tesekkur ederim canim ALLAH razi olsunhadi gözün aydın canım sende çıkmamış...
annenede tekrar geçmiş olsun....
gunde 2saati buluyor canim sabahlari çocuklari okula biraktiktan sonra bisiklet yapiyorum aksamda arkadaslarla yuruyuse gidiyorum(çocuklari esime birakiyorum)bazan birini aliyorum yanima oncedende gunduz leslie yapardim aksam yuruyus hergun yapmaya çalisiyorum geçen hafta yapamadim ama buhafta bomba gibiyim spor diyince bende ilk basladigim zamanlarda çok zorlanirdim 105kiloyken hele ayaklarim agridi su topladi yuruyus yaptigimin ertesi gunu yerimden kalkamiyordum çok çektim baslarda ama simdi çok sukur yuruyus dedimmi onde gidiyorum yetisemiyorlar once normal yuruyorum açilinca zaten istem disi hizlaniyorum tempo artiyor esofmanimida giyiyorum ohhh gelincede soguk bidus alip rahatliyorum bence sende once normal tempoda yuru sonra hizlanirsin çabuk yorulmazsin hembenimki emmeyi bıraktı ama bende ek besine geçtim, bende daha çok hız vermek istiyorum artık ,gitsin şu boşuna taşıdığım kilolar ya, bende sitede var o aletlerden yapayım yürüyüşten sonra aslında günde 1,5 saat yapabilsem çok iyi olacakta daha oturtamadım bu tempoyu ,sen günde ortalama ne kadar yapıyorsun canım? sporla daha çok gidiyor demek acilen düzene sokmam gerek ya...
doğum günün ne zaman peki ebnim şubatta, şubata 60 olamam ama 70in altını görsem varya en büyük hediye bu olur bana :)
sen yürüyüş yaparak sağlıklı verdiğin için gelmemiş kiloların, bu kilonu birkaç yıl korursan var ya hiç almzsın allahın izniyle...
sen o yolda yürü inişli çıkışlı hem ön hem arka kaslar çalışır hemde kilolar tıkır tıkır gider....
ben hiç yürüyüşten sonra tartılmadım, sen nasıl yürüyorsun çok tempolu mu yoksa normal mi? ben önce hızlı başlıyorum ama sonra yorulunca tempo düşüyor tabi :))))
yemeye dikkat ediyorum bende evde ne varsa az yiyorum sen kaç öğün yiyorsun 6 mı daha mı az?
bak ne güzel çevrendende takdir görmeye başlamışsın helal sana valla...
canım ya ne kusuru asıl sen kusuruma bakma yanıtlarsan bir sürü sordum sana hakkını helal et şimdiden :)
yas gunume gelince 3.ayda canim 6ay var hedefim 60 hatta 56 çunki 70lerden sonra dukan yapicam beni 56 yapiyor bakalim baslamayi dusunuyorum dukana belki 70leri beklemem bayadir dusunuyordum ama verecek kilo çok olunca sIKIci olur diye biraz daha verip basliyacagim yasgunumde 56 olacakmisim dusunmesi bile muhtesem yuruyerek verdigim için toparlanmada oldu eteklerimi rahat rahat giyebiliyorum geçen seneki mantomu denedim buyuk geldi çok guzel biduygu nasil sevindim gozumden yas geldi resmen mutlulk gozyaslari
insallah almam verdigim kilolari geçen hafta tamamen birakmistim yuruyusu almadim ama yinede dikkat ediyorum 1,2senede koruyabilirsem super olur
koruyacagima inaniyorum aslinda çunki 107leri goren ben 60 hatta 56 ya inip fistik gibim olup sonrada tekrar almam heralde ALLAH im sen koru buyuk konusmak istemiyorum ama kendi adima soyluyorum deli olmam gerek 60 lardan tekrar bu kilolara gelmek için çunki 1senemi veriyorum kilo vermek için çaba sarfediyorum bazan yapamiyorum diye agliyorum sonra tekrar toparlaniyorum içimde neler yasadigimi bir ben birde ALLAH bilir ALLAH im ogunleri gostermesin tekrar
kaç ogun yiyorsun demissin ben 6 ogun yada 4ogun gibi seylere dikat etmiyorum eskiden yani çocukluk donemi gibi annannelerimiz annelerimiz gibi sabah ogle ikindi aksam yiyorum 4ediyor ama diyetisyen 4oneriyor yada 6oneriyor diye degilde eskiden oyle yerdik çocukken hatirliyorum ben sabah kahvalti yapardik oglen yemek yerdik ikindide oyundan gelince yerdik aksamida yer yatardik ben fazla abartmadan yiyorum ve bura saati en geç 7de aksam yemis oluyorum ozellikle tek dikkat ettigim sey bu aksam erken yerim diyelim bazanda ikindide kaçirdim fazla yediysem aksam yemek yemiyorum ya musli yiyorum yada yogurt yiyorum dengelemeye çalisiyorum benim yaptigim bunlar canim kendimde faydasini gordum çok sukur kilomu verdigimdede butun kontrolleri tekrar yaptiracagim seker,kolestrol,yag,kas,su vs..insallah hersey normal çikar simdilik normal sekerim kolestrolum yok vitaminlerdende sorun yok sadece kansizim biraz onuda doktorum dedi bazan kadinlarin adet sonrasi çikabiliyor boyle dedi ilaci bisure kullanip birakicam baska bisey demedi turkçesini soyluyum sana doktorum tahlillerin SUPER dedi yani baya bisey vardi çogunuda anlamiyorum ama super dedigine gore diyetim iyi gidiyor herseyden Yedigim için demirdi vitamindi sekerdi derken hepsi normal çikti oyuzden rahatim insallah bide 60olunca yaptiricam
çevreden takdir gormeye 80altinda basladim buradaki komsularim yeni yani daha 10ay oldu tanisali herkes diyor azmine hayranim masallah iyi verdin bize ornek oluyorsun diye onlar genelde 5,10kilo verip birakiyorlarmis(yuruyusle her yaz verip kis aliyorlar)diyorum ben 5,10 yada 15 kilo için baslamadim 60olmak istiyorum diye(toplam 47kilo verecem) simdi hepside diyor sen olursun bu azim istek varken diyorlar ve benim beslenmemi begeniyorlar ben senin gibi yapsam veremem diyorlar (onlar çogu seyi kesip SIKI rejim yapip veriyorlarmis)bende oyle yapamam dedim abartmadan herseyden yiyorum(dikkat ettigim surece daha saglikli besleniyorum)eskiden saçma sapan saatlerde canim neistiyorsa erinmeden yapar tika basa yerdim zevk için aslinda açliktanmi oldum yok sirf yeme zevkim için buhaldeyim(kendi adima konusuyorum)simdi o hatalari yapmiyorum sabahlari khvaltilik domates,salatalik,zeytin,peynir,yumurta vs.. guzelce yiyorum oglenleride artik ne yaparsam normal bisekilde yiyorum amaaaa en onemlisi yedigimden fazla enerji harciyorum yani fazla hareket ediyordum çunki onceden bukadar kisamazdim kiz emiyor daha kuçuk falan derken artik emse bile eskisi kadar olmadigi için baya dengeledim yemeyi insallah seneye yaza bomba gibi giricem yazim esim askere gidicek bende annemlerin yanina beni gorunce sasirmalarini istiyorum en son 86,88arasi gormuslerdi onlardan sonra dahada aldim iyi gormedi annem ohallerimi 86iken bile ver kizim kilo iyi degil yasin genç diyip durdu izindeyken 107yi gorse yemek vermezdi heralde60la gorse super olur neguzel
kizlar amma yazmisim hakkinizi helal edin gozleriniz yorulacak ilbatum cevaplarim tabi nedemek canim helal olsun
evet bende katiliyorum yuruyus sartben martta başladım canım 7 buçuk ay olacak
yürüyüş şart dyorum başka bişey demiyorum
evet bu sürekli böle oluyor ve nereye kadar dedim ilk defa kendime bu hafta daha çok takmaya başladım kafama çocuk olmadan böleyimki gebe kalsam nasıl olacagım bilemiyorum ben bekarken çok iyiydim boyum 1.70 oldugundan çok fazla kilolu durmuyorum ama baskül herşeyi ortaya döküyor malesef kendimi çok afedersiniz kepek danasına benzetiyorum önüme ne gelse yedim 2 senedir çitos çerez kola cabası
ben107 ye cıkmıştım ilk işte öle böle 97 oldum ama spor yapmaya çok vaktim yok çalışıyorum. daha iyigidebilirdi. burdan kazandığımız çok sey var öncelikle incecik bir diyetisyendense benle aynı duyguları paylaşan arkadaşalrımın deneyimlerini kendime örnek almak daha faydalı diye düşünüyorum.
evet bu sürekli böle oluyor ve nereye kadar dedim ilk defa kendime bu hafta daha çok takmaya başladım kafama çocuk olmadan böleyimki gebe kalsam nasıl olacagım bilemiyorum ben bekarken çok iyiydim boyum 1.70 oldugundan çok fazla kilolu durmuyorum ama baskül herşeyi ortaya döküyor malesef kendimi çok afedersiniz kepek danasına benzetiyorum önüme ne gelse yedim 2 senedir çitos çerez kola cabası
büyük ihtimal yarın misafirim var.
sulu köfte, fırın mantı birde sebze yemeği düşünüyorum ama karar veremedim. yufka alp börek yapsam bide. kalbura bastı. biber dolduruyum bide. yeter demi. tek kişi gelcek ama ilkkez evimize gelcek. beni her görmesinde gelin sen mantı bilirmisin diye soruyor. eşimler kayserinin yillisi ama tepsi mantısını bilmiyor. misafirde bilmiyor olabilir. yapayımda değişiklik olsun.
evde pırasa ve patlıcan var. bana sebze yemeği önerin.
Pirasa yemegine bayilirim bol etli uzerine bide limon immm yaparsan bende geliyimbüyük ihtimal yarın misafirim var.
sulu köfte, fırın mantı birde sebze yemeği düşünüyorum ama karar veremedim. yufka alp börek yapsam bide. kalbura bastı. biber dolduruyum bide. yeter demi. tek kişi gelcek ama ilkkez evimize gelcek. beni her görmesinde gelin sen mantı bilirmisin diye soruyor. eşimler kayserinin yillisi ama tepsi mantısını bilmiyor. misafirde bilmiyor olabilir. yapayımda değişiklik olsun.
kızlar ya bizde karatay diyetini yapan var mı? ve bununla kilo veren? kadın anlattıda anlattı yapasım geldi valla :)
asuman ablacım bizim evdede yemek yok,işten çıkıcam 18,30 eve giderim 19,30 offoff. yapılanlardan yollasanız bana
yok canım ya olur mu? istersen önce diyetisyenle dene hem neyi nasıl yapman gerektiğini daha iyi öğrenirsin ...arkadaşlar çok oluyorum ama fikirlerinizi almak istiyorum ben sizce diyetisyene gitmelimiyim yoksa 3 gündür yaptıgım gibi dikkatli beslemmem yetermi
oooo meü süper gelsem mi :)yenacım beyzus ablam bile anlamıştı kum döküyor olabilirsin demişti evt bizim dr anlamadı yada bana söylemedi ltihap dedi...aile drumuz usg çektirsen iyi olur dedi ama burada yok olsada bişey anlamıyorlar zaten...
bende kıymalı biber kırmızı biber dolması yaptım birde yanına buğdaylı nohutlu yoğurt çorbasından akşama annemlerde burada beraber yeriz artık birde yanına miss gibi cacık...
asuıman sağol canım bende senin gibi kızı uyuttum lesliemi yapsam yatsammı diyorum ama yatacağım heralde ağrılarım var biraz birde kızım uyurken sesini açamıyorum zevkli olmuyor leslie kalkınca yaparım artık...
banucum demek adaçayı iyi geliyor çok sağol zatn çok hareketliyim hiç oturmuyorum ki benim ağrılarım az beni daha çok rahatsız eden sürekli idrarımın olması...
çocukla çok zor olur ya ama maşallah sanakizlar bu gün sabah yürüyüsümü yaptim 90dakkk+330dakk toplam 420dakk ama artik 90dakk cok oluyor sonuna DOGRU BENDE SIKILIYORUM KIZIMDA oturmak istemiyor arabasinda eve gelene kadar otur annem otur diyorummm eline yiyecek biseyler verirsem zamanla onlardanda SIKILYIOR
ooo ben sana mı gelsem ki yooook sende kalori çok, 1kişi demişsin orduya yemek yapar gibi yapacaksın ya....yap mantıyı doysun gözüde ,mideside :)büyük ihtimal yarın misafirim var.
şu zambamı zumbamı neyse onu yapanınız varmı??
önerirmisiniz?
canım ben yapmıyorum ama gün içinde sadece 2 öğün ve hiç ekmek yok diye duydum daha ayrıntısını bilemiyorum. 2 öğün sağlıklı olurmu ki... benim kafam karıştı.
hatta onu yapacağıma daha önce karbonhidrat diyeti yapmıştım ben bundan 9 sene önce falan 40 kilo falan vermiştim 3 4 ayda. hatta geçen senede yaptım 1 ayda 4 5 kilo verdim ve sanki 7 8 kilo vermişim gibi incelmiştim. kararsızım yani...
]
yok canım ya kadın sınırlama getirmiyor 3 öğün diyor ve her öğün arası 4 saat olmalı diyor, ve kaşık hesabı yok istediğin kadar ye diyor öyle olunca doyulmaz mı?
yollayalım canım ne demek
derincim ne yatabildim nede leslie yapabildim
yeğenime sebze çorbası yaptım bizim fasulye pişiyor kızalr okuldan geldi bişeyler yediler daha çamaşırı asamadım bile
akşam eşimle yürüyeceğiz arada fırsatım olursa az da olsa leslie yapmak istiyorum bakalım bu hafta sporum az oldu daha birde kardeşim gelirken simit de almış yedim tabii neyse akşama hafif geçiştireceğim
tesekkur ederim canim ALLAH razi olsun
gunde 2saati buluyor canim sabahlari çocuklari okula biraktiktan sonra bisiklet yapiyorum aksamda arkadaslarla yuruyuse gidiyorum(çocuklari esime birakiyorum)bazan birini aliyorum yanima oncedende gunduz leslie yapardim aksam yuruyus hergun yapmaya çalisiyorum geçen hafta yapamadim ama buhafta bomba gibiyim spor diyince bende ilk basladigim zamanlarda çok zorlanirdim 105kiloyken hele ayaklarim agridi su topladi yuruyus yaptigimin ertesi gunu yerimden kalkamiyordum çok çektim baslarda ama simdi çok sukur yuruyus dedimmi onde gidiyorum yetisemiyorlar once normal yuruyorum açilinca zaten istem disi hizlaniyorum tempo artiyor esofmanimida giyiyorum ohhh gelincede soguk bidus alip rahatliyorum bence sende once normal tempoda yuru sonra hizlanirsin çabuk yorulmazsin hem
yas gunume gelince 3.ayda canim 6ay var hedefim 60 hatta 56 çunki 70lerden sonra dukan yapicam beni 56 yapiyor bakalim baslamayi dusunuyorum dukana belki 70leri beklemem bayadir dusunuyordum ama verecek kilo çok olunca sIKIci olur diye biraz daha verip basliyacagim yasgunumde 56 olacakmisim dusunmesi bile muhtesem yuruyerek verdigim için toparlanmada oldu eteklerimi rahat rahat giyebiliyorum geçen seneki mantomu denedim buyuk geldi çok guzel biduygu nasil sevindim gozumden yas geldi resmen mutlulk gozyaslari
insallah almam verdigim kilolari geçen hafta tamamen birakmistim yuruyusu almadim ama yinede dikkat ediyorum 1,2senede koruyabilirsem super olur
koruyacagima inaniyorum aslinda çunki 107leri goren ben 60 hatta 56 ya inip fistik gibim olup sonrada tekrar almam heralde ALLAH im sen koru buyuk konusmak istemiyorum ama kendi adima soyluyorum deli olmam gerek 60 lardan tekrar bu kilolara gelmek için çunki 1senemi veriyorum kilo vermek için çaba sarfediyorum bazan yapamiyorum diye agliyorum sonra tekrar toparlaniyorum içimde neler yasadigimi bir ben birde ALLAH bilir ALLAH im ogunleri gostermesin tekrar
kaç ogun yiyorsun demissin ben 6 ogun yada 4ogun gibi seylere dikat etmiyorum eskiden yani çocukluk donemi gibi annannelerimiz annelerimiz gibi sabah ogle ikindi aksam yiyorum 4ediyor ama diyetisyen 4oneriyor yada 6oneriyor diye degilde eskiden oyle yerdik çocukken hatirliyorum ben sabah kahvalti yapardik oglen yemek yerdik ikindide oyundan gelince yerdik aksamida yer yatardik ben fazla abartmadan yiyorum ve bura saati en geç 7de aksam yemis oluyorum ozellikle tek dikkat ettigim sey bu aksam erken yerim diyelim bazanda ikindide kaçirdim fazla yediysem aksam yemek yemiyorum ya musli yiyorum yada yogurt yiyorum dengelemeye çalisiyorum benim yaptigim bunlar canim kendimde faydasini gordum çok sukur kilomu verdigimdede butun kontrolleri tekrar yaptiracagim seker,kolestrol,yag,kas,su vs..insallah hersey normal çikar simdilik normal sekerim kolestrolum yok vitaminlerdende sorun yok sadece kansizim biraz onuda doktorum dedi bazan kadinlarin adet sonrasi çikabiliyor boyle dedi ilaci bisure kullanip birakicam baska bisey demedi turkçesini soyluyum sana doktorum tahlillerin SUPER dedi yani baya bisey vardi çogunuda anlamiyorum ama super dedigine gore diyetim iyi gidiyor herseyden Yedigim için demirdi vitamindi sekerdi derken hepsi normal çikti oyuzden rahatim insallah bide 60olunca yaptiricam
çevreden takdir gormeye 80altinda basladim buradaki komsularim yeni yani daha 10ay oldu tanisali herkes diyor azmine hayranim masallah iyi verdin bize ornek oluyorsun diye onlar genelde 5,10kilo verip birakiyorlarmis(yuruyusle her yaz verip kis aliyorlar)diyorum ben 5,10 yada 15 kilo için baslamadim 60olmak istiyorum diye(toplam 47kilo verecem) simdi hepside diyor sen olursun bu azim istek varken diyorlar ve benim beslenmemi begeniyorlar ben senin gibi yapsam veremem diyorlar (onlar çogu seyi kesip SIKI rejim yapip veriyorlarmis)bende oyle yapamam dedim abartmadan herseyden yiyorum(dikkat ettigim surece daha saglikli besleniyorum)eskiden saçma sapan saatlerde canim neistiyorsa erinmeden yapar tika basa yerdim zevk için aslinda açliktanmi oldum yok sirf yeme zevkim için buhaldeyim(kendi adima konusuyorum)simdi o hatalari yapmiyorum sabahlari khvaltilik domates,salatalik,zeytin,peynir,yumurta vs.. guzelce yiyorum oglenleride artik ne yaparsam normal bisekilde yiyorum amaaaa en onemlisi yedigimden fazla enerji harciyorum yani fazla hareket ediyordum çunki onceden bukadar kisamazdim kiz emiyor daha kuçuk falan derken artik emse bile eskisi kadar olmadigi için baya dengeledim yemeyi insallah seneye yaza bomba gibi giricem yazim esim askere gidicek bende annemlerin yanina beni gorunce sasirmalarini istiyorum en son 86,88arasi gormuslerdi onlardan sonra dahada aldim iyi gormedi annem ohallerimi 86iken bile ver kizim kilo iyi degil yasin genç diyip durdu izindeyken 107yi gorse yemek vermezdi heralde60la gorse super olur neguzel
kizlar amma yazmisim hakkinizi helal edin gozleriniz yorulacak ilbatum cevaplarim tabi nedemek canim helal olsun
evet bende katiliyorum yuruyus sart
canım benim ya çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazmışsın çokta güzel anlatmışsın ve çok haklısın eskisi yemek asla kilo aldırmaz biz annelerimizin avindeyken şişmanmıydık sanki , bende senin yaptığın gibi yapsam doğum günüme kadar 4-5 ay var 25 kilo versem süper olur ,inşallah bende başaracağım,senin azmine hayranım o kadar çocuğa rağmen gerçekten harikasın ,toksin birde sen benim idolümsünüz, demek ki isteyince olabiliyormuş bunun en güzel kanıtlarısınız ve bende öyle olmak istiyorum, dediklerini yapıyorum ,akşam 6-6,30dan sonra yeşilçay hariç hiçbir şey yiyip içmiyorum, müsli almadım alayım dediğin gibi en azından tozuttuğumda akşamı dengelerim bende... canım tekrar çok ama çok teşekkür ederim, annen seni görünce kesin şaşıracak ,komşularında halaaaa bu kafayla giderlerse hayran hayran bakacaklar, belki orada gündem bile olursun ne dersin :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?