Olur valla bari ticarete dökelim bu işi.::)))ne dayanıklıymış senin taş ev yapsak yıkılmazmış ha :)
şaka bir yana sanada çok geçmiş olsun canım ağrısı çok kötü diyorlar allah yaşatmasın bir daha sağlık sıhhat versin ....
kum ocağı mı kursak sizden paraya para demezdik :))))
bugün ev temizliği yapmam gerek offffff çok sıkıcı...
Yarında kardeşimin kuzusunun kırkı Kırklıycaz artık onu.sağol canım iyiyim tam gidiyordum gördüm neyseki
minik yeğenim geldi 40 çıkarmaya az önce gittiler diğer yeğenimi de uyuttum leslimi yapsam yan gelip yatsammı diye düşünüyordum
Hıım güzel bir menü severim barbunyayı ama pilavıda severim:)zeytinyağlı barbunya pişti..Akşam pilavda yaparım kızım pek sevmiyor pilavla yer azıcıkta olsa..
birde salata..
Hiç zor değil canım ben çok iyi bilirim anlamadan geliyor ama vermesi ......ben yürürken hep bunu düşünüyorum. iki kişi var karşılaştığım 1 adam yaklaşık 1 metreyi 2 dk anca yürüyebiliyor zaaten ikibüklüm. ama hergün bir bankı var oraya kadar yuruyor dinlenip eve dönüyor. inanılmaz bir gayret. bir de yaşlı teyze var 75 rahat vardır ayağında 45 numara falan ayakkabı bulmuş spor ayakkabı üstünde basma entari hızlı hızlı yürüryor, bir ara sabah akşam karşılaşıyorduk çok azimli.
bizde bir bahane olsa da yürümesek diye bakıyoruz hele ben 4-5 ay önce offff ölüyorum bebekle uğraşmaktan deyip deyip yatıyordum her fırsatta. sonra başladım buradan bir arkadaşın gazı ile (dilenci kulakların çınlasın) şimdi severek yürüyorum hatta koşmak istiyorum ama 85 kilo zor neredeyse hiç kas yok vucudumda, zangır zangır heryerim. neyse hep aklımda yerden kalkamıyordum 110 kilo iken bir saat debeleniyordum yerde. çokkk zordu ama zorluğu bile insan fark etmiyor bazen.kör oluyorsun. 150 kilo olmak zor değil ayrıca 112-113 gördüm ben 6-7 sene önce dünyaları ben yarattım diye dolaşıyorken. 60 dan 110 çıktım Anlamadım 150 olmak zor değil özetle.
İnşallah biran önce iyileşirsin derincim.yenacım beyzus ablam bile anlamıştı kum döküyor olabilirsin demişti evt bizim dr anlamadı yada bana söylemedi ltihap dedi...aile drumuz usg çektirsen iyi olur dedi ama burada yok olsada bişey anlamıyorlar zaten...
bende kıymalı biber kırmızı biber dolması yaptım birde yanına buğdaylı nohutlu yoğurt çorbasından akşama annemlerde burada beraber yeriz artık birde yanına miss gibi cacık...
asuıman sağol canım bende senin gibi kızı uyuttum lesliemi yapsam yatsammı diyorum ama yatacağım heralde ağrılarım var biraz birde kızım uyurken sesini açamıyorum zevkli olmuyor leslie kalkınca yaparım artık...
banucum demek adaçayı iyi geliyor çok sağol zatn çok hareketliyim hiç oturmuyorum ki benim ağrılarım az beni daha çok rahatsız eden sürekli idrarımın olması...
Ayşe ya açlıktandır canım çok uzun bir açlık süresi yarın ne istersen ye valla hakkettin.kızlar çok kötüyüm
baş ağrısı mide bulantısı karın ağrısı ve aşırı üşüme var
wc den de gelemiorum
ilaçlar iğrenç ötesi
eşim emiri aldı kv ye gitti orda kalıcak emir bu gece
sabah erkenden çıkıcakeşimde benimle çünkü
ordan da abisine gidecekti yemek yemeye
benim yanımda yemedi cnm ister diye düşünceli kocam
AMA BEN ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOKKKKKKKKKKK ACIKTIM YAA
yasak oldugunu bildiğim için mi bu kadar acıktım acaba
neyse yrn ziyafet çekicem kendime yani en sağlıklısından inş.
mutlu cnm acayip kısır istiyo şimdi
ilbatum ben martta başladım canım 113 kiloyla yürüyüşü hiç bırakmadım dersem yalan olmaz yani 7 ayı geçti ben başlayalı son 2 aydır epey yavaşlasada gram gram da olsa devam ediyorum işte gördüğünüz üzere
bu arada 5mil leslie yaptım birazdanda eşimle yürüyeceğiz inşallah
Olur valla bari ticarete dökelim bu işi.::)))
Yarında kardeşimin kuzusunun kırkı Kırklıycaz artık onu.
Hıım güzel bir menü severim barbunyayı ama pilavıda severim:)
Hiç zor değil canım ben çok iyi bilirim anlamadan geliyor ama vermesi ......
İnşallah biran önce iyileşirsin derincim.
Ayşe ya açlıktandır canım çok uzun bir açlık süresi yarın ne istersen ye valla hakkettin.
Olur valla bari ticarete dökelim bu işi.::)))
Yarında kardeşimin kuzusunun kırkı Kırklıycaz artık onu.
Hıım güzel bir menü severim barbunyayı ama pilavıda severim:)
Hiç zor değil canım ben çok iyi bilirim anlamadan geliyor ama vermesi ......
İnşallah biran önce iyileşirsin derincim.
Ayşe ya açlıktandır canım çok uzun bir açlık süresi yarın ne istersen ye valla hakkettin.
ilbatum ben martta başladım canım 113 kiloyla yürüyüşü hiç bırakmadım dersem yalan olmaz yani 7 ayı geçti ben başlayalı son 2 aydır epey yavaşlasada gram gram da olsa devam ediyorum işte gördüğünüz üzere
bu arada 5mil leslie yaptım birazdanda eşimle yürüyeceğiz inşallah
İyi akşamlar güzel hanımlar;
Umarım hepiniz iyisinizdir....
Ben perşembe günü evime dönüyorum;nasipse daha sık görüşeceğiz...
Ablamın gelininin tırnağını çektirmek zorunda kaldık;perişan oldu kızcağız..Gelin bu durumdayken ben de nete girmedim,ayıp olurdu kıza karşı..Şimdi biraz daha iyi şükür...
Biraz geçmişe bakayım....
İyi akşamlar güzel hanımlar;
Ablamın gelininin tırnağını çektirmek zorunda kaldık;perişan oldu kızcağız..Gelin bu durumdayken ben de nete girmedim,ayıp olurdu kıza karşı..Şimdi biraz daha iyi şükür...
Şifa niyetine iç gitsin biliyorum o ilaçları ama napıcan.İnşallah yarın ağız tadıyla yiyicen inşallah kısara gelince dur bakalım ordaa::)))valla cnm deli kısır istiyo kalkıp yapsam mı :))))
yrnöğlen ancak yerim yemek offf offf açııııımmmmmgerçekten çok acıktım yaa
dün akşam mercimek çorbası biber dolması ve patlıcan yemeği yapmştım daha tadına bakmak nasip olmadı
ayrıca saat 9 olmasın ilaç vakti iğrenç ötesi yaaa
Kız canım bizim aile kızlardan gidiyor:)valla ticarete dökülür mü dökülür zengin bile oluruz ya baksana ali ağaoğluna adam paraya para demiyor :)
ayyy yerim ben onu demek kırkı çıkıyor maşallah kuzuya, kız mıydı erkek miydi?
Çok geçmiş olsun beyzuş abla çok özledik valla seni yokluğun çokkk belli öpüyorum seni.İyi akşamlar güzel hanımlar;
ceco kızının arkadaşına çok üzüldüm ben de ortaokulda bir arkadaşımı kaybetmiştim çok etkilenmiştim hala düşündükçe içim sızlıyor Allah ailesine çok büyük sabır versin dayanmak çok zor rabbim kimseye yaşatmasın
cnm böbrek için çocuk nefroloji bölümü var oraya gitmek gerekir ama öyle böbrekten olur diye hiç duymadım
bizim dr.lar gelsin bi sorucam bakıcam tatlım tamam
hemen aklına kötü şeyler getirme o bahsettiğin sivilcelerden benim omuz başlarımda sürüsüyle var
ve sırtımda bçyopsi de yapıldı üstelik
sonuç: kıl kökü iltihabı çok çirkin bi görüntü ama napim
yaparız kız neden olmasın yürürken düşünüyorum sürekli yaklaşık3 aydır yürüyorum haftada en az 3 gün bazen hergün yürüyorum yürürken hızlandığımı ve daha az yorulduğumu farettikçe acaba koşabilirmiyim diye düşünmeye başladım yaza doğru. ne güzel olur. maratona da girebiliriz. 5 km civarı yürüyoruz hergün en kötü ihtimal dura kalka bitiiririz.
E haftaya p.tesi yapalim o zaman bulusmayi ne dersiniz?
Ceco canım,ne üzüldüm kızına,arkadaşına..Allah sabır versin ailesine ve sevdiklerine..Keşke gitmiş olsaydınız hast.ziyaretine...
dün halime üzülsemmi sevinsemmi bilemedim kızlar.
burda bir itfaiyeci tanıdığımız var. dün dediki 150 kilolarda bir kadın 2. katta yaşıyormuş. hastalanmış ama hastaneye gidememiş. itfaiyeden yardım istemişler. emekliyerek sürünerek gidiyormuş. allahım çok şükür dedim. siz aklıma geldiniz çok şükür halimize. ellerimiz ayaklarımız bizi hala taşıyor. ihtiyaçlarımızı giderebiliyoruz. hamd olsun rabbim bugünlerimizi aratmasın.
Samsunlu arkadas ( semra galiba) da geliyormus, bulusma ertelendi o zaman. Yagmurgozlu, gulma, beyzus.... Bekliorz...
gebe kalamadımki dogum yapayım canım2 ci yılım ama pco hastasıyım
kizlar bu gün sabah yürüyüsümü yaptim 90dakkk+330dakk toplam 420dakk ama artik 90dakk cok oluyor sonuna DOGRU BENDE SIKILIYORUM KIZIMDA oturmak istemiyor arabasinda eve gelene kadar otur annem otur diyorummm eline yiyecek biseyler verirsem zamanla onlardanda SIKILYIOR
şu zambamı zumbamı neyse onu yapanınız varmı??
önerirmisiniz?
sağol canımanladım hayırlısı olsun canım
allah kavustursun hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip ettin rabbım
bende pkoluyum canım evet kılo vermek cok zor oluyor cunku pko ile birlikte insülin direnci olusuyor vucutta bunun içinde tahlillerini yaptırıp ilac kullanman gerekiyor insulın direnci cok sık acıktırıyor hatta benım ki cok yuksek cıkıyor dikkat etmeme ragmen acıktıgım zaman elim ayagım tıtrıyor glsemik indeksi dusuk beslenmek gerekiyor pkoyu yenmek içinde kilo vermek gerekiyor kilon azaldıkca pkoda geciyor
hosgeldinnn
bende hipotrioid var levotiron kullanıyorum ben duzunli alınırsa 1 ay içinde en fazla 3 ay içinde normal seviyeye iniyor ama sureklı kullanılması gerektıgı için normal seviyeye inicede devam ediliyor birde ilaç alımında aksatma olursa yada cok streslli zaman gecirilirse o ay içinde hormanlar tekrar yukseliyor ilacın dozu az gelebiliyor ozaman kontrol yapılıp ilacın dozunun tekrar ayarlanması gerekiiyor ben cok sık değişiyor değerlerim ben kendim anlayabiliyorum cunku ialcımın dozu az gelmeye baslayınca kalp carpıntım falan oluyor hemen gidip tahlilimi yaptırıyorum dozunu ayarlıyor dr gecmiş olsun
sende iyiki varsıniyi geceler
ishal ilacını ben suya değil 1kaşık yoğurda karıştırıp yediriyorum daha çabuk oluyor yoksa yedireememkesinlikle katılıyorum sana
ben emiri 2,5 aylıkken bırakıp işe başladım ve sırf bu yüzden 2. çocugu asla düşünmüyorum
neler çektim nasıl üzüldüm bu konuda ana kokusu alması gerkeirken yanında olamadım diye kendimi suçladım hep
ama geçinebilmek için çalışmam şarttı
eşim ticaret yapıyo kazancıda iyi şükür ama her zaman alamıyo parasını yada zamanında alamıyo yada çek alıp kırdırmak durumunda kalıyo ve zarar ediyo
ne bilim yani mümkünse yanında ol büyüt derim bende mutlucum
haftaiçi olursa da ben öğleden sonra işten izin alır kaçar gelirim yanınıza nasılım :))))))
pasta yok menüde ya ızgara yada salata takılcaz artık bakalım :)
cnm böbrek için çocuk nefroloji bölümü var oraya gitmek gerekir ama öyle böbrekten olur diye hiç duymadım
bizim dr.lar gelsin bi sorucam bakıcam tatlım tamam
hemen aklına kötü şeyler getirme o bahsettiğin sivilcelerden benim omuz başlarımda sürüsüyle var
ve sırtımda bçyopsi de yapıldı üstelik
sonuç: kıl kökü iltihabı çok çirkin bi görüntü ama napim
bu arada ben de lise sonda mezuniyet hazırlıkları yaparken son 2 ay kala mustafa adında arkadaşımı kaybettim ne çok etkilenmiştim ve halada aklımdan çıkmaz kalp hastası idi o daallah mekanını cennet etsin inş. (amin)
ben iyiyim pazar günü düzeldim eşimde iyi çok şükür ama emir toparlanamıyo ne yazıkki
yemiyo ishal ilacı veremiyorum
napcaz bilmiyorum zayıfladı halsiz huysuz
öğretmeni ile müdüre diyoki çok üzüldük
emiri hiç böyle durgun görmemiştik falan
dedim iyi olması biraz zmn alıyo
bugun izlicem kameradan bakalım
sağol canımGÜNAYDINNNNN
tebessüm canım eşin gitmiş allah hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin canım....
efe hoşgeldin aramıza,bu yolda başarılar....
valla senin yerinde olsam ben dayanamzdımgerçekten çok zor birde kontrol etmesi gereken kişisin adama getiriyor yok ben diyetteyim yiyemem diyemiyorum dalaga konusu olmakta var erkek yoğunluklu ortamda. ama eskiye nazaran çok iyiyim reddediyorum yeni ürün olmadıktan sonra yada yardımcı eleman var zayıff bir çocuk ona yediriyorum kremalı ürünleri kontrol etsin diye. sonu yok valla ekler,parfe,yaş pasta kreması tartlar hergün kontrol edilmeli...
yalnız şunuda anladımki yemedikçe bünye istemiyor tatlı bağımlısıydım resmen şimdi iyiyim... zayıf günler görecekmiyiz? sizi gördükçe umutlanıyorum ama yediğim zamanda kendime olan inancımı kaybediyorum. iradesizim....
bende bir verebilsem kiloları 2. yi düşünmeye başaladımama 35 e bir ay kaldı bakalım hayırlısı3 aylııken proje revizyonu gelmişti geceleri yaptım 1 hafta ama geleceksin derhal falan lafları ucusunca anormal tepem attı. yaptığım halde bir de paramı vermediler. böyle sıkıntılıydı yani. şimdi durum başka tabi. daloki 1.5 yaşına yaklaştı, ek gıda alıyor(ben hala emziriyorum)
haftanın 3 gününü geçmeyecek bir şekilde ayarlarsam yapıcam. istanbuldan bandırmaya geçicem günübirlik. akşam dönecem. eskiden 7 de klakardı istanbuldan bandırmadan akşam 6 da tabi çok yorucu olacak ama bakıcaz şartlara falan değermi değmezmi. yoksa ben de pek istemiyordum 2 yaşından önce çalışmayı ama yaza hamile kalmak için çalışmalara başlıyacam. 35 olmadan doğum yapmak istiyorum kısmetse. sonrası bakıcaz 2 çocuk nasıl zaten kafadan 2 sene 1 sene hamilelik 2 sene buyumesi bebeğin hopppp 3 sene daha gitti. bilemiyorum. kafam karışık. tabi kader kısmet hep.
sağol canım inşallah veririrm 15 kilo şaşırsın istiyorumALLAH kavustursun canim
4ayda 15,20 kilo verirsin fistik gibi olursun esinde boyle olurayyy neguzel olur
hos geldin aramiza insallah istedigin kiloya ulasirsin
olur arada boyle seyler sen yinede moralini yuksek tutmaya çalis kendini zayif hayal et insallah çabuk atlatirsin ve tekrardan bomba gibi donersin aramiza
CECO kizinin arkadasina uzuldum ALLAH rahmet eylesin mekani cennet olsun ALLAH annesine babasina sabir versin
AYSE canim dualarim seninle insallah sonuçlarin temiz çikar
ALLAH im herkesin yardimcisi olsun(Amiiiiiinnnnnn)
inşallah bir şey çıkmazkızlar öldüm bittim hastanede dolanmaktan
kolonoskopi yapılan 2 ayrı yer var hastanede biri dahiliye diğeri cerrahide
cerrahide arkadaşım var diye oraya gittim dr.a gösterdik sonucu acil dedi açıklama yapmadı sordum yinede yapmadı
git randevu al dedi ve 3 kasıma randevu verdiler
sonra yerime geldim bizim hocaya dedim köpürdü sonra gittik dahiliyedeki gastroya
ordaki dr.a da gösterdik o da acil kolonoskopi yapıcaz dedi ve yrn sabaha randevu aldık saat 8:30 a hayırlısı bakalım inş. bişey çıkmaz
sabah tahıl ekmek arası sandeviç yedim artık bişey yemek yasak saat 3te de o iğrenç ilaçlara başlıcam
o yüzden 2de çıkıcam yarında izinliyim
ayrıca bugun tartıda 97.200leri gördüm yaşasın :)))
ohh yürüyüşünüde yapmışşın simdi nasılsınhadi ben kaçtım herkesi öptm akşam görüşmek üzereeee kendinize iyi bakınnn
sonuçların iyi çıkmasına sevindiminsallah bisey çikmaz canim ALLAH yardimcin olsun sonuçlardan haberdar et bizi
masallahin var ayse bayrama 93leri gorursun insallah boyle gidersenAyse hastenede ne is yapiyorsun canim (bilmiyorum daha once sormusmuydum)
sonuç demisken benimde sonuçlarim temiz çikti akdeniz atesi tasiyicisi degilmisim babam dada çikmamis demekki baba tarafina çekmisim çunki annanemde teyzemde annemde var bende yokmus kolestrol yok seker yok ençokta bunlarin olmamasina sevindim sadece biraz kansiz çiktim onada 1ay ilaç kullanip birakicam tekrar tahlil gerekmez dedi demekki çok kotu degil bunada sukur
Ama anneme ve kizkardeslerime çok uzuluyorum ilaci omur boyu kullanacaklar erkek kardeslerim henuz yaptirmadi insallah onlardada çikmaz
neyseki Annem iyi oldu çok sukur insallah bidaha bukadar hastalanmaz
umarık kötğ çıkmaz röntgeni ihmal etmetünaydııın kızlaaaar ben geldiiiim. vallam yaz yaz yaz oku oku oku. hepinize verilcek bir cevap söyleyecek bir çift lafım varda unutuyorum kime ne diyeceğimi. neysem hastalara geçmiş olsun demekle başlayım öncelikle.
3melekli sitemizin meleği arkadaşım valla eskiden memlekete gidiyorduk ama evlenince gitmiyorum artık. ama babamların bir ayağı orda.
ceco banu canım böbrekten olmaz o tarif ettiğin şeyler karaciğerden kaynaklı olabilir. bence dahiliye ve cildiye ye birlikte görün.
motivasyon kaybı yaşayan arkadaşlarıma çuvalla parayı bir spor salonuna yada bir diyetisyene bağlayın bak motivasyon nasıl tavan yapıyor göreceksiniz.
o kaçamakçılara gelince hııııı diyorum ayrıca saçınızı başınızı yolarım bak bende istiyom
çokmu gergin oldu. neyse yolmamda şişko şişko derim karşınıza geçip. eee artık ben çıtırlığa doğru yol alıyorum ona göre. bir süre sonra görüşürüz. allahım büyük konuştuysam affet.
bu cevap olaylarından sonra günümü anlatıyım azcık
bugün sabah 5de kalktım eşime kahvaltı hazırladım yolculadım. birkaç parça ütü vardı onları bitirdim. yarın misafirimiz gelecek gibi kesin değil henüz. tam mantı hamuru hazırlayacaktımki oğluşun sesini duydum. emzirim uyusun dedim. uyurmu hiç. kalktı yine öksürük. baktım saat 8 giyindik çıktık dışarı. hala yaz saati uygulaması devam ediyormuş. kapıda kaldık. baktım parkta hanımlar yürüyor bir turda ben attım 20dk. tanıdık tanımadık herkes kızdı soğukta çocukla yürüyüşemi gelinir diye. bende hepsine sağlık ocağının açılmasını bekiyoruz diye açıklama yaptım.
sağlık ocağına gittiğimde ebe arkadaşlar yeni geliyordu. saat 9.20 geçe gibi doktor geldi. neyse sıramız geldi oğluşa antibiyotik başladı. bende düşmüştüm ya hala ağrılarım geçmedi. doktor tarifin kaburga kırığının tarifi git röntgen çektir dedi.
menümü yazayım hemen 1yumurtayla yumurta salatası yarım kk peynir 1 dilim kaşar 5 zeytin domates salatalık çay
ara 3 ceviz
kizim ek besinlere geçince baslamistim halada emiyo masalllah4buçuk ay oldu canim bol bol yuruyus yaptim arada leslie yaptim buayda bisiklete basladim sIKILasmak için spor yaparsam gidiyor kilolar kendimden biliyorum yapmadigim zaman gitmiyor gitse bile gram gram gidiyor aradaki kaçamaklarim olmasa 75 olmustum simdiye ama kaçamaksizda olmuyor benim hedefim yas gunume yeni yasima 60la girmek insallah olur
17kilo kaldi buaralar pek yapamadim yuruyus yazmistim olanlari moralimde yoktu zamanimda yoktu ama almadimda çok yani budemektirki ilerde yuruyusu biraksamda(birakmayi dusunmuyorumda)dikkat ettigim surece kilolarim hemen geri gelmiyecek gibi çunki herseyden yiyerek veriyorum hayatimdan tamamen çikarmiyorum olçulerini azalttim(kaçamaklar disinda)bol bol yuruyus yaptim inanirmisin dun oglumu muzige yazdirmak için ordan oraya kagit islemleri için yurudum (uzakti ve yokuslu yol) esim otobusle git gel dedi uzakya ben napptim yuruyerek gittim geldim dunde baya sicakti burda 30dereceydi kizda pusette bide onu yitele derken masallah oda 11kiloeve bigeldim -800gram inanamadim ama varya butun yorgunlugum gitti valla nerdeyse 1kilo (artik yuruyuslerde orayami gitsem ne baya yokuslu bir yol)
yuruyuslerden once ben tartiliyorum her yuruyusten sonra mutlaka fark oluyor yemeyede dikkat ettimmi tikir tikir gidiyor kilolar (ahhh bide kaçamaklar olmasa arada )super olur
bide aksamki yuruyuslerimde sauna esofmani giyyorum geçen ay aldim acayip terletiyor komsularim,arkadaslarim var onlarla yuruyoruz çikamadigim zamanlarda evde yapiyorum spor amaçli yuruyuse çikamasamda alisverise gidiyorum yuruyerek git gel enaz 1saatimi aliyor alicagim seyleri bikereden almiyrum en acilleri aliyorum kalanlara tekrar gidiyorum ertesi gunmarkette çalisan kizla(arap) arkadas oldum gide ele turk olsaydi iyi olurdu
yuruyusun faydasini gormeye basladim onceden dert ederdim korkardim sarkma olur diye surekli arastirirdim acele etmisim meger sIKILASmaya basladim geçen aksam arkadasim gelmisti(eslerimizde arkadas bize uzaklar baya 5haftada anca gorusuyoruz)karnimi elledi korsemi var dedi yok dedim(açtim gosterdim hatta) baya sert dedi yuruyerek verdigin için dedi yani fark baya belli eskiye ragmen
uzun oldu kusuma bakma
çikmam gerek gorusuruz
bravo hızına hayranım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?