haklısın canım beden sorunu olmayınca ne isterlerse alıyorlar giyiyorlar, bizde ne yakışacak diye aranıp duruyoruz çaresizce
valla ya o kadar yemelerine rağmen nasıl tığ gibi olunur ya, bence yol saçını ben geliyorum:78:
banada para tuzağı gibi geliyor ama kafaya taktımyaahh ahhh keşkeeeeeee.....
bence hiç tartılmamak olmaz gerektiğinde tartılmak bizi frenler, ben çok yediğimi düşündüğümün ertesi günü mutlaka tartılıyorum ki o gün frenleyeyim kendimi :)
al bakalım inşallah faydası olur, ya bana hep para tuzağı gibi geliyor ama inşallah öyle olmaz.....
sağol canım desteğin için. bu arada yemiş filan olaylarına girince akşam yemeğinden kıs yemişlerin yanında soda yoğurt gibi şişkinlik yapacak şeyler tüket. böylece dengeleyebilirsin birazcık. emeklerin boşa çıkmasın yazık valla
slm kızlar nasılsınız
dün akşam nete girecem diyeeşimden laptop u istedim ama nerdeee
akşamdan beri ishal istifar mide bulantısı baş ağrısı üşüme mahvoldum
emir ve eşimden bana da geçti valla hepimiz hastayız bakıcak ta kimse yok ya moralimde sıfırlandı
kalktım duş falan aldım kendime gelim biraz diye
karın agrısı ve bulantı devam bakalım ne zmnn düzelicez gerçekten felaket salgın var kayunvalidem falan da öyle
bencede burada birbiirmize karşı sorumlu hissediyoruz ve kendi adıma söyleyeyim ne derim kızlara diyorum :) biz verelimde onlar anlamasın verince nasılsa anlarlar, benim kociş şimdilik destek veriyor ,hatta sabahtan aferin bile aldım :)))
aaaa bak ben 1. oldum ölsemde gam yemem gariiiiii :))) canım ya bayrama kadar bence sen çok daha fazlasını verirsin, ablan gelincede bu kiloları ne kadar zor verdiğini aklından çıkarmayarak yiyeceksin o 10 yiyorsa sen 1 yiyeceksin oyala ağzında bence en iyisi bu 1 dilimde yesen 5 dilimde yesen tadı aynı ,onun yedikleri farklı değil inan :) ee ablanla çıksana spora sevmez mi hem bol bol özlem giderirsiniz olmaz mı? anacığın zorlar ona birşey diyemeeyeceğim :))) sütü etkiler tabi benimki emmiyor bıraktı o nedenle hız verdim bende...
:
canım internette araştırdım çörek otu insülin direncine çok iyi geliyormuş, ayrıca kilonun yüzde 5 ini vermek ve gün içinde yürüyüş yapmakta çok faydalıymış. bende bu arada gidip tahlillerimi yaptırayım.
ayşeciğime gelince iyi gidiyor diyet bu gün çikolata yedi ama çocuk o arada canı çekiyor işte ne yapsın versen bi türlü vermesen bi türlü... ama işin enteresanı eskiden tabak tabak yemek isteyen çocuk artık çabuk doymaya başladı. inşallah şu kilolardan beraber kurtulucaz.
senin bebişin nasıl oldu hala düzelmedi mi? çok üzüldüm valla. iyileşti artık yaz şuraya da sevinelim öpüyorum canım
canım sağol valla minik kızımda da insülin direnci çıktı. bende hep araştırıyorum nasıl kurtuluruz bundan diye hatta eğer daha yüksek çıkarsa doktorumuz ilaç başlayabilirim demişti ama allahıma şükür düşmüş biraz.
3 kilo verdi o bile çok etkili direnci düşürmekte.
çörek otunu daha öncede duymuştum ama araştırdım sanırım sabahları aç karnına bir çay kaşığı yiyorsun. ben bu gün arada denedim aslında fena da değil. sanki poğaça yiyormuşsun gibi ama kızıma yediremedim o herşeyin üzerinden ayıklıyor malesef.
bana doktorum ilaç vermişti. benim geceleri elim ayağım titriyordu uyanıp tatlı ne bulursam yiyip yatıyordum. çok kötüydü ama şimdi düzeldi. sende kan tahlili yaptırıp öğrenebilisin. birde yürüyüş önemliymiş çok düşürüyorumuş canım.
inanmıyorum ya minicik çocuktada mı oluyormuş bendede var kesin o zaman...
şükür düşmüş sizin ne güzel bende 8 kilo verdim ama düşer mi acep:26:
sabahları aç karna yiyorsunda taneli mi yoksa öğütüpte mi ,bazıları ezin havanda falan diyorda
burada ece var o da kullanıyor bayağı kilo verdi, sanırım kilo vermeyede yararlı
kızına başka şeyleirn içnde versen peynir falan yemez mi?
ben tatlı yemem dediğimde yemiyorum valla ha çok mu canım çekti yiyorum o zaman,bence tatlıyı ne kadar çok yersek o kadar canımız istiyor bende öyle en azından, yemeyince zamanla aramıyor insan, bendede adet öncesi kavanozun dibini görürdüm ama o da yok artık alıyorum ağzıma yapıştırıyorum damağıma yavaş yavaş eriyor bende fazla yememiş oluyorum, hımmm tahlille öğreniliyor demek peki hangi dr a gitmem gerek? yürüyüş yapıyordumda dünden beri çok hastayım karın ağrısı,bulantı,ishal ne ararsan var malesef
canım yardımın için çok teşekkür ederim
geçmiş olsun canım çok kötü bir salgın var herkeste aynı sorun karın ağrısı bulantı kusma ishal hepimiz atlattık. ama çok uzun sürüyor malesef.
bu arada çörek otunu karbonhidrat diyeti deneyimlerimiz topiğinde arkadaşlar kullanmıştı. hem iştahı kesiyor hemde canın tatlı çekmiyor. çok enteresan ama faydasını gören arkadaşlarım var. ben insülin direncinede iyi geldiğini yeni öğrendim. orda kızlar bir kaşığı ağızlarına atıp yiyorlardı ama öğütülürse daha mı iyi olur bilmiyorum. onu soruşturmak lazım.
birde tatlı krizlerini önlemenin en güzel yolu az karbonhidratla beslenmek ben onun faydasını çok gördüm. deneyebilirsin.
insülin direncini öğrenmek için dahiliye uzmanın bakması yeterli heryer de yaptırabilirsin tahlili.
hepimiz bildiğimiz denediğimiz şeyleri burda paylaşıyoruz ve bu çok güzel bir şey, inşallah hep beraber istediğimiz kilolara ulaşıcaz canım sağlıkla sıhhatle inşallahhh.
kızlar resim ekledim dedim görmediniz sanırım
mutluuu diyetisyeni bıraktım birde ağladım üstüne orda çok duygulandımm ama artık yola kendim devam etmeliyim ara vermem gerekiyordu bugün kendimi kötü hissediyorummm ama ole olması gerekiyorduuuu
evet bencede öyle .ayrıcada suratına bakılmaz tiplerde sırf zayıflar diye zarif oluyolarr.adaletin yokmu dünya .ben bide kızlar yiyip yiyip kilo almayan kişilere inanmıyorum.inanın onlar yine bizim kadar yemiyor.yani ince gördüklerimiz hep aç geziyor yarı aç yani<
kızlar resim ekledim dedim görmediniz sanırım
mutlu bidaha baksana hala görünmüyormu
ben gördümmmmmmmmgöremeyenleri az meraklandırayım
Ama valla gerçektende baya zayıf ve zarif bir bayan gördüm ben. Allah sahibine bağışlasın mutluğunuda daim etsin
canım bunu yazman çok iyi oldu ben sadece sabahları aç karnına diye biliyorum demek her yemekten yarım saat önce yarım çay kaşığı.. ben buna yarından itibaren başlıyoruml.
bu arada doktorun sana yasakladığı yiyecekler karbonhidrat ağırlıklı yiyecekler ve ne kadar az karbonhidrat alırsan o kadar az acıkıyorsun. bunu bu tarz diyet yaparak denemiştim ve gerçekten insanın canı tatlı bile istemiyor öyle beslenince.
çocuk içinde belki robottan geçirip yemeğine karıştırırm bir deniyim belki yer.
çok sağol paylaştıkların için :)
Heveslenme kuzum biz size gelicezbanuşum sizin balık yalan oldu benim tavuğa talim ettin heheheeee :)
yarın beraber yeriz bari pişirip haber ver kola alıp gelirim dermiiişiiiimm
Başımla buyur gel.demek balık denize düştü :)))) gelirim bak yapmazsan küserim ona göre
Kıyamam bak aklınada düşürdük.bende mi gelsem ya balığa dayanamam, burada bulmak mucize ,ahh ahhh memlekette olacaktım ki vururdum dibine
sağol canım allah razı olsun, babalar bizlerden daha fena emin ol :)
evet 5 aylık daha herkes böyle diyor :) kimse o günlere dönmek istemiyor ama ben şöyle düşünüp kendimi rahatlatıyorum bu benim bebeğim ve her anını görmeliyim, bir daha bu halde olmayacak istesem 2 aylık yapabiliyor muyum hayır ,o zaman en güzel şekilde geçirmek zamanı, zaten 2. dönem işe başlayacağım iyice doyayım diyorum :) daha diş maceramız başlamadı bakalım ne olacak? amin canım rabbim hepsine sağlık versin
Bende deniycem yarın hemen.evet haklısın aslında.kendimi yoğurt soda fln şişiririm iyice
çok geçmiş olsun canım
benim eşimde destek verir buralara takılmama.hatta yalnız kalmoyrm diye sevinir.iş güç yapamamşsam da bişi demez sağolsun.evet bende bugünlerde çok yavaş yiyorum zararlı şey varsa .mesela misafirlere yaptığım poğçayı sadece 1 tane yeidm 1 satten fazla oturduk sofra başında.öyle salatayla çayla oyalanıp karnımı doyurdum.arkadaşlar konuşurken 4 tane yiyip bi de ekmek yediler.çikolata da çocuklara verirken bazen çok az atıyorum ağzıma.ablm hiç yürüyüş fln sevmez.ama çocukları ona bırakıp akşmaları eşimle yürürüz belki eşimde sevmez gerçi ya yürümeyi.görsün bakalım 3 çocuk bakmak nasılmış sevgili ablam...zamanında ben onunkine çoook baktım:)))
kızlar bende de insülin direnci var.yazmıştım burada.diyetisyenim diyet listesi verirken bana ayrıca pirinç,makarna,kırmızı biber,üzüm,kavun,karpuz,bezelye ve patetesi de yasakladı.ama benim iştahım acaip açıktı ve doyma hissim yoktu.acaip abur cubur yemek ne varsa götürüyordum.kendime hakim olamıyordum.hergün mutlaka 30-60 dk arasa yürüyüş önerdi.neyseki ben çöreklen.com diye bir siteden çörek otunu keşfettim.ondan sorna iştahım azaldı.tatlıya olan ilgim azaldı.doyma hissim oluştu.ben şu şekilde tüketiyorum.her yemekten yarım saat önce yarım çay kaşığından azcık fazala çiğniyorum.hemen yutmuyorsunuz yoksa ağzınıda acılık hissi oluyor.ağızda gezdirip baya bi öğüttükten sonra yutuyorsunuz.az da suiçin.yarım saat hiç bişi yemeyin sonra.zaten tokluk hiis oluşuyor.bunun yan etkisi yok.istediğniz kadar devam edebilirsiniz.yalnız ağrı kesici,antibiyotik içiyorsanız kullanmayın.ben bu çöreklen.com sitesinde baya biyorumlar okudum.nasıl yendiği,ne kadar yeneceği bile tarif edilmiş.biçok kişi iyi kilo verdiklerini de yazmışlar.benim dönüm noktam oldu zaten çörek otu şekeri düşürüyormuş.1 haftadır kullanamadığım halde(ağrı kesici alıyorum arada dişim tutuyor hala) eski isteğim gitmiş.demekki direncim bi 9 kilo verince baya kırılmış çok şükür.çocuklar içinde çiğnemesi zor olur onun yerine çörek otu yağı kullanabilir aynı şekilde.ben aldım dün tadına baktım çok kötü değil ama biraz kötü çocuk için.ilaç niyetine suyla verebilirsinz bence.öğütülmüş halde kesinlikle almayın .çok tehlikeliymiş.ya hergün kendiniz taze öğütün yada normal haliyle çiğneyin diyor sitede.
Asuman fıstısın kız süper bırak rejimi falan sen şaka bir yana süpersin valla.mutlu bidaha baksana hala görünmüyormu
mutluuu diyetisyeni bıraktım birde ağladım üstüne orda çok duygulandımm ama artık yola kendim devam etmeliyim ara vermem gerekiyordu bugün kendimi kötü hissediyorummm ama ole olması gerekiyorduuuu
offffffff allahıma şükürler olsun uyudu , ne kadar yorucu bir gündü babaanneye gittik bugün kızım hiç durmadı orada babaanneye naz yaptığından ağladı durdu herşeye , uyumak istemedi zorla yarım saat uyudu uykuyu alamayıncada delirdi durdu artık....neyse sabır sabır dedim durdum..
yraın eşim kozak yaylasına kahvaltıya götürüyor bizi çok istiyormuş oraya gitmeyi artık kıramadım bende umarım çok kaçırmam , banada büyük değişiklik olacak
sağol canım o senin güzel bakışın
amin Allah herkesi mutlu etsin sevdikleriyle inşallah
azcık gaza gelin bakıyım eski resimde ekledim
ellerine sağlık yenaa...kilo veren herkesi tebrik ediyoruuuuuuum...........ve tabii istikrarı hiç elden bırakmayan kendimide........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?