Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

slm ceco ben tenekede satılan çaydan aldım tomurcuk gibi kokuyo 2 su bardagı alan kupam var ona 2 tatlı kaşıgı koyup 4 dakika bekletip ılıtıyorum sonra içine limon sıkıyorum aç karnına içiyorum iştahım kapandı onu içince

selam kızlar, umarım sizde durumlar iyidir, arada bir uğrayıp okuyorum ama bu aralar bi keyifsizim bir şey yazamıyorum. cuma günü doktora gidicem inşallah güzel haberlerle gelirim, şimdilik ben de havadis bu kadar bide sinirliyim maşallahım var sormayın

bakalım ben muz patates savasıyorum ishalle, düzemezse yarın dr.
benimde karnım balon gibi şiş. biran önce atlatsak pek güzel olacak.

Karbonhidrat almadan protein tüketimi, protein yıkımına yol açıyor , bu da kanda '' keton '' denilen maddeyi arttırıyor, kolesterol yükseliyor , kalp krizi riski artıyor . Ayrıca ürik asit seviyesi , normal oranın 25 katına çıkıyor , sonuç olarak gut hastalığı başlıyor .Gut hastalığı eklem ağrılarına yol açıyor. Yüksek ürik asit böbrek taşı oluşturuyor , böylece bu diyetten böbreklerimizde nasibini alıyor .Yüksek proteinle beslenmek , kemiklerden kalsiyum çekilmesine neden oluyor , bu da kemik erimesinde artışa sebep oluyor . Günde 50-100 gram arası karbonhidrat alınmazsa sinir sistemi harap oluyor .Beyin fonksiyonlarında bozulma başlıyor.Beyin özellikle meyve ve sebzeden alınan karbonhidratla çalışıyormuş , bu diyette meyvede olmadığı için , depresyon riski kat kat artıyor.
Başka bir araştırmada bu diyetin kısırlıktan yüksek tansiyona, karaciğer ve kalp hastalıklarına yol açtığı yazılıyor.
Dukan
diyeti yapan 5000 kişi üzerinde yapılan bir arastırmada , %80 ninin eski kilolarına geri döndüğü , verdikleri tüm kiloyu geri aldıkları ortaya çıkmış. Fransız doktorların yaptıkları araştırmalarda bu diyetin , kısırlık , uyku apnesi ,yüksek tansiyon , tip 2 diyabet, karaciğer ve kalp sorunlarına yol açtığını kanıtlamış .

ALINTIDIR..

Son düzenleme:
sabahtan beri sayfam açık rahat vermiyorlarki gelip yazıyım. yeşil çayı bende içiyorum.

ceco canım sallma yeşil çay yerine demleme yap inanki fark var arasında ben de test ettim onayladım.hatta şuan demliyorum.

mutlu yena yağmur gözlü ceco ve hasta olan hastası olan herkese çok geçmiş olsun.allah şifa versin...

bende de kırgınlık var korkuyorum hasta hasta iş hiç çekilmiyor.bir de izin istemek zorunda kalıyorsun ne kadar hasta olduğunu görselerde burun kıvıran patronlar ıyyy...:2:

slm kızlar...bugün sabah 7 30 civarında uyandım wcye gittim ,sonra tekrar yatağıma uzandığımda bir kalp çarğpıntısı başladı bende ama hiç böylesi görülmedi sanki kalbim yerimden çıkacak gibiydi. 1 saat sürdü geçmedi nasıl ağlıyorum korkuyorum yavruma kim bakacak doyamadn ölüyorum diyorum ,hemn acile gittik tansiyonum 16 9 dil altı verdiler o kadar başkada hiçbişey yapmadılar..allahtan kalple ilgili bir sorun yokmuş yarım saat sonrada çarpıntım azaldı ,hiç ilgilnemediler bile...
neyse eve geldim dünden beri geçmeyen mide karın ağrısı şikayetlerim tekrarladı bu seferde evimin yanındaki sağlık ocağına gittim ilaç yazdı, 10 gün boyunca tansiyonumu ölçtürmemi söyledi....bir taraftanda böbreklerimin ağrısı devam ediyor , neyim var bilmiyorum drlarda ilgilenmiyor küçük yer olduğu için...neyse yaşadığıma şükrediyorum sürekli dua ediyorum çok korktum çünki.....hiç birşeye üzülmedim , birşeye üzülmüşsün dedi okadar...bundan sonra ufacık şeyleri kafama takmayacağım

diyet programımı paylaşıyorum sorusu olan sorsun canlar
kahvaltıdan önce: 1 bardak ılık suya yarım limon
(09-10)2kk peynir veya 1 yumurta 1kk peynir veya 1kk kaşar
5 zeytin, 2 dilim ekmek, yağsız tuzsuz domates salatalık vs

ara(11-12) 3 ceviz veya 10 fındık veya 10 badem

öğlen: 4 köfte kadar et/tavuk/balık veya 12 yk kurubaklagil
(haftada 2 kez et, 3kez beyaz et, 2 kez kurubaklagil)
yarım kase yoğurt veya 1 bardak ayran
bol salata (1tk zeytin yağı)
2 dilim ekmek veya 1kase çorba 1 dilim ekmek

ara(14-15) 1 porsiyon meyva , 1çay bardağı yoğurt, süt peynir
aşağıdakileri haftada 1 veya 2 kez uygulayabilirsin
veya 1 paket diyet bisküvi
veya yarım simit ayran
veya yarım porsiyon sütlü tatlı
veya 4 parça bitter çikolata
veya 2 top dondurma

ara(16-17) yukardakiler geçerli

akşam sebze yemeği (a grubu 8/ b grubu 6 yemek kaşığı)
yarım kase yoğurt veya 1 bardak ayran
salata
2 dilim ekmek veya 4 yk bulgur pilavı/makarna

ara(21-22): probiyotik yoğurt(sade)
veya 1 bardak kefir
veya 1 meyva
veya 1 kutu meyveli activya

günlük 8-15 bardak su
her ana öğünden 30dk sonra yeşil çay
haftada 3-4 kez 45dk tempolu yürüyüş yada yüzme
öğünleri kendi içlerinde değiştirebilirsin
yediklerine günlük tut. öğlen çok kaçırdıysan akşam dengelemeye çalış.

ya var öyle bir durum ben de de. yani çoook fedakarlık değilde. o hal olsun bu yarım kalmasın. o beklemesin bu darılmasın derken derken unutuyoruz kendimizi. kimse sormaz oluyor sonra sen nasılsın diye. biz de kanıksıyoruz. dün düşündüm oğlum olduundan beri hiç hastalanmadım, aslında hastalandım da yatmadım. eşimin 15 gün de bir yok başı ağrır yok karnı, yok atesi çıkar dön dur çevresinde. o da olmadı böyle sıkıntı çöker içine bunalım. dışarı çıkarken benim adamı alıştırmıştım. 5 dk yolda olmaya, şimdi bebekle olda göreyim 1 saat hatta geceden başlıyorum hazırlığa yedek kyafet yemek suyu bezi mendili. ayakkabısı çorabı battaniyesi. başlarda ben arabada bekliyorum diyip çıkıyordu surat 5 karış ama ben morarmışım hazırlanana kadar, ne giydiğimi ne saçımı başımı görmeden, bir elimde bebek bir elimde puset, sırtımda kocaman çanta hala aklımda o mu eksik bumu diye düşündur. bir de ustune adamın nerde kaldın muhabbeti. neyse akıllandım artık. yine aynı şekilde hazırlansamda sokak çantam var hazırda oğlanı hazırlayıp veriyorum eline ister in ister bekle ben hazırlanacam 20-30 dk diyorum. makyaj, saç baş kıyafet secip giyorum ohhhh. bakıyorum adamda surat falan kalmamış. ilginç olan ne biliyomusunuz kendine değer vermeyene kimse değer vermiyor. sen kendini sevip saygı duyunca seni sevip sayıyorlar.

Derincim çok geçmiş olsun tatlım...
Bayağı yükselmiş tansiyonun,dikkat et kendine..

Zayıflamamız lazım,yaşımızda ilerliyor. artık fazla kilonun ekstra zararını göreceğiz zayıflamazsak..

bu yazıya sonuna kadar katılıyorum. belli bir diyete uymak neden arkadaşlar biz herşeyden dengeli yemiş olsaydık bu kiloları almazdık ama herşey derken sağlıksız besinler dışındakilerden bahsediyorum. yedim çikolata abur cubur ee tabiki kalori fazla aldım yakmadığım için biriktirdim vücudumda yağları.. zayıflayacagız derken sağlığımızdan olmayalım.Allah korusun....

çok geçmiş olsun tam teşekküllü bi hastaneye gitsen çok iyi olur

canımm damar takılıyorsun....orda olup sana eşlik etmek isterdim....

ya gerçektende bu kiloları bu yüzden almış olabilirmiyiz=??? ciddiciddi düşünmeye başladım. şimdi geçmişe bakıyorum ne kadrda kendimden vermişim. annem mutlu olsun diye istemediğim bir bölümde okudum evimden ayrılmamak için.kardeşim mutlu olsun diye onun karısının bütün şımarıklıklarına katlanıyorum.eşim mutlu olsun diye kendimi paralıyorum çalışıyorum diye bişeyi eksik kalmasın diye.şimdi yazarken bile içim acıdı işte kendim için yapacağım şey kilo vermek olacak sadece kendim için...

geçmiş olsun, bu zamana kadar tansiyonla ilgili bi sıkıntı yoktu herhalde değilmi.. 10 gün ölçtür o civarda çıkarsa ilaç başlanır çünkü bi de mümkünse aynı satte gider ve önce dinlenir sonra ölçtürürsen iyi olur.. hayatta hiçbir şeyi takmamak gerekiyor bazen incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler için ne çok üzüyoruz kendimizi ...birazrahat olmak lazım..
tekrar geçmiş olsun inşallah aynı şeyi bir daha yaşamazsın canım...

Derincim çok geçmiş olsun tatlım...
Bayağı yükselmiş tansiyonun,dikkat et kendine..

Zayıflamamız lazım,yaşımızda ilerliyor. artık fazla kilonun ekstra zararını göreceğiz zayıflamazsak..
yenacım çok sağol canım izmire gelirsem eğer görüşmek isterim canım inşallah bayramda sağlıklı bir şekilde olur bu hastalık için değil....tabii ihtiyacı olursa muhakkak ararım seni canım...
aynen canım doğru söylüyorsun kilomu kafaya çoktakıyorum karşılığındada boğazımı tutamıyorum en büyük derdim şu anda kilom ama niye bişeyler yapmıyorum çözemiyorum...şu anda kv içerde mantı açıyor yine akşam yemeği için...gelde diyet yap şimdi..bugün karar verdim yememeye güya bana bakmaya geldi...
çok geçmiş olsun tam teşekküllü bi hastaneye gitsen çok iyi olur

uzak yre gitmem gerekiyor doğacım oyalanıyorum aslında burada.

tam tespit

geçmiş olsun tansiyonunuz böbreğinizdeki sorun yüzünden çıkmış olabilir...annemden biliyorum daha önce hiçbir rahatsızlığı yokken taş ve kum düşürdüğünde tansiyonu çıkmıştı...şimdi sürekli tansiyon hastası ve ilaç kullanıyor...ihmal etmeyin bir büyük hastaneye gidin...

sağol canım yoktu evt şimdiye kadar ne düşerdi ne çıkardı hep normaldi, çarpıntıylamı lgili oldu yada çok korktum belkide ondan,aslında şu anda kilodan başka stresim yok birazda kızım çok yoruyor beni çok inatçı dediği olana kadar ağlıyor....amin canım inş tekrarlamaz..

geçmiş olsun canım....inş..düzelirsin............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…