Ceco çok üzüldüm kızının arkadaşına melekti zaten Allahım ailesine sabır varsin kimselerede böyle bir acı yaşatmasın.Kızını kolundakiler büyük ihtimal yağlı bir cildi varsa ondan kaynaklanır kuzenimde aynı durumdaydı bütün tahlilleri yapıldı hiç bişey çıkmadı ama sen için rahatlasın diye genede bir çocuk doktoruna götür tüm tahlilleri yapılsın.Herkese hayırlı gecelerrrr kızlarrrr
Maşallah bugün çok güzel paylaşımlar olmuş geçmiş baya birikmişti dünden beri ama ben herzamanki gibi çok büyük bir zevkle ve merakla okudum hepsini
Bugün benim ve kızım için maalesef pekte iyi geçmedi gün. Kızımın sınıf arkadaşı geçen hafta böbrek yetmezliğinden hastaneye yatmıştı oda 3 gün evvel bana anne ziyaretine gidermiyiz demişti. Hastanenin adını öğrenince gidicektik ama bugün maalesef acı haber almışlar.
Öğretmeni arkadaşlarının ölüm haberini verdiğinde doğal olarak hepsi ağlamışlar gün boyunca. Kızım çok üzgün geldi hatta bana anlatırken bile yine gözleri doldu anne tam 4 saat ağladık hala inanamıyorum diye.
O an bende herşeyin ne kadar boş olduğunu düşündüm. Bizim derdimiz dert değil sonuçta o acılı annenin yanında. Hepimiz evlatlarımız birkaç gündür ateşleniyor yada nesleler, ishaller diye üzülüyoruz ya ben o an şükrettim çünkü beterin beteri var Rabbim bize dermansız dert vermesin diye dua ettim.
Birde kızlar benim kızımın kollarında ve bacaklarında devamlı irinli sivilceler var bunlar iki hatta üç senedir var. Defalarca doktora götürdük ilkten hep yağlı yiyor ondan denmişti sonra alerjik dedi aile hekimimiz hap ve şurup verdi ama hiç biri geçirmedi. GEçen bir arkadaşım kız böbreğinden ileri gelmesin hani dışa vuruyor olmasın birşeyi demişti ben önemsemedim hani ne anlar sonuçta doktor öyle birşey demedi diye ama bugün arkadaşının böbrek yetmezliğinden vefatını duyunca öğleden beri kafama takıldı.
Acaba hangi doktora gitmem gerekirki böbreklerini bir kontrol ettirmek için aranızda bilgisi olan varmı :44:
Ayşeciğim sen hastanede calışıyordun yanlış hatırlamıyorsam sen bilirsin diye umut ediyorum.
Benim yüreği güzel melek ablam Allah yardımcın olsun. Sabrına ve o güzel yüreğine hayranım. Keşke çevremizde senin gibileri daha çok olsa
Bir de utanmadan kiloluyum diyor yaaa( şaka şaka )
Umarım sende bir an önce hedefine ulaşırsın. Aramıza hoşgeldin sefalar getirdin!
Bu arada devamsızlık yapmadığın sürece motivasyon konusunda burada tavan yaparsın
Bendeeeeeeeeeee istiyorummmmmmmmmmmm
Hafta sonu eşim çalışmıyor ama nasılsa KV onu benimle bırakmaz yanına çağırır gel babana yardım et diye
Benimki aslında biraz kılcıktır netten buluşma konusunda ama uzun zamadır sizlerden bahsettiğim için artık biraz daha ılımlı o konuda ama kesin Nisa ablanıda al yanına der
Yarın sabah ben hemen Nisa ablamı kafaya alayımda cumartesi için plan yapmasın ondan sonra koca kolay
Allah nasip kısmet ederde bir aksilik olmaza bende Bakırköye gelirim
Kız senin ayağına ip bağlasak sen ipide koparır yinede sporda bize tur bindirirsin
Daha pazartesi ayol acelen ne olmuşun pıstık gibi hala koşuyorsun
Senin sayende sporda taç hayal oluyor bize
Şaka şaka maşallahın var allah nazardan saklasın aynen devam yetişemesekte arkandayız
Mutlucum daloyu bırakırsan benim küçük kızım kiminle oynayacakZaten büyük ihtimalle gelirsem çoluk çombalak gelicem benim büyük kızda tecrübeli kardeşinden üstlik çocuklara deli olur emin ol ikisinide oyalar rahat ederiz
Tabi okadar çok avatarını koşturursan acıkırsın
Bir kereden bişey olmaz ama 4 ay boyunca sık kendinide eşin geldiğinde evdeki afette kim diye şaşırsın
Bu arada Allah kavuştursun canım.
Ben de pkoluyum ve inan kilo vermeyi çok zorlaştırıyor en azından benim için ama endokrin doktoruna gittim ve şu an insülin direncimi düşürecek ilaç kullanıyorum zayıflamaya yardımcı olacak.
Pko zayıfladıkca kendiliğinden bile yok olabiliyormuş çoğu zaman.
Aramıza sende hoş geldin. Umarım geçici değilde kalıcısındır ve bol paylaşımda bulunup hedefine bizimle birlikte yürürsün
Forum istanbul buluşmasında heleki hafta içiyse ben kesin varım :122: :122:
Bu arada patrona çok iyi olmuş bir daha önyargılı yaklaşmamayı öğrenmiştir bence.
Hafta sonu hangimiz sapıtmıyoruz ki okadar çatlak su kaçırmaz
Nasılsa sen mutlaka ipin ucunu kendini azda olsa salsan bile kaçırmazsın
Kendini fazla özletme ama yaa gece gel ama gel
Havalarda insanda bir melankolik durum yaratabiliyor o yüzden bence çokta takılma bir kaç güne kadar eminim geçer. Bu zamanlarda bende de ara ara oluyor kimseyi canım istemiyor ama bir yandanda yanlızlıktan sıkılıyor insan tuhaf birşey. Bir an önce kendini toparlayacağına eminim.
Heee bu arada devamsızlık yapma sınıfta kalırsın yoğsam
Kendini iyi hissettiğinde zaten yine daha büyük bir zevkle herşeye sarılırsın
Haticeciğim oğluşuna çok geçmiş olsun canım. Umarım bir an önce iyileşirde doktora gerek kalmaz.
Benim küçük cadı dün gece sabah 5e kadar uyutmadı ve ateşide vardı ama sabahdan beri bu saate kadar hiç birşeyi yok sanki sadece burnu akıyor çok şükür.
Valla sen yaparsın.....Bakırköy Bakırköy olalı böyle buluşma görmedi dedirticeğiz herhalde
Bugün birde buluşma sözü geçince direk aklıma Avrasya Maratonu geldi
Bu sene belki olmaz ama seneye KK olarak Avrasya Maratonuna katıldığımızı düşünsenize kilolar gittikten sonra
valla şu kilolarımdan kurtulayımda seneye kesin maratona katılıcağım nasipse. Şimdiden kendimi o kalabalığın içinde çocuk arabasıyla koşarken görebiliyorum
Benimde var zeynep abla ilaçlarıı düzgün al ve sabahları erken içmeye gayret et 1 ay sonra tekrarla testini ondan sonrda 3 ayda bir.kızlar iyi geceler..bugün kaynım erken sızdı da aranıza katıldım..buralarda hava geceleri bayağı soğumaya başladı.ama yarın sıcaklıklar biraz artacakmış.aranızda hipotiroidi olan vardır..aynı ilacı mı verdiler?ne kadar zamanda hormonlar yoluna girdi..
asumanzeynep,ceco32,tebessüm 77,dolakismumy ve daha nicelerinize teşekkürler..sakın beni listeden çıkarmayın.ben sporumu yapamıyorum.ama söz misafirimi uğurluyayım(sanki buraları fazla sevdi gibi???gitmeye pek niyeti yok gibi)daha çok ilgileneceğim.ev çok küçük.sauna eşorfmanlarımı giyip spor yapsam çok çabuk koku yapıyor.bende banyo yapamıyorum..gece o uyuyunca nete giriyorum.bunlar topik falan anlamaz..hasta kocasını bırakıp,nette chatleşiyor diye yayar..
yalnız bir iyiliği var..ev yaşamı düzene girdi.sabah ona kahvaltı hazırlamak için erken kalkıyorum.o arada ilacımı alıp yarım saat sonra kahvaltımı yapıyorum.kahvaltı ona hazırladıklarımdan bir kaç çatal bir kenara ayırmak.
bugün..elma suyu ve bir dilim ekmek peynir ve domatesten oluşan kahvaltı.
ikindi..taze fasulye 1 dilim ekmek.
akşam biraz geç oldu.pilav ve taze fasulye..1 dilim ekmek..aralarda çay,kahve..gece elma sirkesi karışımını içiyorum.meyve olarak 1 incir ve küçük bir salkım siyah üzüm..
su olayı yine zorluyor.havalar soğuyunca su içemiyorum..
ve tüm bunlaeı yazqarken aklımın bir yerinde böbrek yetmezliğinden ölen o küçük kız var..ceco32 sanırım senin kızının arkadaşıydı..o aileyi düşündüm..biz bir kaç gün sonra unutacağız..ama ailesi..rabbim sabrını versin..mekanı zaten cennettir..
İnşallah güzel haberlerle gel.saat 9da gastroenteroloji de randevum var bakalım dualarınızı eksik etmeyin kızlar
Afiyet olsun ama bu aralar çok kaçırmaya başladın bak ben senin gazınla dietime tam uyuyorum sen napıyosun hadi yine eski mutlu ol.günaydın yavruslar,
bu sabah adet oldum ve dün akşam dondurmakabının yarısını hüpledim hem 1-2 dk da. sanki yıllardır dondurma görmemiş gibi. offfffffffffff. ne zaman atıcam bu pisboğazlığı üzerimden. haftasonu zaten ayrıca sapıttım. pzt düzelmedim. böyle bir motvasyon lazım pek güzel giderken tak bozuldu herşey.
neyse sizler nasılsınız
Günaydın.günaydınnnnnnnnnnn
Keşke sende olsannn inşallah beyzuş ablada olur.İstanbullular buluşakmışsınız..Ama ama..
KEşke beyzuşta olsaydı gelirdi belki..
Ayşe inşallah yarın güzel haberlerle gel ki ben bişey olmadığını hissediyorum inşallah sakın bize haber vermeden gitme eve yada birimize tefon aç.kızlar öldüm bittim hastanede dolanmaktan
kolonoskopi yapılan 2 ayrı yer var hastanede biri dahiliye diğeri cerrahide
cerrahide arkadaşım var diye oraya gittim dr.a gösterdik sonucu acil dedi açıklama yapmadı sordum yinede yapmadı
git randevu al dedi ve 3 kasıma randevu verdiler
sonra yerime geldim bizim hocaya dedim köpürdü sonra gittik dahiliyedeki gastroya
ordaki dr.a da gösterdik o da acil kolonoskopi yapıcaz dedi ve yrn sabaha randevu aldık saat 8:30 a hayırlısı bakalım inş. bişey çıkmaz
sabah tahıl ekmek arası sandeviç yedim artık bişey yemek yasak saat 3te de o iğrenç ilaçlara başlıcam
o yüzden 2de çıkıcam yarında izinliyim
ayrıca bugun tartıda 97.200leri gördüm yaşasın :)))
Canım senin için gözün aydın ama tabi insanın en sevdiklerinde bişey olunca insan kendine sevinemiyor bile inşallah onlarda biran önce sağlıklarına kavuşurlar.insallah bisey çikmaz canim ALLAH yardimcin olsun sonuçlardan haberdar et bizi
masallahin var ayse bayrama 93leri gorursun insallah boyle gidersenAyse hastenede ne is yapiyorsun canim (bilmiyorum daha once sormusmuydum)
sonuç demisken benimde sonuçlarim temiz çikti akdeniz atesi tasiyicisi degilmisim babam dada çikmamis demekki baba tarafina çekmisim çunki annanemde teyzemde annemde var bende yokmus kolestrol yok seker yok ençokta bunlarin olmamasina sevindim sadece biraz kansiz çiktim onada 1ay ilaç kullanip birakicam tekrar tahlil gerekmez dedi demekki çok kotu degil bunada sukur
Ama anneme ve kizkardeslerime çok uzuluyorum ilaci omur boyu kullanacaklar erkek kardeslerim henuz yaptirmadi insallah onlardada çikmaz
neyseki Annem iyi oldu çok sukur insallah bidaha bukadar hastalanmaz
Kırık olsa duramazsın ama ihmal etme muhakkak git film çektir bebişinede çok geçmiş olsun.tünaydııın kızlaaaar ben geldiiiim. vallam yaz yaz yaz oku oku oku. hepinize verilcek bir cevap söyleyecek bir çift lafım varda unutuyorum kime ne diyeceğimi. neysem hastalara geçmiş olsun demekle başlayım öncelikle.
3melekli sitemizin meleği arkadaşım valla eskiden memlekete gidiyorduk ama evlenince gitmiyorum artık. ama babamların bir ayağı orda.
ceco banu canım böbrekten olmaz o tarif ettiğin şeyler karaciğerden kaynaklı olabilir. bence dahiliye ve cildiye ye birlikte görün.
motivasyon kaybı yaşayan arkadaşlarıma çuvalla parayı bir spor salonuna yada bir diyetisyene bağlayın bak motivasyon nasıl tavan yapıyor göreceksiniz.
o kaçamakçılara gelince hııııı diyorum ayrıca saçınızı başınızı yolarım bak bende istiyom
çokmu gergin oldu. neyse yolmamda şişko şişko derim karşınıza geçip. eee artık ben çıtırlığa doğru yol alıyorum ona göre. bir süre sonra görüşürüz. allahım büyük konuştuysam affet.
bu cevap olaylarından sonra günümü anlatıyım azcık
bugün sabah 5de kalktım eşime kahvaltı hazırladım yolculadım. birkaç parça ütü vardı onları bitirdim. yarın misafirimiz gelecek gibi kesin değil henüz. tam mantı hamuru hazırlayacaktımki oğluşun sesini duydum. emzirim uyusun dedim. uyurmu hiç. kalktı yine öksürük. baktım saat 8 giyindik çıktık dışarı. hala yaz saati uygulaması devam ediyormuş. kapıda kaldık. baktım parkta hanımlar yürüyor bir turda ben attım 20dk. tanıdık tanımadık herkes kızdı soğukta çocukla yürüyüşemi gelinir diye. bende hepsine sağlık ocağının açılmasını bekiyoruz diye açıklama yaptım.
sağlık ocağına gittiğimde ebe arkadaşlar yeni geliyordu. saat 9.20 geçe gibi doktor geldi. neyse sıramız geldi oğluşa antibiyotik başladı. bende düşmüştüm ya hala ağrılarım geçmedi. doktor tarifin kaburga kırığının tarifi git röntgen çektir dedi.
menümü yazayım hemen 1yumurtayla yumurta salatası yarım kk peynir 1 dilim kaşar 5 zeytin domates salatalık çay
ara 3 ceviz
Amin canım çok şükür.dün halime üzülsemmi sevinsemmi bilemedim kızlar.
burda bir itfaiyeci tanıdığımız var. dün dediki 150 kilolarda bir kadın 2. katta yaşıyormuş. hastalanmış ama hastaneye gidememiş. itfaiyeden yardım istemişler. emekliyerek sürünerek gidiyormuş. allahım çok şükür dedim. siz aklıma geldiniz çok şükür halimize. ellerimiz ayaklarımız bizi hala taşıyor. ihtiyaçlarımızı giderebiliyoruz. hamd olsun rabbim bugünlerimizi aratmasın.