirim
Nilüfer Ablacığım kızına çooook geçmiş olsun bu arada. İnşallah en kısa zamanda hiçbir şeyi kalmaz.
Mutlucuğum sana sağlıksız diyetlerle ilgili yazdıklarında sonuna kadar katılıyorum. Tabiki hepimiz bir an önce kilo vermek istiyoruz özellikle ben ama önemli olan sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek.
Her nekadar bu hafta berbat bir sonuç almış olsamda inat edip devam ediceğim sağlıklıı beslenmeye. Olmadı hafta içi doktorcuğuma bir ara telefon açayımda bana biraz akıl versin şu bağırsak sorunum ve kilo veremememle ilgili.
Resmen Mehteran gibiyim iki ileri bir geri ve buda benim canımı çok sıkıyor.
Kızlar inanın artık sizlere yazmaya yüzümde yok ama söz veriyorum haftaya çok daha güzel bir bildirim yapıcağım. Gerekirse işimi gücümü bırakıp sırf spora ağırlık vericeğim. Demekki günde 30 dakka bana yeterli gelmiyorki kilo verememişim.
İnşallah sizlerinde desteğiyle şu lanet kilolarımdan kurtulacağım sonuçta daha yolun başında pes edersem hiç uğraşmıyayım daha iyi.
Hepinize hayırlı geceler ve tatlı rüyalar
kendinize iyi bakın
yarın görüşmek üzere
aayyy kıyamam insğlin direnci el kadar çocuktaEvet yenacım olan sonuçlara göre insülün direnci yüksekmiş onca doktora götürdük kimse önemsemedi Allahtan ayşe sayesinde ilgilendilerde ortaya çıktı kuşum ondan çok acıkıyomuş bakalım 30 na kadar tüm tahliller çıkıcak dr psikiyatriyede yollamış sinirli diye ama demiş ünsülün direnciyle alakalı siniride diye ama olsun oda ona destek olur diet yaparken inşallah popsundan bir daha gelmedi gelmezde kan aklım onda aslında bu aralar şu sonuçlar çıksa kendi çocuğum gibi seviyorum ondan dolayıda canım çok sıkılıyor.
İyiyim şükür beyzuş abla ayşecime sıkılmıştım inşallah sonuçlarıda gelse rahatlıyacaz geri kalan herşey yavaş yavaş düzeliyor.Bugün eşim tahlil sonucunu aldı sayıları çok düşmüş biraz ona sıkıldım sonrada boşver deim herşey oplucana varır inşallah bu kadarınada şükür tüpe kadar daha düşmesinde....
aaa benim annemde uşakta benimkinide alsın gelsin özledim vallaiyi geceler ben yatıyım eşim sabah uşağa gidecek erkenden annesi orda da alıp gelecek
yarın görüşürüz
beyzuş ablanın sostan da yapmak lazım
yarın pazara gitmek şart oldu
Boyoz yeriz...
Hadi gittim..
Bu kadar zevk ortaklığı olamaz...Kardeşler bu kadar benzemez Yenacığım...
Bahsettiğin dizileri ben de çok severim....
Şimdi; şaşıfelek çıkmazının tamamını bir kerede verseler; dibek gibi oturur seyrederim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?